X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Lania, mam to samo ze starszą. Stawiam na wierszyki, zabawy paluszkowe i śpiewam jej piosenki jak karmie/przewijam. Wiadomo, nie zawsze działa ale ona akurat jest chętna do wszystkiego co nowe. No i odprzyszlegp tygodnia żłobek. Zobaczymy jak to będzie.
    A ja mam pytanko apropo oddawania tak malitkiego dziecka do zlobka. Jak oni tam ogarniaja takie maluszki ktore same 5 min nie uleza?:-) ciekawa jestem jak to tam wyglada.

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie stosujecie smoczkow do uspokojenia wlasnie np. Przy ubieraniu? Zero darcia wtedy:-)

10.09.2019 Marcel
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny a nie stosujecie smoczkow do uspokojenia wlasnie np. Przy ubieraniu? Zero darcia wtedy:-)

Może u Ciebie :P u nas smoczek wypluty w sekundę i jazda.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My coprawda dzisiaj bez jakichs rzygow i przesran, ale... od kilku dni moj maly normalnie wieczorami zachwuje sie jak po duzej ilosci jakichs dopalaczy:-) haha kreci sie, macha wszystkimi konczynami, glowa. Nawet nie je spokojnie.... tylko sie wierci jakby mial owsiki w dupie🤣 smoczek jak idzie w ruch to tak go ssie ze mu wypada. A na cyca rzuca sie jakby rok nie jadl.😂 eh... dobrze ze zaraz kompiel u spanie

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Może u Ciebie :P u nas smoczek wypluty w sekundę i jazda.
    Eh.... no chyba ze tak. Czasami i u nas sie zdarza😂😀

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam glupia i kupilam smoczki Bibs. Prawie 15 dol. wydalam. Moje dziecko oczywiscie nie chcialo miec z nim nic wspolnego. Od razu odruch wymiotny. Ja nie rozumiem czemu moje dzieci sa takie niesmoczkowe.
    Dla tych, ktore smoczki akceptuja ale latwo gubia, to polecam te pluszaki, ktore trzymaja smoczek pelniac role dociazajacej kotwicy 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, Pom-pon, przybijam pionę.

Mój dzień zaczął się o 5, przy czym 5:30 miałam do wyszorowania z kupy siebie, podłogę, drzwi łazienki i rozbryzg na ściany i przewijak. Na ubranku ani kropeczki. Gdyby nie drzwi to fontanna poszłaby chyba na 3 metry. Wczoraj było szczepienie. Ostatnio po szczepieniu poszło ma moje spodnie i podłogę przychodni. Na następne chyba zafoliuje dom.

Oleczka, do żłobka idzie moja starsza, ma prawie 2 lata. Mam nadzieje ze babki dadzą radę. Większe ryzyko ze się cofnie w rozwoju pod wpływem otoczenia, bo sama je, potrafi się już rozebrać, mówi pełnymi zdaniami. Jedyne z czym nie jest do przodu to Pielucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 19:51

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek sie sprawdza uff.
    Aaa bylam u gina mila wizyta. Mam owulacje z lewego jajnika juz. I za dwa/trzy tyg dostane @ ! Tak powiedzial ;)
    Dzieciaki zaraz ida spac a ja robie Skalpel Chodakowskiej. Prosze o kciuki moze nie padne po 5 min ;)

Mańka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, masz kciuki,
    ale mi zasunelas pomysł co robić jak w środku nocy po karmieniu i przewijaniu nie mogę zasnąć! Machnę skalpel i na pewno zaraz padnę!

Agusia_pia lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobię Was i zobacze co tam się działo u Was :) ale teraz w ciemno zadam tylko pytanko...
    Może pomożecie, dzisiaj wyczułam u małego za uchem bardziej na lini włosów takie wzgtubiebir, jakby guzek... czytam ze to miga być powiększone węzły chłonne, może to po szczepieniu na gruźlicę ? Nie wiem.. czy któraś miała taka sytuacje ? Pediatrę mam za tydzień..

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ja bylam glupia i kupilam smoczki Bibs. Prawie 15 dol. wydalam. Moje dziecko oczywiscie nie chcialo miec z nim nic wspolnego. Od razu odruch wymiotny. Ja nie rozumiem czemu moje dzieci sa takie niesmoczkowe.
    Dla tych, ktore smoczki akceptuja ale latwo gubia, to polecam te pluszaki, ktore trzymaja smoczek pelniac role dociazajacej kotwicy 😉
    Wow nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje.... 'kotwica' jest z gumowej czesci czy tej zewnetrznej?

