X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.. wrote:
    Śliczna psia :)już mu wybaczyłaś?
    Pewnie sama wiesz jak to jest ;) dłużej niż 10 minut nie da rady się gniewać na swojego kochanego psiaka :)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Ann.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Pewnie sama wiesz jak to jest ;) dłużej niż 10 minut nie da rady się gniewać na swojego kochanego psiaka :)
    Oj wiem :)moja jak coś przeskrobie to przychodzi się przytulać :) uwielbiam ją.

Pom-pon lubi tę wiadomość

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Ann.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Aaaaa jest dziewczynka!!! Moja wymarzona córeczka!!! Szaleje ze szczescia! Później wrzucę fotkę mojej Kruszynki 😍😍😍

Gratuluję :)ja też marzyłam o córeczce :)

stayaway lubi tę wiadomość

Miłosz 30.07.2019 cc
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway- no to marzenie się spełniło, gratuluje!! Widać w gangu dziewczyn!❤️

stayaway lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dawno mnie nie było ale postaram się nadrobić wszystko i być bardziej aktywna :*
    U mnie dziś dzień zaczął się bojowo wstałam czułam się super dopóki nie skorzystałam z łazienki zaczęło mnie boleć w lewej stronie brzucha dokładnie w dole ból promieniował z lewej na prawą i w tył pleców więc zaprowadziłam dziewczyny do przedszkola nawet nie wiem jak doszłam bo już wrócić nie mogłam i odebrał mnie mąż od razu jechaliśmy na szpital a tam standard oni mają rodzące do przyjęcia a tych był wysyp dziś i że ja mogę usiąść i czekać ale to potrwa długo i tak w bólu siedziałam sobie 3 h aż przyjęli każda panią po kolei i zwolniło się USG zszedł lekarz poprosił mnie do USG zapytał kiedy to się zaczęło i jak boli zrobił USG bo powiedział że to może być oznaką skracającej szyjki na szczęście szyjka długa zamknięta maluch sobie fikal serduszko jak dzwon więc stwierdził że problem z pęcherzem będzie i na własną rękę mam wykonać badania moczu by wykluczyć bakterie a po nich iść do lekarza rodzinnego po leki super nie!? Oni nie mogą mnie przyjąć do szpitala bo mają wysyp rodzących i miejsc brak więc wszystko muszę latać i sama badać a zalecenie dalsze takie 3*2 nospa przez 4 dni i jedno opakowanie duphastan a następnym razem nie mam się kierować do szpitala tylko do własnej przychodni bo oni przyjmują że skierowaniem a od bólu są lekarze w przychodni
    No po prostu śmiech na sali ale taki ten szpital jest niestety :(
    Ważne że wiem że to nic z Dzieciątkiem że maluch cały i zdrowy i że szyjka się nie skraca dalsze badania zrobię na własną rękę a no i mam więcej leżeć nie mam brać się za sprzątanie tyle że muszę coś ogarnąć bo oszaleje jak widzę bałagan spacer do przedszkola i do domu a resztę ma robić mąż bo mówił też coś o więzadłach że to może być wina powiększających się wiązadeł

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Ann.. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki co to za szpital? Masakra!!!

Miłosz 30.07.2019 cc
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.. wrote:
    Mamadwojki co to za szpital? Masakra!!!
    Jeden jedyny jaki tutaj jest dla kobiet w ciąży i rodzących aż boję się tam iść rodzić bo sobie olewają sprawę po całości

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki- myślałam o Tobie dzisiaj :/ masakra co piszesz, tragedia.. ale całe szczęście ze z maluszkiem wszystko w porządku. Chociaż trochę Cie puścił ten ból?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie Dziewczyny.
    dziś witam się trochę później, ponieważ z rana miałam problem z zalogowaniem się,
    już znowu myślałam że zapomniałam hasła... wpisując maila też pojawił się błąd🙉 okazało się że trzeba było wpisać go ręcznie🐵.
    Wszystkim dziewczynom które mają się wizyty życzę powodzenia.❤️❤️

Dziewczyny😣 Mam problem z wrastającym paznokciem u stopy😪 w zeszłym roku z tym samym się borykalam, bardzo długo mi to dokuczało, jakieś pięć miesięcy nie mogłam tego wyleczyć😪 teraz mam nawrot i nie wiem co robić😫 Już widzę że zbieramy się ropa 😪
    Podejrzewam że to od nowych butów, 😪
    Cyntia co do paznokcia to miałam parę lat temu ten problem i jak mogę doradzić od siebie to : najlepiej udać się do dobrej kosmetyczki nie wolno wycinać samej -jak tak robiłam i było tylko gorzej - kosmetyczka podczas kilku wizyt ładnie podnoszeniem i ukierunkowaniem wyprowadziła mi paznokcia na "prosto" zabroniła wycinać na boki i od kilku lat mam spokój więc naprawdę polecam poszukać dobrej kosmetyczki :)

Cyntia lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę wam się pochwalić, że do tej pory czułam ruchy maluszka ale bardzo sporadycznie, musiałam się wsłuchiwac we własnym organizm a od wczoraj dzidzia szaleje kilka razy dziennie juz mąż bez trudu jak przyłoży rękę to ją czuje , niesamowite :) :) :)

Mama_Zuzia, Bunia86, Ann.., Cyntia, aannkka, stayaway, monkle, Jusi 28, manda21 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwójki masakra, współczuję takiego potraktowania w szpitalu :/ Może idź do swojego gina albo do rodzinnego, żeby jak najszybciej badania zrobić. Najważniejsze, że z maluszkiem dobrze.

