X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u chirurga żeby sprawdzić co z tą moją przepuklina pachwinowa i czy bóle ,który odczuwam są właśnie przez tą przepukline. No i okazuje się że mam przepukline pachwinowo-udowa,dużo muszę się oszczędzać na razie nie ma wskazań do operacji i ból,który mi towarzyszy jest jak najbardziej "normalny"jak na te dolegliwość... trochę się załamalam bo to oznacza do końca rozwiązania ból przy każdej zmianie pozycji w nocy co niesie za sobą nieprzespane noce... Ech muszę to przetrzymać dla mojego maluszka. Już wiem że będę miała cc więc to zawsze o dwa tygodnie mniej z bólem związanym z przepuklina ale i tak będzie mi towarzyszył ból związany z cięciem.. Tak ale i tak ie dobrze :)

8599skjo9dvue7er.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to byl wynik swiat :) i ciast mamusi hehe. Ale nie obzeram sie slodyczami.

Vian super wiadomosc ! Oby szybko zlecialo.

Amorek ja kloc nie mam.

Na obiad tortilla z kurczakiem, a wlasnie pochlonelam kawalek pieczonej karkowki na drugie sniadanie ;)

Aga wspolczuje bolu, ale ponoc nie ma rzeczy ktorej matka nie zrobilaby dla swojego dziecka. Tak mowia :)

VianEthel2 lubi tę wiadomość

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia no to fajnir ;) Ja to otwieram oczy i myślę od razu co zjem ;)

Pola nie wiem w sumie czy teraz coś jest. Ja poszalalam jak było -20% na dziecięce. Faktycznie te ubranka jakościowo są bardzo fajne :)

Ja ostatnio bez kawkę po południu i czegoś słodkiego nir wyrobię. Czasem w ciągu dnia też czuję źr jakąś czekoladkr bym wciągnęła. Także staram się jak mogę nir jeść. Ale no nie wychodzi...

Ja wczoraj robiłam ogórkowa więc dzisiaj mam labe ;) My jemy bardzo mało zup, zawsze jest drugie danie. A ostatnio jakoś nasza mnie ochota :)

Amorek ja na początku miałam też mega klucia w szyjce. Na szczęście to już przeszlo ;)

Vian no w końcu jakiś plan :) Oby już tak zostało. Nie będą Ci posiewu powtarzać?

Ogólnie to idę się ogarnac bo zaraz południe a ja w pizamie na kanapie....aż wstyd :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:24

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki nie, bo jak jestem nosicielem to i tak dk końca nie wybiją, chodzi o zmniejszenie ilości. Antybiotyk mam podawany taki, na jaki sa te bakterie wrażliwe. Na kolejny posiew to by znów było czekanie 4 dni.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek - ja mam notorycznie, lekarz mówi, że to normalne, wszystko rośnie i się rozciąga. Mam się nie niepokoić.

VianEthel2 - super wiadomość, w końcu jakiś konkret i coś idzie do przodu.

Lubieswieczki - heh a już myślałam, że ze mną coś nie tak bo ja to od rana to już jedno śniadanie, drugie i owoce na przegryzkę. Wciąż głodna nie wiem czym sie zapchać. Bo muszę trochę przystopować, bo na początku waga szła powoli a teraz w miesiąc 3kg o zgrozo.

Kaska - ja dziś kupiłam te getry, ostatnią sztukę S i fakt trochę odstają, ale u mnie niewiele, i tym się nie przejmuję, bo te co miałam do tej pory z H&M S są za małe. Chciałam zamówić M ale póki co nie ma. Poza tym nie jestem przekonana, bo materiał niby fajny nieprześwitujący, ale są dość sztywne, nogawki na dole wąskie. Podobnie jeansy. Miałam na początek 36, ale teraz już są za małe. Myślę o 38 którkich, bo one mają niższy ten pas. Te długie 36 niby w nogach i dupie dobre, ale pewnie już niedługo też, bo mi strasznie waga teraz ruszyła. Ale pas jest bardzo mały opcisły gumka też ciasta wszysta na całości. Ehhh mam dylemat. Ale muszę coś pomyśleć, bo lada moment serio nie będę miała co założyć zwłaszcza jak się zrobi ciepło.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia jeszcze nie wiem kto tam mieszka :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe ale maluch nie chce współpracować czy nie chcecie wiedzieć?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenia82 uspokoiłam się trochę dziękuję 😘

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po polowkowych:) będę mieć ZDROWA prawdopodobnie córeczkę:* doktor mówiła żeby potwierdzić u swojego lekarza . Wylam jak bóbr:) Mala wazy 406g

