Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój lekarz od prenatalnych to super specjalista i miał bardzo dobry sprzęt. Wtedy powiedział że na 80% dziewczynka, a mój gin to potwierdzał 2 razy
Także chyba się nie zmieni.
Wkurza mnie, jak ciotki itd na święta powtarzały, że "nie wyglądam na dziewczynkę". To jak się wygląda na dziewczynkę, a jak na chłopca? Nie ma czegoś takiego jak objawy albo wygląd na określoną płećTo wszystko hormony, każda z nas może inaczej zareagować na ciążę.
Mama_Zuzia, Mańka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mój lekarz od prenatalnych to super specjalista i miał bardzo dobry sprzęt. Wtedy powiedział że na 80% dziewczynka, a mój gin to potwierdzał 2 razy
Także chyba się nie zmieni.
Wkurza mnie, jak ciotki itd na święta powtarzały, że "nie wyglądam na dziewczynkę". To jak się wygląda na dziewczynkę, a jak na chłopca? Nie ma czegoś takiego jak objawy albo wygląd na określoną płećTo wszystko hormony, każda z nas może inaczej zareagować na ciążę.
U mnie na prenatalnych była 90% dziewczyna tez u specjalisty który sie generalnie nie myli, a później jeszcze 4 czy 5 razy potwierdzona i to łącznie przez trzech lekarzy wiec ufam im
A co do takich gadek trzeba spytać wtedy (oczywiście miło:) ze rozumiesz ze usg i wiedza lekarza się mylą, a one w oczach mają test dna 😂 olej to! Wszyscy mówią ze dziewczynki urodę zabierają a czuje się i wyglądam mam wrazenie znacznie lepiej niż z synem. To są głupie gadki, a takie baby nie maja czym się podeprzeć to tym próbują -
Zaczynam zastanawiać się, czy aby na pewno jestem w ciąży 😂 żadnych uciążliwych objawów i dolegliwości- obym nie powiedziała tego w złą godzinę 🤐
Mąż wywiózł mnie nad morze i zastanawiam się, czy to nie zmiana klimatu, ale od kilku dni mam lekkie zawroty głowy-zwykle wieczorem. Siedzę i nagle czuję, jakbym odpływała. Podobnie zdarzyło się, gdy już leżałam gotowa do spania... Nie niepokoi mnie to, ale bacznie się obserwuję.
Dziewczyny, kupiłam za to poduszkę do spania dla ciężarnych w Lidlu... Cudo! Byłam sceptycznie nastawiona, ale mąż mnie namówił. Przy kasie okazało się, że zamiast 60zl kosztują te rogale już niecałe 30zl! Bardzo polecam ❤️ -
Mańka właśnie widziałam, że po wielu tygodniach na promocję je dali
Ale nie we wszystkich lidlach pewnie są, tylko resztki. Dla mnie ona za twarda była. Uszyłam sobie sama
Mama Zuzia, ja właśnie spytałam jak ich zdaniem powinnam na dziewczynkę wyglądać, to nie uzyskałam odpowiedzi
Kaska z tą kiwi to uważaj, bo ja zjadłam ostatnio 2 i dostałam biegunki. Nie wiem, czy jakaś pryskana była czy niedojrzała.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kaska- dasz radę!! Nie myśl o tym że musisz leżeć, myśl o maleństwie, że to dla niego robisz. Czytaj książki, oglądaj seriale. Nie wiem czy jesteś wierząca, ale ja się też bardzo dużo modliłam i czas leciał jak szalony. Każdego dnia wieczorem mówiłam do małej że widzisz, znów kolejny dzień w brzuszku za nami.
-
Dzięki dziewczyny. No muszę dolezec, nie ma wyjścia. Czuję tylko rozczarowanie. Domyślam się, że tak będzie, ale z 2 miesiące później. Najgorzej, że już jest młody i nawet na plac czy na lody z nim nie mogę wyjść. No i o wszystko się prosić...
Alex ja to kiwi mogę tylko jedno zjeść bo krost na języku dostaje
W sumie odkąd leżę, to o dziwo mam mniejsze problemy. Może dlatego, że aż tyle nie jem hehe.
Jakie wypełnienie ma ta poduszka z Lidla? Mi się podobają te z motherhood ale trochę drogie jak dla mnie.
W poprzedniej ciąży miałam jakąś, ale się nie polubilysmy
-
Klopsik 100 lat.
Alex łącze się w bolu z dolegliwościami jelitiwymi. Mam to samo. Plus u mnie dodatkowo żołądek.
Kaśka spróbuj po dokładnym obraniu kiwi je dokładnie umyć woda. Powinno pomóc.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Klopsik najlepsze życzenia! Sto lat!
Ja dziś od rana biegam, bo się okazało, że mi się wczoraj umowa na telefon skończyłaTak więc zafundowałam sobie nowy numer i zmianę sieci, a co! Raz na 10 lat mi się należy!
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Klopsik wszystkiego najlepszego, ja 21 mialam urodziny i mam prezent: 450gram szczescia i dziewczynka
normalnie mi sie plakac chce. Stwierdzilam ze kupie cos na dziewczynke zeby mwzowi tak powiedziec ale na chlopcow jakos ubranka mi sie bardziej podobaja az znalazlam bodziaka litlle sister
Mama_Zuzia, pola0909, VianEthel2, Agusia_pia lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:Klopsik wszystkiego najlepszego, ja 21 mialam urodziny i mam prezent: 450gram szczescia i dziewczynka
normalnie mi sie plakac chce. Stwierdzilam ze kupie cos na dziewczynke zeby mwzowi tak powiedziec ale na chlopcow jakos ubranka mi sie bardziej podobaja az znalazlam bodziaka litlle sister
Duza dziewczynka ❤️ Wspaniale, gratulacje! Jak mąż zareagował? -
Hej dziewczyny my również witamy się w 23 tc - wczoraj rozpoczęty oficjalnie 6mc
Klopsik - przesyłam całusy i najlepsze życzenia urodzinowe, chociaż najpiękniejszy prezent pojawi się za ok 4 miesiące
Mila- Kciuki za wizytę !! Ja wizytuję u swojego gina jutro wieczoremale już przebieram nogami
będę dawała znać
Mnie dopadły od dwóch dni kłucia w pochwie, jak pisałyście ostatnio jakby szpilką, mało przyjemne ;/ ale jutro je skonsultuje z lekarzem.
