Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka na pewno nie jest to nienormalne. Powrot okresu to kwestia bardzo indywidualna.
Agusia a wiadomo w koncu w ogole dlaczego wczesniej byly "nieladne"?
Moje dziecko bladym switem zrobilo 3. Ledwo zdazylam przewinac i zaczac karmic poleciala druga, a nastepnie trzecia wystrzelila na przewijaku - tak glosno i wybuchowo, ze matka az podskoczyla 😂Mańka, k878 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Oleczka na pewno nie jest to nienormalne. Powrot okresu to kwestia bardzo indywidualna.
Agusia a wiadomo w koncu w ogole dlaczego wczesniej byly "nieladne"?
Moje dziecko bladym switem zrobilo 3. Ledwo zdazylam przewinac i zaczac karmic poleciala druga, a nastepnie trzecia wystrzelila na przewijaku - tak glosno i wybuchowo, ze matka az podskoczyla 😂10.09.2019 Marcel -
Hej dawno mnie tu nie bylo. Oczywiscie gratuluje wszystkim . Moj maluszek urodzil sie 12.09 niestety przez cc, ale mamy to już za sobą.
Piszę z zapytaniem i jednocześnie prośbą o kupke .
Wiem że pewnie nie raz temat się przewijał, ale mam nadzieję, że zechcecie mi odpowiedzieć. Mój mały jest karmiony od tygodnia mm mieszanie z kp, a od trzech dni tylko mm i teraz kupka pojawia się u nas raz dziennie. Bączki puszcza normalnie tylko kupki nie widać. Karmimy bebilon ten zwykły niebieski i bebilon na kolki i zaparcia naprzemiennie.
Jusi 28 lubi tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Kurczę u mnie nadal jeszcze krwawienie jest juz 5 tydz....
Kupki mamy przy kazdej zmianie pieluszki. Walczymy z wysypka cala buzka wysypana jak przy atopowym zapaleniu ale masci pomagaja coraz lepiej. Oby nie bylo to uczulenie na bialko
A tu fotka z sesji niedzielnej
Ula_Lbn, Mańka, Kaska, łania, k878, monkle, Laurka lubią tę wiadomość
-
Jaga na mm kupa raz na dobe to normalne.
Laurka nie wiem pewnie od tego szpitalnego mleka. Ciezko powiedziec. Mam.nadzieje ze jutro bedzie tez ladnaJaga94 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj mieliśmy szczepienie i młody nam trochę marudził popołudniu. Trzeba było go ciagle na raczkach trzymać a i tak popłakiwał. Dopiero koło 20 zasnął i spał już ładnie do północy
Któraś pisała ze mam grzeczne dziecko skoro myśle o drugim... czy takie grzeczne to nie wiem, nie narzekam ale... mam dużo pomoc od strony starego. Jak wraca z pracy to praktycznie on się nim zajmuje, chyba ze coś trzeba zrobi czy załatwić Zakupy robi tylko on, popołudniami zabiera małego na spacery żebym miała chwile dla siebie. No i w nocy wstaje ze mną. On robi mleczko ja nakarmię, przebiore i idziemy spać A w weekendy ja tylko karmie i idę spać a on odbija młodego i przebiera
Agusia brawo za kupy!!!
Jaga u nas czasem zdarza się ze jest jedna kupa dziennie, zazwyczaj kupkę robi co drugi dzień !! Także spokojnie, wszystko się unormuje A tak na mm jest. Uginaj nóżki i masuj brzuszek może uda się częściej dzięki temu u nas pomaga. Masujemy się codziennie tylko zastanawi mnie to mieszanie mleka, nam pediatra nie zalecał takiego czegoś albo jedno albo drugie. Tez mieliśmy zwykły bebilon później comfort. Od wczoraj jesteśmy na HA. Bo tatuś miał jak był mały skaze białkowa a młody ma wysypkę.
Justi, u nas to samo, narazie mamy na dwa tygodnie hipoalergiczne mleczko i zobaczymy co będzie czy trzeba będzie przejść na takie bez mleczka krowiego. Wysypka zaczęła się na buzi teraz młody ma cały dekold ! No zobaczymy. Mogę polecić Ci krem, rewelacja moim zdaniem! Byliśmy u dermatologa z młodym i właśnie nam to zaleciła i zmianę mleka a jak nie pomoże to coś mocniejszego. Po 1 dniu widzę już efekty, młody nie ma tak czerwonej skorupy na buzi jak miał i widać ze robi się gładziutki ! tylko na dekoldzie nie widzę żeby coś dawało. Bardzo ładnie złagodziło, zobaczymy jak będzie dalej ale myśle ze idealnie nie wyleczy
Wrzucę zaraz zdjęcie tego kremu
Laurka, Justi śliczne dziewczyny !! W ogóle wydają się takie małe niemowlaczki a moj to już taki duży kolocuszek
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Jusi28, prześliczne zdjęcie, jeszcze piękniejsza modelka ❤️ A co do krwawienia, to kamień z serca, bo u mnie 4tydzien i również wciąż krwawienie. Nie hektolitrami, ale spodziewałam się, że po takim czasie plamienia połogowe będą mieć inny charakter.
A tymczasem, moja malizna za dnia jest duszą towarzystwa, ssakkem, który non stop by jadł i czasami nim wyskoczę z cycka, to już szarpie za stanik. Ale noc to świętość! Na przykład, przedwczoraj zasnęła po 20, obudziła się na jedzenie o 2, jadła niemal na śpiocha i kolejna pobudka była przed 7. Dzisiaj tak samo 😁 Powoli zauważam jakiś rytm dnia i nocy. Aż drżę na myśl, że skoki rozwojowe czy ząbkowanie boleśnie zabiorą mi te luksusy 🙈Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Laurka, jeszcze pol roku i będziemy się z tego śmiały!
Mój Robaczek ma problem zasnąć w lozeczku będzie bujanie na balkonie jak ze starszą. Oby wystarczyło! Koleżanka miała taki trudny egzemplarz ze musiała jeździć wózkiem, samo bujanie nie dało rady. Narobiła się kilometrów. No i nocka trudna. Ona niesamowicie wyczuwa emocje. Wystarczy sprzeczka z mężem i już wycie i przytulaj mnie mamo.
Mańka, głupi katar i po spaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 13:01
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
My jestesmy na wizycie. Enya w wieku 1 miesiaca wazy 4,30 kg i mierzy 55,4 cm. Co oznacza, ze od wyjscia ze szpitala przybrala 1 kg i urosla 6 cm!!
Jusi 28, Lubieswieczki, Agusia_pia, k878, Mańka, Kaska, monkle lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:My jestesmy na wizycie. Enya w wieku 1 miesiaca wazy 4,30 kg i mierzy 55,4 cm. Co oznacza, ze od wyjscia ze szpitala przybrala 1 kg i urosla 6 cm!!
Moja przez miesiac urosla 2 cm i 900g więcej teraz ma😊monkle lubi tę wiadomość
-
U mnie krawwienie/plamienie było jakoś do połowy 6tyg teraz już nie ma nic /) ale i tak jakoś dziwnie się tam na dole czuje
U nas młody zaczął 7tydzien i urósł 5cm i przybrał prawie 1,5kg od wagi z wyjścia ze szpitala! A 1,3kg od urodzeniowej Także koksuje
Jusi 28, monkle lubią tę wiadomość
-
Lubieswieczki wrote:Dziewczyny budzicie dzieci do kąpieli ?
Ale tak to bym raczej nie przebudzala. Kiedys tak,jak spal 20h na dobe. Teraz to rarytas... mozna pomazyc.10.09.2019 Marcel