X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • E.mila Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Pewnie mnie nie pamiętacie, bo pisałam już tutaj, ale juz jakiś czas temu. Czytam Was i o Waszych maluchach, a ja wciąż nie byłam na żadnej wizycie... tak tak, to ja co zapisała się na NFZ i czeka z miesiąc na wizyte (bo ciąża się musi rozwinąć żeby ją wykryć jak to położna mi powiedziała). Na szczęcie ten dzień już coraz bliżej bo w srode 13.02 !!! już przebieram nogami, stresuje się itd. Mam nadzieje, że w środe będę mogła Wam coś dobrego napisać, więć kto zapamięta może trzymać kciuki ;)

Z terminu miesiączki jestem w 10 tygodniu (9+1) mdłości są, odbijanie ale też, z czym przed ciążą nie miałam już problemu i nie jadłam tych rzeczy... przyszła ochota na niezdrowe jedzenie !! ciasta żeby się zasłodzić, chipsy bo ostre, ogólnie wyraźnych smaków mi brak, przez te mdłości właśnie... Czy któraś z Was też ma z tym problem? radzicie sobie jakoś?

pozdrowienia!

Gosa lubi tę wiadomość

cbda62d2e6963d096b9eac3064a62b53.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie bo myślałam ze ja jestem jakas dziwna hehe ze juz brzuszek jest tez wydaje mi sie ze to nie jelita bo właśnie jak nic nie jem to rano jest taki sam nie ma różnicy. Kazda z nas ma inaczej kurcze wogle wydaje mi sie ze w drugiej ciazy piersi mam już takie wielkie na początku gdzie w pierwszej byly takie moze w 6 miesiacu. A nic nie przytylam waze 56 kg ciągle moze różnica 100 200 gram.

No i ten brzuszek troche krepujący jest gdy obcisłe rzeczy ma sie bo jesli ktos nie wie o ciazy to zastanawia sie ciaza czy moze taki gruby brzuch wzdecia czy cos u szczuplej osoby widac to odrazu

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pomocy :-( Już nawet nie chce neta czytać bo sie nakrece,czy to prawda ze w ciazy opryszczka jest groźna..? Wyszlo mi dzis zimno na dolnej wardze.. ledwo wyszlam z przeziebienia to teraz to cholerstwo. Co robic ? Jakies domowy sposoby?...

Jusi 28 lubi tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.mila wrote:
    Hej dziewczyny!

Pewnie mnie nie pamiętacie, bo pisałam już tutaj, ale juz jakiś czas temu. Czytam Was i o Waszych maluchach, a ja wciąż nie byłam na żadnej wizycie... tak tak, to ja co zapisała się na NFZ i czeka z miesiąc na wizyte (bo ciąża się musi rozwinąć żeby ją wykryć jak to położna mi powiedziała). Na szczęcie ten dzień już coraz bliżej bo w srode 13.02 !!! już przebieram nogami, stresuje się itd. Mam nadzieje, że w środe będę mogła Wam coś dobrego napisać, więć kto zapamięta może trzymać kciuki ;)

Z terminu miesiączki jestem w 10 tygodniu (9+1) mdłości są, odbijanie ale też, z czym przed ciążą nie miałam już problemu i nie jadłam tych rzeczy... przyszła ochota na niezdrowe jedzenie !! ciasta żeby się zasłodzić, chipsy bo ostre, ogólnie wyraźnych smaków mi brak, przez te mdłości właśnie... Czy któraś z Was też ma z tym problem? radzicie sobie jakoś?

pozdrowienia!
    No ma pierwsza wizytę to późno trochę tez jestem w 10 tyg i juz dwie wizyty mualam. Ale plus tego taki ze teraz malenstwo zobaczysz bardzo dokladnie :-)

Z tymi zachciankami to tez podobnie mam do owoców i warzyw zmuszam sie bo ochoty nie mam. Wiec szczerze powiem az tak super zdrowo tez nie jem bo nie daje rady po salatkach mdlosci okropne. Juz nie długo i to minie nam

