X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka dokładnie. Dziecko bierze wszystko od nas tyle ile potrzebuje. Dlatego nie ma mowy, żeby np mało za mało żelaza - to my możemy mieć braki, dlatego to dla nas są suple, nie dla dzieci w brzuchu 😊

Agusia dobrze prawisz. Mojego synka od 2.5 lat ciągam po lekarzach, już za tą kasę byśmy nowe auto kupili. Dałabym wszystko, żeby miał choć te 3kg i 5cm więcej...

Laurka lubi tę wiadomość

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev mam dokładnie ta sama sytuację co ty. Dziecko duże ponad normę. Też brałam sterydy. Nie biorę dopiero 4 dzień. Mam skierowanie na krzywa bo też podejrzenie że to może cukier. Zobaczymy. Trochę się stresuje. Zawsze coś.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • marchev Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka z tym, ze ja sie nie stresuje :) wierze, ze bedzie dobrze. Nie martwie sie ta waga.
    Bedzie dobrze :)

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

• Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz potwierdził będzie syn :*
    93bb7f5fe1b4421dmed.jpg

Mama_Zuzia, Ano, pola0909, Karmazynova, aannkka, elvira, Agusia_pia, cytrynówka, manda21, monkle, kark zakamuflowany na maksa, Dori777, Mańka lubią tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie stresować sie, bedzie dobrze. 😙 przynajmniej wasze szyjki nie sa upośledzone w przeciwieństwie do mojej.

Mam niedokonczone polowkowe i nie wiem co z tym zrobic...

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Dziewczyny nie stresować sie, bedzie dobrze. 😙 przynajmniej wasze szyjki nie sa upośledzone w przeciwieństwie do mojej.

Kochana no póki co to nic nie zrobisz bo leżysz w szpitalu, nie martw się tym na co aktualnie nie masz wpływu.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej to teraz nadrobilam czytanie wszystkiego, co naskrobalyscie przez weekend.

MamJuzSyna gratulacje!

Lenka nie doluj, jesli nie ma autentycznego powodu do zmartwien. Sama zauwazylas, ze to od ciaglego siedzenia w domu. Nie mozna tak w zamknieciu caly czas, bo sie dostanie bzika. Potrzebna jest czasem zmiana scenerii. A skoro masz dla kogo sie starac i maz zauwaza, to tym bardziej wio do fryzjera lub kosmetyczki i zakupy dla siebie. A jak nie chcesz lub nie mozesz kupy kasy wydawac a dlugie spacery nie wchodza w gre, to przynajmniej posiaduchy w przyjemnej kawiarni z ciastkiem i dobra ksiazka?

Vian na bol plecow mozna gorace oklady. Ja mam taka poduszke elektryczna oraz worek wypelniony ryzem czy czyms, ktory sie podgrzewa w mikrofali a potem przyklada do obolalego miejsca - obie rzeczy przynosza ulge.

Ja nie umiem spac na lewym boku. Najlepiej mi na plecach lub prawym (lub na brzuchu, ale to teraz niewykonalne). Moge sie na lewym polozyc, ale chocbym nie wiem jak byla zmeczona to nie zasne. Ale to ma wieksze znaczenie pod koniec ciazy.

Karmazynova gratulacje polowkowych.

Mamadwojki gratki ogromne! Bardzo bym chciala pojsc w Twoje slady! Bardzo bardzo!

Animka ja wlasnie czarne! Dzisiaj mi przyjda czarne legginsy ciazowe. Mam granatowe, ale ja wole czarne, bo do czarnego zaloze gore w kazdym kolorze, a do granatu juz nie bardzo. Chcialabym jeansy ciazowe znalezc, ale nie moge trafic. A tak w ogole to drazni mnie kupowanie ubran ciazowych, ktore sie tak krotko nosi :/ Dwie ciaze przerobilam bez kupowania ubran ciazowych poza dwiema bluzkami i chyba jedna sukienka. Potem kupilam bluzki do karmienia. A teraz raczej nie dam rady.

Cytrynowka o! Ja mam praktycznie identyczna sukienke kupiona w poprzedniej ciazy. Bardzo sie ja fajnie nosi. A w tej zielonej co wczesniej zamiescilas, to ledwo widac, ze brzuch masz. Jesli chcecie zobaczyc "beben", to ja bede musiala wstawic foto.
    aannka tak samo! :D Moze powinnam te biala kiecke wyciagnac i tez w niej zrobic zdjecie :D

Duzo przez weekend pisalyscie o wozkach, wiec w nastepnej wiadomosci napisze Wam cos o tym w USA - moze sie usmiejecie ;)

Mamadwojki, Lenka82, cytrynówka lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki cieszę się, że będzie zdrowiutkie i wyczekamy upragniony synek :)
    Pom-pon super, że z chłopcami wszystko ok. :) super wagowo.

Byłam w biedronce. Kupiłam szorty jako ostatnie z rozmiaru S. Leginsy były tylko już w rozmiarze XL.

Pom-pon lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:

Moja jest "upośledzona" łączę się w bólu. A w szpitalu Ci nie mogą dokończyć?

Mama dwójki super!

Kark co z synkiem jeżeli można wiedzieć?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:

Połówkowymi bym się nie martwiła :) staraj się kochana nie stresować odpoczywać a my trzymamy kciuki za twoja szyjkę 😜

0e192c1c16.png
  • Ano Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadwojki wrote:
    Lekarz potwierdził będzie syn :*
    93bb7f5fe1b4421dmed.jpg
    Super :)

Karmazynova, Mamadwojki lubią tę wiadomość

0e192c1c16.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska a u Ciebie ile ma?
    Szczerze mowiąc to ja o połówkowych nie wspominałam bo bylam prywatnie, a skierowanie mam gdzieś w domu.

