Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie po weekendzie.
Ja od początku ciąży sporo spaceruję ze względu na energicznego psa, więc takie 5 km to na razie mój standard kilka razy w tygodniu. Raz poszliśmy z mężem nowa trasa do lasu i zrobiliśmy 7 km, a to już dało mi w kość. W sumie cieszę się z tych spacerów, bo to moja jedyna aktywność obecnie.
Mimo pięknej pogody mój weekend nie był fajny. Mój tato trafił do szpitala z bardzo wysokim ciśnieniem, aż wymiotowal. I tak musiałam go zmusić do wezwania karetki. Tak się zdenerwowałam że cały brzuch mnie bolał.
Na szczęście skończyło się dobrze.
Cała rodzina potwierdziła,że brzuszek wygląda już na ciążowy:) cieszę się i mam nadzieję że to oznaks że chłopcy grzecznie rosną
-
Pom pon Ty brzuszkiem to się pochwal 😉
Pom-pon lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hej mamusie , ja dzisiaj wstając do pracy rano bardzo odczułam zmianę czasu na niekorzyść, brakuje mi godziny snu. A jak u was po zmianie ? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, czekamy na wieści. Ja już jutro i to dwie wizyty połówkowe i u swojego gina.Juz dopada mnie lekki stresik. Dla wszystkich miłego dnia
-
Dargol wrote:Przeczytałam Twój wpis o wrażliwym układzie pokarmowym,więc podpytam:) Od kilku dni mnie też boli żołądek. Nie przez cały czas. Ból znika i powraca.Przed ciążą nigdy nie miałam z nim problemu. Staram się jeść dietetycznie, piję z rana siemię lniane ale bóle powracają. Tak w ciąży może być?? Od czego??
Jesteśmy na podobnym etapie ciąży:) Co stosujesz na bóle żołądka??
Dargol mi bardzo żołądek i ogólnie wątroba reagują glownie na tluste jedzenie mam wrazenie. Żeby to uspokoić staram się mniej jeść i pije herbatkę koperkowa
Dzień dobry! Witam się w ukończonym 18 tygodniu i zaczynam 19!wczoraj padłam o 21 i spałam aż do teraz. Ja wizytę mam w środę także tez się cieszę, w następnym tyg jedno połówkowe a 18.04 drugie połówkowe także teraz się malucha naoglądał chociaż
ktoś dzisiaj miał wizytować tylko kto bo zapomniałam?
-
Ja standardowo od samego początku mam problemy z jelitami, ale od kilku dni czuje także żołądek. Miałam tak na początku wtedy zrzucałam na leki ale teraz też myślę że to może być kwestia owoców. Niestety w tych sprowadzanych dużo chemii ale tak mam na nie ochotę. Ostatnio śliwki i nektarynki. Ogólnie owoce mogłabym jeść cały czas, choć wcześniej zupełnie nie byłam taką fanką .
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Tez mam ochotę na owoce ale staram się hamować zwłaszcza ze ja mam problemy i z glukoza i z insulina wiec wybieram te o niskim indeksie (przynajmniej się staram hahah)
Lubieswieczki- szybko minie zobaczysz ❤️Lubieswieczki, Agucha90s lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😉 ja dziś wracam na kurs jazdy więc trzymajcie kciuki żebym cokolwiek pamiętała, bo nie siedziałam za kółkiem od połowy stycznia.
Lubieswieczki, Mama_Zuzia, Pom-pon, Bunia86, cytrynówka lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Dzień dobry 😉 ja dziś wracam na kurs jazdy więc trzymajcie kciuki żebym cokolwiek pamiętała, bo nie siedziałam za kółkiem od połowy stycznia.
Trzymam mocno kciuki i jestem pewna, ze dasz radę! -
nick nieaktualny
-
Mnie od wczoraj głowa boli... Myślałam że to ta zmiana czasu.. Ale dzisiaj w nocy się obudziłam i masakra była tak bolała... I teraz w sumie też ja czuję.. Ehh mam nadzieję że przejdzie i się po prostu przestawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 09:00
-
ja zawsze miałam bardzo wrażliwy żołądek, skzodziło mi ciężkostrawne jedzenie itd. Potem miałam długi czas s pokój a teraz w ciąży znowu mam bardzo wrażliwy. Zauważyłam, że muszę jeść częściej a mniej. Myślę że to kwestia że te wszystkie narządy się przemieszczają i może jest większy ucisk. Kompletnie mnie odrzuca od mięsa,wędlin, tak samo miałam w pierwszej ciąży. Mogłyby istnieć tylko warzywa i owoce.
-
Ja na początku tylko pomidory twarożek sucharki. Teraz już praktycznie wszystko choć warzywa i owoce dominują. Kompletnie natomiast nie mam ochoty na słodkie. Zdecydowanie preferuje kwaśne i słone. Ogórki kiszone nadal góra. Choć póki co nie mam większych zachcianek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 09:05
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)