Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami wrote:Mama_Zuzia, pamiętam, że miałaś robioną krzywą cukrową, możesz powiedzieć jakie wyniki? U mnie 81, 107 i 102. Pokażesz jak u Ciebie to wygląda?
U mnie 76, 129 i następnie 128. Dobre masz wyniki Lami, slabo spada po 2h w stosunku do wyników po godzinie (to samo co u mnie) ale to się da wyregulować jedzeniem rzadszym- co 4h np zamiast co 3h. Nic więcej w ciąży się z tym nie da zrobić. Mi mimo metforminy nie spada jak widzisz. Póki jest w normie to jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:23
Lami lubi tę wiadomość
-
Dobra, to postaram się rzadziej jeść. Ale prawda jest taka, że odkąd jestem w ciąży to czuję się lepiej. Wcześniej często miałam bóle głowy, mroczki albo takie splątanie i podejrzewałam, że to spadek cukru. Na początku ciąży też kiepsko się czułam, a teraz jest fajnie, jak nigdy
Właśnie podobny efekt (zmiana na lepsze) była podczas brania przed zajściem inofemeu, czytałam wypowiedź jakiegoś ginekologa, że przy dłuższym braniu działanie takie same jak metformina. Na styczeń już miałam wypisane skierowanie na krzywą cukrową i chciałam dokupić insulinową, no ale na szczescie, jak już pisałam, nie zdążyłamSzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kochane czy spotkalyscie sie z taka metoda lekarza ze kaze odstawic euthyrox od zaraz calkowicie? Moj wynik byl cos kolo 0,6 z czyms wiec byl okej, ale babka kazala odstawic calkowicie. Nie mam stwierdzonej nadczynnosci lub niedoczynnosci ani nic innego, poprostu bralam go bo mialam tsh 2,4 przed ciaza i teraz sie zastanawiam czy faktycznie go odstawic.10.09.2019 Marcel
-
Oleczka94 mysle, ze powinnas posluchac lekarza i odstawic. U mnie dopiero od 3 biora sie za leczenie. Mi teraz wyszlo 2,3 i lekarz nic nie mowil, ale zastanawiam sie czy nie zrobic ft3 i ft4 na wlasna reke, bo zle sie czuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:50
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Na pewno musisz kontrolować po odstawieniu. TSH szaleje w pierwszym trymestrze. Większą szkodę wyrządzoną jeśli nadal będzie spadać. O ile dobrze pamiętam bierzesz minimalną dawkę, więc tak naprawdę dla osób, które żyją na euthyroxie to prawie żadna dawka. Odstawiaj i za 2 tygodnie tzh, nawet jak nie będzie ci kazał lekarz robić. Dla własnego spokoju.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Cześć dziewczyny. Gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze m. In. Za swoją. 2 tygodnie na l4 zleciało ale od wczoraj dolegliwości jakby wróciły. Znów cały dzień i noc przespana a do tego zawroty głowy...
Nie mogę się doczekać tej wizyty żeby zobaczyć mojego maluszka -
dziewczyny wszystkim gratuluję dotychczasowych wizyt i witam się w 2 trymestrze.
dziś usg genetyczne na 16:30.
odzywam się sporadycznie ostatnio, bo dopadł mnie wirus jakiś i moje gardło nie funkcjonuje. chyba przejdzie to w zapalenie krtani, bo prawie nie mówię, a gardło już nie boli. samopoczucie fatalne...dodatkowo mdłości więc porażka.
wypowiem się co do cukru, bo widzę że był temat poruszany a u mnie cukier szaleje to może komuś pomogęja przez całe życie miałam takie napady słabości, siódme poty, mroczki przed oczami i drżenie rąk i nie wiedziałam co to. w końcu teraz powiedziałam ginekologowi i twierdzi, że to hipoglikemia. kupiłam glukometr i cukier podczas takich objawów spada mi do 43. lekarz to skomentował " pani to w sumie ciągle powinna jeść, aby nie dopuścić do spadków cukru we krwi"
także ciągle coś podjadam i póki co jest ok.
a co do tsh to jeśli nie chorujemy na jakąś przewlekłą chorobę to nie ma potrzeby brania leku na stałe- wystarczy wyrównać i kontrolować często bo właśnie zwłaszcza w 1 trymestrze szaleje. ja przy hashimoto biorę już na stałe euthyrox i co miesiąc badam krew i lekarz koryguje dawki ewentualnie. mi tsh skoczyło z 0,6 do 2,5 jak tylko test ciążowy zrobiłam
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mi się wczoraj wizyta trochę opóźniła. No ale wszystko w porządku
Dzidziuś ma ok 6.5 cm, według usg 12w4d
serduszko bije, słuchaliśmy dosłownie 2 sekundy
na wizycie spał , A prenatalne po weekendzie. Dostałam skierowanie na NFZ i za chwilę będę dzwonić żeby się umówić
magda.g85, Ann.., kark, elvira, pola0909, Looka91, monkle, k878, Lami, aannkka, manda21 lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Oleczka94 wrote:Kochane czy spotkalyscie sie z taka metoda lekarza ze kaze odstawic euthyrox od zaraz calkowicie? Moj wynik byl cos kolo 0,6 z czyms wiec byl okej, ale babka kazala odstawic calkowicie. Nie mam stwierdzonej nadczynnosci lub niedoczynnosci ani nic innego, poprostu bralam go bo mialam tsh 2,4 przed ciaza i teraz sie zastanawiam czy faktycznie go odstawic.
Wiesz, moja dr na odwrót postąpiła, zwiększyła mi dawkę na weekend do 75 a na tygodniu biorę 50. Powiedziała, że zapotrzebowanie jest większe bo dzidzia rośnie. Ja też nie mam stwierdzonej nadczynności ani niedoczynności.Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Hej ja czekam na wizyte. Ale pani dr sie spoznia juz prawie godz
znowu sie tu wysiedze a dzis mi sie spieszy do domu ehh wkurza mnie ta baba...
Dzis pewnie tylko zwolnienie i skierowanie na badania bo usg mialam wczoraj. Porusze temat porodu bo chce rodzic w innym szpitalu niz ona pracuje i moze mi poleci jakiegos lekarza ktory mi zrobi cc. -
Witam się również w 14 tyg (13+0) czyli zaczynam 2 trymestr
Ruchy maleństwa się nasilają i juz jestem pewna ze to właśnie to
Po Monuralu sytuacja z pecherzem poprawiła się ale nienajlepiej zareagowalam na ten lek, paskudny ból głowy i biegunka poziom hard
Euthyrox bralam w poprzedniej ciąży ale nie pomogę w kwestii odstawienia w ciazy bo bralam do samego końca najmniejsza dawkę. Miałam kontrolowane tsh i cały czas utrzymywalo się na poziomie ok 1,5. Po ciazy odstawiłam odrazu i utrzymywalo się potem na tym poziomie aż to teraz.pola0909, Ann.. lubią tę wiadomość