Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:Dramat 😤 wczesna ciąża- no ja nie wiem czy taka wczesna skoro to 1/3. Zdrowka kochana
Dziękuję 😚
No niestety trzeba się bardzo nagimnastykować żeby dostać zwolnienie. Do 12-go tygodnia nawet nie uznają ciąży. Byłam u lekarza 2 dni przed zakończeniem 12-go tyg i nawet badania krwi nie chcieli mi zrobić. Ehhh dużo by opowiadać 😏 -
Mama_Zuzia wrote:Tak tak tak, fizjoterapeuta koniecznie i to szybko po porodzie, nic na własna rękę!
Gomerka targi sa tylko w sobotę czy tez w niedziele? W sobote mam do pozna uczelnie i nie bardzo mam kiedyale to może nawet lepiej haha
Tylko w sobotęZ 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Mader wrote:Dziękuję 😚
No niestety trzeba się bardzo nagimnastykować żeby dostać zwolnienie. Do 12-go tygodnia nawet nie uznają ciąży. Byłam u lekarza 2 dni przed zakończeniem 12-go tyg i nawet badania krwi nie chcieli mi zrobić. Ehhh dużo by opowiadać 😏
Oj, to faktycznie nie wesoło. My często narzekamy na nasz kraj (bo niestety często jest na co, bo uważam że państwowa służba zdrowia nadal pozostawia wiele do życzenia), ale raczej ze zwolnieniem w ciąży nie ma problemów. A już tym bardziej jak jest się chorym.
Bardzo Ci współczuję. Dużo zdrówka Kochana.Mader lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lesnasarenka- to pare godzin i już malucha zobaczysz. Wiesz, ja mam częste wizyty glownie ze względu na moja psychikę i początkowo problemy rożnego typu, ale krocie mi na to idą wiec spokój po prostu za który niemało płace
Mader- każdy kraj ma swoje plusy i minusy.. z jednej strony ludzie narzekają na NFZ W Polsce ale jakby się rozejrzeć pośród innych krajów wcale nie wyglada to tak kolorowo jakby się mogło wydawać. Mam Tatr w Uk od 10 lat i tam tez nie jest ciekawie ze służba zdrowia ( i pisze tu ogólnie nie konkretnie kwestie położnictwa)
Gomerka- ehhh to raczej się nie pojawię -
Dokładnie, tak naprawdę więcej dowiedziałam się od Was z forum niż od lekarki który btw nie jest ginekologiem tylko lekarzem pierwszego kontaktu. Także wierzcie mi że w Polsce to jest raj pomimo czasami długiego oczekiwania. Zresztą my też planujemy wrócić do Polski, tęsknota jest silniejsza a poza tym uważam że mimo wszystko bardziej można się rozwinąć. Tu tylko praca, dom i atrakcje głównie koło domu bo albo bardzo daleko albo bardzo drogo. O albo jedno i drugie. Na basen mam przykładowo 60 km 🙈
-
Cześć Wszystkim
Zaczynamy dziś kolejny tydzień- a ruchów nadal nie czuję. Już nie mogę się ich doczekać!
Dobrego wtorku i udanych wizyt
pola0909, Jusi 28 lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Witajcie dziewczyny. Ja Czasem mam wrażenie że coś tam czuję ale nie jest to dla mnie takie oczywiste. Czasem myślę że to po prostu wzdęcia i bąbelki w brzuchu. 😁
Życzę powodzenia dziewczynom które mają dzisiaj wizyty❤️❤️❤️pola0909, zwichrowana lubią tę wiadomość
-
Dokladnie ja to dwa tyg temu bąbelki bulgotanie w dole brzucha i sobie to tez tłumaczyłam ze to wzdecia poprostu. Ale w tym tyg zdążyły sie kopniaczki delikatne bardzo ale 100 %pewna juz bylam ze to dzidzia nie mam ich codziennie rzadko kopniaka czuć moze z 5 razy poczulam w ciagu kilku dni zależy pewnie od ułożenia maleństwa. Łożysko mam na przedniej ścianie i pewnie to jest powodem.
-
Pola - również trzymam za was kciuki. U mnie jeszcze lekko 3 tyg. do połówkowego.
Mama_Zuzia - pyszne śniadanko. Ja od 6 już mam głoda. Mąż do pracy a ja do lodówki. Niby zjadłam ale nadal na coś mam smaka. Co dziwne wzięło mnie na miód który od miesięcy stoi w kuchni i idzie tylko czasem do herbatki z cytrynką a tu normalnie musiałam łyżkę spróbować.pola0909 lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Dzien dobry mamusie
Kciuki za wizyty, czekamy na zdjęcia i relację
Gomerka- apka nazywa się "Baby pics".
Ja bulgotania może też jakieś delikatne czuje, ale bardziej wydaje mi się, że to moja wyobraźniaaczkolwiek jak przyłożę sobie rękę do brzucha czuje takie hmm.. pulsowanie:) jakby serduszka. Oczywiście wiem, że to niemożliwe, ale co najlepsze mój M mówi, że też to czuje
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Moj bębenek w 19 tygodniu
aż muszę zobaczyć jak wyglądał mniej więcej brzuch jak byłam w ciąży z synem, ale tam miałam mało zdjęć wiec pewnie nie porównam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a51f9d714582.jpg
Przepraszam za półgołe dupsko 😱😱😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:13
Mamadwojki, Gomerka, Ann.., Jusi 28, stayaway, Agusia_pia, miczitanka lubią tę wiadomość
-
Mama Zuzia piękny brzusio
A ja się witam dzisiaj od rana z mega niestrawnościa.. Wczoraj wieczorem wzięło mnie na racuchy i chyba dzidziolowli nie przypadły do gustu i od rana się męczę.. Wzdęcia i oczywiście toaleta... Najgorzej że na 11 idę do dentysty mam nadzieję że mnie tam nie Pogoni do kibelka bo będzie wstyd na maksa...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty -
Hey ja też dodaje zdjecie z dziś i również przepraszam że w majtkach
wczoraj mamy się dziwiły że 3cia ciąża prawidłowo się rozwijająca a brzucha brak
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia wam życzę ja dziś w łóżku
Ann.., marchev, miczitanka, monkle lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Hej dziewczyny
Fajne te brzuszki macie, ale takie ładne płaskie jeszczeMnie wydęło mocniej. W sumie 3 ciąża, dzieci brak, ale nie rósł mi wcześniej brzuszek. Więc teraz chcę go eksponować i się cieszę, że duży
Zamówiłam sobie wczoraj sukienkę na święta, taką przylegającą, żeby było go ładnie widać
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja mam wrazenie ze rosnę cała na rowno😱😂
Mamadwojki- po Tobie to w ogole rzeczywiście tej ciąży nie widać zwłaszcza jak to trzecie dzieckomusisz mieć silne mięśnie brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 09:42
Mamadwojki lubi tę wiadomość