X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wg ostatnich usg termin mamy na 8.09 ale może zostać 10 i tak się urodzi jak będzie chciało

Cyntia lubi tę wiadomość

• stayaway Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 wrote:
    Jestem poczytuje Was regularnie, w piątek dowiem się chyba kto u mnie mieszka, nie pisałam bo mam straszna sytuację rodzinną (zazdrość z ciąży), przeprowadzka na 2 lata, zmiana lekarza, szpitala, sama już nie wiem jak to będzie.

Ciąża to sama radość, największe szczęście jakie może spotkać dwojga kochających się ludzi... :)
    Ale wiadomo różnie to bywa, sama przechodziłam różne kryzysy jak wszystkim w koło rodziły się dzieci, a nam się ciągle nie udawało..

3jgx3e3koyqms61s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało zajść w ciąże po 11 latach a i tak słyszę ze pyk i jest, najgorsze jest to ze sami nie możemy się pochwalić że będziemy mieli dziecko bo rodzina dowiedziała się od kuzynki, której "przyjaciółka" powiedziała i okazuje się ze po dwóch latach małżeństwa chciałam się rozwieźć ale ciąża pokrzyżowała mi plany. CHORE!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i później rodzina pretensje że ode mnie się nie dowiedzieli.
    Sorry musiałam się wyżalić :)

• marchev Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 nie zazdroszcze Ci sytuacji. Ja sama dlugo walczylam i walka trwa, a mimo wszystko zawsze staralam sie cieszyc z kazdej ciazy wsrod znajomych.

Wracam z wizyty. Prywatna, ale normalnie jak na nfz... Nic nie zobaczyl czy tam bejbol rosnie wg wymiarow. Zdjecia tez nie dal.
    Jednak nie to mnie martwi.
    On doskonale wie o czy mowie z tym twardym brzuchem. Mam lekko obkurczaona macice ;/ zwiekszyl luteine do 8 dziennie. I mam sie kapac w magnesie. Lezec na boczku. Tyle z dobrych rad.

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie. Mój lekarz trochę widać się zmartwil tymi plamieniami ale po badaniu stwierdził że wszytsko ok i muszę zwolnić tempo życia będąc oczywiście na zwolnieniu. Dziś znów powiedział że to chlopiec i jest już taki duzy:) kolejna wizyta 9.04.

8599skjo9dvue7er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    91 nie zazdroszcze Ci sytuacji. Ja sama dlugo walczylam i walka trwa, a mimo wszystko zawsze staralam sie cieszyc z kazdej ciazy wsrod znajomych.

Wracam z wizyty. Prywatna, ale normalnie jak na nfz... Nic nie zobaczyl czy tam bejbol rosnie wg wymiarow. Zdjecia tez nie dal.
    On doskonale wie o czy mowie z tym twardym brzuchem. Mam lekko obkurczaona macice ;/ zwiekszyl luteine do 8 dziennie. I mam sie kapac w magnesie. Lezec na boczku. Tyle z dobrych rad.[/Qj ja bym zmieniła lekarza chyba na Twoim miejscu...

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:

On doskonale wie o czy mowie z tym twardym brzuchem. Mam lekko obkurczaona macice ;/ zwiekszyl luteine do 8 dziennie. I mam sie kapac w magnesie. Lezec na boczku. Tyle z dobrych rad.
    Kurcze, a kiedy masz następną wizytę? Może to nie jest "ten" lekarz? Skoro tak Cię traktuje... A wspominał, czy to może mieć związek z tymi sterydami np?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• marchev Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. To jest bardzo dobry lekarz. Dzieki niemu mam ta ciaze. Tylko specyficzny. A bejbola nie chce mierzyc bo mowi ze teraz rosna mu inne czesci ciala i pomiar nic nie da. A widzialam, ze ma tam ciasno. Nie ma nawet jak sie obrocic. Ale pokazal ze podskakuje. Mowi to plumkanie to ruchy.
    Ogolnie lekarz ma ogromna wiedze. Nie zapytalam skad to sie bieze. Ale ja od poczatku mam problem z ta macica.
    Nastepna wizyta za 3tyg u niego. W czwattek ide na medicover ;)

Szyjka w porzadku bo sprawdzal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 16:18

