X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel duzo nie trzeba tych ubranek, bo na poczatku co chwile sie rozmiar zmienia. Ja uwielbiam takie pajacyki cale zabudowane dla mnie to mega wygodne. Przy pierwszym dziecku polecam na najniejszy rozmiar kupic kaftanik a nie body, bo po 1 pepowina przeszkadza tzn ten sucharek, a po drugie czlowiek sie jeszcze boi zeby krzywdy nie zrobic i latwiej tak ubrac niz body przez glowe.
    Mnie dzisiaj rozlozylo chorobsko calkiem.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego czekam z zakupami, żeby zobaczyc co będzie i co trzeba dokupić. Ciekawe ile rzeczy z tych, które kupowałam dla Tomka /bratanek lat 3/ do mnie wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 12:06

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) jestem tak zdenerwowana że nie wiem od czego zacząć... Miałam przed chwilą telefon z ginekologi że przyszły wyniki badania prenatalnego i muszę umówić się do Pani doktor :o zatkało mnie i mówię czy wszystko wporządku z wynikami a ona ze nie może mi udzielić takiej informacji...i umówiła mnie na jutro na 13 Przecież wizytę mam na 22 marca to po co mnie wzywają o tyle wcześniej :o jak miałam robione to usg to wszystko super tak że pewnie chodzi o krew...

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori777 wrote:
    Cześć wszystkim :) jestem tak zdenerwowana że nie wiem od czego zacząć... Miałam przed chwilą telefon z ginekologi że przyszły wyniki badania prenatalnego i muszę umówić się do Pani doktor :o zatkało mnie i mówię czy wszystko wporządku z wynikami a ona ze nie może mi udzielić takiej informacji...i umówiła mnie na jutro na 13 Przecież wizytę mam na 22 marca to po co mnie wzywają o tyle wcześniej :o jak miałam robione to usg to wszystko super tak że pewnie chodzi o krew...

Spokojnie, Dori jeśli chodzi o pappa to powinno być ono rozpatrywane razem z usg a nie osobno, bo tylko wtedy daje pełny obraz. Skoro mówisz ze usg było ok, to pewnie będą chcieli nałożyć na siebie te dwa wyniki. Nie denerwuj się kochana, chociaż wiem ze o to ciezko

Dori777 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na USG szłam już z wynikami krwi, więc jeżeli u Ciebie była odwrotna kolejność to na pewno chcą omówić wyniki sumaryczne przy Tobie :)

Dori777 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Spokojnie, Dori jeśli chodzi o pappa to powinno być ono rozpatrywane razem z usg a nie osobno, bo tylko wtedy daje pełny obraz. Skoro mówisz ze usg było ok, to pewnie będą chcieli nałożyć na siebie te dwa wyniki. Nie denerwuj się kochana, chociaż wiem ze o to ciezko
    Wiesz co może chodzi o konflikt serologiczny bo z mężem mamy... Jakieś przeciw ciała, sama nie wiem... Bez powodu nie wzywaliby. Ja jestem taka panikara chyba największa ze wszystkich🤷‍♀️🙈🙈🙈🙈 a mąż jutro bierze na żądanie bo mówi że nie da rady pracować.

• marchev Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka ja tez jestem w wro. Masz wybrany szpital? Lekarza do ktorego chodzisz ?
    Agnieszka to samo pytanie do Ciebie :) i wiem, ze lami tez z wro :)
    Dori ja robilam krew wczesniej przed badaniem, zeby wlasnie wszystko bylo wpisane na badaniu. Pamietaj, ze papa to czysta statystyka. Juz sam wiek bardzo ja obniza. A faktycznie przez telefon nie udzielaja takich informacji.
    Trzymam kciuki.

