Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Niestety. Już tyle czasu byłam w ciąży, że zauważyłam, że jedyne kulturalne osoby to młodzi faceci tak 18-25 lat i starsi dziadziusiowie tak >85lat. Cała reszta potrafi tak powiedzieć i się kłócić.
A najgorsze jak wisi kartka przy kasie (u nas np rossmann czy carrefour), że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, a Ty się musisz kłócić z babą, że masz pierwszeństwo.
I nie chodzi o tą sytuację, że babsztyl nie umie przeczytać 5 słów (z RYSUNKIEM!), tylko o to, że za kasą siedzi kasjerka która patrzy wzrokiem śniętej flądry i nawet nie reaguje, bo ma to gdzieś. Ma tylko obsłużyć, a kogo i w jakiej kolejności to jej to lotto
To ja mam odwrotne doświadczenia: g*wnarzeria z nosem w smartfonach, ze niby nie widzą, faceci ogólnie masakra, babki w wieku moich rodziców mnie przepuszczały i ustępowały miejsca! Myśle ze miały córki/synowe w ciazy i wiedza o co chodzi. Mohery wiadomo
ChociaZ nie zapomnę raz na pobraniu krwi, końcówka, ja ledwo się kulalam, specjalnie pojechałam z mężem wiec rano wcześnie, bo już się bałam wsiadać za kółko, i w recepcji poprosiłam czy mogliby mnie z pierwszeństwem obsłużyć. Jak pielęgniarka poprosiła panie. W ciazy, to jedna odskoczyła tak szybko ze ja nawet nie zdążyłam wstać. Wiec z tym pierwszeństwem to tez czasami trzeba się zastanowić, czy serio się gorzej czuje i mi się nie chce i mam wymówkę. Dla mnie gorsze było jak byłam z maluchem, który np się darł, i wiadomo, z wózkiem się dostać po jakichś schodach czy coś masakra, rozebrać najpierw żeby się nie zapocil a boczkiem mnie ileś osób wyminelo.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Alis jak dla mnie powinnaś zmienić lekarza. Jak dla mnie tętno serca 148 to normalne, zdrowe tętno. Dla porównania mój syn z pierwszej ciąży miał takie, a teraz dzidzia miała 140 w 7 tygodniu ciąży i lekarz powiedział, ze super. Znajdź lekarza który będzie Cię w stanie uspokoić, bo ślęczenie i porównywanie wyników progesteronu, bety i zdjęć z Usg dzień w dzień przysporzy Ci tylko problemow. Zacznij się ciąża cieszyć, bo tym zamartwianiem się sprowadzisz tfu tfu tylko na siebie i maleństwo rzeczywiście problemy. Każda z nas boi się straty, uwierz mi, ale kochana Ty nie możesz tak świrować 40tyg ciąży, przecież dziecko odczuwa Teoj stres i napięcie
m0nika, kark lubią tę wiadomość
-
Alis, dziewczyny dobrze mówią. Nie szukaj dziury w całym. Serduszka są i biją. Musisz w nie uwierzyć, dać im duuuuuzo ciepełka i miłości, a nie stresu. Robisz wszystko co trzeba żeby było dobrze, chodzisz po lekarzach, bierzesz leki i tak ma być. I ciężko jest i trzeba się zawziąć i powiedzieć sobie ze chcesz tych dzieci I BEDZiEsZ JE MIEĆ!
alis132 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mało się tu udzielam ale czytam wszystkie Wasze posty.
Jutro w końcu i czas na moją wizytę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i będzie zarodek. 2 tygodnie temu był tylko pęcherzyk.
Więc trzymajcie kciuki i za mnie. Dam znać po wizycie.Komunikacja, zwichrowana, Arashe lubią tę wiadomość
-
Betika wrote:Mało się tu udzielam ale czytam wszystkie Wasze posty.
Jutro w końcu i czas na moją wizytę. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze i będzie zarodek. 2 tygodnie temu był tylko pęcherzyk.
Więc trzymajcie kciuki i za mnie. Dam znać po wizycie.
Mocne kciuki, daj znać po wizycie!Betika lubi tę wiadomość
-
Tak patrzę na Wasze suwaczki... ósmy, dziewiąty, dziesiąty tydzień... gdyby tak można było czas przyspieszyć...
elvira, sunshine03, Mama_Zuzia, Arashe lubią tę wiadomość
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
Betika wrote:Mało się tu udzielam ale czytam wszystkie Wasze posty.
