Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mader Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dramat 😤 wczesna ciąża- no ja nie wiem czy taka wczesna skoro to 1/3. Zdrowka kochana

Dziękuję 😚
    No niestety trzeba się bardzo nagimnastykować żeby dostać zwolnienie. Do 12-go tygodnia nawet nie uznają ciąży. Byłam u lekarza 2 dni przed zakończeniem 12-go tyg i nawet badania krwi nie chcieli mi zrobić. Ehhh dużo by opowiadać 😏

3jgxflw1hb2o3f8r.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Tak tak tak, fizjoterapeuta koniecznie i to szybko po porodzie, nic na własna rękę! :)

Gomerka targi sa tylko w sobotę czy tez w niedziele? W sobote mam do pozna uczelnie i nie bardzo mam kiedy :/ ale to może nawet lepiej haha

Tylko w sobotę :(

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mader wrote:
    Dziękuję 😚
    No niestety trzeba się bardzo nagimnastykować żeby dostać zwolnienie. Do 12-go tygodnia nawet nie uznają ciąży. Byłam u lekarza 2 dni przed zakończeniem 12-go tyg i nawet badania krwi nie chcieli mi zrobić. Ehhh dużo by opowiadać 😏

Oj, to faktycznie nie wesoło. My często narzekamy na nasz kraj (bo niestety często jest na co, bo uważam że państwowa służba zdrowia nadal pozostawia wiele do życzenia), ale raczej ze zwolnieniem w ciąży nie ma problemów. A już tym bardziej jak jest się chorym.
    Bardzo Ci współczuję. Dużo zdrówka Kochana.

Mader lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesnasarenka- to pare godzin i już malucha zobaczysz. Wiesz, ja mam częste wizyty glownie ze względu na moja psychikę i początkowo problemy rożnego typu, ale krocie mi na to idą wiec spokój po prostu za który niemało płace :(

Mader- każdy kraj ma swoje plusy i minusy.. z jednej strony ludzie narzekają na NFZ W Polsce ale jakby się rozejrzeć pośród innych krajów wcale nie wyglada to tak kolorowo jakby się mogło wydawać. Mam Tatr w Uk od 10 lat i tam tez nie jest ciekawie ze służba zdrowia ( i pisze tu ogólnie nie konkretnie kwestie położnictwa)

Gomerka- ehhh to raczej się nie pojawię

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mader Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tak naprawdę więcej dowiedziałam się od Was z forum niż od lekarki który btw nie jest ginekologiem tylko lekarzem pierwszego kontaktu. Także wierzcie mi że w Polsce to jest raj pomimo czasami długiego oczekiwania. Zresztą my też planujemy wrócić do Polski, tęsknota jest silniejsza a poza tym uważam że mimo wszystko bardziej można się rozwinąć. Tu tylko praca, dom i atrakcje głównie koło domu bo albo bardzo daleko albo bardzo drogo. O albo jedno i drugie. Na basen mam przykładowo 60 km 🙈

3jgxflw1hb2o3f8r.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim ;)

Zaczynamy dziś kolejny tydzień- a ruchów nadal nie czuję. Już nie mogę się ich doczekać!

Dobrego wtorku i udanych wizyt ;)

pola0909, Jusi 28 lubią tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja Czasem mam wrażenie że coś tam czuję ale nie jest to dla mnie takie oczywiste. Czasem myślę że to po prostu wzdęcia i bąbelki w brzuchu. 😁

Życzę powodzenia dziewczynom które mają dzisiaj wizyty❤️❤️❤️

pola0909, zwichrowana lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia na początku to właśnie jest podobne do bąbelków wzdęciowych i dlatego kilka dni się zastanawiałam czy to jest to ale w końcu nadchodzi taki moment że jest się pewnym i już potem wiadomo że to dzidzia

Cyntia lubi tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ja to dwa tyg temu bąbelki bulgotanie w dole brzucha i sobie to tez tłumaczyłam ze to wzdecia poprostu. Ale w tym tyg zdążyły sie kopniaczki delikatne bardzo ale 100 %pewna juz bylam ze to dzidzia nie mam ich codziennie rzadko kopniaka czuć moze z 5 razy poczulam w ciagu kilku dni zależy pewnie od ułożenia maleństwa. Łożysko mam na przedniej ścianie i pewnie to jest powodem.

