X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz od prenatalnych to super specjalista i miał bardzo dobry sprzęt. Wtedy powiedział że na 80% dziewczynka, a mój gin to potwierdzał 2 razy :) Także chyba się nie zmieni.
    Wkurza mnie, jak ciotki itd na święta powtarzały, że "nie wyglądam na dziewczynkę". To jak się wygląda na dziewczynkę, a jak na chłopca? Nie ma czegoś takiego jak objawy albo wygląd na określoną płeć :) To wszystko hormony, każda z nas może inaczej zareagować na ciążę.

Mama_Zuzia, Mańka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w 22 tc ;) u nas ponuro za oknem ehh. Pojawila mi sie siara juz i sutki od wczoraj okropnie swedza ;(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mój lekarz od prenatalnych to super specjalista i miał bardzo dobry sprzęt. Wtedy powiedział że na 80% dziewczynka, a mój gin to potwierdzał 2 razy :) Także chyba się nie zmieni.
    Wkurza mnie, jak ciotki itd na święta powtarzały, że "nie wyglądam na dziewczynkę". To jak się wygląda na dziewczynkę, a jak na chłopca? Nie ma czegoś takiego jak objawy albo wygląd na określoną płeć :) To wszystko hormony, każda z nas może inaczej zareagować na ciążę.

U mnie na prenatalnych była 90% dziewczyna tez u specjalisty który sie generalnie nie myli, a później jeszcze 4 czy 5 razy potwierdzona i to łącznie przez trzech lekarzy wiec ufam im :)
    A co do takich gadek trzeba spytać wtedy (oczywiście miło:) ze rozumiesz ze usg i wiedza lekarza się mylą, a one w oczach mają test dna 😂 olej to! Wszyscy mówią ze dziewczynki urodę zabierają a czuje się i wyglądam mam wrazenie znacznie lepiej niż z synem. To są głupie gadki, a takie baby nie maja czym się podeprzeć to tym próbują :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik 100 lat :)

A u nas dzisiaj cieplutko, zazdroszczę Wam, że możecie chodzić. Nie wiem jak ja dam radę przeleżeć 5 miesięcy i to w taką pogodę :(

Mówicie że kiwi dobre na zaparcia?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam zastanawiać się, czy aby na pewno jestem w ciąży 😂 żadnych uciążliwych objawów i dolegliwości- obym nie powiedziała tego w złą godzinę 🤐

Mąż wywiózł mnie nad morze i zastanawiam się, czy to nie zmiana klimatu, ale od kilku dni mam lekkie zawroty głowy-zwykle wieczorem. Siedzę i nagle czuję, jakbym odpływała. Podobnie zdarzyło się, gdy już leżałam gotowa do spania... Nie niepokoi mnie to, ale bacznie się obserwuję.

Dziewczyny, kupiłam za to poduszkę do spania dla ciężarnych w Lidlu... Cudo! Byłam sceptycznie nastawiona, ale mąż mnie namówił. Przy kasie okazało się, że zamiast 60zl kosztują te rogale już niecałe 30zl! Bardzo polecam ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka właśnie widziałam, że po wielu tygodniach na promocję je dali ;) Ale nie we wszystkich lidlach pewnie są, tylko resztki. Dla mnie ona za twarda była. Uszyłam sobie sama :)
    Mama Zuzia, ja właśnie spytałam jak ich zdaniem powinnam na dziewczynkę wyglądać, to nie uzyskałam odpowiedzi :D
    Kaska z tą kiwi to uważaj, bo ja zjadłam ostatnio 2 i dostałam biegunki. Nie wiem, czy jakaś pryskana była czy niedojrzała.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, dasz radę! Myśl pozytywnie! Pomyśl ile książek i seriali na Ciebie czeka! I nic nie musisz, bo nie możesz.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- dasz radę!! Nie myśl o tym że musisz leżeć, myśl o maleństwie, że to dla niego robisz. Czytaj książki, oglądaj seriale. Nie wiem czy jesteś wierząca, ale ja się też bardzo dużo modliłam i czas leciał jak szalony. Każdego dnia wieczorem mówiłam do małej że widzisz, znów kolejny dzień w brzuszku za nami.

