Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A do wskazań do badań na NFZ zaliczają się żylaki obu kończyn dolnych w wieku 14 lat zakończone operacjami (strippingiem)? Miałam usuwane jakieś dość długie żyły (odpiszczelowe albo odstrzałkowe) od kostki do.pachwiny plus ok 30 żylaków na każdej nodze.
Wtedy trafiłam do angiologa, który stwierdził, że w tak młodym wieku leki i pończochy, bo nikt nie operuje. Później chirurg naczyniowy, dluugie czekanie na operacje, najpierw jedną, później drugą. Jak miałam 20 lat i dopiero było po wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 16:25
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Dziewczyny, któraś z Was jest na heparynie? Dwa zastrzyki za mną, zostało jeszcz ok 200. Miałyście jakieś skutki uboczne? Krwotok z nosa czy coś? Bo wolałabym być przygotowana na ewentualne niespodzianki.
Jeśli zastrzyk z heparyny jest porównywalny do insuliny to luzik. Insulina może ma nawet mniejszą igłę. Ja się cykalam podać pierwszy raz, bo nie miał mi kto pokazać, więc filmik z YT z 5 razy leciał, ale poszło spoko.10.09.2019 Marcel -
pola0909 wrote:Witamy się w 12 tc (11t+0d). Dziewczyny, czy są wśród nas oprócz mnie inne, które się dobrze czują ? Bo przestał mnie boleć brzuch, piersi wrażliwe ale mniej i nie schizuje ale jednak lekko się denerwuje , bo jak czytam inne wpisy to chyba większość ma znaczące objawy ?
ja się czuję wyjątkowo dobrze od ok. 9 tyg. - wtedy zaczęły ustępować mi mdłości. brzuch w sumie bolał do 7-8 tyg a teraz nic już. jedynie mam nabrzmiałe coraz bardziej piersi. od 2 dni wzrost apetytu i dziwnie wszystko mi się dobrze trawi. na początku odczuwałam bardzo spowolnienie pracy układu pokarmowego, wszystko mi ciążyło na żołądku masakra.
podsumowując teraz jest tak dobrze, że aż się martwię trochę. w trakcie tych lepszych dni byłam na SOR z plamieniem i z dzidzią wszystko było ok więc może nie ma co brać do głowykolejna wizyta 15.02 więc wtedy będę spokojniejsza.
endokrynolog powiedziała mi, że objawy się stabilizują i zmniejszają między 10-12tyg, bo wtedy normuje się beta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:21
-
nick nieaktualnyOleczka94 wrote:Ja tez robilam sobie ten pakiecik na trombofilie i wyszly mi mutacje tak jak u Ciebie, tylko zr obie hetero. A to nie jest wskazanie do heparyny. Biore tylko acard.
Mam jeszcze protrombine hetero co oznacza właśnie trombofiliepoprawiłam w stopce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 13:40
-
pola0909 wrote:Witamy się w 12 tc (11t+0d). Dziewczyny, czy są wśród nas oprócz mnie inne, które się dobrze czują ? Bo przestał mnie boleć brzuch, piersi wrażliwe ale mniej i nie schizuje ale jednak lekko się denerwuje , bo jak czytam inne wpisy to chyba większość ma znaczące objawy ?
Pola ja dzisiaj tez zaczynam 11t+0d i nie stresuj się bo mnie brzuch wcale nie bolał ale cycki okropnie a teraz już Prawie wgl a mdłości sporadycznie czyli jestem kolejna co prawie wgl objawów nie macieszę się po tamten miesiąc to była katastrofa a teraz czuje ze wróciłam do żywych
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Ja pisałam jakiś czas temu, że ostatnie podejście było dość nieprzyjemne, nawet trochę bolesne. Od tamtej pory nic i jakoś mnie nie ciągnie. Może ze względu na kiepskie samopoczucie.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
dziewczyny a jak to jest ze zgięciem trzonu macicy? ona może tak sobie zmieniać położenie? dopiero doczytałam na wypisie z SOR, że mam tyłozgiętą, 2 tygodnie wcześniej na wizycie u mojego ginekologa była jeszcze przodozgięta. wcześniej przed ciążą też miałam przodozgietą zawsze....
-
Co do tych objawów to rozmawiałam z położna i mówiła że to właśnie tak jest ze niektóre objawy mijają i to jest jak najbardziej ok. To oznacza że ten etap mamy za sobą i że bhcg się w naszym organizmie normuje. Mdłości faktycznie mogą minąć ale piersi nadal będę rosły i bolały ale już trochę inaczej...
-
U mnie libido ok moze dla tego ze z mezem sie widzimy co tydz/dwa tyg.
Ja leze i od godziny kreci mi sie w glowie jak probuje wstacdobrze ze syn sie bawi sam na podlodze
-
nick nieaktualnyLami co do wskazań to zależy od lekarza niestety, niektórzy twierdzą, że jednorazowy epizod zakrzepowy nie jest podstawą do badań genetycznych więc ciężko powiedzieć. Ale napewno warto spróbować i zapytać, może akurat się uda
Ja się nawet na seksy nie nakręcam, bo nie mogę póki jest krwiaka już mnie nosi...
Lami lubi tę wiadomość
-
Jak u was z brzuszkami Cos tam sie powoludku powiększa już? U mnie kurcze tak i to w dole brzucha juz mozna zauważyć jestem szczupla i szybko widać w pierwszej ciąży tez szybko bylo widac w tej jak by szybciej pewnie dlatego ze jeszcze rosnie mi miesniak....
-
Jusi 28 wrote:Jak u was z brzuszkami Cos tam sie powoludku powiększa już? U mnie kurcze tak i to w dole brzucha juz mozna zauważyć jestem szczupla i szybko widać w pierwszej ciąży tez szybko bylo widac w tej jak by szybciej pewnie dlatego ze jeszcze rosnie mi miesniak....
mi wypchało brzuch jakby w okolicach pępka i od kilku dni pod nim. może to rzeczywiście z wagą ma coś wspólnego bo ja raczej z tych szczupłych- zaczynam od 49kg przy wzroście 157cmWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 18:33
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Mi poki co chyba nie ja mam tluszczyk to nie widac. Ale na wieczor mi zoladek wyrzuca i wzdyma mnie pod biustem. A dzis znowu czesc kolacji oddalam do wc ehh. Maz sie smieje ze bedzie dziewczynka bo z malym az tak mnie nie meczylo. Zreszta z Nim mialam chcice na slodkie a teraz kwasne i pikantne wiec moze akurat hhee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 19:48
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Mi tez juz brzuch widac i ewidentnie ciaza a nie jelita, strasznie szybko. Waga wyjsciowa 59kg przy 179cm +2kg po swietach. Na razie stoje w miejscu, bo brak apetytu.
Jusi 28, speakyourmind93 lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018