• Dori777 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    ja na USG szłam już z wynikami krwi, więc jeżeli u Ciebie była odwrotna kolejność to na pewno chcą omówić wyniki sumaryczne przy Tobie :)
    W sumie faktycznie pobrali mi krew w dniu badania prenatalnego najpierw pobrali potem szłam na usg

• Millkka Znajoma

Wysłany: 12 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Można dołączyć?☺️ Termin na 12 wrzesień. W domu już 5 latka ☺️

Jusi 28, Lami lubią tę wiadomość

• Millkka Znajoma

Wysłany: 12 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zmartwienie. Na usg prenatalnym wyszło mi niedomykalność zastawki trójdzielnej. Jest to jeden z markerów chorób genetycznych. NT 2.4 kość nosowa widoczna. Lekarz namowil mnie na Pappa. Dziś odbieram wyniki. Ale żałuję że zrobiłam. Przez ta zastwake już ryzyko wyjdzie duże a przecież to tylko statystyka. Sama ta niedomykalnosc jeszcze o niczym złym nie świadczy bo jest mala wada a jeszcze może się zamknąć. Ale wiadomo stres jest. Boję się odbierać tych wyników.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Cytrynowka ja tez jestem w wro. Masz wybrany szpital? Lekarza do ktorego chodzisz ?
    .

o fajnie, że też ktoś z Wro :)
    chodzę do lekarki, która pracuje na Borowskiej, więc pewnie tam pojadę w pierwszej kolejności :D a Ty już wybrałaś?

Oleczka94 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki będę miała na jutro więc po USG ma mi wszystko omówić już dziś nie zasnę :)

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    o fajnie, że też ktoś z Wro :)
    chodzę do lekarki, która pracuje na Borowskiej, więc pewnie tam pojadę w pierwszej kolejności :D a Ty już wybrałaś?
    Nie, jeszcze nie. Jestem kompletnie zielona w tematach wroclawskich szpitali, porodowek, lekarzy... Zabiegi po poronieniach robilam w olawie bo we wro mnie nie chcieli przyjac. Dluga historia. Teraz chodze prv do lekarza ktory nie pracuje w szpitalu.

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczyny
    Mnie dziś od samego rana pęka głowa, nigdy w zasadzie mnie nie boli więc dla mnie nie bóli. Nie jestem w stanie naprawdę nic zrobić, nawet nie gotuję dzisiaj obiadu. :(

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Ann.. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witam się z wami dziewczyny
    Mnie dziś od samego rana pęka głowa, nigdy w zasadzie mnie nie boli więc dla mnie nie bóli. Nie jestem w stanie naprawdę nic zrobić, nawet nie gotuję dzisiaj obiadu. :(
    Może napij się kawy, ja tak wczoraj miałam i po kawie przeszło.

Cyntia lubi tę wiadomość

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze piję jedną z rana.
    Chyba sobie zaparzę faktycznie drugą. Może to ciśnienie. No po prostu ból nie do wytrzymania :( nie chcę brać żadnych tabletek.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz też nacierać skronie Amolem, mi czasem pomaga jak nie chcę brać tabletek :)

Cyntia lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

• Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Btw dziewczyny z Krakowa, które chcą rodzić na Kopernika - wiecie może czy tam można wykupić indywidualną opiekę położnej?
    Ja niestety nie pomogę, za pierwszym razem miałam planowana cesarke i teraz też tak prawdopodobnie będzie, więc nie potrzebowałam położnej "rezerwować".

uann3e3kzktf09v2.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori trzymam kciuki, ale na pewno to nic groźnego, nie stresuj się bo dzieciaczek też to odczuje. Dobrze, że Mąż pojedzie z Tobą:)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millkka wrote:
    Ja też mam zmartwienie. Na usg prenatalnym wyszło mi niedomykalność zastawki trójdzielnej. Jest to jeden z markerów chorób genetycznych. NT 2.4 kość nosowa widoczna. Lekarz namowil mnie na Pappa. Dziś odbieram wyniki. Ale żałuję że zrobiłam. Przez ta zastwake już ryzyko wyjdzie duże a przecież to tylko statystyka. Sama ta niedomykalnosc jeszcze o niczym złym nie świadczy bo jest mala wada a jeszcze może się zamknąć. Ale wiadomo stres jest. Boję się odbierać tych wyników.
    zastawka moze sie domknac nawet do pol roku po urodzeniu dopiero, a moze byc tak, ze jak bedziesz rodzic bedzie juz wszystko dobrze i urodzisz zdrowego dzidziusia. Trzeba sie pomodlic, ale jak cos to jest wada z ktora dzieci normalnie zyja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 15:29

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