Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A propos podkładów/podpasek - mi po poronieniu lekarz powiedział, żeby tak ze 2 tyg używać tych Bella Mama, bo one nie maja kleju, wiec lepiej oddychają i lepiej się goi. Są przez to mniej wygodne, bo gorzej się trzymają.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gratulacje Mamadwojki, wywoływałam Cię ostatnio, cieszę się, ze Wasze marzenie sie spełniło
Cytrynowka- u mnie się nie sprawdza ta metoda bo na połówkowych syn miał jakieś 400g, a urodzony 3470g, ale racja ze plus minus to od 7-10% całkowitej masy ciała dla dzieciaczka urodzonego jako donoszony i bez komplikacji w ciąży typu hipotrofia, niewydolność łożyska bo wtedy wiadomo maluch mniej wazy ani cukrzyca ciążowa bo wtedy znowu więcejMamadwojki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuz jestem po lowach w biedronce. U mnie bylo wszystko co jest w gazetce. Kupilam leginsy, bo sa zajebiste:) wygodne jak nie wiem i wlasnie wciagnelam je na dupke i chodze juz po domu:)
Kupilam tez spodnice, ale jest przeswitujaca wiec bedzie sluzyla na upaly na kolo domu i szorty w kolorze brzoskwini i tu zdziwko, bo kupilam rozmiar m, zawsze nosilam s, a te sa opiete:) tak mi dupsko uroslo:) i tez ich za bardzo nie polecam bo maja zwykly sznurek w pasie i nie koniecznie sa wygodne dla brzucha, ale za 20 zl mi nie szkoda. Bede miala w czym kolo domu chodzic, bo w moje stare ciuchy sie nie zmieszcze. Ogladalam koszule nocne i pizamy ale jakosciowo to straszne gowno jak dla mnie. Material cienki, jak szmata. -
nick nieaktualnyAch, to juz nasze dzidzie tyle waza?? Szok normalnie:) a, i dzis pierwszy raz w kolejce na stoisko wedliniarskie w stokrotce zostalam wywolana przez obslugujaca pania bez kolejki ze wzgledu nana to ze jestem ciezarna:) wscieklosc w oczach tych wszystkich ludzi przede mna bezcenna:D
-
manda21 wrote:u mnie wlasnie te najzwyklejsze tez najlepiej sie sprawdzily.
Alex0806 jak jest przyrost i czujesz ruchy to nie ma powodow do niepokoju. Za duza waga tez jest stresujaca, bo czesto konczy sie cc. Popytaj ile Ty wazylas jak sie urodzilas, a ile tata dziecka to pewnie rozwieje twoje watpliwosci
Mamadwojki rewelacja, pewnie sie bardzo cieszysz. Mysle, ze na polowkowych raczej mial dobre usg i nie zgadywalJa ważyłam 3050 a mój mąż 2850, więc maluchy z nas były
Dlatego Laura pewnie będzie kruszynką. Ruchy czuję baaaardzo wyraźnie, kopie jak szalona
I z dnia na dzień coraz mocniej, więc rośnie
manda21 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyNo to moje dzieci są wyjątkami, bo zawsze na usg wg terminu równo, czyli połówkowe pewnie też by 400g było, a urodzone 3kg wszystkie
Z czego najlepsze kwiatki jak zawsze na porodówce 3.7kg wychodziło, a tu po kilku godzinach prawie kg brakuje
Kaska, moja mama rodziła dzieci 3.9kg (ja-najmniejsza) do 4.9kgtakże nie wiem czy faktycznie kiedyś się małe dzieci rodziły
Tak samo moje babcie jak słyszały, że syn 2.9kg to mówiły, że jejku takie maleństwo jak ja sobie z przebieraniem czy kąpaniem poradzę, bo one miały już fajne 4kg od razu to się bez takiego lęku obsługiwało
-
Hehe to może mam takich znajomych i rodziców wiek +30 to większość około 3 kg.wazylo. A teraz jak znajomi rodzą swoje dzieci to 3,5 i więcej większość waży
mam koleżankę która 6kg bobasa urodziła naturalnie. Nawet nie chcę o tym myśleć. Dokładnie 5900. Jak dla mnie gigant
-
elvira wrote:Mamadwojki super wiadomość:* gratulacje czułaś różnicę między ciąża z córkami a teraz ? Czy po prostu kobieca intuicja ?
z pierwsza córka nie miałam pojęcia co będzie z drugą czułam że to będzie Pola od 12 tc każdemu mówiłam że będę mieć druga córeczkę teraz od samego początku wiedziałam że to będzie chłopiec że inaczej być nie może i jak mi miesiąc temu mój gin mówił że raczej dziewczyna to nie chciałam w to wierzyć mówiłam że jednak jak myślę że to będzie chłopiec
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Dziewczyny dziękuję za wszystkie wczorajsze kciuki
wszystko z chłopcami dobrze, widziałam jak ziewają i pokazują język
wszystkie organy w porządku, przepływy też. Ważą już 419 i 397 g.
Jedynie moja szyjka 3,1 cm więc do obserwacji i dużo odpoczynku. Damy radę
Ale kamień z sercaMama_Zuzia, VianEthel2, zwichrowana, manda21, elvira, kark zakamuflowany na maksa, Komunikacja24, marchev, Lubieswieczki, monkle, Mamadwojki, k878, klopsik, miczitanka, pola0909, Dori777 lubią tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie wczorajsze kciuki
wszystko z chłopcami dobrze, widziałam jak ziewają i pokazują język
wszystkie organy w porządku, przepływy też. Ważą już 419 i 397 g.
Jedynie moja szyjka 3,1 cm więc do obserwacji i dużo odpoczynku. Damy radę
Ale kamień z serca
Wspaniale, ze z chłopcami wszystko ok ❤️ To już całkiem dorodne kurczaczki! Pięknie rosną prawie ze identycznie wagowo
A Ty leż matka i pachnij jednym słowem!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 15:03
manda21, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
Pom-pon gratulacje! Maluchy rosną prawie tak samo
Mamadwojki - bardzo się cieszę, że będziesz miała upragnionego synka !
Karmazynova- bobo jeszcze się nie urodziło a już kombinujenajważniejsze, że zdrowe ;]
Lubieswieczki 800g ?wow ciekawe ile moje będzie ważyć w czwartek !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 15:11
Pom-pon, Mamadwojki, Karmazynova lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Gomerka wrote:A propos podkładów/podpasek - mi po poronieniu lekarz powiedział, żeby tak ze 2 tyg używać tych Bella Mama, bo one nie maja kleju, wiec lepiej oddychają i lepiej się goi. Są przez to mniej wygodne, bo gorzej się trzymają.
ja sie duzo ,,wietrzylam'' zgodnie z zaleceniami mojej mamy poloznej. Nawet jak na normalna sale poszlam to majtki ubieralam w pierszy dzien jak szlam do lazienki tylko.
Ja leze na razie, bo boli mnie ten brzuch i sie boje eh. Moze to od kichania tylko..
Troszke wizyt jest w tym tygodniu, jeszcze chwile i maluszki beda 1kg przekraczac.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018