X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa mówi, że spokojnie, nawet 4000-6000 jednostek, bo są straszne niedobory. Swoim pacjentom w okresie choroby każe brać 16000 dziennie.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • elvira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję. Ja mam Wit d3 na poziomie 20 A odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to odstawiłam . Bałam się czy nie szkodzi dziecku

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz w domu. Ledwo zyje ugg zakupy ale dalam rade.
    Najwazniejsze malenstwo ma sie dobrze. Rosnie zdrowo. Parametry ok. Ma ok 7 cm. Wiercilo sie strasznie i pomiar moze byc z lekkkm bledem. Wg gina na 70 % chlopak ale powiedzial ze moze sie mylic bo na tym etapie mozna to blednie ocenic. Stres zszedl :)

Mama_Zuzia, Looka91, k878, aannkka, kark, Lami, monkle, m0nika, Bunia86 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63f104c7e5c9.jpg

Moje maleństwo <3
    Wymiarów nie znam bo mój gin ma trochę lipny sprzęt,ale serduszko biło więc wszystko jest ok.
    Za ok tydzień prenatalne to pewnie na lepszym sprzęcie to się dowiem wymiarów.

Zapytałam się lekarza czy można już posłuchać serduszko to mi wytłumaczył,że na tym etapie ciąży żeby się nie zgodzić na to,bo ten Doppler do słuchania jakieś fale emituje i dziecko może się od niego dosłownie ugotować,że jest zbyt malutkie.Słyszałyście już coś takiego?

Looka91, k878, magda.g85, miczitanka, Karola9316, Arashe, pola0909, Ann.., Bunia86 lubią tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:

Moje maleństwo <3
    Wymiarów nie znam bo mój gin ma trochę lipny sprzęt,ale serduszko biło więc wszystko jest ok.

Zapytałam się lekarza czy można już posłuchać serduszko to mi wytłumaczył,że na tym etapie ciąży żeby się nie zgodzić na to,bo ten Doppler do słuchania jakieś fale emituje i dziecko może się od niego dosłownie ugotować,że jest zbyt malutkie.Słyszałyście już coś takiego?
    mamaginekolog kiedyś pisała o tym na blogu, że w 1. trymestrze dlatego się nie słucha dopplerem serduszka, bo są takie badania, że dziecko się nagrzewa, więc lepiej nie słuchać :)

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira- poziom 20 witaminy D to jest niedobór, na Twoim miejscu spokojnie brałabym około 8000-10000 jednostek przez miesiąc i później zbadała poziom i ewentualnie zmniejszyła do 5000. Witaminę D bardzo ciężko przedawkować.

Agusia- gratulacje zdrowego dzieciaczka, noe stresuj się już :* duży maluszek

Komunikacja- gratulacje. Ja na prenatalnych jak i wcześniej słyszałam serduszko, każdy tu musi zaufać swojemu lekarzowi

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira, z leków jeszcze isle jeśli gardło zaatakowało, a tak to objawowo domowe sposoby... czosnek, cebula, chrzan, miód, wit c, jakieś maliny, porzeczki, szałwia do płukania, imbir, kiszonki, chili, inhalacje najlepiej z soli fizjologicznej, olejki eteryczne NIE!
    Leżeć u się nawadniać...

Ja tez czekam na poniedziałkowe usg jak na ścięcie, jakos wisielczy humor mam ostatnio...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    O dziękuję. Ja mam Wit d3 na poziomie 20 A odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży to odstawiłam . Bałam się czy nie szkodzi dziecku
    witamina d3 jest wręcz wskazana w ciąży. ja ją biorę cały czas z uwagi na hashimoto i endokrynolog jak najbardziej kazał nadal brać

zem3i09k945lhtw9.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:

Moje maleństwo <3

mi na wizycie w 9 tyg lekarz powiedział, że nie będzie puszczać Dopplera bo za wcześnie i to obciąża dziecko, ale w tym tygodniu podczas wizyty t.j. 13 tydz już puścił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 18:58

zem3i09k945lhtw9.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i pięknych bobasków:)
    U mnie nic ciekawego: godzina czekania na wizytę, usg nie miałam, więc maleństwa nie zobaczyłam, dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych z dopiskiem pilne... toxo rośnie;/ a w dodatku mojego ginekologa tam nie znoszą, wiec mam przygotować się na "miłe" przyjęcie... w razie zbyt długiego terminu oczekiwania na wizytę mam juz skierowanie na odział do szpitala.
    Przeraża mnie to wszystko... tak bardzo bym chciała dowiedzieć się, ze to jednak błąd i jestem wolna od tego świństwa... a tak muszę się uzbroić w cierpliwość i starać się nie denerwować....

