Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Taki śluz jest normalny, tworzy się czop śluzowy, którego zadaniem jest chronić dzidziusia przed czynnikami zewnętrznymi i czasem coś skapnie
w tej ciąży mam go dużo, w poprzedniej praktycznie w ogóle i też było dobrze
Za 1,5h USG, zaczyna się stresikTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
olciabos wrote:Widze ze mamy podobnie. Tzn szybko po cc drugie dzieciatko. U nas nie planowane. Tym bardziej ze pierwsze z in vitro po 4 latach a teraz bumm..ale z drugiej strony cieszę się ze tak się stało.. Mam stracha ze tak szybko po cc, boje sie o blizne. Lekars mówił ze jest ok. I tez w tym roku 30 i przed bede mamw dwojki. Tez masz obawy jak ogarniesz dwojke takich maluchów.? Moja Zosia jest bardzo absorbujaca do tego noworodek..oo mamo.. Ale nie wybiegam mocno w przyszlosc bo bym zwariowala...
Zwlaszcza ze moj maz jest kierowca i wraca raz na tydz/dwa tyg. Owszem mnie przeraza to dwoje dzieci ja na codzien sama. Tzn mam za sciana tesciow wiec nad starszym moze troche obejma opieke chociaz na czas zabawy ale nocki juz moje beda. No ale tak jak mowisz nie ma co na zapas sie martwic. Ja sie bardziej martwie jak juz bedzie koncowka ciazy duzy brzuch a tu malego trzeba bedzie wykapac polozyc spac itp. To mnie chyba bardziej przeraza niz opieka nad dwojka. Moj maly jest grzeczny. Lubi sie bawic sam takze mysle ze bedzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:32
-
Ja po pierwszej ciąży panicznie obawiałam się drugiej-corcia to typowe high need baby wrażliwe do bólu
także nawet nie ciąża czy porod a właśnie opieka nad norworodkiem sprawiły że na sama mysl dostawałam dreszczy
Po pierwszej ciazy pancernie zabezpieczylam się wkładka mirena ale... minęło trochę czasu i stwierdziłam ze albo teraz albo nigdy no i 3 miesiące po wyjęciu wkładki jest nowy lokator
-
No mam. Już rozmowę z szefem właśnie za sobą... Trochę jestem zaskoczona jego reakcja bo była bardzo pozytywna. Powiedział że jak dla niego on już teraz mi może przedłużyć umowę na czas nieokreślony żebym miała tu powrót po porodzie ale to nie zależy tylko od niego. Oczywiście musi porozmawiać z kadrami a wiem że to nie będzie prosta rozmowa. Więc wszytsko w rękach moich ulubionych "kadrowek"... No nic najważniejsze że już mu powiedziałam i że jest świadomy tego co się dzieje... Uff aż mi ułożyło
Looka91, pola0909, Lami, Bunia86, speakyourmind93, Lubieswieczki, m0nika, kark, zwichrowana lubią tę wiadomość
-
To tak jak myslalam, jestem najstarsza. Ja pierwsze dziecko chcialam urodzic do 30 i nawet sie udalo. Potem dlugo zastanawialismy sie czy chcemy drugie bo pierworodny jest dzieckiem niepelnosprawnym i balismy sie ze drugie tez bedzie chore, jednak pragnienie bylo silniejsze i po 6 latach urodzila sie nasza corcia. Pamietam ze po porodzie stwierdzilam ze to juz koniec i wszystkie dzieci mam w domu. Ale minelo 1,5 roku mala rosla a we mnie pojawila siemysl ze moze by jeszcze raz? Dalam sobie czas do konca 2018 i stwierdzilam zejak sie nie uda to trudno widocznie tak mialo byc. A tu niespodzianka i 2 stycznia dwie krechy
zawsze chcialam miec 3 dzieci i mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie.
Kciuki za dzisiejsze wizyty, ja na 16.45 alepewnie bedzie jak zwykle opoznienieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 10:11
Lami, monkle, Arashe lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Ja zawsze chciałam mieć 3 dzieci, ale nie wydaje mi się to w tej chwili możliwe. Poza tym kiepsko się czuję i nie jestem przekonana, że chcę to przechodzić ponownie. Ale pewnie o tym niedługo zapomnę
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
Witam się z wami dziewuchy.
Słyszałam że macie trochę cieplej dzisiaj w PolsceAleż ja tęsknię za tym krajem.
Widziałam że chwalicie się która ile ma lat. Widziałam nawet, że padło słowo "patola".
Ja wam powiem jak wygląda taka patolaja mam w październiku 30 urodziny (a ponoć wyglądam na jeszcze młodszą). Córka ma w kwietniu 11 lat, a syn w marcu 6 lat. Tak więc ten...
Swoją drogą chciałam się was zapytać czy was też nękają głupie, a czasem nawet przerażające sny niczym z horroru?
Trzymam mocne kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj -
Dziewczyny rozpoczynam dziś dobrą serię: dzidziuś 2cm (podgonił od ostatniej wizyty i teraz z USG jest wielkościowy tak jak z OM), serduszko bije 170u/min, krwiak się trochę zmniejszył.
Je je je!!!
aannkka, pola0909, speakyourmind93, Inka90, Mama_Zuzia, Agusia_pia, Lubieswieczki, Arashe, m0nika, k878, Lami, kark, agjot1979, elvira, zwichrowana, mila_88 lubią tę wiadomość
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
monkle wrote:Dziewczyny rozpoczynam dziś dobrą serię: dzidziuś 2cm (podgonił od ostatniej wizyty i teraz z USG jest wielkościowy tak jak z OM), serduszko bije 170u/min, krwiak się trochę zmniejszył.
Je je je!!!
!!!
monkle lubi tę wiadomość
-
ZielonaWyspa wrote:Witam się z wami dziewuchy.
Słyszałam że macie trochę cieplej dzisiaj w PolsceAleż ja tęsknię za tym krajem.
Widziałam że chwalicie się która ile ma lat. Widziałam nawet, że padło słowo "patola".
Ja wam powiem jak wygląda taka patolaja mam w październiku 30 urodziny (a ponoć wyglądam na jeszcze młodszą). Córka ma w kwietniu 11 lat, a syn w marcu 6 lat. Tak więc ten...
Swoją drogą chciałam się was zapytać czy was też nękają głupie, a czasem nawet przerażające sny niczym z horroru?
Trzymam mocne kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaja śniły mi się jakieś ucieczki, niedopowiedzenia, tajemnice, dzidziuś, jakoś tak wszystko dziwnie ale na szczęście nie strasznie;)