Pola to na pewno super uczucie :) Ja moją sporadycznie czuję, ale mam nadzieję że się rozkręci :) Mąż mówi że widzi, jak mi z dnia na dzień brzuszek rośnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Hej dziewczyny - szukam mam z Krakowa - znajdę tu jakieś?
    Ja też jestem z Krakowa :)

uann3e3kzktf09v2.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które pierwszy poród miały przez CC. Ja swoją córeczkę urodziłam przez CC z powodu braku postępu porodu. Zastanawiam się jak będzie teraz, wiem że mam wybór. Pierwszy poród miałam wywoływany przez 3 dni niestety skończyło się jak się skończyło. Po cesarce z tego co mi wiadomo nie można podawać oksytocyny, więc wszystko musi rozpocząć się samo. Czy któraś z was jest zdecydowana rodzić naturalnie po cesarce?

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway gratulacje ;)

Pompon super laska no i gdzie tam dwojka :)

Mama dwojki ja tez od wczoraj mialam dziwne bole plus w nocy bol krzyza, ale dzisiaj juz sie uspokoilo, a tetno maluszka dobre wiec sie uspokoilam.

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie z dzidzia wszystko ok. Ładnie rośnie i odpowiada swojemu wiekowi :) Oczywiście fotki nie mam bo młody mocno się wiercil :) No i w 100% też jeszcze niepotwierdzone płeć, narazie chłopak :) Wagi lekarka nie podała a ja w sumie nie pomyślałam żeby zapytać. Dostałam do wypicia na noc Monural na pecherz bo coś tam w posiewie siedzi. Cytologi jeszcze nie było... 2 tyg i brak wyniku:/ tak czy siak szyjka nadal niejednorodna więc dostałam skierowanie na kolposkopie. Lekarka mówiła że może być na wyrost ale lepiej dmuchać na zimne i lepiej się przyjrzeć. I w sumie tyle :) następna wizyta za dwa tygodnie a połowkowe za 2,5. No j jeszcze na to badanie muszę się umówić, może uda się szybciej.

alex0806, Mama_Zuzia, monkle lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia ja byłam w dokładnie takiej samej sytuacji. Ile minęło od cc ? Ja od razu miałam powiedziane że będzie 2cc bo krótko odstęp. Nie zdecyduje się już nigdy na poród naturalny.

Cyntia lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - No to mamy nasze wymarzone córeczki:)

Lubieswieczki- gratuluję udanej wizyty, a dziś też było widać coś co wskazywało na chlopaczka?

Mamadwojki- współczuję, nasza służba zdrowia jest po prostu niepoważna. Moim zdaniem lekarze powinni być tylko i wyłącznie z powołania.. A musisz rodzić w tamtym szpitalu, nie masz innej opcji?

Ann.. lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway niestety nie mam jest tylko ten jeden i dziś nasłuchałam się po raz kolejny że kpią sobie z ciężarnych :(
    Mam potem w Bydgoszczy ale to jest ok 40 km więc mąż mówi że po pierwsze to możemy nie dojechać a po drugie co z dziećmi bjak zacznę rodzić a on chce być przy mnie więc muszę niestety tutaj chodź mi się nie uśmiecha :(
    Mama Zuzia ból dalej jest ale mniejszy leże a mąż zajmuje się obowiązkami sprząta wiesza pranie nawet wykąpał laski więc ja wstaje na siusiu i jeść tylko hehe :)
    Idę zrobię mocz za 10zl i odbiorę wynik jeśli bakterii nie będzie zadzwonię do mojego gina zapytam jego co o tym sądzi i czy to naprawdę te więzadła się tak rozciągają że ból mi nawet chodzić nie pozwala

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway - gratulacje córeczki :) Ja też bardzo chcę, więc pewnie pomyślimy za jakiś czas o drugim bobasie ;)

Lubieswieczki - czemu masz tak często wizyty? Ze względu na tą szyjkę?

U mnie dziś trochę słabszy dzień psychicznie, nachodzi mnie, że coś nie tak. I to tylko dlatego, że pojawiła się myśl, że brzuch mało rośnie i nadal czekam na ruchy. Ehh... trzeba iść spać i jutro będzie lepiej.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia- ja też miałam pierwsze cc bo mała się zaklinowala rączka i spadło bardzo tętno. Jak teraz będę rodzić to będzie prawie 4 lata odstępu. Z jednej strony chciałabym spróbować sn a z drugiej chciałabym żeby moja lekarka była przy mnie i też będę miała Luz psychiczny. Zobaczymy w praniu. Jeszcze mnóstwo czasu do tego.

Vian- są czasem takie słabsze dni. Też ostatnio mnie wieczorem naszlo i głupia plakalam. Mąż mnie pocieszał choć śmiać mi się chciało że tak mi hormony szaleją że w sumie nie umiem nawet dokładnie powiedzieć o co mi chodzi:p

Kaska lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