Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark a ile Wy macie wzrostu? A może dziadków macie niskich?
Animka serio mówisz że 115 to mało?? Mój ma teraz tyle a ma 6no w sumie nie wiem dokładnie ile, ale od niedawna nosi rozmiar 122
Waga też piórkowa, całe 17 kg. No ale mąż ma 173cm ja 161 to nie liczę, że on będzie wielki. I ostatnio mieścił się ledwo na siatce centylowej.
Kark a nie sądzisz, że on później urośnie?
Wiadomo, że nie można bagatelizować i warto sprawdzić. Moja siostra w wakacje z 7 do 8 podstawówki urosła ponad 20 cm. To był taki szok dla wszystkich.
Agusia zmierz się i później porównaj. Może masz tylko takie wrażenie
A mnie dzisiaj w nocy złapało coś w pachwinie. Na początku przestraszyłam się, że skurczów dostałamale chyba skurcze po jednej stronie nie mogą być? Hmm. No kurczę dziewczyny rodziłam a nawet nie wiem jak skurcz wygląda
przy skurczu brzuch musi się napiąć?
-
VianEthel2 wrote:No to mnie polożna wyleczyła. Mówie, że mnie wenflon boli,tam gdzie zatyczka w środku jest trochę krwi a ona do mnie, że nie jest zaczerwienione ani spuchnięte to że mam tylko takie wrażenie, że mnie boli... no cóż, pewnie wie lepiej..
A przepłukuje Ci ten wenflon? Skoro ładnie przechodzi antybiotyk to pewnie drożny, a Ciebie po prostu żyły bolą, niestety tak jest zwłaszcza na dłoni. A trochę krwi tam gdzie zatyczka to normalne kochana 😘 ale gdyby bardzo Cię to miejsce uwierało to zgłaszaj, może inna da Ci gdzie indziej -
Mama_Zuzia wrote:A przepłukuje Ci ten wenflon? Skoro ładnie przechodzi antybiotyk to pewnie drożny, a Ciebie po prostu żyły bolą, niestety tak jest zwłaszcza na dłoni. A trochę krwi tam gdzie zatyczka to normalne kochana 😘 ale gdyby bardzo Cię to miejsce uwierało to zgłaszaj, może inna da Ci gdzie indziej
W nocy tak średnio szło, nie wiem, może pielęgniarka nie mogła trafić, ale boli mnie już jak ta strzykawkę podłącza. Zapytam potem drugiej, bo ta to taka siksa ruda, nikt jej nie lubi. Chyba ma kryzys wieku średniego.
I właśnie chciałam, żeby mi gdzie indziej dali..
Co do szwu to dalej wiem tyle, że w drugiej połowie tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:30
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:No to mnie polożna wyleczyła. Mówie, że mnie wenflon boli,tam gdzie zatyczka w środku jest trochę krwi a ona do mnie, że nie jest zaczerwienione ani spuchnięte to że mam tylko takie wrażenie, że mnie boli... no cóż, pewnie wie lepiej..
Vian jeżeli nie ma opuchnięcia, zaczerwienienia to powinno by wszystko ok z venflonem. Miałaś podany lek? jeżeli tak to czy Cię bolało przy podawaniu?
Możliwe, że jak spałaś podrażniłaś to miejsce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 08:32
Lubieswieczki lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Ann ja mam przez to podawany antybiotyk co 6 godzin od soboty w południe.
Boli mnie samo podłączanie strzykawki, jak lek idzie to nie. I ogólnie trochę przy ruszaniu ręką.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyWłaśnie dlatego nie mam parcia przy córce. Jest niby jedna z najniższych w klasie, ale widzę po moich książeczkach, że rośnie tak jak ja.
Dlatego jak czasem ma doła i pyta czemu ona jest taka niska, że tylko 2 koleżanki od niej są niższe to jej tłumacze, że kobieta lepiej, żeby miała 160 niż 195. Bo babka z 160 może być z facetem 170 i 200, a babka 195 może mieć problem, bo mało jest mężczyzn, którzy odwazą się poderwać i być z kobietą o ponad głowę wyższą 😏
Kajtuś urodził się malutki - 52cm, 2930g, a spadł do 2700g. Ale jak miał miesiąc to już miał 4.5kg i 60cm. Do tego 19msca zawsze waga była 25centyl, wzrost 10centyl. W 22mscu zaszłam w ciążę z Basią i skończyło mi się mleko. A na bilansie 24msce już poniżej 3centyla i z wagą i z wzrostem. Dlatego ja to z karmieniem łączyłam i zakładałam problem gastrologiczny, alergologiczny lub immunologiczny. Ale wszysykie już wykluczone.
