X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku 33 :) też pierwsze dzieciątko, ale długo się staraliśmy bo prawie 5 lat

Dziewczyny jakie macie dawki heparyny? Ja mam 0,8 I wypuszczam to powietrze, po prostu mniej mnie wtedy boli. Któraś kluje się w udo?

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami z tego co się orientuję to na wychowawczym od pracodawcy nic się nie należy, chyba że sam chce wypłacać jakiś dodatek ale jeszcze takiego pracodawcy nie poznałam ;) ewentualnie przy niskich dochodach jest należny chyba dodatek z gminy /miasta.

Lami lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Dziewczyny, a na wychowawczym dostaje się jakiś zasiłek?
    Wychowawczym, czyli chodzi Ci już po macierzyńskim, tym bezpłatnym?
    Chyba się nic nie dostaje, bo moja siostra nic nie miała w tym czasie przez rok.

Lami lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki pola, aż się ucieszylam i zdziwiłam, że można coś dostać od państwa :D W sensie tym ludziom pracującym od osiągnięcia dojrzałości, a nie tym na wiecznym bezrobociu.

Bunia, ja mam 0,6. Z tym bąblem powietrza będę sprawdzać. Dzisiaj wpuszczam z nim, w sensie, że jak zobaczę, że heparyną wstrzyknięta to wyciągam igłę. Jestem na początku drogi, bo dopiero 4 zrobiłam, więc eksperymentuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 20:28

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wychowawczym jesli kwalifikujesz sie dochodowo do zasilku rodzinnego to masz dodatek 400 zl. Z tytulu wychowawczego. Dochód na osobe to 674 zl. Ale wtedy tylko dochód drugirgo rodzica bo twoj nie jest brany pod uwage z powodu przejścia na wychowawczy jest utracony.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ja w tym roku 30. Nam wszyscy z mężem mówili że za wcześnie ślub bierzemy. A myśmy byli pewni swego i nie chcieliśmy czekać. Nie mieliśmy 24 lat jak stanęliśmy na ślubnym kobiercu. Olę urodziłam jak miałam 27. Czekaliśmy aż chociaż jedno z nas będzie miało stała umowę w pracy.

A co do lekarza i położnej. Jezeli nie ma powikłań to faktycznie położna wystarczy natomiast ja osobiście mam doświadczenie że na nic położna bo jak spadło tętno małej to położne chciała czekać a lekarka na szczęście od razu podjęła decyzję o cesarce i dzięki temu dziecku nic nie jest. Więc to zależy od sytuacji.

Mam dokładnie odwrotne doświadczenie. Tętno małemu leciało na skurczach i lekarka od razu na stół chciała. Położna mnie obroniła i w 30min urodziłam zdrowego chłopca. Nie zrobiliby mi cesarki szybciej. U mnie poród bardzo szybko postępował, a lekarka w ogóle nie zwróciła na to uwagi.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 zł to majątek :D

Arashe lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami jak pisze olcia - masz próg dochodowy :)
    Tak ogólnie przy 1 czy 2 dzieci się nie opłaca, ale np ja teraz na wychowawczym razem z 500+ dostawałam miesięcznie za siedzenie w domu 2309 zł :)

No i od 3ki dzieci muszą przyjąć dziecko do przedszkola państwowego i jego pobyt jest za darmo, płaci się tylko za wyżywienie :)
    Także są plusy dużej rodziny :P

Arashe lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kark, masz rację, przy dużej rodzinie od razu rozkłada się inaczej i zawsze coś można dostać.
    Mi też przy trójce nie opłacałoby się chodzić do pracy, bo pensja moja to 2300 właśnie :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 2500+1000 z 500+, ale najtańsza niania nas wyszła 1400 plus jakieś grosze na paliwo...
    A że szef sam zaproponował to czemu nie ;)?

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m0nika wrote:
    Dziewczynki mam dwa pytania, temat przewijał się na forum ale ciężko wśród tylu postów znaleźć :)

1. Na ból głowy stosowałyście Apap? Muszę coś kupić bo od piątku nie jestem w stanie wieczorami funkcjonować...

2. Rozmawiałam wczoraj ze znajomą położną, która będzie ze mną przy porodzie i...
    Jak to jest jeżeli chciałabym prowadzić ciąże u swojej aktualnej gin prywatnie i jednocześnie chodziła na NFZ do lekarza, który przyjmuje razem z moją położną? Nie chciałabym aby oni wiedzieli o sobie wzajemnie. Da radę jakoś to ogarnąć? Karta ciąży to tylko papier, który nie jest nigdzie rejestrowany? Moja gin jest już sędziwego wieku, w szpitalu już nie pracuje więc też jakoś nie czuję się pewnie co do porodu. Z kolei widzę ile serca wkłada od początku w moją ciąże, jak się martwi, przejmuje, dzwoni itd. stąd głupio mi jej podziękować tak nagle /zwłaszcza teraz jak krwiak zniknął, kosmówka przestała się odklejać i ciąża jest w porządku/. Natomiast ten lekarz z NFZ pracuje razem z moją położną w szpitalu, dużo moich koleżanek u nich rodziło i wszystkie były bardzo zadowolone.

Ja jak poszłam na tą nieszczęsną wizytę na NFZ to tez rozmyślałam czy warto i tak dalej. Radziłabym Ci zobaczyć jak ten lekarz podchodzi do pacjenta i ciąży bo to jest najważniejsze.
    Zastanawiam się tez, czy da się tak cały czas zatajać drugiego lekarz i chyba nie. W końcu przychodzi ten czas, że będzie się rodzic lub wystawiać zwolnienie i jak jednemu sie powie, że się nie chce zwolnienia to chyba się jednak zorientuje.
    Ja po nieprzespanych nocach i godzinach przemyśleń, przy jednoczesnym przekonywaniu sie do NFZ postanowiłam, że będę chodzić tylko prywatnie, bo tu mam najlepszą opiekę :)

Ja mam 26 :)

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Lami Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, Oczywiście, to nie ma o czym mówić. I wracasz z jednej pracy do drugiej. Ugotuj, odrobinę lekcje, przygotuj kanapki itd itp.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 w kwietniu 26 lat nie całe dwa lata staraliśmy się o dziecko wiec cieszę się ze dłużej nie musiałam czekać :)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Warszawie usg pierwszego trymestru i połówkowe robię w multimedzie na warynskiego. U dwóch lekarzy byłam z córka, teraz mam jeszcze innego gościa, ale wszyscy maja dobre opinie, wiec się tym nie przejmuje.

Lami, może zamiast eksperymentować z bąblami poczytaj ulotkę? Bierzesz clexane czy coś innego?

Ja mam clexane 0,6. W udo raz próbowałam, ale to chyba jeszcze bardziej unerwione i boli jak cholera. Już wole brzuch. W ramie jeszcze można podobno. Ale to już w ogóle kosmos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:51

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lami Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulotkę przeczytałam, mówią, żeby nie wypuszczać, bo powietrza jest mało i nie sprawi krzywdy podskórnie. Ale poczytałam kilka opinii na forum i często po wpuszczeniu powietrza robi się bolesny bąbel na skórze, więc nie mam zamiaru ryzykować i z takim chodzić. Więc myślę, że jednak trzeba znaleźć swój sposób :)

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po pobraniu badań z pierwszego trymestru- poszło 184zł, więc chyba nie tak źle. Grupę krwi, różyczke i toxo znam, więc to odpadło, ale dodatkowo miałam tsh, ft4, kreatynina, żelazo i cholesterole.

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja już jestem po pobraniu badań z pierwszego trymestru- poszło 184zł, więc chyba nie tak źle. Grupę krwi, różyczke i toxo znam, więc to odpadło, ale dodatkowo miałam tsh, ft4, kreatynina, żelazo i cholesterole.
    to tanio. ja dostałam toxo, cmv, hbs, hcv, hv, usr i jakieś poboczne to zapłaciłam 450zł :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:18

zem3i09k945lhtw9.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śmigam jutro na badania :D jedynie czego nie muszę robić to rozyczka i grupa krwi :D
    Aaa i witam się w kolejnym tygodniu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:46

Lami, magda.g85 lubią tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Tak piszecie o tym ile macie wiosenek i wiecie że musiałam się mocno zastanowić ile ja mam lat :D u mnie skończone 27, w grudniu mam dopiero uro więc jesCze się odmłodze :) Ja się cieszę że te badania wszystkie mam z pakietu z pracy bo można zbankrutowac :)
    Gdybym ja miała wybierać między lekarzami to na NFZ bym chodziła normalnie i nic nie mówiła że chodzę gdzieś jeszcze. A prywatnie chodziła sobie kontrolnie jak będzie potrzeba co miesiąc czy dwa. Nawet pokusilabym się i u lekarza prywatnie powiedziała jak wygląda sytuacja ze będę chodzić też na NFZ. Ale ze chce przychodzić też tutaj prywatnie bo bardzo sobie go cenie :) (Czasem trzeba poslodzic) ;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w śnieżny poranek. Czy u Was też zdarza się taki gęsty śluz, nie wiem jak go opisać, taki glutek. U mnie już drugi raz i nie wiem czy to tak może być czy to coś niepokojącego.
    Dziś rano przyszło mi obściskiwać się z toaletą. Dobrze, że zjadłam tylko mandarynkę...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