Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:Lania, mam to samo ze starszą. Stawiam na wierszyki, zabawy paluszkowe i śpiewam jej piosenki jak karmie/przewijam. Wiadomo, nie zawsze działa ale ona akurat jest chętna do wszystkiego co nowe. No i odprzyszlegp tygodnia żłobek. Zobaczymy jak to będzie.10.09.2019 Marcel
-
My coprawda dzisiaj bez jakichs rzygow i przesran, ale... od kilku dni moj maly normalnie wieczorami zachwuje sie jak po duzej ilosci jakichs dopalaczy:-) haha kreci sie, macha wszystkimi konczynami, glowa. Nawet nie je spokojnie.... tylko sie wierci jakby mial owsiki w dupie🤣 smoczek jak idzie w ruch to tak go ssie ze mu wypada. A na cyca rzuca sie jakby rok nie jadl.😂 eh... dobrze ze zaraz kompiel u spanie10.09.2019 Marcel
-
Ja bylam glupia i kupilam smoczki Bibs. Prawie 15 dol. wydalam. Moje dziecko oczywiscie nie chcialo miec z nim nic wspolnego. Od razu odruch wymiotny. Ja nie rozumiem czemu moje dzieci sa takie niesmoczkowe.
Dla tych, ktore smoczki akceptuja ale latwo gubia, to polecam te pluszaki, ktore trzymaja smoczek pelniac role dociazajacej kotwicy 😉08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, Pom-pon, przybijam pionę.
Mój dzień zaczął się o 5, przy czym 5:30 miałam do wyszorowania z kupy siebie, podłogę, drzwi łazienki i rozbryzg na ściany i przewijak. Na ubranku ani kropeczki. Gdyby nie drzwi to fontanna poszłaby chyba na 3 metry. Wczoraj było szczepienie. Ostatnio po szczepieniu poszło ma moje spodnie i podłogę przychodni. Na następne chyba zafoliuje dom.
Oleczka, do żłobka idzie moja starsza, ma prawie 2 lata. Mam nadzieje ze babki dadzą radę. Większe ryzyko ze się cofnie w rozwoju pod wpływem otoczenia, bo sama je, potrafi się już rozebrać, mówi pełnymi zdaniami. Jedyne z czym nie jest do przodu to Pielucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 19:51
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
U nas smoczek sie sprawdza uff.
Aaa bylam u gina mila wizyta. Mam owulacje z lewego jajnika juz. I za dwa/trzy tyg dostane @ ! Tak powiedzial
Dzieciaki zaraz ida spac a ja robie Skalpel Chodakowskiej. Prosze o kciuki moze nie padne po 5 minMańka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nadrobię Was i zobacze co tam się działo u Was ale teraz w ciemno zadam tylko pytanko...
Może pomożecie, dzisiaj wyczułam u małego za uchem bardziej na lini włosów takie wzgtubiebir, jakby guzek... czytam ze to miga być powiększone węzły chłonne, może to po szczepieniu na gruźlicę ? Nie wiem.. czy któraś miała taka sytuacje ? Pediatrę mam za tydzień.. -
Laurka wrote:Ja bylam glupia i kupilam smoczki Bibs. Prawie 15 dol. wydalam. Moje dziecko oczywiscie nie chcialo miec z nim nic wspolnego. Od razu odruch wymiotny. Ja nie rozumiem czemu moje dzieci sa takie niesmoczkowe.
Dla tych, ktore smoczki akceptuja ale latwo gubia, to polecam te pluszaki, ktore trzymaja smoczek pelniac role dociazajacej kotwicy 😉10.09.2019 Marcel -
Moj po szczepieniu nic nie miał wiec nie pomoge a co do smoczków byłam anty ale teraz ratuje to życie nie raz albo mogę oszukać by odrazu cyca nie dawać wiec bez smoka nigdzie się nie ruszam haha tak mi się odmieniło a na zimę co wolicie kombinezony czy śpiworki ?? Jak to rozstrzygacie ze swoimi maleństwami ?15.08.19r. Wojciech ❤️
-
k878 wrote:Laurka, Pom-pon, przybijam pionę.
