Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja teściowa mówi, że spokojnie, nawet 4000-6000 jednostek, bo są straszne niedobory. Swoim pacjentom w okresie choroby każe brać 16000 dziennie.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej ja juz w domu. Ledwo zyje ugg zakupy ale dalam rade.
Najwazniejsze malenstwo ma sie dobrze. Rosnie zdrowo. Parametry ok. Ma ok 7 cm. Wiercilo sie strasznie i pomiar moze byc z lekkkm bledem. Wg gina na 70 % chlopak ale powiedzial ze moze sie mylic bo na tym etapie mozna to blednie ocenic. Stres zszedlMama_Zuzia, Looka91, k878, aannkka, kark, Lami, monkle, m0nika, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63f104c7e5c9.jpg
Moje maleństwo
Wymiarów nie znam bo mój gin ma trochę lipny sprzęt,ale serduszko biło więc wszystko jest ok.
Za ok tydzień prenatalne to pewnie na lepszym sprzęcie to się dowiem wymiarów.
Zapytałam się lekarza czy można już posłuchać serduszko to mi wytłumaczył,że na tym etapie ciąży żeby się nie zgodzić na to,bo ten Doppler do słuchania jakieś fale emituje i dziecko może się od niego dosłownie ugotować,że jest zbyt malutkie.Słyszałyście już coś takiego?Looka91, k878, magda.g85, miczitanka, Karola9316, Arashe, pola0909, Ann.., Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomunikacja24 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63f104c7e5c9.jpg
Moje maleństwo
Wymiarów nie znam bo mój gin ma trochę lipny sprzęt,ale serduszko biło więc wszystko jest ok.
Zapytałam się lekarza czy można już posłuchać serduszko to mi wytłumaczył,że na tym etapie ciąży żeby się nie zgodzić na to,bo ten Doppler do słuchania jakieś fale emituje i dziecko może się od niego dosłownie ugotować,że jest zbyt malutkie.Słyszałyście już coś takiego? -
Elvira- poziom 20 witaminy D to jest niedobór, na Twoim miejscu spokojnie brałabym około 8000-10000 jednostek przez miesiąc i później zbadała poziom i ewentualnie zmniejszyła do 5000. Witaminę D bardzo ciężko przedawkować.
Agusia- gratulacje zdrowego dzieciaczka, noe stresuj się już :* duży maluszek
Komunikacja- gratulacje. Ja na prenatalnych jak i wcześniej słyszałam serduszko, każdy tu musi zaufać swojemu lekarzowi -
Elvira, z leków jeszcze isle jeśli gardło zaatakowało, a tak to objawowo domowe sposoby... czosnek, cebula, chrzan, miód, wit c, jakieś maliny, porzeczki, szałwia do płukania, imbir, kiszonki, chili, inhalacje najlepiej z soli fizjologicznej, olejki eteryczne NIE!
Leżeć u się nawadniać...
Ja tez czekam na poniedziałkowe usg jak na ścięcie, jakos wisielczy humor mam ostatnio...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
elvira wrote:O dziękuję. Ja mam Wit d3 na poziomie 20 A odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to odstawiłam . Bałam się czy nie szkodzi dziecku
-
Komunikacja24 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63f104c7e5c9.jpg
Moje maleństwo
Zapytałam się lekarza czy można już posłuchać serduszko to mi wytłumaczył,że na tym etapie ciąży żeby się nie zgodzić na to,bo ten Doppler do słuchania jakieś fale emituje i dziecko może się od niego dosłownie ugotować,że jest zbyt malutkie.Słyszałyście już coś takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 18:58
-
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i pięknych bobasków:)
U mnie nic ciekawego: godzina czekania na wizytę, usg nie miałam, więc maleństwa nie zobaczyłam, dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych z dopiskiem pilne... toxo rośnie;/ a w dodatku mojego ginekologa tam nie znoszą, wiec mam przygotować się na "miłe" przyjęcie... w razie zbyt długiego terminu oczekiwania na wizytę mam juz skierowanie na odział do szpitala.
Przeraża mnie to wszystko... tak bardzo bym chciała dowiedzieć się, ze to jednak błąd i jestem wolna od tego świństwa... a tak muszę się uzbroić w cierpliwość i starać się nie denerwować....Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
miczitanka wrote:Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i pięknych bobasków:)
U mnie nic ciekawego: godzina czekania na wizytę, usg nie miałam, więc maleństwa nie zobaczyłam, dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych z dopiskiem pilne... toxo rośnie;/ a w dodatku mojego ginekologa tam nie znoszą, wiec mam przygotować się na "miłe" przyjęcie... w razie zbyt długiego terminu oczekiwania na wizytę mam juz skierowanie na odział do szpitala.
