Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom-pon wrote:Pewnie sama wiesz jak to jest
dłużej niż 10 minut nie da rady się gniewać na swojego kochanego psiaka
uwielbiam ją.
Pom-pon lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Hey dawno mnie nie było ale postaram się nadrobić wszystko i być bardziej aktywna :*
U mnie dziś dzień zaczął się bojowo wstałam czułam się super dopóki nie skorzystałam z łazienki zaczęło mnie boleć w lewej stronie brzucha dokładnie w dole ból promieniował z lewej na prawą i w tył pleców więc zaprowadziłam dziewczyny do przedszkola nawet nie wiem jak doszłam bo już wrócić nie mogłam i odebrał mnie mąż od razu jechaliśmy na szpital a tam standard oni mają rodzące do przyjęcia a tych był wysyp dziś i że ja mogę usiąść i czekać ale to potrwa długo i tak w bólu siedziałam sobie 3 h aż przyjęli każda panią po kolei i zwolniło się USG zszedł lekarz poprosił mnie do USG zapytał kiedy to się zaczęło i jak boli zrobił USG bo powiedział że to może być oznaką skracającej szyjki na szczęście szyjka długa zamknięta maluch sobie fikal serduszko jak dzwon więc stwierdził że problem z pęcherzem będzie i na własną rękę mam wykonać badania moczu by wykluczyć bakterie a po nich iść do lekarza rodzinnego po leki super nie!? Oni nie mogą mnie przyjąć do szpitala bo mają wysyp rodzących i miejsc brak więc wszystko muszę latać i sama badać a zalecenie dalsze takie 3*2 nospa przez 4 dni i jedno opakowanie duphastan a następnym razem nie mam się kierować do szpitala tylko do własnej przychodni bo oni przyjmują że skierowaniem a od bólu są lekarze w przychodni
No po prostu śmiech na sali ale taki ten szpital jest niestety
Ważne że wiem że to nic z Dzieciątkiem że maluch cały i zdrowy i że szyjka się nie skraca dalsze badania zrobię na własną rękę a no i mam więcej leżeć nie mam brać się za sprzątanie tyle że muszę coś ogarnąć bo oszaleje jak widzę bałagan spacer do przedszkola i do domu a resztę ma robić mąż bo mówił też coś o więzadłach że to może być wina powiększających się wiązadełVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Ann.. wrote:Mamadwojki co to za szpital? Masakra!!!Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
Franuś 💙
-
Cyntia wrote:Witajcie Dziewczyny.
dziś witam się trochę później, ponieważ z rana miałam problem z zalogowaniem się,
już znowu myślałam że zapomniałam hasła... wpisując maila też pojawił się błąd🙉 okazało się że trzeba było wpisać go ręcznie🐵.
Wszystkim dziewczynom które mają się wizyty życzę powodzenia.❤️❤️
Dziewczyny😣 Mam problem z wrastającym paznokciem u stopy😪 w zeszłym roku z tym samym się borykalam, bardzo długo mi to dokuczało, jakieś pięć miesięcy nie mogłam tego wyleczyć😪 teraz mam nawrot i nie wiem co robić😫 Już widzę że zbieramy się ropa 😪
Podejrzewam że to od nowych butów, 😪Cyntia lubi tę wiadomość
-
A ja muszę wam się pochwalić, że do tej pory czułam ruchy maluszka ale bardzo sporadycznie, musiałam się wsłuchiwac we własnym organizm a od wczoraj dzidzia szaleje kilka razy dziennie juz mąż bez trudu jak przyłoży rękę to ją czuje , niesamowite
Mama_Zuzia, Bunia86, Ann.., Cyntia, aannkka, stayaway, monkle, Jusi 28, manda21 lubią tę wiadomość
-
Mamadwójki masakra, współczuję takiego potraktowania w szpitalu
Może idź do swojego gina albo do rodzinnego, żeby jak najszybciej badania zrobić. Najważniejsze, że z maluszkiem dobrze.