Manda - gratuluję ! aż tyle szczęścia
Alex - współczuję zaparć, też mam często ale mi pomaga kefir, ponieważ w codziennej diecie go unikam, więc u mnie działa póki copolecam też do każdego posiłku dużo warzyw.
Komunikacja rozumiem pasję ogrodu, również posiadam dość spory i kwiatowy i warzywny, uwielbiam spędzać tam czas i nawet jak teraz nie mogę za bardzo pracować w nim to chociaż posiedzę i niesamowicie wypoczywam
Miłego dnia, chociaż taki pochmurnyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 13:44
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
witajcie po kilkudniowej przerwie.
mam bardzo nerwowe dni ostatnio... aż chyba powoli zaczyna odbijać się to na moim zdrowiu. przepraszam, ale muszę się wyżalić
wszystko przez to, że mój mąż od 2 lat próbuje zmienić pracę. w końcu udało się, znalazł pracę marzeń, rozwój zapewniony, był na długiej rozmowie kwalifikacyjnej, po której panie z HR go zarekomendowały i odbył kolejne spotkanie z przyszłym potencjalnym szefem, któremu tak się spodobał, że chcą go tam od razu, maksymalnie poczekają 1 miesiąc, bo ktoś tam się zwalnia.
niestety..... 3-miesięczny okres wypowiedzenia w starej pracy to jakaś masakra a większą masakrą jest dyrektor męża, który z poprzedniej pracy został wyrzucony za mobbing i niestety to z nim trzeba ustalić porozumienie stron i skrócenie okresu wypowiedzenia. ten jednak nie daje mu konkretnej odpowiedzi, czy się na skrócenie okresu zgodzi, a dziś po prostu nie odbiera telefonów od męża. a w związku z tym, że jest taką złośliwa osoba, to raczej nic się nie da zrobić. wszyscy mają go dosyć. już kilkanaście osób złożyło wypowiedzenia to najzwyczajniej w świecie także unika jakiegokolwiek kontaktu z pracownikami, nie daje odpowiedzi, zwodzi. a jutro ostatni dzień kwietnia i ostatnia szansa na zwolnienie. no porażka jakaś.
byliśmy u prawnika, jedynie wchodzi w grę porzucenie stanowiska pracy, ale tu wiadomo trzeba liczyć się z dyscyplinarką. no totalnie związane ręce. żeby chociaż odebrał ten telefon i powiedział, że się nie zgadza. ale nie- on zwodzi i nie odbiera.
2 lata szukania pracy... aż się nóż w kieszeni otwiera.
z tego wszystkiego w piątek straciłam apetyt, wczoraj zasłabłam w kościele, aż musiałam wyjść. jeszcze rano miałam zawroty głowy i jakieś problemy z oddychaniem. już sama nie wiem czy to nerwy, czy początek anemii. szkoda mi maluszka w brzuchu, bo to stres też dla niego. jednak ciągle kopie i jedynie to daje mi radość
-
Magda,
porzucenie pracy nie jest równe zwolnieniu dyscyplinarnemu, ta sytuacja ma miejsce tylko w 3 przypadkach, spożywanie alkoholu, przestępstwo i coś jeszcze.
Przy porzuceniu pracy owszem, na świadectwie masz wpisany odpowiedni artykuł KP jak stosunek pracy zostal rozwiążany, ale to tyle.
Według mnie nie ma się czym przejmować, zwłaszcza jeśli trzeba się użerać z takim wariatem i zwłaszcza, że sytuacja na rynku pracy obecnie sprzyja pracownikom.
Zresztą, to Twój mąż jest na wygranej pozycji, w starej pracy mogą mu pomachać na pożegnanieNie stresuj się, zwłaszcza Ty.
Odebrałam wszystko! Mam już mój kochany samochód!
Teraz kawa i PITa muszę rozliczć, jak zawsze na ostatnią chwilę -
alex0806 wrote:Haha Zuzia, jak widzę po niektórych dziewczynach z forum że w 21 tc się im płeć magicznie zmienia to uwierzę we wszystko
A wczoraj dostałam takie piękne sukieneczki od przyjaciółki
Poza tym przyzwyczailiśmy się do Laury i tyle
Nie no, najważniejsze żeby zdrowo rosła i się rozwijała. Ale jakoś spokojna jestem. Skoro kopie coraz mocniej to znak, że rośnie i ma więcej siły
Alex, 26 lat mieszkalam w Polsce i cale zycie nie poznalam drugiej Laury. Zawsze bylam jedyna przez cala szkole, studia, itd. A teraz normalnie jakis wysyp. Jedna z moich najlepszych przyjaciolek nazwala druga coreczke urodzona w mionionym grudniu Laura. Piekne imie08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Wklejam też nas z dzisiaj
jaram się bardzo rosnącym brzuchem, ciekawe kiedy przestanę się cieszyć że tak rośnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b186d72c48.jpgKaska, pola0909, stayaway, Mańka, Agusia_pia, Dori777 lubią tę wiadomość