Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki wrote:Hej dziewczyny. Ja wczoraj miałam wizytę. Wszystko dobrze
Młody duży i tak jak myślałam obrócił się plecami dlatego mniej kopie w brzuch a jest ułożony tak że nogi ma mocno w dole więc ruchy czuję dość nisko
Ogólnie szyjka długa zamknięta ponad 5cm. Plamienia prawdopodobnie z tych moich polipow nieszczesnych i guzkow. Ale wszystko rozwija się dobrze
Dostałam standardowe skierowanie na moc z i morfologie plus nasza słynna krzywa
Także za tydzień czy dwa się wybiorę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d987fe83f588.jpg
Jeśli chodzi o przewijak to u nas na pewno będzie, nie wyobrażam sobie w nocy wstawać i na łóżku przebierać i pół chaty budzić, albo zmieniać pościel jak mi osiusia. Pamiętam jak moja bratowa walczyła że jest jej niepotrzebny a wytrzymała może 2-3dni i zamówiła przewijak na łóżeczko. Także u nas na pewno będzie. Wanienka ze stojakiem tak samo bo ja jestem leniem i nie lubię się schylac. A chce żeby to była przyjemna i wygodna czynność a nie będziemy na podłodze obydwoje przygarbieni. Gabeczki do wanienki nie kupuje, wydaje mi się zbędne i tak dzieciaczki będziemy kąpać razem więc jedno będzie trzymało. A gabke do mycia jedna na początek kupię. Nie lubię ogólnie stosować bo właśnie są niechigieniczne ale te pierwsze dni myślę że nam się przydaPóźniej będzie już kampanie bez. Termometr kupiłam bo kompletnie nie znam się jaka woda dla noworodka. Są to tak tanie rzeczy ze na pewno kilka razy mi pomoże a później już sama będę umiała sprawdzić więc nie szkoda mi tych 6zl.Ale wiadomo tak myślę teraz a czas zweryfikuje
na razie na pewno będę inwestować w to co mi ułatwi życie
Mamusie które mają już jakieś pociechy na pewno mają doświadczenie i wiecie co i jak powinno wyglądać. Ja tam wolę się wspomóc. Przy drugiej dzidzi na pewno takie rzeczy jak termometr do wody będą zbędne
Ale fajnie kręgosłup widać 🥰
Ile młody wazy?
Tez jestem zdania ze jak to ma pomoc a koszt nie jest wielki to nawet jak użyje się trzy razy to nie będzie szkoda, gorzej gdyby to miały być jakieś mega drogie rzeczyszybko nabierzesz wprawy i wtedy bez żalu się odstawi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 09:46
-
Jak się robi krzywa powinni rownolegle zabrać próbkę z żyły i zbadać glukometrem czy w ogóle można podać glukozę. Gdyby któraś miała zaawansowana cukrzyce to od takiej dawki cukru można paść.
kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Lenka, krowa, pokrzywa, burak i działaj
U mnie morfo nieco lepiej i nie dotarłam jeszcze do apteki ale mam w planie tabletki z buraka.
Monkle, a nie próbowałaś go czyms zająć w tej wannie? Ja daje 2-3 elementy plastikowej wieży i siedzi i przelewa, rozlewa. Tragedia ze już koniec zabawy.
Ja tez Endo co miesiąc. TSH 1,5 i podwyższenie dawki. Teraz już biorę 4x175, 3x150. Masakra.
Ależ on ma cały arsenał zabawek, kubeczki też, ale on sobie stoi i układa to np. na krawędzi wanny i spaceruje przekładając z miejsca na miejsce.
Taki nam się trafił nadpobudliwy typ po prostuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:03
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
k878 to samo mi powiedziała pani w laboratorium. dlatego bez skierowania nie chcieli mi zrobić krzywej. jeśli nie mam skierowania to muszę najpierw zrobić na czczo ale z dzień wcześniej bo nie wiem czemu ale nie chcieli glukometrem tego badać. jeśli wynik ok to można zrobić krzywą. w przeciwnym razie naprawdę można sobie kłopotów narobić.
-
Mama_Zuzia wrote:Swoją droga w u mnie w enel medzie maja chyba dobry glukometr bardzo, bo drugi raz już wyszedł mi dokładnie taki sam wynik. Niego jak i z krwi
U mnie w laboratorium też mają w sumie dobry z palca wyszło 79A z krwi 81 więc mała różnica.
-
Mama_Zuzia wrote:Ale fajnie kręgosłup widać 🥰
Ile młody wazy?