Kaska dlatego tak naprawdę od 2 do 3 rż nie mieliśmy parcia, czekaliśmy, zrobiliśmy zalecane przed pediatre badania i tyle. Odkąd poszedł do przedszkola chodzimy min raz na 2 miesiące do lekarza, kliniki czy labolatorium. Zaraz będą 2 lata.
Ja mam 165, mąż 178. Tak naprawdę ja nawet nie chcę, żeby on miał 2 metry, ja chcę, żeby dobił do 3 centyla, żeby nie wyglądał na 3 latka, skoro ma prawie 5. Np on ma wagę 13kg teraz, a Basia, młodsza o 2.5 roku ma 11.5kg...
Teściowa mnie pociesza, że jej najmłodszy syn miał 12kg w wieku 5 lat. Tylko on miał azs, alergię na wszystko prócz soi i wody (naprawdę tylko to mógł jeść), brał sterydy i w końcu jeszcze rak wyszedł. Jego leczyli i z tegi wyciągnęli. A Kajtka nikt nie leczy, wszyscy rozkładają ręce i tyle.
Dla mnie szczyt bezczelności był jak pojechaliśmy do najlepszej gastrolog w okolicy. 55km w jedną stronę, 3h czekania w kolejce. Babka spojrzała tylko na wyniki celiakii, kazała iść do alergologa i stwierdziła, że skoro 3.5 latej robi 2 twarde kupy dziennie to powinniśmy mu dawać xsennę. Koniec wizyty, 250zł. Nawet mu usg brzucha nie zrobiła 😒 -
nick nieaktualny
-
Co do wzrostu moich dzieci to córka ma 5,5 roku i 122 cm czasem nosi 128 już natomiast Pola ma 3,5 roku i ma 106cm i nosi 110 rozmiar bo 104 za małe
ale ja mam 173 a mąż 183 więc mają za kim być wysokie natomiast waga też piórkowa
Byłam w biedrze i kupiłam leginsy i spódnice i jestem zadowolona do końca ciąży można śmigać
Ogólnie mam już 6,5 kg na Plus i dostałam czerwony alarm że za szybko mi waga idzie w górę i mam ograniczyć jedzenie ale ja duzo na prawdę nie jemzjem śniadanie potem jogurt obiad i na kolację znów jogurt lub bułka i to wszystko no a czasem zjem trochę słodkości jak mam dzień ale to już musi być
ale jest alarm czerwony więc trochę muszę przystopować i będzie git
cytrynówka, pola0909, Mańka lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
nick nieaktualny
-
elvira wrote:Dzień dobry:) u mnie niespodzianka za oknem bialo
O 11 polowkowe . Nie spałam prawie całą noc. Nie pamiętam kiedy ostatnio się tak stresowalam
Kark słodkie porównanie
3 mam kciuki.
Gdzie Ty mieszkasz, że śnieg macie???
U nas zimno. 9 stopni brrr
Kark oczywiście Cię rozumiem. Mój też nie wygląda na swój wiek. Nie wiem jak znajdziemy mu plecak do szkoły
Mama dwójki z jakiej aplikacji korzystasz?? I ile możesz przytyć do porodu? -
kark zakamuflowany na maksa wrote:Vian, ja od dłuższego wpięcia wenflonu zawsze mam ból i siniaki. Jak miałam sn to nie było problemu, ale już po cc czy pobyt w szpitalu przez szyjkę miałam straszną rękę 😒
Może zapytaj czy możnaby na drugą rękę przepiać?
Jeśli ma mieć zabieg w znieczuleniu to musi być na lewej ręcę niestety.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Jeśli ma mieć zabieg w znieczuleniu to musi być na lewej ręcę niestety.
Dlaczego na lewej ręce,
Okolice Warszawy -
Kark- wg tej aplikacji moje dziecko jest jak krolik, papaja albo ciasto czekoladowe haha
Elvira- mocne kciuki za połówkowe! Będzie dobrze ✊🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 09:59
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość