X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny Ja jeszcze nie wrzucałam zdjęcia z USG mojego synka, mojej niestety nie jest tak dobre jakościowo jak wasze.

jak klikniesz ZAPODAJ to potem kopiujesz BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę), czyli to co zaczyna się od URL, np. [url=https:....][/url]

Cyntia lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ale ja jakos na zdjęcia z usg na tym etapie nie mogę patrzeć. Te 3D to jeszcze, ale zwykle usg to mnie przeraża. Widzę tam małego kosmitę i wszędzie podejrzewam nieprawidłowości. Żeby sobie nie psuć, to tylko czytam opis i parametry ze zdjęć...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gotuje gulasz, w międzyczasie czytam co piszecie, a po południu będę piekła kopiec kreta 😊

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Dziewczyny Ja jeszcze nie wrzucałam zdjęcia z USG mojego synka, mojej niestety nie jest tak dobre jakościowo jak wasze.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/631724f295cc.jpg

Śliczna, kształtna główka. 😍

Ja uwielbiam te zdjęcia z usg, zwłaszcza na tym etapie kiedy dziecko jeszcze całe mieści się na zdjęciu jak teraz i widać piękna główkę, nosek, nóżki, raczki ❤️

Cyntia, Lami lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam oglądać takie zdjęcia❤️

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    A ja gotuje gulasz, w międzyczasie czytam co piszecie, a po południu będę piekła kopiec kreta 😊
    Kochana Czy masz jakiś sprawdzony przepis na kopiec kreta?

Dziewczyny niedługo zbliżają się urodziny moje i mojego męża i chciałbym upiec pierwszy w swoim życiu tort.
    Czy macie jakieś doświadczenia z tortami Macie może jakiś sprawdzony przepis który zawsze się udaje? 😁

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    a jestes już pewna płci :) ?
    Niby na 80% ale u tego lekarza na prenatalnych wszystkim moim koleżankom się na tym etapie potwierdziło;) zobaczymy. Najważniejsze żeby zdrowe bylo

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na odwrót - na 3d jeszcze takie malutkie kosmiciątka i dużo ładniej to wygląda jak jest po usg połówkowym ☺

Cyntia to zależy od lekarza czy pielęgniarki - ja zawsze mówię np 12tyg i 2 dni. Moja gina na to mówi 13 tydzień, a położna od niej 12 tydzień 😝

U mnie synek też zaczął mega szybko chodzić. Miał 9mscy i 1 tydzień, byłam z dziećmi na placu zabaw, a on pi pokazuje, że na nóżki chce. Postawiłam go, a on puścił się mnie i podreptał do koguta na sprężynie 3m 😊 Potem tydzień chodził niepewnie, a w wieku 9.5msca zaczął biegać 😉
    Najfajniej było jak miał 10 miesięcy i była impreza rodzinna u M, tam 2 bobasów starszych od niego o 2 miesiące i one raczkowały, a on sruu, pod nogami, między krzesłami, wszyscy mu zdjęcia robili i piali z zachwytu 😉

Cyntia śliczna główka i super NT miał 😯!

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia- a robiłaś kiedyś tort bezowy? I np. Kremem z mascarpone i śmietanka a na wierzchu owoce:) ja uwielbiam i nie jest takie ciężkie, najtrudniejsze upieczenie samej bezy i jej wysuszenie.

Kurczę wczoraj nie odzywała się M0nika a wiem ze miała wczoraj wizytę

Cyntia lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj i wczoraj sama z najmłodszą. Teściowa strzeliła focha i nie będzie nam dziecka bawić. Czujecie coś takiego 👿?!
    Wiem, że to złe z mojej strony tak myśleć, ale mam nadzieję, że złamie obie nogi, nawet jej wtedy nie przyjadę odwiedzić jak ona mnie!
    Wczoraj było spoko, ale dziś mnie starsznie brzuch, plecy bolą i nospa nie pomagała, więc młoda oglądała 2h bajki przed drzemką, bo już nie mogłam się z łóżka ruszyć 😞 Na szczęście krwi nie ma, trochę różowego śluzu, ale od 8 dalej boli.

Cyntia, super są przepisy na
    https://www.mojewypieki.com
    Mi zawsze z jej przepisów zawsze wychodzi. Jak chcesz na prosto to biszkopt i krem ze śmietanki kremówki i mascaropne plus jakieś nasączenie.
    A jak chcesz pokombinować to ja na rocznicę ślubu w październiku robiłam nam:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/tort-mojito
    Wcale nie mocno alkoholowy, bardzo lekki, osoby które nie jedzą owoców czy słodkości brały dokładki i po raz pierwszy myślałam, że tortu mi braknie 😅

Cyntia lubi tę wiadomość

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Cyntia- a robiłaś kiedyś tort bezowy? I np. Kremem z mascarpone i śmietanka a na wierzchu owoce:) ja uwielbiam i nie jest takie ciężkie, najtrudniejsze upieczenie samej bezy i jej wysuszenie.

