Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cytrynowka sama jestem w ciężkim szoku . To najlepszy lekarz w okolicy. Wszyscy ja polecają. Robi badanie z certyfikatem fmf.
Za wizytę placilam 280zl.
Mama Zuzia bardzo bardzo dziękuję:* jakby nie Ty do przyszłego czwartku padlabym z nerwów:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:23
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
elvira wrote:Cytrynowka sama jestem w ciężkim szoku . To najlepszy lekarz w okolicy. Wszyscy ja polecają. Robi badanie z certyfikatem fmf.
Za wizytę placilam 280zl.
Mama Zuzia bardzo bardzo dziękuję:* jakby nie Ty do przyszłego czwartku padlabym z nerwów:*
Nie ma za co dziękować kochana, cieszę się ze mogłam się do czegos przydać, od takich rzeczy tez tu jesteśmy jak tylko wiemy :* -
Ja tego AFI nie mam wypisanego nigdzie
ale zawsze lekarz mówi że mam dużo wód.
Co do smyka to właśnie zamówiłam dzisiaj fotelik do samochodu i bazę isofixfotelik maxi cosi cabriofix. Akurat ten zestaw pasuje najlepiej do naszego małego samochodu
I dobra cena bo sama baza w smyku stacjonarnie 999 zł a na online 599. I fotelik 470
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wracajac do tematu o wozkach to naprawde w Polsce wybor jest przebogaty. Tutaj niezbyt. I prawda jest, ze tu sie samochodem wszedzie jezdzi, bo odleglosci sa ogromne. Co kraj to obyczaj, prawda, ale ja sie glownie zalamuje tym, ze wyglada na to, ze duza wiekszosc spoleczenstwa sie w ogole nie edukuje, tylko w ciemno wszystko, bo inni tak robia to i ja. Albo: bo jest dostepne w sprzedazy, to na pewno OK.
Tematu wisiadel (zamiast nosidel) nawet nie bede teraz zaczynac.
Elvira gratulacje!
Aczkolwiek sytuacja, zeby mieszac informacje roznych pacjentek - tutaj to by bylo grzywna i kara albo i gorzej! Przeciez cos takiego moze byc katastrofalne w skutkach!
U nas piorunsko zimno i leje i leje i juz niedobrze mi od tego zimna. Polowa maja i w kurtkach!
Ja nie do konca wiem, ile mam na plusie. Moja waga lazienkowa ma takie odchyly, ze nie mozna jej ufac. Wg dzisiejszego porannego pomiaru mam +8 ale FUNTOW ;-P U lekarza sie dzisiaj dowiem wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 17:22
elvira lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Elvira ja bym się bardzo nie przejmowała. Myślę, że za wcześnie na ocenianie małowodzia. Przy poprzedniej wizycie mój lekarz podczas omawiania wszystkiego mówił, że wód jest jeszcze mało, ale to normalne, bo dziecko rozwija swoje narządy, a dopiero od połowy gdzieś zacznie intensywnie rosnąć i wtedy zacznie się zwiększać ilość wód.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Dziewczyny, wytłumaczcie proszę.
Fotelik. Mamy w aucie przyczepy isofix.
I co dalej? Wyczytałam że do 13 kg są najlepsze nosidełka z bazą. Prawda to?
Teraz tak, zawsze baza jest dodawana do fotelika czy to osobny element i koszt? Jak się za to w ogóle zabrać? To będzie chyba nasz pierwszy zakup z tych większych ale już widzę że łatwo nie będzie -
Co do ilości wód płodowych i wskaźnika AFI. Mi na początku mówili tylko o że ilość wód prawidłowa. Czytałam że wskaźnik AFI mierzy się i wyraża po 20 tyg ciąży. I faktycznie spojrzałam na swoje ostatnie USG a to bylo w 21 tyg.i w opisie jest nawiązanie do tego wskaźnika u mnie 13cm.
Szczerze dziwi mnie fakt, że lekarz daje pacjenta taki komunikat bez żadnego wyjaśnienia. To jest przerażające. Serio tak sobie myślę że mówią że Internet głupia ludzi a ja myślę sobie że bez niego i bez tego forum nie wiedzialabym połowy rzeczy chociaż i tak naprawdę mam dobrego lekarza i to bardzo z tego co widzę.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Pom-pon wrote:Dziewczyny, wytłumaczcie proszę.
Teraz tak, zawsze baza jest dodawana do fotelika czy to osobny element i koszt? Jak się za to w ogóle zabrać? To będzie chyba nasz pierwszy zakup z tych większych ale już widzę że łatwo nie będzie
Baza gwarantuje Ci poprawność zainstalowania nosidełka w prawidłowej pozycji. Musisz mieć auto z isofixem.
W testach bezpieczeństwa najlepiej wychodzą same foteliki, bez bazy, ale z drugiej strony tak jak napisałam u góry- ona daje gwarancje dobrego montażu- jest to na pewno bardzo wygodne rozwiązanie.
Baza może być w zestawie z fotelikiem, ale nie musi. Generalnie baza to duży koszt. Ja polecam zawsze podjechac sobie do sklepu osiemgwiazdek z fotelikami i dopasowanie wszystkiego do danego auta -
Pom-pon wrote:Dziewczyny, wytłumaczcie proszę.
Teraz tak, zawsze baza jest dodawana do fotelika czy to osobny element i koszt? Jak się za to w ogóle zabrać? To będzie chyba nasz pierwszy zakup z tych większych ale już widzę że łatwo nie będzieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Elvira zresztą chyba AFI 18 cm to nie jest źle. Ja mam 13 i ponoć dobrze. Kurczę już sama nie wiem.
Czytałam że małowodzie to AFI poniżej 5 A wielowodzie powyżej 20 aczkolwiek każdy organizm może inaczej tolerować ten stan.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:54
-
Najgorsze jest takie czekanie . Uspokoilam się ale i tak chce usłyszeć od lekarza że wszystko jest dobrze. Tak się zastanawiam teraz czy jej te pomiary przesyła że sprzętu na komputer . Sprawdzała wszystko ale nic nie zapisywana na bieżąco,później siadla i nawet nie minęło 5 min jak wszystko było gotowe. A może to poprostu jest gotowiec co daje wszystkim ...
Chodzi mi o to że tych pomiarów jest bardzo dużo i raczej by wszystkiego tak dokładnie nie zapamiętała. Tętno dziecka mówiła że się udzieliło od mamy bo jest bardzo duże A w karcie wpisane 144Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:54
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Jejku wy już macie tyle zakupów dla maluszków a ja w sumie nic. Dziś pierwszy drobiazg kupiony. Pieluszki flanelowe w Biedrze. Niby nic ale to tak na przełamanie się.
Laurka 3 mamy kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 18:57