Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gomerka wrote:Laurka moja córka non stop chodzi z bboxem i popija przez słomkę. Ale pije tez z Doidy i kubka kapka. Za to odmawia butelki 🤷♀️
Oleczka - bardzo dużo pijesz. Nie chce Cię straszyć, ale robiłaś badania w kierunku cukrzycy? 6 L wody dziennie to bardzo dużo.
Tsk tak, robilam. Wszystko okejj10.09.2019 Marcel -
Laurka to dobrze ze masz takie podejscie. Pew je bedzie jak mowisz. Ale tak jak pisalam dziecko koleżanki mnie przeraziło ze juz 2 lata a dalej szumia;)
Moj mlody nie pije ze slomki. Nie ogarnia, gryzie ja. Ogólnie nie chce nic pic i z niczego, brak mi juz sil.
Bbox podobno jest siper, my mamy bidon z aventa.
Oleczka! WOw juz 4 Ząbki. Gratulacje.
Dziewczyny ratujcie. U nas jest istny horror. Mlody pięknie zasypiał w łóżeczku. I pil mleczko w nim na sen. Teraz przebiły sie 2 jedynki na dole wystaja juz kawałek. I odkąd one sie pokazały to słuchajcie w dzien ciągle marudzi... dosłownie Ciagle. Wieczorem jest walka o sen i nic nie chce pic tzn mleka na sen ( dopiero na spiocha wejdzie). A w nocy pierwszy sen jakos pojdzie a pozniej... potrafi sie budzic co 5 10 min. A jak przysnie to jeczy przez sen. I znow ryk. Nie widze zeby cos innego wychodzilo tam w buzi.... chodze jak mumia. Bez paracetamolu sie niee obejdzie. Ale to czasem trzeba podac 2 razy w nocy zeby spal... Jak moge mu pomoc? Polecacie cos jeszcze na zabkowanie??
Masci malo co daja, camillia tez jakos szalu nie robi. Nie wiem co zrobic zeby on spal i go nie bolalo... -
Lubieswieczki współczuje tego marudzenia. Są jeszcze takie czopki viburcol, może spróbuj? U nas na razie tez dwa zeby, jedynki na dole.
Laurka, to jest kubek ze słomka z obciążeniem, bardzo fajny, młody od razu załapał i fajnie sobie radzi.
Mati 16.07.2009
-
Lubieswieczki wrote:Laurka to dobrze ze masz takie podejscie. Pew je bedzie jak mowisz. Ale tak jak pisalam dziecko koleżanki mnie przeraziło ze juz 2 lata a dalej szumia;)
Moj mlody nie pije ze slomki. Nie ogarnia, gryzie ja. Ogólnie nie chce nic pic i z niczego, brak mi juz sil.
Bbox podobno jest siper, my mamy bidon z aventa.
Oleczka! WOw juz 4 Ząbki. Gratulacje.
Dziewczyny ratujcie. U nas jest istny horror. Mlody pięknie zasypiał w łóżeczku. I pil mleczko w nim na sen. Teraz przebiły sie 2 jedynki na dole wystaja juz kawałek. I odkąd one sie pokazały to słuchajcie w dzien ciągle marudzi... dosłownie Ciagle. Wieczorem jest walka o sen i nic nie chce pic tzn mleka na sen ( dopiero na spiocha wejdzie). A w nocy pierwszy sen jakos pojdzie a pozniej... potrafi sie budzic co 5 10 min. A jak przysnie to jeczy przez sen. I znow ryk. Nie widze zeby cos innego wychodzilo tam w buzi.... chodze jak mumia. Bez paracetamolu sie niee obejdzie. Ale to czasem trzeba podac 2 razy w nocy zeby spal... Jak moge mu pomoc? Polecacie cos jeszcze na zabkowanie??
Masci malo co daja, camillia tez jakos szalu nie robi. Nie wiem co zrobic zeby on spal i go nie bolalo...
Moze dentosept mini, kolezanka polecala. To jest spray. Ja jeszcze nue probowalam bo jak plakal w nocy to dawalam ibuprofen bo tego spreyu jeszcze nie mialam.
Moj bardziej marudzi jak tata jest w domu. Bo maly wie, ze tata ponosi i ponosi takze... niby dobrze jak jest a z drugiej strony jak jest to wiem ze z malym bedzie ciezko.🙄10.09.2019 Marcel -
Moja tez pije ze słomki ale zwykły bidon od canpol.
A z przyzwyczajeniem to różnie bywa, moja starsza w ciągu dnia spi tylko w wózku Ew w aucie. Kilkarazy próbowałam to zmienić i nic. Mróz nie mróz, słońce wali, ja rozkładam spacerówkę na balkonie i bujam żeby zasnęła. Aż mi jej i siebie szkoda czasem ale co robić. Mała na szczęście póki co po karmieniu zasypia, w wózku tez padnie.
Pozdrawiam z nad Bałtyku. Dziwne uczucie 8:30 na plazy Z całym majdanem ale co robić.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Gomerka wrote:Bidon z rurką, taki fajny, bo rurka z obciążeniem i można pic w różnych pozycjach.
A to my tez cos takiego mamy 😉
Dziekuje dziewczyny za zyczenia! 35! 💪
Vian jak tam dzisiaj wizyta??Mańka lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
K878, agjot dziekuje! Agjot najepszego zatem i dla Twojego meza!
Dzisiaj moja srednia corka konczy 3 lata! Ostatnio ogladalam jej zdjecia z pierwszego roku. Jak ten czas leci!
Pojutrze urodziny mojego meza! A jeszcze mielismy rocznice 20-ego. Lipiec jest dla nas mega intensywny!
Vian mam nadzieje, ze wszystko dobrze? Jak sie czujesz?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:K878, agjot dziekuje! Agjot najepszego zatem i dla Twojego meza!
Dzisiaj moja srednia corka konczy 3 lata! Ostatnio ogladalam jej zdjecia z pierwszego roku. Jak ten czas leci!
Pojutrze urodziny mojego meza! A jeszcze mielismy rocznice 20-ego. Lipiec jest dla nas mega intensywny!
Vian mam nadzieje, ze wszystko dobrze? Jak sie czujesz?10.09.2019 Marcel -
Hej dziewczyny! przepraszam, że się tak wtrącę (jakoś nigdy nie udzielałam się na żadnym forum), ale teraz meczy mnie pytanie: czy któreś z wrześniowych dzieciaczków jeszcze nie siada samo i nie raczkuje? Bo moja córeczka z 28 września jest chyba leniuszkiem i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie opanowała te umiejętności 😅 pediatra i fizjoterapeutka u której byłam mówi ze jest Ok i jeszcze ma czas ale minęły kolejne 2 tyg i dalej nic nie rusza 🙄 wiem, że każde dziecko inne, ale jak patrzę, że niektóre maluszki już chodzą to boję się, że u mojej malutkiej cos jednak jest nie tak i że powinnam z nią jakoś poćwiczyć 🥺
-
Ananasek wrote:Hej dziewczyny! przepraszam, że się tak wtrącę (jakoś nigdy nie udzielałam się na żadnym forum), ale teraz meczy mnie pytanie: czy któreś z wrześniowych dzieciaczków jeszcze nie siada samo i nie raczkuje? Bo moja córeczka z 28 września jest chyba leniuszkiem i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie opanowała te umiejętności 😅 pediatra i fizjoterapeutka u której byłam mówi ze jest Ok i jeszcze ma czas ale minęły kolejne 2 tyg i dalej nic nie rusza 🙄 wiem, że każde dziecko inne, ale jak patrzę, że niektóre maluszki już chodzą to boję się, że u mojej malutkiej cos jednak jest nie tak i że powinnam z nią jakoś poćwiczyć 🥺
Ananasek lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Ananasek mój synio jest z 4 września i tak sam usiadł w łóżeczku dopiero wczoraj, ale tylko w łóżeczku. W lozecxku tez ustawił się w pozycji czworaczej i buja się do przodu i do tylu ale nie rusza dalej. Na macie, podłodze tylko się czołga. Moja dziś 4,5 letnia córka była mega leniem, raczkować i samodzielnie siadać zaczęła po 12 miesiącu! Dziś biega i skacze. Daj dziecku czas, każde idzie swoim tempem. Możesz poćwiczyć, to nie zaszkodzi, ale przede wszystkim czas
Ananasek lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009