201512131765.png

201909081765.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. No muszę dolezec, nie ma wyjścia. Czuję tylko rozczarowanie. Domyślam się, że tak będzie, ale z 2 miesiące później. Najgorzej, że już jest młody i nawet na plac czy na lody z nim nie mogę wyjść. No i o wszystko się prosić...

Alex ja to kiwi mogę tylko jedno zjeść bo krost na języku dostaje :O
    W sumie odkąd leżę, to o dziwo mam mniejsze problemy. Może dlatego, że aż tyle nie jem hehe.

Jakie wypełnienie ma ta poduszka z Lidla? Mi się podobają te z motherhood ale trochę drogie jak dla mnie.
    W poprzedniej ciąży miałam jakąś, ale się nie polubilysmy ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik 100 lat.

Alex łącze się w bolu z dolegliwościami jelitiwymi. Mam to samo. Plus u mnie dodatkowo żołądek.

Kaśka spróbuj po dokładnym obraniu kiwi je dokładnie umyć woda. Powinno pomóc.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik najlepsze życzenia! Sto lat!

Ja dziś od rana biegam, bo się okazało, że mi się wczoraj umowa na telefon skończyła :D Tak więc zafundowałam sobie nowy numer i zmianę sieci, a co! Raz na 10 lat mi się należy! :D

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Hej witam sie w 22 tc ;) u nas ponuro za oknem ehh. Pojawila mi sie siara juz i sutki od wczoraj okropnie swedza ;(

Ja też już ją zauważyłam, zbiera się w skutkach

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja witaj w klubie mam oczekujacych dzidzi #3! Pozdrawiam!

Klopsik najlepsze zyczenia urodzinowe!

Manka te zawroty glowy sa przykladowo typowe w ciazy, wiec jednak masz objawy 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik wszystkiego najlepszego, ja 21 mialam urodziny i mam prezent: 450gram szczescia i dziewczynka :) normalnie mi sie plakac chce. Stwierdzilam ze kupie cos na dziewczynke zeby mwzowi tak powiedziec ale na chlopcow jakos ubranka mi sie bardziej podobaja az znalazlam bodziaka litlle sister :)

Mama_Zuzia, pola0909, VianEthel2, Agusia_pia lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Klopsik wszystkiego najlepszego, ja 21 mialam urodziny i mam prezent: 450gram szczescia i dziewczynka :) normalnie mi sie plakac chce. Stwierdzilam ze kupie cos na dziewczynke zeby mwzowi tak powiedziec ale na chlopcow jakos ubranka mi sie bardziej podobaja az znalazlam bodziaka litlle sister :)

Duza dziewczynka ❤️ Wspaniale, gratulacje! Jak mąż zareagował?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my również witamy się w 23 tc - wczoraj rozpoczęty oficjalnie 6mc :):):)

Klopsik - przesyłam całusy i najlepsze życzenia urodzinowe, chociaż najpiękniejszy prezent pojawi się za ok 4 miesiące ;)

Mila- Kciuki za wizytę !! Ja wizytuję u swojego gina jutro wieczorem :):):) ale już przebieram nogami :) będę dawała znać :) Mnie dopadły od dwóch dni kłucia w pochwie, jak pisałyście ostatnio jakby szpilką, mało przyjemne ;/ ale jutro je skonsultuje z lekarzem.

Manda - gratuluję ! aż tyle szczęścia :):):)

Alex - współczuję zaparć, też mam często ale mi pomaga kefir, ponieważ w codziennej diecie go unikam, więc u mnie działa póki co ;) polecam też do każdego posiłku dużo warzyw.