Pola to na pewno super uczucieJa moją sporadycznie czuję, ale mam nadzieję że się rozkręci
Mąż mówi że widzi, jak mi z dnia na dzień brzuszek rośnie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mam pytanie do mam które pierwszy poród miały przez CC. Ja swoją córeczkę urodziłam przez CC z powodu braku postępu porodu. Zastanawiam się jak będzie teraz, wiem że mam wybór. Pierwszy poród miałam wywoływany przez 3 dni niestety skończyło się jak się skończyło. Po cesarce z tego co mi wiadomo nie można podawać oksytocyny, więc wszystko musi rozpocząć się samo. Czy któraś z was jest zdecydowana rodzić naturalnie po cesarce?
-
Po wizycie z dzidzia wszystko ok. Ładnie rośnie i odpowiada swojemu wiekowi
Oczywiście fotki nie mam bo młody mocno się wiercil
No i w 100% też jeszcze niepotwierdzone płeć, narazie chłopak
Wagi lekarka nie podała a ja w sumie nie pomyślałam żeby zapytać. Dostałam do wypicia na noc Monural na pecherz bo coś tam w posiewie siedzi. Cytologi jeszcze nie było... 2 tyg i brak wyniku:/ tak czy siak szyjka nadal niejednorodna więc dostałam skierowanie na kolposkopie. Lekarka mówiła że może być na wyrost ale lepiej dmuchać na zimne i lepiej się przyjrzeć. I w sumie tyle
następna wizyta za dwa tygodnie a połowkowe za 2,5. No j jeszcze na to badanie muszę się umówić, może uda się szybciej.
alex0806, Mama_Zuzia, monkle lubią tę wiadomość
-
Ann - No to mamy nasze wymarzone córeczki:)
Lubieswieczki- gratuluję udanej wizyty, a dziś też było widać coś co wskazywało na chlopaczka?
Mamadwojki- współczuję, nasza służba zdrowia jest po prostu niepoważna. Moim zdaniem lekarze powinni być tylko i wyłącznie z powołania.. A musisz rodzić w tamtym szpitalu, nie masz innej opcji?Ann.. lubi tę wiadomość
-
Stayaway niestety nie mam jest tylko ten jeden i dziś nasłuchałam się po raz kolejny że kpią sobie z ciężarnych
Mam potem w Bydgoszczy ale to jest ok 40 km więc mąż mówi że po pierwsze to możemy nie dojechać a po drugie co z dziećmi bjak zacznę rodzić a on chce być przy mnie więc muszę niestety tutaj chodź mi się nie uśmiecha
Mama Zuzia ból dalej jest ale mniejszy leże a mąż zajmuje się obowiązkami sprząta wiesza pranie nawet wykąpał laski więc ja wstaje na siusiu i jeść tylko hehe
Idę zrobię mocz za 10zl i odbiorę wynik jeśli bakterii nie będzie zadzwonię do mojego gina zapytam jego co o tym sądzi i czy to naprawdę te więzadła się tak rozciągają że ból mi nawet chodzić nie pozwalaVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
Franuś 💙
-
Stayaway - gratulacje córeczki
Ja też bardzo chcę, więc pewnie pomyślimy za jakiś czas o drugim bobasie
Lubieswieczki - czemu masz tak często wizyty? Ze względu na tą szyjkę?
U mnie dziś trochę słabszy dzień psychicznie, nachodzi mnie, że coś nie tak. I to tylko dlatego, że pojawiła się myśl, że brzuch mało rośnie i nadal czekam na ruchy. Ehh... trzeba iść spać i jutro będzie lepiej.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Cyntia- ja też miałam pierwsze cc bo mała się zaklinowala rączka i spadło bardzo tętno. Jak teraz będę rodzić to będzie prawie 4 lata odstępu. Z jednej strony chciałabym spróbować sn a z drugiej chciałabym żeby moja lekarka była przy mnie i też będę miała Luz psychiczny. Zobaczymy w praniu. Jeszcze mnóstwo czasu do tego.
Vian- są czasem takie słabsze dni. Też ostatnio mnie wieczorem naszlo i głupia plakalam. Mąż mnie pocieszał choć śmiać mi się chciało że tak mi hormony szaleją że w sumie nie umiem nawet dokładnie powiedzieć o co mi chodzi:pKaska lubi tę wiadomość