Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do objawów to u mnie jest rzecz ciekawa. Jako osoba uzależniona od herbaty (tak, wiem, ze niebardzo, ale jedni piją kawę, a ja piję herbatę - czarną. Kawy nie lubię) wybrałam się do sklepu i wybór padł na SAGĘ.(Czyli standardowy wybór, choć ostatnio po świętach królował tetley - świąteczne prezenty) Zadowolona, myk do domu, czajniczek i zaparzamy. Herbatka gotwa, biorę łyk i..zonk! No zajeżdża mi rybą! Herbata! Herbata o smaku ryby... No i co z ty zrobić? Któraś ma podobne doświadczenia?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Wlasnie mialam zwrot obiadu...
Lezalam i co chwile mnie ktos z drzemki wybudzal. Jak nie orange do drzwi to sie baba z upc dobijala. To pies zaczal szczekac. I nagle jal mi sie cieplo zrobilo i w brzuchu zaczelo gniesc... A dobij zapach psikacza z ubikacji... -
Progesteron ładny, 33,71.
Ale wyniki moczu bez szału, mam leukocyty ponad normę. Ale to może mieć związek z zapaleniem stawu jaki przechodzę. Zobaczymy co mi gin odpisze. -
nick nieaktualnyVianEthel2 wrote:Co do objawów to u mnie jest rzecz ciekawa. Jako osoba uzależniona od herbaty (tak, wiem, ze niebardzo, ale jedni piją kawę, a ja piję herbatę - czarną. Kawy nie lubię) wybrałam się do sklepu i wybór padł na SAGĘ.(Czyli standardowy wybór, choć ostatnio po świętach królował tetley - świąteczne prezenty) Zadowolona, myk do domu, czajniczek i zaparzamy. Herbatka gotwa, biorę łyk i..zonk! No zajeżdża mi rybą! Herbata! Herbata o smaku ryby... No i co z ty zrobić? Któraś ma podobne doświadczenia?
Może spróbuj cytryny do herbaty, imbir lub sok malinowy? Ja też herbatę i różne ziółka pije litrami, ale na początku ciąży jakoś mi nie odpowiadają... Ewentualnie jakieś owocowe cytrusowe wchodzą :pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 16:42
-
Alis kciuki nie panikuj aż tak :*
Co do słuchania serduszka mi też nie włączył a sprzęt mają super powiedział że to na tym etapie nie jest konieczne a widać że pulsuje więc akcja serca jest później będę słuchała do woli ja się cieszę że je widziałam nie musiałam słuchać dziecko żyje to najważniejsze :*Arashe lubi tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Ja to jem wszystko bez zastanowienia, nic nie zmienia mi smaku, mdłości miałam przez chwilę jak brałam duphaston, od dziś mam luteine i spokój.
Jedyne co to mam takie przypływy energii, zaczynam coś robić, a za chwilę musze się iść położyć bo już nie mam sił.
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Mama_Zuzia wrote:Widziałam tez tu dzisiaj pytanie o pęcherzyk zoltkowy- jest on potrzebny, bo produkuje komórki krwi dla dziecka, mniej więcej w 13-14 tygodniu jego funkcje przejmuje śledziona i wątroba maluszka także nie martwcie się ze on jest, bo on musi być!Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Ja wlasnie tez. Ale dzisiaj wysprzatalam sobie lazienke. Tzn blaty, szafki, umylam brodzik i sciany.
Starlam kurze i ogarnelam kuchnie. I ogolnie to mnie sie nic nie chce...
Ale zaczelam sie kapac 2 razy dziennie. Tzn podmywam rano i wieczorem kapiel. Duzo sluzu mam i nie czuje sie swiezo... -
pola0909 wrote:Makowa również wyszły mi leukocyty powyżej normy. Wizyta dopiero za tydzień ale czytałam w necie, że ponoć ich podwyższony poziom u kobiet w ciąży jest normalny i nie trzeba się niepokoić
-
Zrobiłam się głodna, podeszły mi tylko parówki z ketchupem, ale najbardziej mi z tego zestawu smakowały kromki chleba z masłem
-
AmyLee44 wrote:Ja jak zwykle druga połowa dnia i totalnie bez życia i z mdłości ami, jedyne picie które teraz mi wchodzi to syrop malinowy z wodą
Mnie po syrpie malinowym pali w gardle. Właśnie herbate zrobiłam i stwierdziłam, że mnie po tym syropie piecze.
Zjadłam bułkę i się zastanawiam czy mnie nie dźwignie jak pojade z młodym na trening...
No tak, mam syna. W marcu 8lat kończy więc będzie fajna różnica -
Arashe wrote:Odebrałam dziś mój segregator i od dziś zacznę nosić na równie przypinka "jestem w ciąży #"
Ja też zamówilam ten z przypinką
Ale niestety jeszcze jej nie mogę założyć bo nikt nie wie u nas, więc będzie mieć honorowe przypięcie jak skończę 12 tydzień
Arashe lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