Kurczę wczoraj nie odzywała się M0nika a wiem ze miała wczoraj wizytę

Mama_Zuzia jeszcze w swoim życiu nie Upiekłam ani jednego tortu. Natomiast piekłam ciasto z bezą i nie nie podejmę się tego już ponieważ tak jak sama wspomniałaś robienie samej bazy zajmuje najwięcej czasu, a wiem że ogólnie rzecz biorąc będzie co robić, biszkopt, krem frużelina i tym podobne więc to beze sobie daruję chociaż uwielbiam torty bezowe. Szukam raczej czegoś takiego prostszego Może właśnie ze śmietaną i kremem mascarpone do tego jakieś owoce...

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kopiec kreta to z pudełka 😜 ale osobiście uwielbiam smietanowiec na biszkopcie z galaretkami.
    Tortu nigdy nie piekłam ale propozycja mamy Zuzi jest mega. Tylko suszebie bezy troche długo trwa.

Cyntia lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja dzisiaj i wczoraj sama z najmłodszą. Teściowa strzeliła focha i nie będzie nam dziecka bawić. Czujecie coś takiego 👿?!
    Wiem, że to złe z mojej strony tak myśleć, ale mam nadzieję, że złamie obie nogi, nawet jej wtedy nie przyjadę odwiedzić jak ona mnie!
    Wczoraj było spoko, ale dziś mnie starsznie brzuch, plecy bolą i nospa nie pomagała, więc młoda oglądała 2h bajki przed drzemką, bo już nie mogłam się z łóżka ruszyć 😞 Na szczęście krwi nie ma, trochę różowego śluzu, ale od 8 dalej boli.

Cyntia, super są przepisy na
    https://www.mojewypieki.com
    Mi zawsze z jej przepisów zawsze wychodzi. Jak chcesz na prosto to biszkopt i krem ze śmietanki kremówki i mascaropne plus jakieś nasączenie.
    A jak chcesz pokombinować to ja na rocznicę ślubu w październiku robiłam nam:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/tort-mojito
    Wcale nie mocno alkoholowy, bardzo lekki, osoby które nie jedzą owoców czy słodkości brały dokładki i po raz pierwszy myślałam, że tortu mi braknie 😅
    Właśnie przeglądałam torty z tej strony już kilka wypieków mi wyszło i może faktycznie poszukam coś z tej strony.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- ale wstrętne babsko 🐖 na dziecko przekłada fochy do Was, straszna dziecinada ale mój teść tez tak robi czasami i nienawidzę takiego podejścia do życia.
    Wizytę masz już za 4 dni, staraj się jak najwiecej leżeć nawet kosztem tych bajek, młodej nic się nie stanie przez pare dni jak poogląda więcej a Ty dzięki temu możesz wypoczac

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mojewypieki.com/przepis/torcik-malinowo-czekoladowy
    Ten też robiłam, super w nim jest to, że polewa czekoladowa jest tak piękna, że nie trzeba nic więcej dekorować 😉

Ew jak lubicie wanilię to ja bardzo lubie Red Velvet i szybko się robi 😊
    https://www.mojewypieki.com/przepis/red-velvet-cake

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Ja kopiec kreta to z pudełka 😜 ale osobiście uwielbiam smietanowiec na biszkopcie z galaretkami.
    Tortu nigdy nie piekłam ale propozycja mamy Zuzi jest mega. Tylko suszebie bezy troche długo trwa.

Ja najczęściej robię beze z jednego konkretnego przepisu, późno popołudniu i zostawiam po prostu na niskich obrotach do wysuszenia i akurat na wieczór/ rano jest gotowa :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miesiąc temu robiłam dziewczynom właśnie tort bezowy z bitą śmietaną i owocami (maliny, borówki, truskawki i porzeczki). Bałam się właśnie pieczenia bezy, dlatego kupiłam gotowe spody. I to był straszny błąd na 6 blatów 2 tylko nie pokruszone, które i tak podczas przenoszenia z pudełka minimalnie popękały 👿😒

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark bardzo współczuję ci teściowej. Powiem Ci, że moja teściowa mieszka na tej samej ulicy co my, dosłownie 100m dalej, a ostatnio była u nas 2 miesiące temu. Jeszcze nigdy nie bawiła mojej córki. nigdy z nią nie została nawet na 15 minut.
    Nawet podczas przeprowadzki Kiedy moja córeczka miała 5 miesięcy nie miałam od nich żadnego wsparcia. Tesciowa zajmuje się wnuczką (od córki) i to jest jej oczko w głowie. A wnuczka ma 8 lat.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest moda na torty musowe bez pieczenia. Przegladnij sobie bloga mojewypieki.com pare rzeczy z niego pieklam i wychodzilo wszystko. Ja mam tylko jeden jablecznik, ktory pieke z glowy, a reszta jest zawsze cos innego i nigdy nie zapisuje przepisow. Z przepisow malacukierenka.pl bardzo wilgotne wychodza mi ciasta i nie pieke, bo nie lubie takich.

Cyntia lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/torcik-malinowo-czekoladowy
    Ten też robiłam, super w nim jest to, że polewa czekoladowa jest tak piękna, że nie trzeba nic więcej dekorować 😉

Ew jak lubicie wanilię to ja bardzo lubie Red Velvet i szybko się robi 😊
    https://www.mojewypieki.com/przepis/red-velvet-cake

Faktycznie tort prezentuje się znakomicie. Powiedz czy polewa naprawdę taka piękna wychodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:19

f2w3rjjgu2mom4gu.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