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jadę na połówkowe na 9:45 ale na bank z opóźnieniem. Odezwę się po , stres mnie trzyma ;) Proszę o dobre myśli :)

Jusi 28, Mama_Zuzia, Agusia_pia, stayaway, Mamadwojki, Ann.., Mader, marchev, aannkka, zwichrowana lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- kciuki są dla Ciebie i maleństwa również :*

Ja sobie zrobiłam serek homogenizowany o smaku waniliowym z bananem, kiwi i truskawkami 😋😋😋 mniam

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty. Ja popijam kawke :)

Jusi 28 lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola - również trzymam za was kciuki. U mnie jeszcze lekko 3 tyg. do połówkowego.

Mama_Zuzia - pyszne śniadanko. Ja od 6 już mam głoda. Mąż do pracy a ja do lodówki. Niby zjadłam ale nadal na coś mam smaka. Co dziwne wzięło mnie na miód który od miesięcy stoi w kuchni i idzie tylko czasem do herbatki z cytrynką a tu normalnie musiałam łyżkę spróbować.

pola0909 lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :)
    Kciuki za wizyty, czekamy na zdjęcia i relację:)
    Gomerka- apka nazywa się "Baby pics".
    Ja bulgotania może też jakieś delikatne czuje, ale bardziej wydaje mi się, że to moja wyobraźnia :D aczkolwiek jak przyłożę sobie rękę do brzucha czuje takie hmm.. pulsowanie:) jakby serduszka. Oczywiście wiem, że to niemożliwe, ale co najlepsze mój M mówi, że też to czuje :D

Jusi 28 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bębenek w 19 tygodniu :) aż muszę zobaczyć jak wyglądał mniej więcej brzuch jak byłam w ciąży z synem, ale tam miałam mało zdjęć wiec pewnie nie porównam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a51f9d714582.jpg

Przepraszam za półgołe dupsko 😱😱😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:13

Mamadwojki, Gomerka, Ann.., Jusi 28, stayaway, Agusia_pia, miczitanka lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia piękny brzusio <3
    A ja się witam dzisiaj od rana z mega niestrawnościa.. Wczoraj wieczorem wzięło mnie na racuchy i chyba dzidziolowli nie przypadły do gustu i od rana się męczę.. Wzdęcia i oczywiście toaleta... Najgorzej że na 11 idę do dentysty mam nadzieję że mnie tam nie Pogoni do kibelka bo będzie wstyd na maksa...
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja też dodaje zdjecie z dziś i również przepraszam że w majtkach :( wczoraj mamy się dziwiły że 3cia ciąża prawidłowo się rozwijająca a brzucha brak :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia wam życzę ja dziś w łóżku :)

d075b5725d7aec2fmed.png

Ann.., marchev, miczitanka, monkle lubią tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie ładne te brzuszki :) ja to póki co wyglądam, jakbym się najadła fasoli:-/

Zbieram się do zrobienia sobie zdjęć, w sumie chciałabym co miesiąc, muszę podjechać po sukienkę:-)

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Fajne te brzuszki macie, ale takie ładne płaskie jeszcze :) Mnie wydęło mocniej. W sumie 3 ciąża, dzieci brak, ale nie rósł mi wcześniej brzuszek. Więc teraz chcę go eksponować i się cieszę, że duży :) Zamówiłam sobie wczoraj sukienkę na święta, taką przylegającą, żeby było go ładnie widać :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze rosnę cała na rowno😱😂

Mamadwojki- po Tobie to w ogole rzeczywiście tej ciąży nie widać zwłaszcza jak to trzecie dziecko :D musisz mieć silne mięśnie brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:42

Mamadwojki lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