Agusia_pia, monkle, manda21, Karmazynova, marchev, Pom-pon, Cyntia, kark zakamuflowany na maksa, pola0909, miczitanka, Lubieswieczki, cytrynówka, Mamadwojki, Ann.., 91, Laurka, Mańka lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy tak bywa ze waga nagle skoczy o 2-3 kg a potem znowu staje lub zwalnia. Nie martwcie sie po porodzie zejdzie :)

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Gomerka tak, ale jakie znaczenie ma czy to jesy w prawej czy w lewej ręce?
    Ja jestem ciekawa jak u mnie z wagą 😉

Bo tam jest tzw żyła anestezjologiczna

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s- kciuki żeby ta dolegliwość jednak Ci odpuściła, bo tyle czasu jeszcze się mordować to ciężko- chociaż wiadomo ze dla maluszka przetrwa się wszystkie bóle tego świata :*

Elvira- ogromne gratulacje zdrowej dziewczynki !!! ❤️❤️❤️ Masz jakieś zdjęcia?

Arashe- a to wstydniś mały :) (lub wstydnisia)

Vian- dobrze ze znasz jakies konkrety. Trzymam mocno kciuki za czwartek! Potem będzie już tylko dobrze, musi być!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 12:34

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ❤️😘 u nas trwa remont i nie mam tak naprawdę na nic czasu😐 Chciałam dać Wam znać, że żyje i Was podczytuje w miarę możliwości 💋

Mój brzuch dzisiaj, rośniemy w tempie ekspresowym😁

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f795fb8d973d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 13:04

marchev, kark zakamuflowany na maksa, pola0909, Ann.., Dori777, monkle, Mańka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Xyz Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączyłam do was już jakiś czas temu. Nie pisałam, może z raz lub dwa. Chciałam o coś zapytać wczoraj ale okazało się, że moje konto nie działa, musiałam założyć nowe.

Jak wy wszystko wiecie odnośnie dzieci itd, ja nawet nie znam jeszcze płci, a zaraz zaczynam 23 tc.i jak do tej pory mam aż dwie pary skarpet dla malucha :D

Wracając do sedna, to chciałam was zapytać czy macie może jakiś pomysł na prezent na chrzciny dla dziewczynki? W czerwcu zostanę matka chrzestną i nie mogę się na nic zdecydować.. Sama nie wiem czy iść w jakiś praktyczny prezent typu krzesełko do karmienia czy inne ustrojstwo czy lepiej coś co będzie miała na pamiątkę (pozytywka, szkatułka czy kolczyki?) Budżet też jakiś duży nie będzie, bo szykuje się do przeprowadzki, co wiąże się z duuuzymi wydatkami :/ Może doradzicie? :) Pozdrawiam

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz, a pytałaś rodziców? Czy potrzebują jakiegoś praktycznego prezentu? Jeśli nie to ja bym szła w złoto. Łańcuszek, bransoletka, kolczyki, pierścionek itp. coś oczywiście nie na teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny macie już wybrane imiona dla Waszych maluszków? U mnie będzię Marcelina lub Kornelia <3

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    czesc dziewczyny macie już wybrane imiona dla Waszych maluszków? U mnie będzię Marcelina lub Kornelia <3

U nas chyba Hania

Wysłany: 14 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz no zależy też jak się z rodziną dogadacie. Ja jak zostawiłam chrzestna córeczki mojego brata to rodzice malutkiej powiedzieli ze prezenty chcą tylko od chrzestnych żeby później miała jakąś pamiątkę z chrzcin a reszta może dać pieniążki. Żeby nie zawalac ich zabawkami. Chrzestny kupił kolczyki a ja kupiłam złoty łańcuszek z zawieszka i do tego zrobiłam sama album dla malutkiej;)
    Także myślę że lepiej pójść w biżuterię czy inna pamiątkę z chrztu niż fotelik czy zabawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 13:44

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 14 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć że poszłam sir umyć i nie wirm jak to się stało że wysprzatalam łazienkę. Wstawiłam pranie i ogólnie zrobiłam porządek z kosmetykami. I e sumie nie wiem jak to się stało. Poschylalam die trochę żeby umyć wannę i juz plecy bolą. Także pora na odpoczynek :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz- ja jednej chrzesnicy dałam zrobić obrączkę złota z myślą o tym że potem sobie przetopi na swoją slubna- ja tak zrobiłam że swoim prezentem z chrzcin. A drugiemu dziecku jako chrzestna kupiłam zestaw sztućców z Gerlacha z grawerem.

cytrynówka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