X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie panikuj, to caly czas niska ciaza. W tym tygodniu samo bicie serca to juz jest ok. Nie ma co tworzyc problemow, dopoki ich nie ma.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie co ma być bedzie?

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Nie co ma być bedzie?

dokladnie, na pewne rzeczy (niestety) nie mamy wplywu. kiedy nastepna wizyta? glowa do gory:-)

eikts65gz0i70ci6.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie co ma byc. Jak beda silne to bedzie dobrze, moze jedno sie utrzyma.. Nie wolno od razu pisac czarnych scenariuszy
    P.s. Jestesmy w tym samym dniu ciazy, ja mam wizyte w poniedzialek, u mnie mimo serduszka tez zarodek jest maly to moze Cie pociesze jak u mnie bedzie podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 19:25

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, podczytuję Was trochę, choć jestem już październikowa (tzn. termin z @ 30 wrzesień/1 paźdz., ale zakładam, że będzie przesunięcie o parę dni, okaże się po usg).

Alis132, czytam i nie rozumiem. U kogo robiłaś usg? Ja jestem z Łodzi, w poprzedniej ciąży (pewnie w tej też będę) chodziłam do kolesia z bardzo dobrym sprzętem, który na każdym etapie baaardzo dokładnie mówi co i jak, wyjaśnia wszelkie wątpliwości i nie było możliwości, żeby napisał coś czegoś nie rozumiem, albo nie powiedział ile bije serduszko odnosząc tego do jakiś norm itd.itp. Jak można powiedzieć kobiecie "wolno" i nara? Powiedział coś więcej? Ja na Twoim miejscu poszukałabym w okolicy jakiegoś porządnego lekarza i zrobiła jeszcze raz. Wymiarami się nie sugeruj, na tym etapie lekarzowi drgnie lekko ręka o 1 mm i już to zmienia znacząco wynik. Oczywiście bardzo trzymam kciuki, żeby było ok :-)

kark, k878 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • makowa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bliźniaki w życiu plodowym zawsze będą troszkę w tyle niż jedynak. Koleżanka urodziła bliźniaczki o wadze 3 200 łącznie. Dziewczyna z terminem po niej ma malucha 3 800. No nie da się tego przeskoczyć. Na moim pierwszym serduszkowym usg zarodek był o tydzień młodszy niż z om, nie ma co panikować. Chcesz im pomóc? Przestań im adrenaliny dostarczać.

Kiniorek91, k878 lubią tę wiadomość

MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makowa wrote:
    No bliźniaki w życiu plodowym zawsze będą troszkę w tyle niż jedynak. Koleżanka urodziła bliźniaczki o wadze 3 200 łącznie. Dziewczyna z terminem po niej ma malucha 3 800. No nie da się tego przeskoczyć. Na moim pierwszym serduszkowym usg zarodek był o tydzień młodszy niż z om, nie ma co panikować. Chcesz im pomóc? Przestań im adrenaliny dostarczać.

Otóż to, zgadzam się z dziewczynami. Wiadomo, że po stracie człowiek się stresuje, że znowu może go to samo spotkać, ale musisz być silna dla dzieciaczków. Szukać pozytywów i wierzyć, że będzie dobrze. :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z natury nerwus. Nie placz. Nie chowaj sie ze swoimi myslami. Badz pozytywnie nastawiona.

Mnie mlody wlasnie wkurzyl na treningu. Cuduje. Strasznie. Ambitny jest i mu przewrot nie wyszedl i placz. Bo go niby noga boli. A wiem ze skubaniec sie boi i ze sie wystraszyl jak mu trener pomogl. Chlopcy sie na niego patrza a jemu glupio bo sie poplakal. Fakt najmlodszy z ekipy na treningach bramkarskich. Ale jak bedzie za kazdym razem plakal jak mu nie wychodzi to sie beda z niego smiac ze beksa... No i nie wiem jak mu pomoc!

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis kobieto, tętno 148 to super normlany wynik! I nie słuchaj gina, że jest nie tak!!!
    Ja z synem miałam 120 i gin powiedziała ok, z córkami miałam 140-150 i też usłyszałam, ze ok. Jakbyś miała 60 to rozumiem, ale 148 to normlany, normowy wynik.
    A różnica w pomiarze się zdarza, bo teraz minimialne przesunięcie to nie raz 2-3 dni w dniach cyklu.

Jest ok, są bobasy i to dwa, ciesz się wreszcie!

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis posłuchaj dziewczyn, nerwy nie pomogą a mogą tylko zaszkodzić. Jeżeli pozytywne myślenie ma przynieść dobre rezultaty to chyba warto spróbować, niż budować negatywną aurę?

