Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Szacun ze pomimo ze mała nie akceptuje sobie radzisz no wiem ze musisz ale mnie sama myśl paraliżuje .
Ja tez daje jak płacze albo jak właśnie chce oszukać go by odrazu nie dawać cyca albo na dworze by miał zamknięta buźkę a jak jest spokojny na macie /bujaczku to nie i na rękach tez nie bo odrazu wypluwa nie wiem czy przez to ze nie umie go utrzymać15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Moje dziecko przy kazdej probie dania jej smoczka zachowuje sie jakbym jej krzywde probowala zrobic. Na palcach moge policzyc ile razy napila sie z butelki. I to bylo wczesnie po porodzie. Teraz juz nie ma mowy. Wscieka sie wrecz. A ja bym mimo wszystko chciala ja nauczyc.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My też używamy smoczków, chociaż czesto wypada.
Ale za to wieczorami mamy armagedon. W dzień fajnie sobie radzimy, za to wieczory są okropne i to zawsze po kąpieli... wydaje mi się że to nie są kolki bo takie też mieliśmy troszkę wczesniej, chyba że te są delikatniejsze. Ale to raczej jest tak że maluch nie może zasnać, a jest zmęczony i wtedy jest nie miłosierny krzyk, potrafi minać 2 godziny zanim zaśnie. Przez ten czas ciągle nie krzyczy, ale ma napady. Nie bardzo wiem jak sobie z nim radzić i każdego wieczora jest inaczej. Raz lubi na moim brzuchu, drugiegi dnia nie, raz w kołysce póżniej nie. Ostatnio nawet z mężem zrobiliśmy 80 km autem po sąsiednich wsiach żeby zasnął I udało się, ale codziennie tak się nie da. Dzięki za wysłuchanie .
A ja smoczka zaczęłam używać przy kolkach, mały wtedy ciamkał jak najęty, pediatra mówiła, że dzieci mają wtedy większe łaknienie i u nas to się zgadzało, bo mały jak szukał cyca ja mu dawałam to później wymiotował i tak w koło. Doktor mówiła że przy czymś takim można mu dać troszkę glukozy z wodą i dwa razy użyłam i nawet podziałało.Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
My na razie nie używamy smoczka, chociaż nie powiem czasami by się przydał, ale radzimy sobie bez póki co Pewnie jak zaczniemy wyjeżdżać w odwiedziny do dziadków to wtedy po niego sięgnę, bo przecież nie będę cały czas jej tam karmić jak w domu
Podziwiam za ćwiczenia, dla mnie podobnie szaleństwem jest umycie włosów albo ogolenie nóg, a jak już wyjdę gdzieś sama to w ogóle szał. Chociaż nie powiem też coraz częściej mam ochotę poćwiczyć... ale na chęciach się kończy.
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Agusia_pia wrote:Po wczorajszym treningu myslalam ze bedzie Gorzej ale nie mam zadnych zakwasow i o dziwo zrobilam cale 30 min!
Ja umylam wlosy!!
(byly juz tak tluste, ze mozna bylo paczki smazyc)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 15:23
Mańka, k878 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jaga94 u mnie identycznie wyglądają wieczory mam ciagle nadzieje ze niedlugo sie to skończy.
Ja tez wlasnie robilam tak ze kropelki dawalam na smoczek i zaakceptowała szybko smoczek dzieki temu teraz ciaga bez kropelek. Bez smoczka bylo by ciezko u nas -
Tez mam ochote wziasc sie za siebie bo jakos mam doła napewno cwiczenia mi pomoga myśle bo zakupy na chwile tylko humor poprawiają mi i czasu nie ma na nie nawet.
Ja tak mam ze musze dobrze wygladac miec makijaż kazdego dnia ubrac sie ladnie bo sie lepiej czuje nie wyobrazam siebie bez makijażu i w pizamie przez cały dzień bo odrazu mam zle samopoczucie taki typ ze mnie ale mi to pomaga zwłaszcza teraz po prodzie kiedy czesto mam doła -
Jaga, może z ta kąpielą coś mu nie pasuje? Za ciepła woda albo coś?
