Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:Lubieswieczki, a Ty masz świadomość, ze jak porządnie urośnie to w rozmiar 62 będziesz noworodka ubierać?
Zgadzam się z Tobą. Teraz jak tak sobie przypomniałam moje dzieci po porodzie to faktycznie te malutkie rozmiary nie bardzo się przydały... Może jedynie body były okej, ale śpiochy czy pajace to już nie, bo moje szkraby mają po mnie długie nóżki i stópki i rozmiar 56 był zdecydowanie za mały
Lenka82 - Witamy serdecznie. Rozgość sięKawka, herbatka, czy słoik ogórków kiszonych?
-
Cyntia, pola- gratulacje kolejnego tygodnia :* niedługo będzie połowa ciąży!
Lenka- no pewnie, wskakuj do nas:) każda mamusia jest tu miłe widziana
Ja np kupuje rzeczy na 56, bo syn chodził przynajmniej 2miesiace właśnie w takim rozmiarze, a bidny tonął po prostu w ciuszkach 62. Teraz patrzyłam i porównywałam to syn był taki jak malutka teraz tydzień wcześniej niż ona wiec zobaczymy jak panna będzie rosnąć. Nie wykupuje całego sklepu z rozmiaru 56, ale jednak takie ubranka tez będę miećWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 10:15
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Ja usłyszałam od lekarki, że kłucia w ciąży, w dole brzucha w okolicy jajników itp. są jak najbardziej normalne. To objaw powiększającej się macicy. Ja mam co kilka dni, i czasem nachodzą co jakiś czas. U mnie niestety czasem też skurcze i twardnienie brzucha (biorę na to no-spę oraz magnez duże ilości) , i silne bóle pleców czasem utrudniające chodzenie, niskie ciśnienie, ogólnie wesoło. Staram się oszczędzać, ale różnie wychodzi. Obecnie na L4 choć bardzo długo się przed tym broniłam. Ale mimo wszystko myślę, że to była dobra decyzja. Czasem trzeba coś wybrać.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Dziewczynki moja jedna rada sugestia. Skontrolujcie uzębienie w ciąży. Niestety w tym okresie ząbki bardzo lecą, i każdy stan zapalny do bardzo duże obciążenie dla organizmu. Czasem nie jesteśmy tego świadome, dopóki nie boli. A lepiej zapobiegać niż leczyć, lub leczyć, gdy jeszcze stan nie jest bardzo zaawansowany.
pola0909, Cyntia lubią tę wiadomość
-
witaj Lenka
marchev takie kłucia to chyba nie są skurcze. mnie też kłuje ciągle coś właśnie w tamtych okolicachskurcz to chyab bardziej jak twardnieje i czujesz ze za chwilę puszcza
dziewczyny a czy ćwiczycie w ciąży? ja przed ciążą ćwiczyłam ponad 7 lat,byłam bardzo aktywna, w 1 trymestrze z uwagi na moje plamienie sobie odpuściłam, a tydzień temu na wizycie zapomniałam lekarza zapytać, czy mogęjest mi bardzo źle bez tych ćwiczeń, nie wiem, czy mogę więc ograniczam się do spacerów i sprzątania w domu
-
ja mam tak słabe zęby, że prawie wszystkie są już martwe i po leczeniu kanałowym
teraz już mi się tylko kruszą same z siebie. nr 4 na górze tak mi się połamał, że trzeba było usunąć
no i w związku z tym, że jest to tak widoczne miejsce a ja mam tak słabe zęby musiałam zainwestować w implant...cena trzepie po kieszeni
na szczęście zdążyłam przed ciążą
-
Magda, wszystko zależy od sytuacji. Jak miałaś plamienia, to bym zapytała lekarza. U mnie nic się nie dzieje, dzień w dzień biegam za dzieckiem (dosłownie), podnoszę, schylam się, robię w domu wszystko. Wiadomo ze to nie sport, ale myśle ze gdybym założyła krokomierz to by dziennie wyszedł półmaraton.
Z ciuszkami to tylko chciałam napisać żeby się jeszcze bardzo nie nastawiać, bo dziecko może różne urosnąć. Wiadomość coś z r 56 trzeba mieć (moja nawet body 50 nosiła miesiąc albo dłużej, a miała 56 cm przy porodzie, takie długie nóżki). Kopertowe są fajne na początek, ale np teraz tez takich mam kilka i zapinam sobie i zakładam przez głowę, wiec oprocz tego ze się trochę rozchylają, to są Ok. W ogóle każde dziecko jest inne, teraz z pajacy do spania 80 już wyrosła, spodnie z 5-10-15 tez za małe, a bodziaki wszystkie jeszcze Ok.
Z zębami to ja od października chyba wybieram się na scalling i dotrzeć nie mogęCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Magda jak mialas twardnienia to ja bym sobie odpuscila sport. Nabiegasz sie jak urodzisz
ja tez bylam aktywna, a teraz nawet krotki spacer powoduje twardnienie i siedze w domu praktycznie calymi dniami.
Gomerka Ty biezesz luteine. Masz bardziej "mokro" bo nie wiem jak to odroznic od saczacych sie wod, a pamietam, ze u Ciebie tak bylo. Tdo tej pory nie mialam z tym problemu, ale teraz mam wrazenie, ze wiecej ze mnie wyplywa.. wiem, ze to pewnie normalne, ale wole sie upewnic, a gdzie jak nie tutaj
-
ZielonaWyspa wrote:Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć jakie jest prawidłowe ciśnienie w ciąży oczywiście?
Maksymalnie 140/90 min nie wiem ale to zależy chyba od indywidualnych predyspozycji i jakie ciśnienie miałaś przed ciaza.
Ja mam zwykle niskie. Wyjątek stanowią wizyty u lekarza. Wtedy często mam prawie przy granicy normy. Próbuje się wtedy pomóc melisą plus magnez tabletki. Trochę pomaga.Ann.., ZielonaWyspa lubią tę wiadomość
-
A ja się witam w 16 tygodniu
faktycznie leci ten czas, jak tak dalej pójdzie to zanim się obejrzymy, zaczniemy rodzić 😂
Ja jestem z okolic Katowic, możecie dopisać. Z tego co zauważyłam to chyba jedyna ze Śląska:)
Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty, aż zobaczę jak Maleństwo i może w końcu poznam płeć. Wczoraj dostałam pierwszy prezent - biale body w gwiazki z napisem "superstar" od przyjaciółki.. oczywiście musiałam się poryczec:)
Miłej niedzieli, taka piękna pogoda- korzystaciepola0909 lubi tę wiadomość
-
Lenka82 wrote:Witajcie kochane, wiem, że późno, ale czy mogę jeszcze dołączyć do teemu?
11.09 (OM) z USG 7.09 (USG) woj. łódzkie, prawdopodobnie dziewczynka.
1 poronienie w 2018 r.
Witamy
Którą datę mam Ci wpisać?
Dziewczyny, mam wielką prośbę, wpisujcie odatę porodu a potem miejsce zamieszkania- ułatwi mi to wpisywanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 14:38
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ann.. wrote:Witamy
Którą datę mam Ci wpisać?
Dziewczyny, mam wielką prośbę, wpisujcie odatę porodu a potem miejsce zamieszkania- ułatwi mi to wpisywanie
11.09 bo ta z usg to pewnie będzie się jeszcze zmieniać.