10.09.2019 Marcel
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj po szczepieniu nic nie miał wiec nie pomoge a co do smoczków byłam anty ale teraz ratuje to życie nie raz albo mogę oszukać by odrazu cyca nie dawać wiec bez smoka nigdzie się nie ruszam haha tak mi się odmieniło :) a na zimę co wolicie kombinezony czy śpiworki ?? Jak to rozstrzygacie ze swoimi maleństwami ?

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Laurka, Pom-pon, przybijam pionę.

Mój dzień zaczął się o 5, przy czym 5:30 miałam do wyszorowania z kupy siebie, podłogę, drzwi łazienki i rozbryzg na ściany i przewijak. Na ubranku ani kropeczki. Gdyby nie drzwi to fontanna poszłaby chyba na 3 metry. Wczoraj było szczepienie. Ostatnio po szczepieniu poszło ma moje spodnie i podłogę przychodni. Na następne chyba zafoliuje dom.

Oleczka, do żłobka idzie moja starsza, ma prawie 2 lata. Mam nadzieje ze babki dadzą radę. Większe ryzyko ze się cofnie w rozwoju pod wpływem otoczenia, bo sama je, potrafi się już rozebrać, mówi pełnymi zdaniami. Jedyne z czym nie jest do przodu to Pielucha.
    Ahaaaa :-) myslalam ze mlodsza.:-)
    Ale tutaj jedna dziewczyna juz pisala ze 7 tyg dzieci w NY oddaja do zlobka, niestety nie pamietam nicku:-)
    Ciekawa jestem jak to tam wyglada...

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Moj po szczepieniu nic nie miał wiec nie pomoge a co do smoczków byłam anty ale teraz ratuje to życie nie raz albo mogę oszukać by odrazu cyca nie dawać wiec bez smoka nigdzie się nie ruszam haha tak mi się odmieniło :) a na zimę co wolicie kombinezony czy śpiworki ?? Jak to rozstrzygacie ze swoimi maleństwami ?
    Tez bylam anty. :-) bylam:-)

Ja spiworki, latwiej wchodzi:-)

10.09.2019 Marcel
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa o Laurka tez kupiłam bibsa bo marzył mi się instagramowy smoczek a mąż kupił jakis tani i oczywiście drogi bibsa nie akceptuje a jakis zwykły najtajniejszy tak ahh.. ale jak u ciebie wgl to szacun jak sobie radzisz bez

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to moje dziecię, jak na prawdziwą panienkę przystało lubi się ubierać. Choćby nie wiem jaki był aktualnie ryk, gdy zaczynamy się ubierać ona zamiera. A jak już wyczuwa spacerek, albo dłuższą podróż, to ubrana w wyjściowe wdzianko momentalnie zasypia.

Za to dzisiaj w ruch poszła Frida do noska i Miśka tak się darła, że aż wchodziła w jakieś wibrato 🙈 Jeśli częściej wpadałaby w taki szał, to te 500+ szłoby na moją terapię u psychiatry.

Dziewczyny, podziwiam was, że znajdujecie siły na robienie skalpeli po nocach. Ja do swoich wyczynów czasami zaliczam umycie głowy 😂

Lubieswieczki, jeśli to linia włosów, to raczej nie węzły. A to zgrubienie jest takie hmm stałe, czy "przepływa" pod skórą?

agjot1979, Aster4n lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo smoczkow. Jak czesto ich uzywacie?:-)
    Chce wiedziec czy nie jestem wyrodna matka :-)

Wasze dzieciaczki tez maja takie katarki? Ja mojemu 2x dziennie czyszcze. Rano i wieczorem a i tak pozniej ma od nowa. Juz nie wiem czy to moze nie jakas alergia... mamy kota w domu. Eh...

10.09.2019 Marcel
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka ja daje smoczek do spania heh zaczyna marudzic jak jest glodny i mu robie jesc w sumie czesto mu daje. Jak sie bawi czy na rekacho jest to go nie ma

No zaliczylam skalpel z pominieciem cwiczen na brzuch. Spocona ale zadowolona. Lekko nie jest ale myslalam ze bedzie gorzej ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka uwielbiam cię czytać!!😀

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka to jest cos takiego. Dociaza smoczek
    f61d6fac63bd.jpg

I to ja pisalam o zlobkach w USA.

RudaAnna szacun za co? To nie jest moj wybor. Tylko moja najstarsza corka uzywala smoczka do drzemek. I to tez przez pierwsze pol roku.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