X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka karmisz piersią ?
    Może to jakaś nietolerancja pokarmowa. Może coś trzeba wyeliminować z diety? Pomysł co jadłaś.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 12 października 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25569053c0d7.jpg

A może to biegunka ?

k878, Mańka lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam wizytę teściów. Przykleiłam sobie uśmiech do pyszczka i nie było najgorzej. Grunt, że dziecko wyprzytulane i mąż szczęśliwy. 😅 Aczkolwiek, jak słyszę ich złote rady, to w duchu przysięgam sobie, że dziecka im nie zostawię do 18 roku życia 🙈

Laurko, przeczytałam artykuł i aż mi się oczy spociły. Ciężko jest być matką, gdy wokół tyle osób, które najlepiej wiedzą, jak powinnam wychowywać swoje dziecko a każda decyzja poddawana jest jakiejś chorej chęci oceniania.

W ogóle, to jak sobie tak o tym wszystkim myślę, to mam wrażenie, że technicznie radzę sobie całkiem dobrze z Miśką. Jest zdrowa, nie ma problemów z brzuszkiem, ladnie je, robi kupy i rośnie. Ale zupełnie nie radzę sobie emocjonalnie. Na macierzyństwie skupiam się zadaniowo, bo przyszłość mnie przeraża i totalnie rozkleja. I właśnie to, o czym pisze Twoja przyjaciółka Laurko najbardziej podcina mi skrzydła.

Hormony jeszcze chyba mają nade mną władzę 🙈

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mańka Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi, u mnie było tylko nacięcie i rozpuszczalne szwy, ale sytuacja ma się podobnie. Od kilku dni szwy zaczęły pojawiać się na wkładce (lekarz uprzedzał, że taka kolej rzeczy) i zaczęło się też lekkie swędzenie. Podejrzewam, że to po prostu wszystko się goi, stąd ten dyskomfort. Jeśli Cię to martwi, to może warto dopytać położnej srodowiskowej?

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Leksi Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, Mańka dzięki wielkie dziewczyny :) Zaczęłam sobie folgować ostatnio i dużo siedziałam, może się coś naruszyło - bo szwy raczej nie popękały (nic nie znalazłam na wkładce i po każdej wizycie w wc prysznic i tam też nic nie było). Poobserwuję i w poniedziałek zadzwonię do swojej gin.

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, ile jest tego śluzu? Bardzo dużo i utrzymuje się z tydzień? Jak nie to normalne. Moja starsza miała go mnóstwo, aż samym śluzem kupę robiła. I po odstawieniu alergenów przeszło. Rady typu pomysł co zjadłaś to o kant D, sama nic nie eliminuj, to trzeba z głowa i lekarzem.

Lubieswieczki, uspokaja się jak jesteście razem bo wtedy ty się mniej stresujesz. Dziecko jest ekspertem w odczuwaniu emocji.

Mańka, współczuje, ale jesteś dzielna

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Oleczka, ile jest tego śluzu? Bardzo dużo i utrzymuje się z tydzień? Jak nie to normalne. Moja starsza miała go mnóstwo, aż samym śluzem kupę robiła. I po odstawieniu alergenów przeszło. Rady typu pomysł co zjadłaś to o kant D, sama nic nie eliminuj, to trzeba z głowa i lekarzem.

Lubieswieczki, uspokaja się jak jesteście razem bo wtedy ty się mniej stresujesz. Dziecko jest ekspertem w odczuwaniu emocji.

Mańka, współczuje, ale jesteś dzielna
    No wlasnie jem to co zawsze, nic nowego. Gdyby go cos uczulalo to przeciez chyba od poczatku?
    Zwykle od jakiegos czasu byl ten sluz o ile w ogole to jest sluz. Trudno mi samej to stwierdzic.. czy to to a nie np. Po prostu kupa...

