Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mama_Staszka wrote:Matko jedyna, Mamadwojki, kto ci każe stopoawac z wagą? Mam nadzieję że nie lekarz? Bo szczupła jestes, 6kg to też nie jakoś strasznie dużo.Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
nick nieaktualny
-
https://zapodaj.net/40829a9afbf75.jpg.html
Nie odstają Wam te getry z biedronki? Bo według mnie one są strasznie szerokie. Muszę podwijac tą gumkę. No ale może starczą na dłużej
No ja to śniadanie po 7 jadłamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:10
-
Lubieswieczki- jak wstałam o 8 wzięłam euthyrox wiec przymusowa przerwa, w tym czasie zawinelam starszaka i zawiozłam go do przedszkola (w Krakowie to minimum 20minut w jedna stronę), a w drodze powrotnej zajechałam jeszcze do sklepu spożywczego żeby kupić już wszystko co potrzebuje dzisiaj no i tak wyszło 🙈 codziennie mniej więcej tak jem bo zawsze tak wychodzi. Ale już jestem najedzona jak bąk 😂
U mnie na plusie 4,3kg i ostatnio się śmiałam do Pani Doktor na wizycie ze poszalałam z waga bo mi nagle urosła w ciągu 3 tyg o 2kg. Powiedziala ze jest dobrze i się zaczęła śmiać żebym wybierała sorbety a nie lody na śmietance 😂 ale to bardziej żartobliwie.
Kaska- mi trochę odstają ale to delikatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:12
-
No niby średnio przybiera się na tym etapie pół kg na tydzień. Ale to wiadomo, że to średnia i nie ma co panikwac.
Ja mam 4,5 na plusie. Od paru dni znowu mdłości się pojawiają, od dwóch dni ucisk na wiezadla, kokosi się mocno, a typowe kopy tylko wysoko, podejrzewam, że moję małe się obrocilo. Ale okaże się za miesiąc dopiero.
-
Arashe wrote:No niby średnio przybiera się na tym etapie pół kg na tydzień. Ale to wiadomo, że to średnia i nie ma co panikwac.
Ja mam 4,5 na plusie. Od paru dni znowu mdłości się pojawiają, od dwóch dni ucisk na wiezadla, kokosi się mocno, a typowe kopy tylko wysoko, podejrzewam, że moję małe się obrocilo. Ale okaże się za miesiąc dopiero.
Moje co wizytę zmienia pozycje 😂 Arashe Wy wiecie kto mieszka w brzuszku czy jeszcze nie udało się podejrzeć? -
Elvira i reszta dzisiaj wizytujących trzymam mocno kciuki !! Mamadwojki śliczny brzusio
nie widać u Ciebie na pewno za dużej wagi
A dziewczyny odnośnie zakupów ubrań czy są teraz jakieś kody rabatowe do h&m ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:43
-
Chyba trochę przesadzacie z tym pilnowaniem wagi. Ja rozumiem, kiedy ma się na starcie nadwagę, ale szczupła kobieta, która pisze, że je niewiele (bo jeżeli jest tak jak piszesz to jesz malo) jeszcze bardziej w ciąży musi się z jedzeniem pilnować, to dla mnie przegięcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:47
-
Mama dwojki witam w klubie !!!
Dziewczyny tutaj nie chodzi o to ze ma nie przybierac, tylko za szybko w krotkim odstepie czasu. Ja mialam 3kg w 3tyg i lekarz tez mi zwrocil uwage. Teraz zaczelam liczyc co jem i troche sie uspokoilo, ale mimo tego i tak szybko waga przyrasta. Mam nadzieje, ze jak odstawie sterydy to bedzie lepiej. Powinnam juz to zrobic na etapie 20tyg. Problem w tym zr mam duza ochote na ciasta i slodkie. Nie na czekolade, ale jakies babeczki tartelinki itp.))
-
Gomerka wrote:Bo znieczulenie jest podłączane do wenflonu z reguły, tak mi mówili w szpitalu
Gomerka tak, ale jakie znaczenie ma czy to jesy w prawej czy w lewej ręce?
Ja jestem ciekawa jak u mnie z wagą 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mama Zuzia no to faktycznie. Ja śniadanie zaczynam szykować jak tylko otworze oko
Także koło 7 zjadam
Ale szacun że jesteś w stanie tyle wytrzymać...
Mi wczoraj lekarz powiedział że młody jest ustawiony poprzecznie i pewnie dlatego boli mnie prawy bok bo możliwe że napiera mocniej główka żeby się obrócićDziwie się tylko źr kopniaki czuję na środku lub po prawej stronie, rzadziej z lewej. Więc chhba bardziej się że mną boksujr
-
Lubieswieczki- ja do 9 generalnie głodna nie jestem, dopiero później zaczynam coś odczuwać. Gdyby mnie ssało to bym musiała wstawać wcześniej żeby coś wrzucić na ruszt haha
Pola- ja się nie orientuje niestety, wiem ze na początku maja coś było ale czy dalej to trwa to nie mam pojęcia
Co macie dzisiaj na obiad? Ja zrobiłam bitki ze schabu w sosie węgierskim z ziemniaczkami młodymi i mizeria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 10:54
-
Mój straszak ma 5 lat i wzrost ok. 116 i jest stosunkowo wysoki wśród kolegów z przedszkola, więc wydaje mi się że to normalny wzrost i tak jak mowicie: każdy rośnie w swoim tempie.
Ja od najniższej wagi (Na początku ciąży -3kg) przytylam ok. 1 kg, ale biorąc pod uwagę że jestem z tych większych to się cieszę, oczywiście brzuch mam już wyraźnie odstajacy. Ale giagle chodze do pracy i to tez pewnie ma wpływ, bo jakbym w domu siedziska to pewnie bym sobie wyszukiwala ciągle coś do jedzenia;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 11:04
-
W czwartek będzie szew. W końcu jakieś konkrety.
Lubieswieczki, marchev, Mama_Staszka, Aster4n, Agusia_pia, zwichrowana, monkle, kark zakamuflowany na maksa, Pom-pon, Cyntia, pola0909, cytrynówka, aannkka, Ann.., Mila, Laurka, Karmazynova lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy