X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mój tez z bboxa pije.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Laurka moja córka non stop chodzi z bboxem i popija przez słomkę. Ale pije tez z Doidy i kubka kapka. Za to odmawia butelki 🤷‍♀️

Oleczka - bardzo dużo pijesz. Nie chce Cię straszyć, ale robiłaś badania w kierunku cukrzycy? 6 L wody dziennie to bardzo dużo.
    Tzn ja pije herbatke, nie wode😀
    Tsk tak, robilam. Wszystko okejj

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agjot1979 wrote:
    Laurka mój tez z bboxa pije.

Sorki ale nie wiem co to

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bidon z rurką, taki fajny, bo rurka z obciążeniem i można pic w różnych pozycjach.

agjot1979 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka to dobrze ze masz takie podejscie. Pew je bedzie jak mowisz. Ale tak jak pisalam dziecko koleżanki mnie przeraziło ze juz 2 lata a dalej szumia;)
    Moj mlody nie pije ze slomki. Nie ogarnia, gryzie ja. Ogólnie nie chce nic pic i z niczego, brak mi juz sil.

Bbox podobno jest siper, my mamy bidon z aventa.

Oleczka! WOw juz 4 Ząbki. Gratulacje.

Dziewczyny ratujcie. U nas jest istny horror. Mlody pięknie zasypiał w łóżeczku. I pil mleczko w nim na sen. Teraz przebiły sie 2 jedynki na dole wystaja juz kawałek. I odkąd one sie pokazały to słuchajcie w dzien ciągle marudzi... dosłownie Ciagle. Wieczorem jest walka o sen i nic nie chce pic tzn mleka na sen ( dopiero na spiocha wejdzie). A w nocy pierwszy sen jakos pojdzie a pozniej... potrafi sie budzic co 5 10 min. A jak przysnie to jeczy przez sen. I znow ryk. Nie widze zeby cos innego wychodzilo tam w buzi.... chodze jak mumia. Bez paracetamolu sie niee obejdzie. Ale to czasem trzeba podac 2 razy w nocy zeby spal... Jak moge mu pomoc? Polecacie cos jeszcze na zabkowanie??
    Masci malo co daja, camillia tez jakos szalu nie robi. Nie wiem co zrobic zeby on spal i go nie bolalo...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki współczuje tego marudzenia. Są jeszcze takie czopki viburcol, może spróbuj? U nas na razie tez dwa zeby, jedynki na dole.
    Laurka, to jest kubek ze słomka z obciążeniem, bardzo fajny, młody od razu załapał i fajnie sobie radzi.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Laurka to dobrze ze masz takie podejscie. Pew je bedzie jak mowisz. Ale tak jak pisalam dziecko koleżanki mnie przeraziło ze juz 2 lata a dalej szumia;)
    Moj mlody nie pije ze slomki. Nie ogarnia, gryzie ja. Ogólnie nie chce nic pic i z niczego, brak mi juz sil.

Bbox podobno jest siper, my mamy bidon z aventa.

Oleczka! WOw juz 4 Ząbki. Gratulacje.

Dziewczyny ratujcie. U nas jest istny horror. Mlody pięknie zasypiał w łóżeczku. I pil mleczko w nim na sen. Teraz przebiły sie 2 jedynki na dole wystaja juz kawałek. I odkąd one sie pokazały to słuchajcie w dzien ciągle marudzi... dosłownie Ciagle. Wieczorem jest walka o sen i nic nie chce pic tzn mleka na sen ( dopiero na spiocha wejdzie). A w nocy pierwszy sen jakos pojdzie a pozniej... potrafi sie budzic co 5 10 min. A jak przysnie to jeczy przez sen. I znow ryk. Nie widze zeby cos innego wychodzilo tam w buzi.... chodze jak mumia. Bez paracetamolu sie niee obejdzie. Ale to czasem trzeba podac 2 razy w nocy zeby spal... Jak moge mu pomoc? Polecacie cos jeszcze na zabkowanie??
    Masci malo co daja, camillia tez jakos szalu nie robi. Nie wiem co zrobic zeby on spal i go nie bolalo...
    U nas tez bywaja takie dni, a czasami dziecka nie ma! Takze....
    Moze dentosept mini, kolezanka polecala. To jest spray. Ja jeszcze nue probowalam bo jak plakal w nocy to dawalam ibuprofen bo tego spreyu jeszcze nie mialam.

Moj bardziej marudzi jak tata jest w domu. Bo maly wie, ze tata ponosi i ponosi takze... niby dobrze jak jest a z drugiej strony jak jest to wiem ze z malym bedzie ciezko.🙄

10.09.2019 Marcel
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez pije ze słomki ale zwykły bidon od canpol.

A z przyzwyczajeniem to różnie bywa, moja starsza w ciągu dnia spi tylko w wózku Ew w aucie. Kilkarazy próbowałam to zmienić i nic. Mróz nie mróz, słońce wali, ja rozkładam spacerówkę na balkonie i bujam żeby zasnęła. Aż mi jej i siebie szkoda czasem ale co robić. Mała na szczęście póki co po karmieniu zasypia, w wózku tez padnie.

