Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Zuzia niestety nie mam ani jednego zdj . Boję się cieszyć z córeczki bo dr mówiła że mam ciężki usg i lepiej się upewnić u swojego gin jeszcze .
Czytam teraz dokumenty i pisze 21 tydzien malowodzie. Ciepło mi się zrobiło . O co chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:04
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
elvira wrote:Mama Zuzia niestety nie mam ani jednego zdj . Boję się cieszyć z córeczki bo dr mówiła że mam ciężki usg i lepiej się upewnić u swojego gin jeszcze .
Czytam teraz dokumenty i pisze 21 tydzien malowodzie. Ciepło mi się zrobiło . O co chodzi
A jaki masz wskaźnik AFI? Pewnie będziesz miała skontrolowane jeszcze przez swojego gina, wtedy powinno się znacznie więcej pic żeby mogły się one zwiększyć -
Elvira, sprawdź czy masz coś takiego jak wskaźnik Wód płodowych który jest oznaczony literami AFI. Jak znajdziesz to podaj tu ta wartość, napisze Ci czy rzeczywiście jest ich mało czy są w normie.
Czemu o to proszę? Bo koleżance na połówkowych tez tak wpisano, a potem okazało się ze po prostu lekarz który robił Na Szablonie cały wpis o wskaźnikach po prostu nie wykasował po ostatniej pacjentce takiej informacji. Przeżyła dużo stresu i dopiero po jakimś czasie się to wyjaśniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 14:39
-
yyyy z małowodziem to się ląduje na patologii ciąży albo chociaż z nakazem picia konkretnych ilości wody... Co ten lekarz niepoważny
?! w ogóle co on/ona ma za sprzęt do usg, robi na nim badanie połówkowe a płci boi się ocenić
?
-
Dziewczyny a ja tak sobie mysle, ze czemu oni mi chca szew załozyć a nie pessar? Któraś coś umie powiedzieć na ten temat?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Dziewczyny a ja tak sobie mysle, ze czemu oni mi chca szew załozyć a nie pessar? Któraś coś umie powiedzieć na ten temat?
Z tego co mi wiadomo to szew jest zakładany wtedy kiedy szyjka ma mniej niż 25mm bo jest zwyczajnie skuteczniejszy. -
W tamacie prezentu na chrzest, to nie wiem jakie są u Was zwyczaje, ale u nas chrzestni dają coś o wartości 800-1000zl najczęściej złoto lub po prostu pieniądze, natomiast pozostali prezenty o wartości ok. 200zl. Jasne, że na ile kogo stać, ale zazwyczaj w tych granicach. Moje kuzynki dały małej na prezent rewelacyjny fotelik rowerowy hamaxa a druga krzesełko do karmienia i to były strzały w 10.
-
elvira wrote:AFI 180 mm to To ?
Pisze łożysko: ściana przednia i dno, I st. Wg Grannuma. AFI 180mm
Kochana to tak jak podejrzewałam lekarz najprawdopodobniej nie usunął całości opisu poprzedniej pacjentki albo tej na której miał szablon do opisu- masz AFI jak najbardziej w porządku, malowodzie jest mniej więcej od granicy 5-6 w dół także bądź spokojna. Moje AFI ostatnio wynosiło 15, to jest tez indywidualna kwestia wiec nie ma co porównywać. Ale Ty nie masz ani malowodzia ani wielowodzia. 😘 mam nadzieje ze Cię trochę uspokojęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:02