Komunikacja rozumiem pasję ogrodu, również posiadam dość spory i kwiatowy i warzywny, uwielbiam spędzać tam czas i nawet jak teraz nie mogę za bardzo pracować w nim to chociaż posiedzę i niesamowicie wypoczywam :)

Miłego dnia, chociaż taki pochmurny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 13:44

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie po kilkudniowej przerwie.
    mam bardzo nerwowe dni ostatnio... aż chyba powoli zaczyna odbijać się to na moim zdrowiu. przepraszam, ale muszę się wyżalić :(
    wszystko przez to, że mój mąż od 2 lat próbuje zmienić pracę. w końcu udało się, znalazł pracę marzeń, rozwój zapewniony, był na długiej rozmowie kwalifikacyjnej, po której panie z HR go zarekomendowały i odbył kolejne spotkanie z przyszłym potencjalnym szefem, któremu tak się spodobał, że chcą go tam od razu, maksymalnie poczekają 1 miesiąc, bo ktoś tam się zwalnia.
    niestety..... 3-miesięczny okres wypowiedzenia w starej pracy to jakaś masakra a większą masakrą jest dyrektor męża, który z poprzedniej pracy został wyrzucony za mobbing i niestety to z nim trzeba ustalić porozumienie stron i skrócenie okresu wypowiedzenia. ten jednak nie daje mu konkretnej odpowiedzi, czy się na skrócenie okresu zgodzi, a dziś po prostu nie odbiera telefonów od męża. a w związku z tym, że jest taką złośliwa osoba, to raczej nic się nie da zrobić. wszyscy mają go dosyć. już kilkanaście osób złożyło wypowiedzenia to najzwyczajniej w świecie także unika jakiegokolwiek kontaktu z pracownikami, nie daje odpowiedzi, zwodzi. a jutro ostatni dzień kwietnia i ostatnia szansa na zwolnienie. no porażka jakaś.
    byliśmy u prawnika, jedynie wchodzi w grę porzucenie stanowiska pracy, ale tu wiadomo trzeba liczyć się z dyscyplinarką. no totalnie związane ręce. żeby chociaż odebrał ten telefon i powiedział, że się nie zgadza. ale nie- on zwodzi i nie odbiera.
    2 lata szukania pracy... aż się nóż w kieszeni otwiera.
    z tego wszystkiego w piątek straciłam apetyt, wczoraj zasłabłam w kościele, aż musiałam wyjść. jeszcze rano miałam zawroty głowy i jakieś problemy z oddychaniem. już sama nie wiem czy to nerwy, czy początek anemii. szkoda mi maluszka w brzuchu, bo to stres też dla niego. jednak ciągle kopie i jedynie to daje mi radość :/

zem3i09k945lhtw9.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    porzucenie pracy nie jest równe zwolnieniu dyscyplinarnemu, ta sytuacja ma miejsce tylko w 3 przypadkach, spożywanie alkoholu, przestępstwo i coś jeszcze.
    Przy porzuceniu pracy owszem, na świadectwie masz wpisany odpowiedni artykuł KP jak stosunek pracy zostal rozwiążany, ale to tyle.

Według mnie nie ma się czym przejmować, zwłaszcza jeśli trzeba się użerać z takim wariatem i zwłaszcza, że sytuacja na rynku pracy obecnie sprzyja pracownikom.
    Zresztą, to Twój mąż jest na wygranej pozycji, w starej pracy mogą mu pomachać na pożegnanie ;) Nie stresuj się, zwłaszcza Ty.

Odebrałam wszystko! Mam już mój kochany samochód!
    Teraz kawa i PITa muszę rozliczć, jak zawsze na ostatnią chwilę ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Haha Zuzia, jak widzę po niektórych dziewczynach z forum że w 21 tc się im płeć magicznie zmienia to uwierzę we wszystko :) A wczoraj dostałam takie piękne sukieneczki od przyjaciółki <3 Poza tym przyzwyczailiśmy się do Laury i tyle :D
    Nie no, najważniejsze żeby zdrowo rosła i się rozwijała. Ale jakoś spokojna jestem. Skoro kopie coraz mocniej to znak, że rośnie i ma więcej siły :)

Alex, 26 lat mieszkalam w Polsce i cale zycie nie poznalam drugiej Laury. Zawsze bylam jedyna przez cala szkole, studia, itd. A teraz normalnie jakis wysyp. Jedna z moich najlepszych przyjaciolek nazwala druga coreczke urodzona w mionionym grudniu Laura. Piekne imie :)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam też nas z dzisiaj :) jaram się bardzo rosnącym brzuchem, ciekawe kiedy przestanę się cieszyć że tak rośnie :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3b186d72c48.jpg

Kaska, pola0909, stayaway, Mańka, Agusia_pia, Dori777 lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