Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Hahaha, nie zgadzacie sie, że jedno dla chłopca wybiera, drugie dla dziewczynki. Ja się tak zgodzilam, jak się poznaliśmy, bo to abstrakcja dla mnie była, a ten uparty przy Wiktorii dalej obstaje
Ostatnio powiedziałam mu, że kategorycznie odmawiam i moim błędem było maglowanie od razu Janinki, bo odpowiedział mi moimi słowami. Jak nie będzie chciał o imieniach rozmawiać, trudno. Wybiorę swoje, przemilczę, a jak tylko obejmę bejbika, kiedy pojawi się na świecie, to je bardzo wyraźnie wyartykułuję, to imię. Nie będzie miał wyjścia, bo chyba po kilkunastogodzinnym porodzie nie powie mi "kategorycznie nie"
taki mam plan
Ale to jest dobry plan, po co tracić nerwy na chłopa przez całą ciążę jak można go porodem załatwić
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
AmyLee, mój piesek miał na imię Klara, to imie jest piękne, a dla zwierzaka był to wybryk dziecięcy no i tak zostało, rodzicom moim się to nie podobało, ale wszyscy przywykli. Mój też powiedział, że dziecko nie będzie jak pies się nazywałoSzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja na początku chciałam mieć Jaśminę,ale nie spodobał mi się zbytnio skrót Jasia i ostatecznie będzie Matylda.
Albo Maurycy.
My robimy tak,siadamy oboje,telefony w ręku,wyszukujemy imiona które nam się podobają i spisujemy na kartce.
Może ich być nawet że 20, potem drogą eliminacji skreślamy te które by nie bardzo pasowały do naszego nazwiska aż zostaje nam np dwa imiona i wybieramy które będzie najbardziej pasowało do nazwiska,
Tak też wybraliśmy Matylde. -
Witam się i ja
termin na 22 września. Udało się po dwóch latach, w 27 cyklu starań, podczas gdy zaczęliśmy leczenie w klinice niepłodności. W cyklu w którym się udało zrobiliśmy serię badań aby iść dalej tzn. W kierunku inseminacji lub in vitro. Czekaliśmy na @ aby umówić się na następną wizytę w dni płodne. No i nie udało nam się umówić bo @ nie przyszła! Tak więc mama i Mała Kropeczka nazywana przez nas również Naturalnym Cudem witamy się
kark, AmyLee44, Ann.., Agucha90s, pola0909, Lami, Finezja19, zwichrowana, m0nika, aannkka, Jaga94, Inka90, monkle, Mama_Zuzia, Komunikacja24, Arashe, Olalu89, manda21, Ewcia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomunikacja my mamy taką książeczkę teściowej ze spisem imion i tam są naprawdę wszystkie imiona (bo w spisach internetowych nie znajdziesz Antonia czy Kaspian) i też z niej wybieramy.
Plus... U nas wszystkie maluchy mają imię pierwsze na 7 liter i chciałabym to zachować, tylko nie wiem czy się uda, bo ograniczony wybór został -
Ja dzisiaj trochę ochłonęłam po wczorajszej wizycie, teraz ciesze się maluszkiem gin kazał również odpoczywać i kiedy jest możliwość to poleżeć, pytał czy chce zwolnienie ale póki co odmówiłam mam pracę biurową w sumie odpowiedzialną ale na razie jest dość spokojnie a w domu chyba bym sama zwariowała nakręcając się
więc wolę zająć się w pracy
Ale jeszcze dwa tygodnie i po badaniach prenatalnych będzie szaleństwo radościjuż planuję zakupy, radość z chwalenia się i przygotowywanie pokoiku
Rozmawiałyście wczoraj o imionach to u mnie na szczęście M się bardzo nie narzuca bo to nasze pierwsze i chyba wspólnie podoba nam się Kinga, Ania, Natalka oraz Radosław, Stasiu, Patryk, Piotr więc coś wybierzemy
A i muszę cofnąć się do polecanych przez was na Netflix filmów i seriali bo 3 dni temu założyłam konto
Jeśli dzisiaj macie wizyty to ode mnie cały czas kciuki zaciśnięte !!!!
Lami lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
Bardzo proszę o dołączenie mnie do wrześniówek - termin na 27.09.2019
. 19 miesięcy starań..uff. UDAŁO SIĘ
Fasolka ma 6,5 mm i ma się świetnieja również
pola0909, speakyourmind93, Lami, m0nika, Ann.., aannkka, VianEthel2, monkle, Mama_Zuzia, Arashe, Olalu89, Agucha90s, Finezja19, kark lubią tę wiadomość
1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
(16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna) -
pola0909 bardzo dziękuję
marzyłam od dawna by tu dołączyć
teraz czytam Wasze posty i widzę, że nie jedyna się natrudziłam
jest cudownie !!!
pola0909, stayaway lubią tę wiadomość
1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
Ewcia - mi z miesiączki wychodził termin też na 27 września
Ale na badaniu Kropeczka okazała się 5 dni starsza stąd u nas termin na 22.09.
Rozumiem Twoje szczęście, bo sama przeżywam to samo
I czego zapomniałam dodać w pierwszym poście- gratuluję wszystkim wrześniowym mamuśkom!
Możecie pochwalić się ile u Was trwały starania? -
Cześć dziewczyny
Witamy nowe mamusie
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i czekamy na same dobre wieścipola0909 lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Ja miałam wizytę wczoraj
To były najdłuższe 2 tygodnie mojego życia i jak zobaczyłam, że jest fasolka i że serducho bije jak dzwon - ryk i ulga. Tego życzę Wam wszystkim.
Dzisiaj bardziej boli mnie brzuch, nie wiem czy też tak miałyście po wizytach u ginekologa?speakyourmind93 lubi tę wiadomość
1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
Stayaway u mnie i z miesiączki i z usg wychodzi 27.09.
Staraliśmy się od wrzesnia 2016 ale z przerwami (bo ślub , bo przeprowadzka). Naliczyłam 19 cykli.
W lipcu 2018 niestety ciąża biochemiczna.1 cykl starań
16.09.2019 Filipek 💙
dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. może któraś się orientuje? czy na L4 z kodem 2 można wyjechac? mam taką sytuację, że dostałam zwolnienie, a mój mąż za 2 tyg wyjeżdza w delegację na kilka dni i nie chcę siedzieć sama w domu więc planowaliśmy, że mąż zawiezie mnie do moich rodziców. zapytałam lekarza, ale ten mi odpowiedział, że mam siedzieć w domu. to wychodzi, że jestem uziemiona do końca ciąży
Jusi 28 lubi tę wiadomość