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówił, czy to się może cofnąć? W sensie, że się ponownie rozkurczy? Sprawdzał Ci poziom wód? Tzn nie wiem, czy na tym etapie normalnie się już sprawdza, ale takie właśnie określenie, że ciasno kojarzy mi się z wodami.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev leż i pachnij jeśli lekarz kazał. Agucha super że wszystko dobrze. Odpoczywajcie dziewczynki i zbierajcie siły żeby potem biegać za brzdącami jak już zaczną uciekać

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja lekarka na wizycie mierzy bobasa "tak jak już duże dzieci" czyli brzuszek, główka itd i wychodzą jej tygodnie. Ale trzeba się trochę napracować, więc może mu się nie chciało...
    Oby pomogło to co mówi, ja szczerze też jak czuje coś twardego to od razu idę pod prysznic albo się położyć..

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 jeśli potrzebujesz sie wygadać to śmiało pisz. Rzeczywiście sytuacja nie fajna, może warto ospowiedzialną za to osobę sobie wypożyczyć i powiedzieć jej kilka "ciepłych" słów. Z rodzinka też pogadać że informacje to od Was a nie ploteczki.

Poprawimy z Ann na stronie co trzeba. 😀

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    91 jeśli potrzebujesz sie wygadać to śmiało pisz. Rzeczywiście sytuacja nie fajna, może warto ospowiedzialną za to osobę sobie wypożyczyć i powiedzieć jej kilka "ciepłych" słów. Z rodzinka też pogadać że informacje to od Was a nie ploteczki.

Poprawimy z Ann na stronie co trzeba. 😀

powiedziałam jej co myślę to zapytała "czy korona mi spadła?". Uważam tylko że ta nowina powinna wyjść od nas a nie od niej. Ostatnie co się ode mnie dowiedziała to to że będę mamą. Więcej z tą osobą nie mam o czym rozmawiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze zastanawia mnie skąd ta informacja o rozwodzie

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91 wspolczuje sytuacji. Jakos samo sie uspokoi :*

U mnie parszywy dzien.maz sie nie odzywa wcale... Mi juz jest z tym ciezko i mi smutno. Jak maly spal to lezalam i po cichu sobie plakalam. Nie chce zeby syn widzial lzy matki. Niby maly i nie rozumie ale swoje juz wie. Troche. Brzuch mnie lekko boli. Pogoda ponura. Mi nic sie nie chce.
    Jutro badania krwi.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie z tego powodu, to znaczy zazdrości, nikogo jeszcze o ciąży nie poinformowałam i dopiero na święta mam zamiar powiedzieć czyli będę wtedy jakoś w 21 tygodniu. Jeszcze gdyby była tutaj moja rodzina to okej. Z doświadczenia wiem, że rodzina męża im później się dowie tym lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 17:01

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybym wiedziała ze tak zrobi to też bym nie mówiła, a że to moja świadkowa i jak myślałam przyjaciółka to powiedziałam, wcześniej zazdrości nie okazywała. jak się dowiedziała to mówiła ze nawet ślubu mi zazdrościła. nie wiem może jakiś psycholog by się jej przydał. Czas zamknąć pewien etap i cieszyć się tym co mam.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91- sikaj na nią ciepłym moczem! Nie jest warta ta osoba chociaż 10min myślenia o niej. Niech spada na bambus.

Odnośnie moczu- w końcu go pobrałam tak, ze nie mam żadnych bakterii, leukocytów i innych badziewi i wszystko mam pięknie w normie 😱😱😱😬

Gratuluje dziewczyny wizyt, marchev mam nadzieje ze uspokoją się te twardnienia brzucha :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 17:19

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    91- sikaj na nią ciepłym moczem! Nie jest warta ta osoba chociaż 10min myślenia o niej. Niech spada na bambus.

Odnośnie moczu- w końcu go pobrałam tak, ze nie mam żadnych bakterii, leukocytów i innych badziewi i wszystko mam pięknie w normie 😱😱😱😬

Gratuluje dziewczyny wizyt, marchev mam nadzieje ze uspokoją się te twardnienia brzucha :(

Pochwal się jak to zrobilas, u mnie wyniki moczu to przekleństwo:/

.sylwus++. lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