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Laski, pomocy :-( Już nawet nie chce neta czytać bo sie nakrece,czy to prawda ze w ciazy opryszczka jest groźna..? Wyszlo mi dzis zimno na dolnej wardze.. ledwo wyszlam z przeziebienia to teraz to cholerstwo. Co robic ? Jakies domowy sposoby?...
    Ja tez to przeszłam w 4 tyg ciazy nawet nie miałam świadomości ze to moglo szkodzic dziecku kurczę no i dowiedzialam sie o ciazy akurat . Mi pomógł domowy sposob czosnek bolało ale pomogło tylko strup był

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:

Nie jest groźna, także bez stresu :) przeczytaj u mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/opryszczka-w-ciazy/

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Na forum parenting jest dziewczyną która cie zna i chciała się dowiedzieć co u ciebie i maluszka :)

Trochę mnie nie było. A któż to taki, zdradzasz? :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.mila ja w pierwszej ciazy bylam na pierwszej wizycie wlasnie tak jak Ty masz i super wszystko bylo widac. Trzymam kciuki na pewno jest ok jak masz objawy. Teraz tez bym tak poszla, ale zaczelam krwawic i byla panika, wiec juz mialam 2 razy usg.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie jak to jest z chodzeniem na basen? Chciałam się wybrać, u mnie to dobrze robi na kręgosłup, ale nie wiem czy mogę, a oczywiście na wizycie tak się zaaferowałam serduszkiem, że wszelkie pytania przestały istnieć..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian raczej nie ma przeciwwskazan do basenu, wrecz przeciwnie przeciez to odciaza kregoslup. Jedynie kobiety majace sklonnosc do infekcji moze powinny uwazac, bo podobno latwiej wtedy o nie, moj lekarz mowi zeby po kazdej wizycie na basenie stosowac jakis dowcipny probiotyk zeby wspomoc flore bakteryjna i tyle, wiec mysle ze mozesz na zdrowie :) Ja jutro rano do labu na badania i mam obawy jak dam rade zrobic krzywa cukrowa bo to trzeba na czczo, wypic to obrzydlistwo i jeszcze wytrzymac dwie godziny :( trzymajcie kciuki zebym tam nie padla, w srode wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 22:59

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen jak najbardziej polecany!

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Witam się i ja :) Mam termin na 15.09. To moja druga ciąża, starszy synek ma 20msc.

pola0909, Mamadwojki, Ann.., Olalu89, Jusi 28, aannkka, kark, Agusia_pia, Arashe, monkle, k878 lubią tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Trochę mnie nie było. A któż to taki, zdradzasz? :)
    Wiesz nie wiem jak ma na imię bo nik 123 45 ale mówiła że niebawem tu dołączy może razem gdzieś byłyście na jakimś forum i ciebie kojarzy :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey witam się po weekendzie dziś wizyta ale tylko po receptę gdyż mam zapalenie które wyszło na cytologii ale mam nadzieję że może mi USG zrobi hehe :D wiem wiem nadzieja matka hehe
    Co do objawów mdłości ból brzucha pleców kłujący jajnik i nospa wieczorem w ruch dziś mu o tym powiem bo kto wie co za tym stoi
    Co do brzucha rano jestem płaska ale na wieczór mam zaokrąglenie więc coś się pojawia ale pewnie za szybko nie będzie widać bo chudnę brak apetytu jak w poprzednich i brzuch pojawił się w 6msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 06:12

Jusi 28 lubi tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:

Też, miałam i ja smarowalam pasta cynkowa :) opryszczka jest groźna jak wychodzi pierwszy raz a nigdy wcześniej jej nie miałaś i nie ta na ustach a ta na narządach płciowych.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam ale miałam kilka dni wyjetych z życia. Teraz mam wrażenie że mdłości i wymioty trochę opuszczają więc się cieszę. Nie mogę się doczekać aż całkiem przejdą.
    Ja mam 165 i startuje z waga 55kg. Ale pewnie już coś przytyłam. Ogólnie to brak mi sił przez ciągle niskie ciśnienie.

Powiedzcie mi czy wy też tak źle spicie? Nie mogę się ułożyć kompletnie, co chwilę się budzę, a to siku a to niewygodnie już nie mówiąc o "kapciu" w ustach. I tak ciągle coś...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Dawno się nie odzywałam ale miałam kilka dni wyjetych z życia. Teraz mam wrażenie że mdłości i wymioty trochę opuszczają więc się cieszę. Nie mogę się doczekać aż całkiem przejdą.
    Ja mam 165 i startuje z waga 55kg. Ale pewnie już coś przytyłam. Ogólnie to brak mi sił przez ciągle niskie ciśnienie.