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka wrote:
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i pięknych bobasków:)
    U mnie nic ciekawego: godzina czekania na wizytę, usg nie miałam, więc maleństwa nie zobaczyłam, dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych z dopiskiem pilne... toxo rośnie;/ a w dodatku mojego ginekologa tam nie znoszą, wiec mam przygotować się na "miłe" przyjęcie... w razie zbyt długiego terminu oczekiwania na wizytę mam juz skierowanie na odział do szpitala.
    Przeraża mnie to wszystko... tak bardzo bym chciała dowiedzieć się, ze to jednak błąd i jestem wolna od tego świństwa... a tak muszę się uzbroić w cierpliwość i starać się nie denerwować....

Kochana bardzo współczuje Ci nerwów i tego co przezywasz bo okres ciąży powinien być spokojny :( trzymam mocne kciuki za Ciebie i maleństwo i jestem pewna, ze leczenie pomoże, a to będzie tylko niemiłym wspomnieniem. Próbowałaś już dzwonić do tej poradni?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ma toxo w ciąży i musi brać antybiotyk 3 razy dziennie do końca ciąży. W trakcie mogą jej wykonać amniopunkcje by dowiedziec się czy dziecko się zaraziło, na co jest 30 % szansy. jeśli nie to dobrze, a jeśli jednak to leczy się w łonie matki jeszcze. Mam nadzieję, że Cię to ominie a w zakaznym okaże się, że to pomyłka.

Komunikacja, super zdjęcie! Od przodu! Miałam takie na tym etapie w 1 ciąży.

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • _MMagda_ Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie.

Maleństwo ma 2.2 cm i jest bardzo ruchliwe. Serduszko bardzo ładnie bije (182 uderzenia na minutę). Przez sekundę nawet mogliśmy go posłuchać.
    Według wyliczeń mamy 8+6 tyg.

Teraz czekamy na prenatalne do 19.03.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:31

Mama_Zuzia, Lami, miczitanka, kark, k878, pola0909, Ann.., monkle, m0nika, Bunia86 lubią tę wiadomość

792592c9cf.png

Aniołki: 02.2017 (*) , 05.2018 (*)

MTHFR - heterozygota
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _MMagda_ wrote:
    Ja również po wizycie.

Maleństwo ma 2.2 cm i jest bardzo ruchliwe. Serduszko bardzo ładnie bije (182 uderzenia na minutę). Przez sekundę nawet mogliśmy go posłuchać.
    Według wyliczeń mamy 8+6 tyg.

Teraz czekamy na prenatalne do 19.03.

Super, serce jak dzwon!:) gratulacje!!!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia jutro będę z samego rana dzwoniła, najlepiej jakby przyjeli mnie jeszcze tego samego dnia albo w poniedziałek, bo jesli faktycznie jestem chora, to trzeba szybko włączyć leczenie, o którym mówi Arashe. W 1 trymestrze ryzyko przeniknięcia do płodu jest najmniejsze, jednak nastepstwa dla dziecka najgorsze z możliwych...
    Nie przyjmuje jednak tego do świadomości, wierzę, że wszystko się ułoży i we wrzesniu przytulę zdrowe dzieciątko!

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam u mojej lekarki po zwolnienie i neoparin. No i mówię, że nie było widać nic wczoraj między nogami i że się martwię, że tak spało no i że w ogóle nogami nie ruszało wczoraj, tylko trzymało nóżka na nóżkę. No to mówi wskakuj na kozetkę. Bejbik wariował jak szalony, na sekundę uchwyciła i do powiedziała cicho, chło..., po czym się wycofała, że tego nie mówiła, bo w zasadzie to nie ma żadnej pewności czy to nie pępowina, bo tak bryka. No nic, może za miesiąc coś pokaże się konkretnie. Nie mam pojęcia jak wytrzymam do 28 marca bez zobaczenia bejbika. Chyba wymyślę jakiś wyjazd i pójdę tydzień wcześniej :D Co 3 tygodnie to i tak długo :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miczitanka, mam nadzieję, że te parametry, które wychodzą Tobie w krwi są tak znikome, że jeszcze nie zdążyły się w żaden sposób rozprzestrzenić.

miczitanka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Elvira ja miałam witaminę D na poziomie 12 jak moja dietetyk to zobaczyła to powiedziała, że x takimi diedoborami leczy ludzi w szpitalu już na depresję, wskazała mi min 6000 jednostek dziennie i teraz po pół roku stosowania podskoczyl mi wynik do 56 więc trochę lepiej i kontynuuje Wit D ma poziomie 4000 jednostek. Więc spokojnie 6000 dziennie możesz brać bez obaw z takim wynikiem. Dzidzi na pewno nie zaszkodzi A wręcz odwrotnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:57

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo gratuluję dzisiejszych wizyt i cudownych maluszków !!! :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczitanka- mocno naprawdę trzymam kciuki i wierze, ze dzidziuś jest całkiem zdrowy i taki pozostanie!:)

Lami- no to czekamy aż się pojawi tam coś między nogami lub tez nie haha :) mój gin mi powiedział E wizyta za cztery tygodnie a ja taka smutna się go spytałam czy mogę za try tygodnie jednak haha :) teraz najfajniej widać maluchy na usg, później są już za duże żeby uchwycić je całe :)

Lami lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