Ano dzieki za kciuki, sciskanie na szyjke dobre 😉

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój uparciuch zasłaniający twarz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cc428eab900.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 19:05

Lubieswieczki, pola0909, VianEthel2, Pom-pon, cytrynówka, Mamadwojki, manda21, monkle, marchev, kark zakamuflowany na maksa, miczitanka, Mańka lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:

Hahah jaki słodziak!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:

Jakie swietne zdjecie! xD "Zostawcie wy mnie wszyscy w spokoju! Czlowiek probuje sie wyspac!" hahahaha ;)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:

Ale super fotka!!! :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się dzisiaj i ja, miałam odezwać się w weekend i dodać zdjęcia ale wiecznie coś ;)

Starałam się was nadrobić ale wszystkiego nie wyłapałam więc wybaczcie.

Lubieswieczki 800g to niesamowite, aż jestem ciekawa ile waży moja Kinia bo w sumie już 25tc lecimy a wizyta dopiero 28.05 może będzie już w kg :):)

Marchev na twoim miejscu nie martwiłabym się na zapas ! Tak jak piszą dziewczyny, pomiary są zawsze w granicach jakiś błędów, a twoje myślenie wpływa na dzidzię, więc tylko dobre myśli !

Karmazynowa, zdjęcie świetne !!!

Mama-Zuzia jejku naprawdę mam przez ciebie kompleksy, wyglądasz obłędnie ja przy tobie to mały słonik hahahah I na tym zdjęciu nie widać wielkiego balonika ;) Korzystna bluzka ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c994507748.jpg

Byłam dzisiaj w biedronce i u nas mocno już poprzebierane ale trochę upolowałam : 2xkoszukla, 1xspodenki, 1xspódnica, 1xkoszula nocna. Jak za cenę 19.99 to uważam, że jakość dobra ;) Kupiłam M i sie przeraziłam jaki mam ogromny balonik ;) a gdzie do września :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b6a5222c7b7.jpg

Alex0806 to chyba ty wrzucałaś ostatnimi czasy na forum linka do łóżeczka, jeśli się pomyliłam to przepraszam ;) W każdym razie tak nam się spodobały tam łożeczka,że już czekam na dostawę, wczoraj zamówiłam razem z kołyską :) sklep amc baby.

A w domku już mam wózek i fotelik samochodowy cybex :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/741198924796.jpg

To chyba tyle a i upatrzyłam piękne fototapety na miętowy kot tylko którą tu wybrać ;)

Będę starała się pisać częściej ale z dwiema pracami to trudne, więc przepraszam za długi post :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 19:12

Ann.., marchev lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt :D

Ktoś pytał jaki miałam rozmiar tej sukienki w paski "s" i mam jeszcze zapas :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Hej dziewczyny witam się dzisiaj i ja, miałam odezwać się w weekend i dodać zdjęcia ale wiecznie coś ;)

Starałam się was nadrobić ale wszystkiego nie wyłapałam więc wybaczcie.

Lubieswieczki 800g to niesamowite, aż jestem ciekawa ile waży moja Kinia bo w sumie już 25tc lecimy a wizyta dopiero 28.05 może będzie już w kg :):)

Marchev na twoim miejscu nie martwiłabym się na zapas ! Tak jak piszą dziewczyny, pomiary są zawsze w granicach jakiś błędów, a twoje myślenie wpływa na dzidzię, więc tylko dobre myśli !

Karmazynowa, zdjęcie świetne !!!

Mama-Zuzia jejku naprawdę mam przez ciebie kompleksy, wyglądasz obłędnie ja przy tobie to mały słonik hahahah I na tym zdjęciu nie widać wielkiego balonika ;) Korzystna bluzka ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c6c994507748.jpg

Byłam dzisiaj w biedronce i u nas mocno już poprzebierane ale trochę upolowałam : 2xkoszukla, 1xspodenki, 1xspódnica, 1xkoszula nocna. Jak za cenę 19.99 to uważam, że jakość dobra ;) Kupiłam M i sie przeraziłam jaki mam ogromny balonik ;) a gdzie do września :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b6a5222c7b7.jpg

Alex0806 to chyba ty wrzucałaś ostatnimi czasy na forum linka do łóżeczka, jeśli się pomyliłam to przepraszam ;) W każdym razie tak nam się spodobały tam łożeczka,że już czekam na dostawę, wczoraj zamówiłam razem z kołyską :) sklep amc baby.

A w domku już mam wózek i fotelik samochodowy cybex :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/741198924796.jpg

To chyba tyle a i upatrzyłam piękne fototapety na miętowy kot tylko którą tu wybrać ;)

Będę starała się pisać częściej ale z dwiema pracami to trudne, więc przepraszam za długi post :)

No Ty chyba kochana zwariowałas ze tak mnie zachwalasz, a masz sama taka figurę, ze mogłabyś być chodząca reklama ciąży! Pięknie wyglądasz naprawdę 😍😍😍 uwielbiam Twój brzuszek!
    Wielki szacun ze jesteś w stanie dalej dwie prace ciągnąć, mój budyniowy mózg ledwo ogarnia obowiązki w domu 🙈
    No i gratuluje zakupów, wszystkie najważniejsze rzeczy jakby nie było już masz! :)

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Lenka z tym, ze ja sie nie stresuje :) wierze, ze bedzie dobrze. Nie martwie sie ta waga.
    Bedzie dobrze :)

Marchev ja się waga też nie stresuje bardziej tym obym nie miała cukrzycy choć wiem że to też do przeżycia i wiele kobiet ja ma. Zobaczymy. Ja myślę że tu głównie sterydy zrobiły swoje. Brałam od 5 do 22tc. To jednak sporo.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