Mój dzień zaczął się o 5, przy czym 5:30 miałam do wyszorowania z kupy siebie, podłogę, drzwi łazienki i rozbryzg na ściany i przewijak. Na ubranku ani kropeczki. Gdyby nie drzwi to fontanna poszłaby chyba na 3 metry. Wczoraj było szczepienie. Ostatnio po szczepieniu poszło ma moje spodnie i podłogę przychodni. Na następne chyba zafoliuje dom.
Oleczka, do żłobka idzie moja starsza, ma prawie 2 lata. Mam nadzieje ze babki dadzą radę. Większe ryzyko ze się cofnie w rozwoju pod wpływem otoczenia, bo sama je, potrafi się już rozebrać, mówi pełnymi zdaniami. Jedyne z czym nie jest do przodu to Pielucha.
Ale tutaj jedna dziewczyna juz pisala ze 7 tyg dzieci w NY oddaja do zlobka, niestety nie pamietam nicku:-)
Ciekawa jestem jak to tam wyglada...10.09.2019 Marcel -
RudaAnna wrote:Moj po szczepieniu nic nie miał wiec nie pomoge a co do smoczków byłam anty ale teraz ratuje to życie nie raz albo mogę oszukać by odrazu cyca nie dawać wiec bez smoka nigdzie się nie ruszam haha tak mi się odmieniło a na zimę co wolicie kombinezony czy śpiworki ?? Jak to rozstrzygacie ze swoimi maleństwami ?
Ja spiworki, latwiej wchodzi:-)10.09.2019 Marcel -
Aa o Laurka tez kupiłam bibsa bo marzył mi się instagramowy smoczek a mąż kupił jakis tani i oczywiście drogi bibsa nie akceptuje a jakis zwykły najtajniejszy tak ahh.. ale jak u ciebie wgl to szacun jak sobie radzisz bez15.08.19r. Wojciech ❤️
-
Uff to moje dziecię, jak na prawdziwą panienkę przystało lubi się ubierać. Choćby nie wiem jaki był aktualnie ryk, gdy zaczynamy się ubierać ona zamiera. A jak już wyczuwa spacerek, albo dłuższą podróż, to ubrana w wyjściowe wdzianko momentalnie zasypia.
Za to dzisiaj w ruch poszła Frida do noska i Miśka tak się darła, że aż wchodziła w jakieś wibrato 🙈 Jeśli częściej wpadałaby w taki szał, to te 500+ szłoby na moją terapię u psychiatry.
Dziewczyny, podziwiam was, że znajdujecie siły na robienie skalpeli po nocach. Ja do swoich wyczynów czasami zaliczam umycie głowy 😂
Lubieswieczki, jeśli to linia włosów, to raczej nie węzły. A to zgrubienie jest takie hmm stałe, czy "przepływa" pod skórą?agjot1979, Aster4n lubią tę wiadomość
-
Apropo smoczkow. Jak czesto ich uzywacie?
Chce wiedziec czy nie jestem wyrodna matka
Wasze dzieciaczki tez maja takie katarki? Ja mojemu 2x dziennie czyszcze. Rano i wieczorem a i tak pozniej ma od nowa. Juz nie wiem czy to moze nie jakas alergia... mamy kota w domu. Eh...10.09.2019 Marcel -
Oleczka ja daje smoczek do spania heh zaczyna marudzic jak jest glodny i mu robie jesc w sumie czesto mu daje. Jak sie bawi czy na rekacho jest to go nie ma
No zaliczylam skalpel z pominieciem cwiczen na brzuch. Spocona ale zadowolona. Lekko nie jest ale myslalam ze bedzie gorzej