10.09.2019 Marcel
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alergia wychodzi najczęściej 6-8 tygodni. Takie gluty w kolorze kupy to śluz. Ale jeśli nie ma tego w każdej kupie w dużej ilości to bym się nienprzejmowala i co najwyżej przy okazji pogadała z pediatra.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Alergia wychodzi najczęściej 6-8 tygodni. Takie gluty w kolorze kupy to śluz. Ale jeśli nie ma tego w każdej kupie w dużej ilości to bym się nienprzejmowala i co najwyżej przy okazji pogadała z pediatra.
    Ostatbio wlasnie w kazdej kupie mamy takie nitki kupne😀 czyli pewnie to sluz. Kurcze tutaj u nas u lekarza nie ma podzialu pediatra internista. Poprostu idzie sie do lekarza... eh. Poobserwuje jeszcze te kupki. Raz zdazyla sie zielonkawa, ale jadlam duzo brokulow wirc moze to od tego, dzisiaj kolor byl juz ok ale za to kwasny zapach(tez ponoc zdaza sie w kupkach dobrych) i dalej te nitki.

10.09.2019 Marcel
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas dzis bez kolki. Maly wieczorem nie schodzil mi z rak ale nie bylo placzu kolkowego. Raczej po prostu chcial na raczki bo w lozeczku byl krzyk a na rekach juz usmiech
    Ciezkie popoludnie ale spia juz chlopaki i ja ide zaraz lulu.

Oleczka u nas tez sluz sie pojawia w kipie ale sporadycznie. Np dzis nad rnaem byl.

Ciekawe czy jutro bedzie kupa ladna.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie probuje pogodzic z rzeczywistoscia, ze kolejne 2 lata nie bede spala oraz, ze kolejny minimum rok bedzie pieprznik, bo niczego nie dam rady zrobic. 3 lyzki, 3 noze i 1 miseczka lezaly dzisiaj w zlewie caly dzien i nie bylam w stanie do tego zmywania sie zabrac. Ilekroc mala odkladam, rzucam sie jak oparzona, zeby cos zrobic dla starszakow lub w kuchni, bo zazwyczaj mam 2 (slownie: DWIE) minuty zanim znowu zacznie sie ryk. Dodam, ze to nie kolka ani nic w ten desen, bo dziecko sie nie prezy ani nic.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka a nie myślała o korzystaniu z chusty? Jeżeli twoja maleńka tak bardzo potrzebuje bliskości ze jest nieodkladalna to może to byłoby dobre rozwiązanie. Miałabyś wolne ręce i mogła cokolwiek zrobić. Na nocne niespanie niestety nic nie poradzę, ale może chociaż w dzień by się udało. U mnie tez czasami pierdolnik, jak mały ma gorszy dzień to tez ciężko cokolwiek zrobić, o tyle dobrze ze w nocy śpi.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka rozumiem Cię i współczuję. Moja też ciągle na rękach jak nie śpi i w dzień póki nie wpadnie w mocniejszy sen też. Dobrze, że mąż rano trochę może z nami pobyć to wszystko robimy na zmianę, to on je, to ja, to myjemy się, szykuję córce śniadanie.
    Jak chodzę na spacery i widzę kobiety wystrojone, umalowane, to aż miło popatrzeć. Ja dopiero wzięłam prysznic i cieszę się, że mam umyte zęby (wszystko przy akompaniamencie płaczu, ale musiałam) i to tyle z moich zabiegów pielęgnacyjnych na dziś. A w nocy pobudki co 2 godziny, czasem 2,5. I zazwyczaj godzinna przerwa w trakcie po zmienie pieluchy.
    Dziś spała z 15 minut do tej pory, więc zaraz biorę ją pod pachę i na dwór, musimy się do ortopedy zapisać.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona mam zmęczonych.Ja również doceniam czyste zęby, przegryzionà kanapkę i brak kupy na spodniach (właśnie w przychodni po szczepieniu mi się oberwało). I nie wiem skad te pomalowane mamy z kawiarnianą kawą w ręku. Czekam na listopad żeby już starsza poszła do żłobka. Może jakimś cudem nie będzie dużo chorować.