Więc trzymajcie kciuki i za mnie. Dam znać po wizycie.Betika lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Pampersy, wkladki laktacyjne, koszula luzna do karmienia - taka rozpinana, podklady po porodowe, dlugie podpaski, biustonosz do karmienia, mozesz ewentualnie wziac 2 pary body ale podpisac sobie bo do kapieli rozbieraja i zakladaja szpitalne. Ewentualnie rożek
-
mila_88 wrote:Tak patrzę na Wasze suwaczki... ósmy, dziewiąty, dziesiąty tydzień... gdyby tak można było czas przyspieszyć...
Minie Ci szybciutko, zobaczyszk878 lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Pampersy, wkladki laktacyjne, koszula luzna do karmienia - taka rozpinana, podklady po porodowe, dlugie podpaski, biustonosz do karmienia, mozesz ewentualnie wziac 2 pary body ale podpisac sobie bo do kapieli rozbieraja i zakladaja szpitalne. Ewentualnie rożek
Chyba nie o poród chodziło
Piżamy, bielizna, szlafrok, klapki pod prysznic, kosmetyczka, ręcznik, coś do czytania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 22:11
elvira, Arashe lubią tę wiadomość
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
-
elvira wrote:Dziewczyny ja trochę inaczej. Co jest potrzebne do szpitala? Nie myślę dzisiaj, nie mogę się skupić
Weź sobie kapcie, ręcznik, kubek, sztućce swoje, długie spodnie, szlafrok, książkę do czytania, ładowarki do tego co potrzebujesz, wodę, żel pod prysznic, klapki pod prysznic, szamponelvira lubi tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Pampersy, wkladki laktacyjne, koszula luzna do karmienia - taka rozpinana, podklady po porodowe, dlugie podpaski, biustonosz do karmienia, mozesz ewentualnie wziac 2 pary body ale podpisac sobie bo do kapieli rozbieraja i zakladaja szpitalne. Ewentualnie rożek
Kiniorek, długo cię na porodówce nie było . Albo jakiś szpital „ z tradycjami”. Teraz raczej nikt ci dziecka nie zabiera na kąpiel czy na cokolwiek, tylko non stop sama się zajmujesz. U mnie kapali przed obchodem pediatrycznym - ja rozbierałem, polozna brała pod kran który był w sali, wycierała Pielucha która miałam przygotować w lozeczku (moją) i przekazywała lekarce dziecko, potem ja ubierałam sama.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Kiniorek, długo cię na porodówce nie było . Albo jakiś szpital „ z tradycjami”. Teraz raczej nikt ci dziecka nie zabiera na kąpiel czy na cokolwiek, tylko non stop sama się zajmujesz. U mnie kapali przed obchodem pediatrycznym - ja rozbierałem, polozna brała pod kran który był w sali, wycierała Pielucha która miałam przygotować w lozeczku (moją) i przekazywała lekarce dziecko, potem ja ubierałam sama.
No tak z 8lat bedzie w marcu wiesz co szpital to inaczej, ale fakt, zwyczaje sie zmieniaja. -
elvira wrote:Kiniorek z taka wyprawka mam zamiar we wrześniu jechać ale jutro to tylko dla siebie :*
Elvira, a kiedy pojawiły się u Ciebie mdłości? Ile taki stan rzeczy już trwa, że dostałaś skierowanie do szpitala?2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
-
Mama_Zuzia wrote:Alis jak dla mnie powinnaś zmienić lekarza. Jak dla mnie tętno serca 148 to normalne, zdrowe tętno. Dla porównania mój syn z pierwszej ciąży miał takie, a teraz dzidzia miała 140 w 7 tygodniu ciąży i lekarz powiedział, ze super. Znajdź lekarza który będzie Cię w stanie uspokoić, bo ślęczenie i porównywanie wyników progesteronu, bety i zdjęć z Usg dzień w dzień przysporzy Ci tylko problemow. Zacznij się ciąża cieszyć, bo tym zamartwianiem się sprowadzisz tfu tfu tylko na siebie i maleństwo rzeczywiście problemy. Każda z nas boi się straty, uwierz mi, ale kochana Ty nie możesz tak świrować 40tyg ciąży, przecież dziecko odczuwa Teoj stres i napięcie
To nie wina lekarza tylko moja on mi badań nie kasuje robić
Ps no ok twoje dziecko ale tu są 2 serduszka czyli jedno może mieć 60 A drugie 88 np