Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia. Właśnie i ja miałam pytać czy twardnieją wam brzuszki.. mnie coś tam od początku pobolewa ale dzisiaj to tak mi się spiął że wyczułam na samym dole macice twarda jak kamień ale za chwilę puściło. Wzięłam nospe ale martwię się ... Tak samo miałam w 1 ciąży i skończyło się porodem przedwczesnym
-
VianEthel- wow szybko wyszykowalas łóżeczko
ale to dlatego ze ostatnio kupowałas po takiej okazji prawda?
Gosa- słyszałam o tej lekarce ale akurat nie miałam okazji jej poznać
Kark- myśle ze to dobry plan z tymi Wadowicami, organizacja opieki jednak jest kłopotliwa, nie to co przy pierwszym dziecku Jak się rodzi -
Cześć dziewczyny, kilka dni się nie odzywałam, od wtorku leżę na patologii ciąży, mam krwiaka na szczęście już się uspokoiło i w poniedziałek planują mnie wypisać.
Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona z opieki i mam zamiar rodzićw tym szpitalu.
A czy jest ktoś z okolic Lublina? Widzę, że sporo dziewczyn jest z Krakowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:43
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Mama Zuzia - tak, łóżeczko, komoda+półka, materac, 2 komplety pościeli, kołdra, poduszeczka, 2 komplety ochraniaczy na łóżeczko, do tego książka i podgrzewacz do butelek z funkcją sterylizowania. Za wszystko 200zł. No jak mogłam nie brać?
Ann.. to chyba poważnie, że Cię zostawili? Mam nadzieję, że sprawdzają dokładnie czy wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyAnn.. wrote:Cześć dziewczyny, kilka dni się nie odzywałam, od wtorku leżę na patologii ciąży, mam krwiaka na szczęście już się uspokoiło i w poniedziałek planują mnie wypisać.
Powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona z opieki i mam zamiar rodzićw tym szpitalu.
A czy jest ktoś z okolic Lublina? Widzę, że sporo dziewczyn jest z Krakowa -
VianEthel2 wrote:Mama Zuzia - tak, łóżeczko, komoda+półka, materac, 2 komplety pościeli, kołdra, poduszeczka, 2 komplety ochraniaczy na łóżeczko, do tego książka i podgrzewacz do butelek z funkcją sterylizowania. Za wszystko 200zł. No jak mogłam nie brać?
Ann.. to chyba poważnie, że Cię zostawili? Mam nadzieję, że sprawdzają dokładnie czy wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki
Miałam spore krwawienie przez krwiaka,na szczęście już tylko lekkie plamienie i brudzenie. Wiec leki i leżenie pomagają.Miłosz 30.07.2019 cc
-
Ann ja mam do Lublina 40 km. Syna rodzilam w Lublinie.
Animka mojemu 10 mc nie da sie tego wytlumaczyc a niestety maz pracuje w delegacjach a tesciowa ktora mam za scoana ma w dupie zeby mi pomoc w kapieli czy opiece nad Nim. Ona najlepjej przyjdzie chwile sie z nim pobawi i idzie do siebie... A ja juz odczuwam to dzwiganie jego chociaz nie jest nauczony na rekach ale jednak trzeba przewinac nakarmic wykapac wziac na spacer czy polozyc spac. Ehh. Aby do porodu. -
nick nieaktualny
-
Juusti69 wrote:Agusia. Właśnie i ja miałam pytać czy twardnieją wam brzuszki.. mnie coś tam od początku pobolewa ale dzisiaj to tak mi się spiął że wyczułam na samym dole macice twarda jak kamień ale za chwilę puściło. Wzięłam nospe ale martwię się ... Tak samo miałam w 1 ciąży i skończyło się porodem przedwczesnym
Ann oszczędzaj się. Dobrze, że już lepiej. Leż nawet i dłużej w tym szpitalu jak trzeba będzie -
nick nieaktualny
-
Ola miała 1,5 roku jak miałam nas ostro wycinany wyrostek. Pokazałam jej rane i mimo że ona była bardzo "raczkowa" to od tej pory nie prosiła mnie żebym ja podniosła. Na spacer wychodziłysmy koło bloku i za rękę. Mój mąż tak zorganizował pracę sobie że jak najwięcej byl w domu.
Na prawdę oszczędzajcie się dziewczyny bo potem się niewesoło kończy. Ja leżałam plackiem. Nawet na leżąco jadłam. Dzięki temu dotarlam do porodu w terminie. -
kark wrote:Ann to będziemy teraz się wymieniać informacjami ☺ Masz już jakieś zalecenia po wypisie odnośnie leków?
3×2 no spę
3x2 magnez
3×1 duphaston
I jeszcze dr kazała mi łykać rutinoscorbin bo wpływa na uszczelnienie naczyń. Mam już odruch wymiotny jak łykam te leki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 20:04
kark lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
-
Ja studiowalam w Bialej Podlaskiej, ale jestem z bieszczad.
Mi tez brzuch twardnieje, ale majac porownanie do tego co dzialo sie we wczesniejszej ciazy nic na razie nie biore. Oczywiscie mam zrobiony zapas nospy i magnezu. Krytycznie bralam paracetamol i spalam (w szpitalu daja dozylnie zeby wychamowac skurcze).
U mnie dzisiaj zakrecony dzien. Nie przyjal nas z synem wczoraj nasz pediatra i jechalismy dzisiaj prywatnie. Skonczylo sie na antybiotyku.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Siedzimy w aucie i patrze na malego zamowilam mu kurtke i okazalo sie ze na styk jest i mowie, ze jak szybko wyrosnie to najwyzej bedzie na dziewczynke, bo jest szara neutralna dokupi sie tylko rozowa czapke, a maz: jaka dziewczynka??
Ja mam caly czas przeczucie na dziewczynke, test z sody zero pienienia. Coraz bardziej ciekawa jestem. Mazowi podoba sie Olaf dla chlopca, w zyciu sie nie zgodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 21:27
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018