Powiedzcie mi czy wy też tak źle spicie? Nie mogę się ułożyć kompletnie, co chwilę się budzę, a to siku a to niewygodnie już nie mówiąc o "kapciu" w ustach. I tak ciągle coś...

Niestety również ze spaniem mam kłopot, w każdej pozycji źle, kręcę się a jak się kręcę to zaraz się budzę, strasznie mi się chce pić - suche usta, pije i co chwile siusiam i tak "w koło macieju", jak się nie kręcę to chce mi się siusiu i wstaję, więc noc nie przespana. Dzisiaj w pracy az mam czerwone oczy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 07:51

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w tym kiepsko rozpoczętym Dla mnie dniu... Od wczoraj potwornie boli mnie głowa, nic nie pomaga ani sen ani apap dosłownie nic. Zaraz po tym jak wstałam miałam powitanie z toaleta jakoś się zebrałam do pracy a teraz się czuje jakbym miała mega kaca po dobrej imprezie.. Dzisiaj zdecydowałam się na rozmowę z szefem i powiem mu o moim stanie. Pewnie się już coś domyśla ale jak tak dalej pójdzie to mój dzień pracy będzie się zaczynał od 9.00 a nie jka do tej pory od 7.00... Muszę w tym tygodniu porozmawiać z szefem bo w czwartek dowiedziałam się że jest sprawa do załatwienia w USA i chce mnie wysłać no ale w tym układzie nie ma szans żebym pojechała,chce mu powiedzieć no sama procedura załatwiania wizy trochę trwa a chce być fair... Chyba mnie rozumiecie dziewczyny...

8599skjo9dvue7er.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    I ja się witam w tym kiepsko rozpoczętym Dla mnie dniu... Od wczoraj potwornie boli mnie głowa, nic nie pomaga ani sen ani apap dosłownie nic. Zaraz po tym jak wstałam miałam powitanie z toaleta jakoś się zebrałam do pracy a teraz się czuje jakbym miała mega kaca po dobrej imprezie.. Dzisiaj zdecydowałam się na rozmowę z szefem i powiem mu o moim stanie. Pewnie się już coś domyśla ale jak tak dalej pójdzie to mój dzień pracy będzie się zaczynał od 9.00 a nie jka do tej pory od 7.00... Muszę w tym tygodniu porozmawiać z szefem bo w czwartek dowiedziałam się że jest sprawa do załatwienia w USA i chce mnie wysłać no ale w tym układzie nie ma szans żebym pojechała,chce mu powiedzieć no sama procedura załatwiania wizy trochę trwa a chce być fair... Chyba mnie rozumiecie dziewczyny...
    w ogóle się nie zastanawiaj tylko na L4 zwłaszcza, że Ci się taaki wyjazd służbowy szykuje. ja w największe mdłości siedziałam w robocie tzn pół dnia w toalecie, bo wszystko mnie drażniło i taka to była praca. i ja się źle czułam i pracodawca nie miał dobrze roboty zrobionej. nie ma sensu się męczyć. ja w końcu poszłam na L4 i zamierzam je kontynuować

zem3i09k945lhtw9.png

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z toaleta witam się codziennie rano. Już mam taki rytuał, pije rano wodę, jem banana leżę jeszcze z godzinkę w łóżku i jak wstanę wstawić wodę ma herbatę to wtedy idę sobie "pokrzyczec" :)i po jest już lepiej, mogę zjeść śniadanie itd. Dopiero po południu wracają mdłości i tak cała noc ale zazwyczaj już nie wymiotuje :)
    Ja bym się nad l4 nie czaila, źle się Czujesz po co się męczyć. U mnie w pracy po kilka razy dziennie pytali co ja tak źle wyglądam, czemu wychodzę wcześniej a to a tamto. No ile można. Moja kiero dobrze to przyjęła i sama powiedziała z e mogę pracować z domu ale żebym zastanowiła się nad l4 bo po co się męczyć :) i tak też zrobiłam :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