Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, mi wczoraj ból ustąpił po 2h chyba za dużo nerwów wczoraj było młoda chora w domu jest taka niegrzeczna że w łeb można dostać. Oby dziś lepiej było
same ładne brzuszki
wy się musicie osobno na polowkowe umawiać? Ja myślę że jak będę mieć wizytę to samo z siebie z racji 21tc będę mieć wykonane. Mój mąż wymyślił sobie imię Nadia. Nie jestem przekonana... Piękna pogoda za oknem ale zimno i wiatr
-
Mama_Zuzia wrote:Ja mam wrazenie ze rosnę cała na rowno😱😂
Mamadwojki- po Tobie to w ogole rzeczywiście tej ciąży nie widać zwłaszcza jak to trzecie dzieckomusisz mieć silne mięśnie brzuszka
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
AmyLee44 wrote:Hejo, mi wczoraj ból ustąpił po 2h chyba za dużo nerwów wczoraj było młoda chora w domu jest taka niegrzeczna że w łeb można dostać. Oby dziś lepiej było
same ładne brzuszki
wy się musicie osobno na polowkowe umawiać? Ja myślę że jak będę mieć wizytę to samo z siebie z racji 21tc będę mieć wykonane. Mój mąż wymyślił sobie imię Nadia. Nie jestem przekonana... Piękna pogoda za oknem ale zimno i wiatr
Dobrze ze Ci ból ustąpił. Ja mam połówkowe w ramach nomrlanej wizyty ale musialam sie na nie umówic bo wizyta wtedy jest dłuższa zdecydowanie.
A macie jakies imiona, które podobają się i Jemu i Tobie? -
Dziękuję za kciuki już czekam w kolejce
piękne brzuszki jejku dziewczyny takie niewielkie jeszcze , u mnie pierwsza ciaża a brzuszek wydaje się ogromny
trzymam też kciuki za resztę wizytujących dzisiaj bo z tego co pamiętam trochę nas dzisiaj jest
Jusi 28, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Ja też normalnie mam połówkowe u mojego lekarza bez specjalnego umawiania się. Chodzę na medicover, tam żadnych ograniczeń nie mam czasowych
Jedynie na prenatalne się umawiałam bo to inny lekarz i inna placówka. Już nie mogę się doczekać tej połowy ciąży
Jakoś to tak magicznie brzmi, jak wcześniej II trymestr
Czasami mam wrażenie że ta ciąża robi ze mnie psychiczną, bo się cieszę z tak małych rzeczy, że to aż dziwneOstatnio z rozwijającego się pępka, teraz z bąbelków w brzuchu
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
AmyLee44 wrote:Hejo, mi wczoraj ból ustąpił po 2h chyba za dużo nerwów wczoraj było młoda chora w domu jest taka niegrzeczna że w łeb można dostać. Oby dziś lepiej było
same ładne brzuszki
U mnie to zupełnie inna wizyta, musiałam się osobno umówić. No i to znacznie droższe niż zwykła wizyta.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:U mnie to zupełnie inna wizyta, musiałam się osobno umówić. No i to znacznie droższe niż zwykła wizyta.
Gromerka - u mnie to samo, na prenatalne Pani dr skierowała mnie do innego lekarza, genetyka. Koszty też większe niż standardowego USG obstawiam 300-350zł a standardowo płacę ok. 160zł. To ten sam lekarz co byłam na 1 genetycznych.
Dziewczynki czy orientujecie się, czy na połówkowych też się robić jakieś badania z krwi. Na 1 miałam robiony dodatkowo test PAPPA i zastanawiam się czy teraz znów coś. Chciałabym się przygotować finansowo, zwłaszcza, że na te wszystkie badania i leki kasa leci jak woda. Ale nie ma wyjścia. To ważniejsze.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Jakie zgrabne brzuchy!! Super
Ja właśnie zajadam śniadanko w łóżku. Dzisiaj mój dzień rozpoczął się wyjątkowo wcześnie jak na mnie. Jaśnie książę pies za nic nie chciał wstać na poranny spacer z mężem, więc M. w końcu dał spokój. No ale o 8.50 już był lament, że trzeba koniecznie na dwór.
Wieje strasznie a moja pościel całą noc spędziła na balkonie. Na szczęście mam wszystko
Miłego dnia! Mam nadzieję że mój będzie lepszy niż wczoraj i niemoc i poczucie duszności ustąpią. -
Gomerka wrote:U mnie to zupełnie inna wizyta, musiałam się osobno umówić. No i to znacznie droższe niż zwykła wizyta.
U mnie to samo. Lekarz przyjmuje w tym samym miejscu ale wizytą kosztuje 350 lub 500 zł w przypadku bliźniąt. Będzie trwała dlugo, to tak samo dokładne badanie jak te pierwsze prenatalne do 14 tygodnia.
Normalnie płacę 250 zł. -
Lenka- nie, do połówkowych nie ma już żadnych dodatkowych badań z krwi.
U mnie połówkowe mimo ze u tego samego lekarza kosztuje zamiast 200zl jak normalna wizyta 300 lub 350, także różnica jest -
Lenka ja dopytywałam położnej w tej poradni od prenatalnych i mówiła, że teraz samo USG będzie
Można też później na 3 prenatalne się umówić, ale już odpłatnie (teraz miałam na skierowanie), jeśli trzeba będzie echo serca robić. Ale te drugie prenatalne są normalnie z USG tylko.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Pom-pon - u mnie 1 a na 1 prenatalnych spędziłam w gabinecie prawie godzinę. Panie za mną już prawie chciały mnie zlinczować, bo opóźnienie zrobiło się straszne. Niestety nie udało się zrobić go przez powłoki brzuszne. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka82 wrote:Pom-pon - u mnie 1 a na 1 prenatalnych spędziłam w gabinecie prawie godzinę. Panie za mną już prawie chciały mnie zlinczować, bo opóźnienie zrobiło się straszne. Niestety nie udało się zrobić go przez powłoki brzuszne. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.
My też siedzieliśmy prawie godzinę, ale tyle chyba akurat przewidują na badanie.
Chciałabym już się umawiać na to połówkowe
A z ciekawości, dlaczego nie udało się przez brzuch? -
Mader w Polsce niestety nie ma raju na ziemi.
Na połówkowe tak jak pisza dziewczyny nie ma raczej żadnych testów z krwi. Ja się nie umawiam jeszcze, póki co czekam na normalna wizytę w przyszłym tygodniu. A połówkowe mam że swoim lekarzem więc termin zawsze się znajdzie.
Strasznie szybko ten czas leci, dopiero co była mowa o pierwszych prenatalnych, a tu już połowa za pasem.
Co się ruchów to ja jak położę się na plecach po jedzeniu to wyraźnie czuję kopniaki (wyczuwalne również przez kogoś). W innej pozycji to czuję jak taka nerwowość w brzuchu. Ani to nie przypomina mi gazów, ani wzdęcia tylko takie... W sumie nie wiem cojakbym była tam zdenerwowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 10:31
-
nick nieaktualny