Nie jestem jeszcze na tym etapie, co wiele z dziewczyn, widziałam tylko pęcherzyk i ciągle czekam na drugie usg, żeby zobaczyć dzieciątko i mam nadzieję już bijące serduszko. To moja pierwsza ciąża, więc owszem, o wielu rzeczach MYŚLĘ, ale NIE MARTWIĘ się na zapas. Nerwy nic mi nie dadzą, a tylko powodują gorsze samopoczucie.
    Gdzieś przeczytałam, że kobietą w ciąży i jej dziecko to takie "naczynia połączone", więc to co dotyczy Ciebie, dotyczy też maleństwa. Warto to wziąć pod uwagę ;)

Gratuluję Wszystkim dzisiejszym wizytującym i oby więcej dobrych wieści :)

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że ja w poprzedniej ciąży miałam tak:
    8 miesiąc, bebecha się nie da ukryć choćby człowiek próbował. Syn 2 letni ryczący w koszu z Biedry, a kolejka na jakieś 5 osób przede mną.
    Kasjerka mnie woła, żebym przeszła, że będę obsłużona następna.
    I wtedy te 5 osób przede jak wyskoczyli na nią, na mnie, że chamstwo, że ludzie stoją i co to ja królewna, bo mam brzuch i bachora?! Że trzeba było gumek używać, że tyle kobiet było w ciąży, to ja też mogę normalnie stać, bo ciąża to nie choroba...
    Od tego czasu jak jeżdżę bez M na zakupy to tylko do małych sklepów, gdzie nie ma kolejek albo wiem, że jak ktoś mnie zobaczy to podejdzie do drugiej kasy bez łaski :/

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Powiem wam, że ja w poprzedniej ciąży miałam tak:
    8 miesiąc, bebecha się nie da ukryć choćby człowiek próbował. Syn 2 letni ryczący w koszu z Biedry, a kolejka na jakieś 5 osób przede mną.
    Kasjerka mnie woła, żebym przeszła, że będę obsłużona następna.
    I wtedy te 5 osób przede jak wyskoczyli na nią, na mnie, że chamstwo, że ludzie stoją i co to ja królewna, bo mam brzuch i bachora?! Że trzeba było gumek używać, że tyle kobiet było w ciąży, to ja też mogę normalnie stać, bo ciąża to nie choroba...
    Od tego czasu jak jeżdżę bez M na zakupy to tylko do małych sklepów, gdzie nie ma kolejek albo wiem, że jak ktoś mnie zobaczy to podejdzie do drugiej kasy bez łaski :/

Ja bym chyba powiedziala ze szkoda ze jego rodzice nie uzywali gumek jak chama tworzyli... No co za typy ...

k878 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny <3

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio siedzac w Pl w kolejce na badania w diagnostyce, czekam i przYchodzii mloda kobieta we wczesnej ciazy i pyta czy moze wejsc przed kolejka (a w diagnostycee takie kobiety maja pierwszenstwo, wiec teoretycznie pytac nie musiala). Oczywoscie stare mochery, takie chore, ze przez 2h jak tam siedzialam to buzia im sie nie zamykala. Pretensje ze ile to trwa i w ogole, Boze koniec swiata... a wiec stare mochery :-) oczywiscie ze niee, bo one tez tyle czekaja, ze ciaza to nie choroba... Na co ja z usmiechem na twarzy, bo bylam juz pierwsza w kolejce, ze oczywiscie. Podkreslilam ze Pani ma pierwszenstwo, ze po co Pani w ogole pyta, smialo prosze isc. :-)
    Miny tych starych babek bezcenne. Potem katem oka tylko widzialam ten wzrok na mnie, e siedzialam zadowolona z zycia. :-)

makowa, Jaga94, Olalu89 lubią tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety. Już tyle czasu byłam w ciąży, że zauważyłam, że jedyne kulturalne osoby to młodzi faceci tak 18-25 lat i starsi dziadziusiowie tak >85lat. Cała reszta potrafi tak powiedzieć i się kłócić.
    A najgorsze jak wisi kartka przy kasie (u nas np rossmann czy carrefour), że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, a Ty się musisz kłócić z babą, że masz pierwszeństwo.
    I nie chodzi o tą sytuację, że babsztyl nie umie przeczytać 5 słów (z RYSUNKIEM!), tylko o to, że za kasą siedzi kasjerka która patrzy wzrokiem śniętej flądry i nawet nie reaguje, bo ma to gdzieś. Ma tylko obsłużyć, a kogo i w jakiej kolejności to jej to lotto :/

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandarynka maluchowi nie zasmakowala ;/
    Oj chyba ta ciaze zapamietam :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu pracowałam w jednym z marketów. No więc idę otworzyć następną kasę i proszę jako pierwszą kobietę z brzuszkiem i wodą w ręku, za chwilę wyprzedza ja babcia, ja jeszcze nie zdążyłam zareagować, a kobietka mówi grzecznie: przepraszam nie widzi Pani brzucha, a jeszcze kasjerka poprosiła mnie pierwszą. Babcia z niesmakiem mlaska i pod nosem coś gadając puszcza kobietę. Na to kobietka z wodą w ręku macha w strone sklepu i woła: kochanie tutaj, tutaj i idzie mąż z wielkim, napchanym wózkiem zakupów :-). Ale babcia miała minę :-), a mi usmiech nie zszedł z twarzy przez całą pracę.

Arashe lubi tę wiadomość

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
    Maluszek urodzony 12.09.2019
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Od Mamaginekolog? Ja się zastanawiam nad zakupem :)
    Tak, z poprzedniej ciąży szukanie papierów na już mnie dobijalo, teraz nie będzie problemu ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jak wymiotujecie to wam naczynka pekaja?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis u mnie 2 i 3 mm. A serduszko 78 i 80 biją. więc u ciebie jest super.

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