Przeraża mnie to wszystko... tak bardzo bym chciała dowiedzieć się, ze to jednak błąd i jestem wolna od tego świństwa... a tak muszę się uzbroić w cierpliwość i starać się nie denerwować....
Kochana bardzo współczuje Ci nerwów i tego co przezywasz bo okres ciąży powinien być spokojnytrzymam mocne kciuki za Ciebie i maleństwo i jestem pewna, ze leczenie pomoże, a to będzie tylko niemiłym wspomnieniem. Próbowałaś już dzwonić do tej poradni?
-
Koleżanka ma toxo w ciąży i musi brać antybiotyk 3 razy dziennie do końca ciąży. W trakcie mogą jej wykonać amniopunkcje by dowiedziec się czy dziecko się zaraziło, na co jest 30 % szansy. jeśli nie to dobrze, a jeśli jednak to leczy się w łonie matki jeszcze. Mam nadzieję, że Cię to ominie a w zakaznym okaże się, że to pomyłka.
Komunikacja, super zdjęcie! Od przodu! Miałam takie na tym etapie w 1 ciąży.Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Ja również po wizycie.
Maleństwo ma 2.2 cm i jest bardzo ruchliwe. Serduszko bardzo ładnie bije (182 uderzenia na minutę). Przez sekundę nawet mogliśmy go posłuchać.
Według wyliczeń mamy 8+6 tyg.
Teraz czekamy na prenatalne do 19.03.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:31
Mama_Zuzia, Lami, miczitanka, kark, k878, pola0909, Ann.., monkle, m0nika, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
_MMagda_ wrote:Ja również po wizycie.
Maleństwo ma 2.2 cm i jest bardzo ruchliwe. Serduszko bardzo ładnie bije (182 uderzenia na minutę). Przez sekundę nawet mogliśmy go posłuchać.
Według wyliczeń mamy 8+6 tyg.
Teraz czekamy na prenatalne do 19.03.
Super, serce jak dzwon!gratulacje!!!
-
Mama_Zuzia jutro będę z samego rana dzwoniła, najlepiej jakby przyjeli mnie jeszcze tego samego dnia albo w poniedziałek, bo jesli faktycznie jestem chora, to trzeba szybko włączyć leczenie, o którym mówi Arashe. W 1 trymestrze ryzyko przeniknięcia do płodu jest najmniejsze, jednak nastepstwa dla dziecka najgorsze z możliwych...
Nie przyjmuje jednak tego do świadomości, wierzę, że wszystko się ułoży i we wrzesniu przytulę zdrowe dzieciątko!Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
A ja dzisiaj byłam u mojej lekarki po zwolnienie i neoparin. No i mówię, że nie było widać nic wczoraj między nogami i że się martwię, że tak spało no i że w ogóle nogami nie ruszało wczoraj, tylko trzymało nóżka na nóżkę. No to mówi wskakuj na kozetkę. Bejbik wariował jak szalony, na sekundę uchwyciła i do powiedziała cicho, chło..., po czym się wycofała, że tego nie mówiła, bo w zasadzie to nie ma żadnej pewności czy to nie pępowina, bo tak bryka. No nic, może za miesiąc coś pokaże się konkretnie. Nie mam pojęcia jak wytrzymam do 28 marca bez zobaczenia bejbika. Chyba wymyślę jakiś wyjazd i pójdę tydzień wcześniej
Co 3 tygodnie to i tak długo
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
elvira wrote:O dziękuję. Ja mam Wit d3 na poziomie 20 A odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to odstawiłam . Bałam się czy nie szkodzi dziecku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:57
-
Miczitanka- mocno naprawdę trzymam kciuki i wierze, ze dzidziuś jest całkiem zdrowy i taki pozostanie!
Lami- no to czekamy aż się pojawi tam coś między nogami lub tez nie hahamój gin mi powiedział E wizyta za cztery tygodnie a ja taka smutna się go spytałam czy mogę za try tygodnie jednak haha
teraz najfajniej widać maluchy na usg, później są już za duże żeby uchwycić je całe
Lami lubi tę wiadomość