X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Stayaway - gratulacje córeczki :) Ja też bardzo chcę, więc pewnie pomyślimy za jakiś czas o drugim bobasie ;)

Lubieswieczki - czemu masz tak często wizyty? Ze względu na tą szyjkę?

U mnie dziś trochę słabszy dzień psychicznie, nachodzi mnie, że coś nie tak. I to tylko dlatego, że pojawiła się myśl, że brzuch mało rośnie i nadal czekam na ruchy. Ehh... trzeba iść spać i jutro będzie lepiej.

VianEthel noe wygłupiaj się :* wszystko jest w jak najlepszym porządku niedługo jak Ci brzuszek wystrzeli to jeszcze go będziesz chciała zmniejszyć mówię Ci :* zjedz coś dobrego na poprawę humoru!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie od godziny leżę bo mnie boli i kłuję podbrzusze :(, oby minęło

3i49tv734kk70k5a.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Aaaaa jest dziewczynka!!! Moja wymarzona córeczka!!! Szaleje ze szczescia! Później wrzucę fotkę mojej Kruszynki 😍😍😍

Osz kurde no, szcześciara, gratulacje.
    Ja też marzę o córeczce, mamy już dwóch synów i pragniemy dziewczynkę.
    Na prenatalnych lekarz widział kolejnego chłopca, ale to był 12tydzien i liczę, że jednak się pomylił.

Gratuluję wizyt, ja mam dopiero 17 kwietnia i teraz mam dylemat czy umawiać się na połówkowe już do tej przychodni gdzie robili mi prenatalne? Bo na wizycie to będzie 17 tydzień już

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Osz kurde no, szcześciara, gratulacje.
    Ja też marzę o córeczce, mamy już dwóch synów i pragniemy dziewczynkę.
    Na prenatalnych lekarz widział kolejnego chłopca, ale to był 12tydzien i liczę, że jednak się pomylił.

Gratuluję wizyt, ja mam dopiero 17 kwietnia i teraz mam dylemat czy umawiać się na połówkowe już do tej przychodni gdzie robili mi prenatalne? Bo na wizycie to będzie 17 tydzień już

Ale to 17.04 masz zwykła wizytę i zastanawiasz się czy zmienić ja na połówkowe czy zastanawiasz się żeby po p Rosji oprócz tej wizyty umawiać się już teraz (w sensie zamówić termin) na połówkowe?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ale to 17.04 masz zwykła wizytę i zastanawiasz się czy zmienić ja na połówkowe czy zastanawiasz się żeby po p Rosji oprócz tej wizyty umawiać się już teraz (w sensie zamówić termin) na połówkowe?
    No właśnie chodzi mi o to czy już się umawiać.
    A boję się że jak zapytam mojego giną dopiero na wizycie to może być za późno

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam dylemat. Wizyta 18.04 i lekarz mówił, że mi da skierowanie na połówkowe, tylko pytanie czy mnie przyjmą w 2-3 tygodnie. Poza tym zastanawiam się czy tam iść, czy jednak nie prywatnie, bo czytałam opinie i nie są zbyt pochlebne.
    A i powiedzcie mi z tym skierowaniem to trzeba do konkretnej placówki czy gdziekolwiek?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Krakowa

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Stayaway - gratulacje córeczki :) Ja też bardzo chcę, więc pewnie pomyślimy za jakiś czas o drugim bobasie ;)

Lubieswieczki - czemu masz tak często wizyty? Ze względu na tą szyjkę?

U mnie dziś trochę słabszy dzień psychicznie, nachodzi mnie, że coś nie tak. I to tylko dlatego, że pojawiła się myśl, że brzuch mało rośnie i nadal czekam na ruchy. Ehh... trzeba iść spać i jutro będzie lepiej.

Tak, przez szyjke i bakterie w moczu :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam, mam totalny armagedon w pracy i nie daję rady... niby mają kogoś na moje miejsce, niby dziewczyna jest chętna do pracy, ale jakoś po jej postawie nie widać... tylko czeka aż wybije 16ta i się ewakuuje zza biurka :/ trochę się martwię, ale już mam coraz mniej sił do pracowania tak intensywnie ... po świętach raczej już nie wracam.
    No, więc też mam teraz gorszy okres.

Muszę zrobić przegląd ubranek po synku, zostawię sobie jakieś neutralne kolory a resztę oddam mamie, moja mama pracuje w szpitalu pediatrycznym i widzi jak często dzieciaczki potrzebują takiej pomocy.