Z innej beczki jest z siebie dumna bo przeżyłam te wizytę sCzepienną z dwiema! Starsza zapobiegawczo przypięłam w wózku ale i tak była grzeczna. Mała wazy 4900 i wyciągnęła się na 50 centyl (urodziła się na 15). Teraz obie (jeszcze) śpią to mogę spokojnie wypić cokolwiek i ogarnac chatę.

monkle lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Alex dajesz oba preparaty jednoczesnie?? Ja wlasnie o tym sab trz czytalam ze to to samo co espumisan ktory daje malemu i nie ma super reakcji. Zamawialm delicol i zastanawiam sie nad biogaja bo tak jak sie wczoraj darl to az zal bylo sluchac :(
    Wczoraj o 9 poszla kupa. Dzis bez kupy. Bedzie znowu wesoly wieczor :(
    Daję delicol do każdego karmienia (chyba że poza domem jakieś jedno-dwa się zdarzą to wtedy nie targam tego ze sobą). I biogaję raz dziennie. Na razie lepiej z tymi kupami, chociaż zdarzy się afera i prężenie, popierdzi sobie i czasem lżej. Albo u taty na rękach najlepiej się kupę robi.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 14 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy chłopców. Czy zaobserwowalyscie u swoich chłopaczków... hmmm wzwód ?? Moj mały chyba ma, jestem w szoku. Ale to chyba to.

Ja muszę powiedzieć ze niestety chyba należę do tych mam. Bo codziennie się maluje. Kapie się wieczorem, czasem jrano poprawie jak się da. Jak młody na chwile przyśnię to akurat mam czas na szybki makijaż ubranie. Jak wstanie, jedzonko i spacer. Jakieś zakupki no i teraz pieczemy karkóweczkę na obiadek :)
    Nie wiem jak mi się to udaje ale robię to wszystko szybciutko :)

Dziś młody nie spał od 3 do 7 :) bo się bawił :) pierwsza taka noc. Ale ogólnie w miarę sprawnie nam to idzie. Młody wstaje to stary idzie robić butle a j w tym czasie przebieram. Stary idzie spać dalej a ja karmie odbitka i spanie. I tak cały czas :) W miarę sprawnie nam to idzie no chyba ze boli brzuszek albo zabawa się włączy. Ale na szczęście nie jest to częste :)

Młody uwielbi melodyjki, albo te w bujaczku albo w łóżeczku. Ogólnie uwielbia leżeć na przewijaku a jeszcze jak obok jest melodyjka puszczona to już w ogóle. Stoję z nim tu właśnie chyba od godziny. Masujemy brzuszek i Ginamy nóżki tak już na zapas żeby łatwiej wszystko szło :)

Ja nie wiem nawet jak ten Sluz wyglada. Ale u nas są takie jakby grudki. To chyba dobrze? Jak w szpitalu takie miał to mówiły ze są ok.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agjot mam chuste i uzywam, ale i ona nie jest rozwiazaniem w wielu sytuacjach.

Trafilo mi sie high need baby i co zrobie? Trzeba potrzeby zaspokajac.
    Sen jest przereklamowany. Makijaz tez 😂

agjot1979, k878, Leksi lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, damy radę, kto jak nie my :-)

Laurka lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy, damy. Z czasem robi sie lepiej i latwiej. Gaja swego czasu skrajnie mnie wycienczyla, a jak teraz patrze jaka z niej wesola, szczesliwa dwulatka, to wiem, ze bylo-minelo i wszystko jest OK 👌

Moze zainwestuje w jakis krem na wory pod oczami i dobry korektor 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • łania Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to naiwnie myślałam, że jak pierwsze dziecko było hajnidem, to przy drugim geny się wyrównają i te będzie spokojne. Ha 😂

5 minut leżenia sama to jest max co możemy osiągnąć i to przy dobrym humorze. Na moją żadne melodyjki, światełka czy karuzele jeszcze nie działają :(

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