Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oleczka moja mała po domu chodzi w kapciach, ale takich z miękka podeszwa - zobacz sobie titot. Ja jestem przeciw sztywnej podeszwie po domu na tym etapie, bo to podobno niezdrowe
Oleczka94 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Oleczka moja mała po domu chodzi w kapciach, ale takich z miękka podeszwa - zobacz sobie titot. Ja jestem przeciw sztywnej podeszwie po domu na tym etapie, bo to podobno niezdrowe10.09.2019 Marcel
-
Bo jak my byłyśmy małe to buty miały być sztywne. Teraz wręcz przeciwnie. Pani w sklepie mi tez chciała na początku wcisnąć takie sztywne kapcie, żeby niby przyzwyczaić dziecko do czegokolwiek na stopach, ale się nie dałam. I myśle, ze to była dobra decyzja, bo teraz mała śmiga i boso, i w kapciach i w butach bardzo ładnie.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Bo jak my byłyśmy małe to buty miały być sztywne. Teraz wręcz przeciwnie. Pani w sklepie mi tez chciała na początku wcisnąć takie sztywne kapcie, żeby niby przyzwyczaić dziecko do czegokolwiek na stopach, ale się nie dałam. I myśle, ze to była dobra decyzja, bo teraz mała śmiga i boso, i w kapciach i w butach bardzo ładnie.10.09.2019 Marcel
-
U nas nie nosimy kapci po domu, ale mamy podlogowke więc zazwyczaj jest ciepło i chodzi w skarpetkach, albo na boso.Z butami nie ma problemów i ładnie sobie radzi.
Jeśli chodzi o mycie zębów, to myjemy 2x dziennie, chociaż zazwyczaj przy wieczornym myciu jest bunt. Ale ja jestem tego zdania, że chociaż trochę, ale zeby musimy wymyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 23:58
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Gomerka wrote:Cisza tu ostatnio!
Dziewczyny, jakie pomysły prezentowe na Mikołaja i Święta? Ja się już strasznie tym jaram 😂
Helol. My kupujemy warzywa i owoce do krojenia, a do tego kolyske dla lali bo aktualnie lala sypia w koszyku na chleb pod serwetka jednorazowa:) i chetnie kupilabym mojej corce cycka gumowego zeby z nim w nocy spala w paszczy a nie z moim:) -
W sumie to moje dziecko bawi sie wszystkim oprocz pluszakow. No chyba ze pluszak nalezy do innej dziewczynki ktora akurat widzi, to wtedy tez go koniecznie chce.
Dla dziewczynek polecam domki z little people z figurkami. U nas odkąd zaczęła raczkowac to rządzą. A teraz to już wogole sztosik. Zabawa na długie minuty:) duplo nam się też sprawdza, zwłaszcza teraz jak odkryła że sama potrafi połączyć klocki. Suchy basen też jest extra. Ale mimo całego pokoju zabawek to Nina i tak najwięcej czasu spędza z ksiazeczkami. A jak już mają okienka lub ruchome elementy to nie ma lepszej zabawy. -
Gomerka wrote:Pokoik z Little People jest u nas na liście. A jest tez domek?
-
Hej, u nas prezent świąteczny to kuchnia z Ikei myślę że jest za wcześnie troszkę ale może się mylę i jednak będzie tam zaglądała bo w kuchni lubi grzebać wiadomo rzeczy do kuchni będą dostosowane do jej wieku...no zobaczymy
Bo innych pomysłów nie mam wózek dla lalek ma stolik ma autko rowerek 🤷 -
Za dobrze maja te dzieciaki.
My dokupujemy duplo (po kartonie dla każdej), na Mikołaja wielka walizkę play-doh (mała czasem zjada wiec muszę pilnować ale tez się fajnie bawi). Oprocz tego książeczki z Nunusiem i Kicia Kocia bo bardzo lubi Nunusia (chyba się z nim utożsamia...).
Domek dla lalek jakiś maja już dziadkowie, kuchenka stoi od roku, aż pokrętła zepsuły, polecam warzywa do „krojenia”, młoda uwielbia. Serwisy dwa tez fajne. Z Lidla tort urodzinowy drewniany tez super. Lale karmią.Jusi 28 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019