Któraś z was pisała o bólu od rozciągających się więzadeł. Ja mam to samo, jak długo posiedzę za biurkiem to nie mogę się potem wyprostować. Czasem aż syknę z bólu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 20:27

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    No właśnie chodzi mi o to czy już się umawiać.
    A boję się że jak zapytam mojego giną dopiero na wizycie to może być za późno

Ja bym się już umawiała, sama mam zreszta wyznaczony termin :)

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • marchev Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian wiem co czujesz bo ja tak sie czuje od dwoch dni. Jeszcze czuje inaczej macice mam nadzieje, ze to skutek kosmicznych dawek luteiny, magnezu i nospy. Jednak też mam takie dziwne mysli. Wizyta dopiero 15 bo chce jechac na tydzien do mamy. Nie chce tez sobie niczego wykrakac bo mam to w zwyczaju ;) w nocy jak spac mi mogłam to zestresowalam sie ktory szpital wybrac, jakiego lekarza bo juz trzeba powoli sie umawiać prywatnie na wizyty.

Ja tez mam w glowie, ze kiedys chcialabym miec i dziewczynkę, ale moj maz produkuje samych chlopakow hehe na razie jednak wazne zeby udalo sie szczesliwie urodzić pierworodnego ;)

• marchev Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam umowione polowkowe na poczatek Maja zwlaszcza, ze terminy oblegane wiec warto juz sobie zarezerwować wizyte w dogodnym terminie. Ja dzisiaj mam 16t1d

• stayaway Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Vian wiem co czujesz bo ja tak sie czuje od dwoch dni. Jeszcze czuje inaczej macice mam nadzieje, ze to skutek kosmicznych dawek luteiny, magnezu i nospy. Jednak też mam takie dziwne mysli. Wizyta dopiero 15 bo chce jechac na tydzien do mamy. Nie chce tez sobie niczego wykrakac bo mam to w zwyczaju ;) w nocy jak spac mi mogłam to zestresowalam sie ktory szpital wybrac, jakiego lekarza bo juz trzeba powoli sie umawiać prywatnie na wizyty.

Ja tez mam w glowie, ze kiedys chcialabym miec i dziewczynkę, ale moj maz produkuje samych chlopakow hehe na razie jednak wazne zeby udalo sie szczesliwie urodzić pierworodnego ;)

Produkuje samych chłopaków tzn ma już dzieciaczka z poprzedniego związku? Nie chce być wscibska, ale pytam, bo sama jestem w takiej sytuacji:) mój mąż ma córkę "wpadkę" z przypadkowego związku, w kwietniu kończy 10 lat :) Mała nie potrafi się pogodzić z faktem, że będzie miała rodzeństwo i ogólnie trochę się boję tego początku po narodzinach.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway- dawaj fotkę! 🥰🥰🥰

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:

U nas z kolei wygląda póki co, że mamy szczęście do dziewczynek :) szczerze mówiąc z jednej strony bardzo będę się cieszyć, jeśli to faktycznie będzie córeczka, bo to moje marzenie, ale z drugiej- trochę się boję, bo jedną córeczkę już mamy, tylko niestety nie z nami. I boję się, że zawsze trochę będę w niej widzieć starszą siostrę. Już nawet w kwestii imienia - zawsze podobała mi się Hania, ale Aniołek to Ania i nie chcę tak podobnego imienia, bo ktoś się pomyli a ja od razu łzy w oczach.

04.2017 (') 12.2017 (')

• marchev Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway. Nie nie mamy dzieci. Robiliśmy badania po poronieniu zatrzymanym.

Gomerka ja mam podobnie bo jak siw dowiedziałam, ze byl chlopak to sobie go nazwałam Ignacy. Teraz mamy problem z imieniem. Duzy problem. ;) Bo nic nam sie nie podoba, a jak juz jakies imie jest ok to znowu mamy zle skojarzenia z osobami ktore znamy.
    Gomerka dla dziewczynek jest tyle pieknych imion, ze napewno cos znajdziecie. Moze Wiktoria? Zwyciezczyni, mala "fajterka"

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej będzie Zosia albo Zuzia :) jakby był chłopak to pewnie Piotrek albo Kuba.

04.2017 (') 12.2017 (')

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, jesteś zdecydowana ze chcesz Cc? Przemyśl to dobrze...
    a jeśli chodzi o szukanie wskazania to najprościej chyba iść do psychiatry po zaświadczenie o tokofobii; cukrzyca pierwsze słyszę, tylko jakaś bardzo szalejąca i wyjdą nieprawidłowości w KTG albo jak dziecko jest za duże w wyniku cukrzycy.

Cyntia, ja po Cc nie wykluczam SN. Zapisze się na cesarkę a potem zobaczę, powiedzieli mi ze blizna musi być mniejsza niż 2 mm (czy jakos tak) a ocenia się to dopiero przy usg 3 trym i później, No i dziecko poniżej 4 kg.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Cyntia ja byłam w dokładnie takiej samej sytuacji. Ile minęło od cc ? Ja od razu miałam powiedziane że będzie 2cc bo krótko odstęp. Nie zdecyduje się już nigdy na poród naturalny.

Miałam zacytować a polubiłam.

Moja córeczka ma 17 miesięcy. Także myślę że chyba nie jest to wcale taki krótki odstęp U mnie.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wykluczam. Ale wywoływać tak jak poprzednio już nie pozwalę. 😣

f2w3rjjgu2mom4gu.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