Pozdrawiam z nad Bałtyku. Dziwne uczucie 8:30 na plazy Z całym majdanem ale co robić.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka najlepszego z okazji urodzin.

Mój pije ze słomki

I tez mam niespajka. W nocy budzi się co 2 godziny

K878 miłego wypoczynku!

k878 lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dentosept ale on działa na bardzo krótko. Wypróbowałam na sobie

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka duzo zdrowka! Wszystkiego najlepszego🙄

10.09.2019 Marcel
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Bidon z rurką, taki fajny, bo rurka z obciążeniem i można pic w różnych pozycjach.

A to my tez cos takiego mamy 😉

Dziekuje dziewczyny za zyczenia! 35! 💪

Vian jak tam dzisiaj wizyta??

Mańka lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś przeoczyłam, Laurka, 100 lat w zdrowiu i radości!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka najlepszego! My tez dziś świętujemy urodziny mojego M, 40!

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878, agjot dziekuje! Agjot najepszego zatem i dla Twojego meza! :-)

Dzisiaj moja srednia corka konczy 3 lata! Ostatnio ogladalam jej zdjecia z pierwszego roku. Jak ten czas leci!

Pojutrze urodziny mojego meza! A jeszcze mielismy rocznice 20-ego. Lipiec jest dla nas mega intensywny!

Vian mam nadzieje, ze wszystko dobrze? Jak sie czujesz?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    K878, agjot dziekuje! Agjot najepszego zatem i dla Twojego meza! :-)

Dzisiaj moja srednia corka konczy 3 lata! Ostatnio ogladalam jej zdjecia z pierwszego roku. Jak ten czas leci!

Pojutrze urodziny mojego meza! A jeszcze mielismy rocznice 20-ego. Lipiec jest dla nas mega intensywny!

Vian mam nadzieje, ze wszystko dobrze? Jak sie czujesz?
    Wszystkiego dobrego rowniez i dla coreczki😍

10.09.2019 Marcel
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka 100 lat dla córci i małżonka! My tez mieliśmy rocznice tyle ze 23 😀 i córka razem z ojcem świętowała imieniny.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Ananasek Nowa

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! przepraszam, że się tak wtrącę (jakoś nigdy nie udzielałam się na żadnym forum), ale teraz meczy mnie pytanie: czy któreś z wrześniowych dzieciaczków jeszcze nie siada samo i nie raczkuje? Bo moja córeczka z 28 września jest chyba leniuszkiem i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie opanowała te umiejętności 😅 pediatra i fizjoterapeutka u której byłam mówi ze jest Ok i jeszcze ma czas ale minęły kolejne 2 tyg i dalej nic nie rusza 🙄 wiem, że każde dziecko inne, ale jak patrzę, że niektóre maluszki już chodzą to boję się, że u mojej malutkiej cos jednak jest nie tak i że powinnam z nią jakoś poćwiczyć 🥺

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek wrote:
    Hej dziewczyny! przepraszam, że się tak wtrącę (jakoś nigdy nie udzielałam się na żadnym forum), ale teraz meczy mnie pytanie: czy któreś z wrześniowych dzieciaczków jeszcze nie siada samo i nie raczkuje? Bo moja córeczka z 28 września jest chyba leniuszkiem i nie zanosi się żeby w najbliższym czasie opanowała te umiejętności 😅 pediatra i fizjoterapeutka u której byłam mówi ze jest Ok i jeszcze ma czas ale minęły kolejne 2 tyg i dalej nic nie rusza 🙄 wiem, że każde dziecko inne, ale jak patrzę, że niektóre maluszki już chodzą to boję się, że u mojej malutkiej cos jednak jest nie tak i że powinnam z nią jakoś poćwiczyć 🥺
    Nie zaszkodzi pocwiczyc. Ale tak jak mowisz, kazdy maluch osiaga wszystko w swoim tempie😏

Ananasek lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasek mój synio jest z 4 września i tak sam usiadł w łóżeczku dopiero wczoraj, ale tylko w łóżeczku. W lozecxku tez ustawił się w pozycji czworaczej i buja się do przodu i do tylu ale nie rusza dalej. Na macie, podłodze tylko się czołga. Moja dziś 4,5 letnia córka była mega leniem, raczkować i samodzielnie siadać zaczęła po 12 miesiącu! Dziś biega i skacze. Daj dziecku czas, każde idzie swoim tempem. Możesz poćwiczyć, to nie zaszkodzi, ale przede wszystkim czas :)

Ananasek lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