Ja czasami po karmieniu o 3:30-4 w nocy nie mogę zasnąć. Przewracam się i wkurzam ze nie mogę zasnąć, czym się jeszcze bardziej rozbudzam. Wiecie jakie to straszne? Być koszmarnie zmęczonym i nie moc zasnąć? Komórka złe wpływa, światła nie będę palić, ale może chodakowska na słuchawkach z telefonu da radę i ćwiczenia mnie zmęczą? Póki co nie musiałam testować 😄
Ja się lepiej czuje jak wyjdę na dwor. A ze conajmniej raz dziennie na 1,5 h wychodzimy na płac zabaw to spoko.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Jaga, może z ta kąpielą coś mu nie pasuje? Za ciepła woda albo coś?
Tylko w wanience jest super, cieszy się i widać, że jest rozluźniony. Póżniej pielęgnacja też super, jedzonko i po chwili krzyk. Wydaje mi się, że on tak ze zmęczenia.
Mój humor w dużej mierze zależy od pogody. I tak samo co dziennie spacerek żeby się przewietrzyć, chyba to czasami dla mnie ważniejsze niż dla małego:-).
My już wstaliśmy bo dzisiaj szczepienie. Dobrze, że mąż załatwił sobie na wieczór wolne w razie noszenia maluszka.
I kupiłam sobie chuste kołową do noszenia malucha, bo cały czas na rękach, ale chyba jeszcze jest za mały, bo trochę nam nie wygodnie. Albo chusta średnia. Musimy jeszcze popróbować.
Życzę dobrego dnia i spokojnych brzuszkówBladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
My wczoraj byliśmy na szczepieniu na pneumokoki, troszkę się splakal mój bidulek, ale ogólnie było niezle. Obyło się bez gorączki i innych ekscesów. Trochę był marudny i płaczliwy ale noc spokojna. Zważyli mi go w przychodni i na ich wadze ma już 5 kg! Mój klocuszek❤️ Plan na dziś to zakupy i dentysta 😱 miłego dla wszystkich
Mańka, monkle lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Dla mnie tez spacery sa wazne. Moze nawet wazniejsze niz dla malego:-) jakas odskocznia od siedzenia w domu. Ale od jutra zapowiadaja opady wiec... bede zamulac w domu.
Zastanawiam sie nad jednym, czy jezeli dzidzi lezy spokojnie, ssie smoka, i ma zamkniete dlugi czas oczy to czy spi? Wiecie moze?
Bo moj np. Zawsze przed zasnieciem wypluwa sam, alw zdaza sie ze w dzien jak musze miec chwile 'wolnego' to wlasnie lezy w owy sposob i zastanawiam sie czy spi?10.09.2019 Marcel -
Oleczka, moja czasami w ten sposób czuwa, ale jeden fałszywy ruch i "ta dann" oczyska, jak pięć złotych. 😊 Za to ma tak mocny sen, że wieczorami, gdy do niej zaglądam, to aż ją szturcham w obawie, czy to aby na pewno tylko sen 🙈 Śpi wtedy tak cichutko, spokojnie i ani drgnie.
U nas spacerki, to też pretekst, by matka zmieniła otoczenie. Dokładnie rok temu przeprowadziliśmy się w tą okolicę, więc mam pretekst, by zajrzeć w każdy skrawek osiedla 😁 -
Mańka wrote:Oleczka, moja czasami w ten sposób czuwa, ale jeden fałszywy ruch i "ta dann" oczyska, jak pięć złotych. 😊 Za to ma tak mocny sen, że wieczorami, gdy do niej zaglądam, to aż ją szturcham w obawie, czy to aby na pewno tylko sen 🙈 Śpi wtedy tak cichutko, spokojnie i ani drgnie.
U nas spacerki, to też pretekst, by matka zmieniła otoczenie. Dokładnie rok temu przeprowadziliśmy się w tą okolicę, więc mam pretekst, by zajrzeć w każdy skrawek osiedla 😁
U nas zabardzo nie ma gdzie chodzic. Jest jeden maly park. Wlasciwie tylko przechodni... wiec kraze po uliczkach, miescie... dobre i co:-)10.09.2019 Marcel -
nick nieaktualny