Tez jestem zdania ze jak to ma pomoc a koszt nie jest wielki to nawet jak użyje się trzy razy to nie będzie szkoda, gorzej gdyby to miały być jakieś mega drogie rzeczyszybko nabierzesz wprawy i wtedy bez żalu się odstawi
Dokładnie też tak myślęZawsze można oddać komuś z rodziny później
Tydzień temu u innego lekarza mówił że 800g ale tak myślałam że dziadek rozpędzić się z mierzeniem
Moja Pani doktor dokładnie zmierzyla i ma 730g
Także idealnie, bo już się stresowalam że młody za duży jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:10
kark zakamuflowany na maksa, Mama_Zuzia, alex0806, Cyntia lubią tę wiadomość
-
Witam się
W końcu trochę słoneczka!
Mam ostatnio problemy ze spaniem, budzę się co godzinę i tak głębiej zasypiam dopiero koło 2-3 w nocy...
Ja mam wizytę w czwartek o 15, trzeba sprawdzić jak się szew sprawuje także ja już dziś poproszę o kciuki, modły i wszystko inne, byle się okazało, że jest dobrze i nie trzeba znów do szpitala, bo nie wiem czy moja psychika da radę.
Poprzedniej nocy miałam totalnie zryty sen, że pojechałam do szpitala bo czułam że małej nóżki wyszły i chciałam, żeby wsadzili je z powrotem a lekarze się kłócili, żeby ją za te nóżki ze mnie wyciągać. Ja oczywiście się z nimi awanturowałam, że absolutnie nie, że ona jest za mała i ma tam w środku siedzieć. A potem się obudziłam na szczęście, ale okropnie byłam zestresowana... Co za głupoty się potrafią przyśnić...
Ale to pewnie wina całej tej sytuacji, która u mnie się pojawiła i moja głowa stara się jakoś to przepracować i poukładać.
Dziewczyny powodzenia na wizytach i dziś i jutro! Dawajcie znać.
Swoją drogą moją małą sprawdzali w dniu wypisu, czyli w piątek i stwierdzili, że ma ok 500g. Ty było 21t6d. Nie za dużo?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyNo to u mnie na usg dokładnie z tych mm po przecinku wyszło 525, a jak dyktowała położnej do wpisania do komp to podawała bez przecinka dane i już wyszło 504g. Także z jednego niby pomiaru tylko bez dziesiątych mm, a jaka różnica.
Arashe ja to samo, 3ci dzień migrena... Na szczęście u mnie znośna, bo normalnie przy migrenie mam światłowstręt i wymioty 😒
Powiem wam, że dla syna kupiłam termometr do kąpieli, dla najmłodszej też był, ale tak naprawdę służy nam do pomiaru temp mórz na wakacjach 😂
U mnie dzieciaki po tatusiu ciepłolubne - w temp idealnej na termometrze ryczą i płaczą, a już 1 czy 2 stopnie więcej i totalny relaks. Albo może ja mam cieplejsze wody niż standardowo... 😅😜
Mi z synkiem, z tym samym terminem - letnim - też pichły stopy. Nie raz w ciągu dnia pod koniec ciąży potrafił +1kg dojść na wadze. Aż się boję, jak przyjdą upały 😳
Dziewczyny, a bolą was może mięśnie brzucha? Bo mnie ostatnio często boli brzuch, ale tak jakby tuż przy skurze. Mam łożysko z przodu i nie wiem czy schizować, bo z lozyskiem może być coś nie tak czy to raczej mięśnie... -
Lubieswieczki- jaki kurczak dorodny 🥰 ciekawe ile moja będzie w czwartek ważyć
VianEthel- podświadomość lubi się objawiać właśnie w głupich snach, oby więcej się już nie powtórzyły. Dlaczego sądzisz ze za dużo? Lekarz coś mówił? 🙂 jak nie to w zakładanych widełkach się mieści!
Kark- ja tak mam, mam wrazenie ze to wtedy jak młoda coś tam kombinuje bo mam jak skala wtedy w tym miejscu tylko, ale czuje to właśnie tak jakby mięśnie brzucha , tez mam łożysko z przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:23
-
Mama Zuzia na połówkowych w 20t3d ważyła 311g, a dziesięć dni później już koło 500g. Wydaje mi się, ze to spory przyrost na tak krótki czas, ale ani na jednym ani na drugim badaniu nic nie mówili na temat tego czy waga dobra. (Swoją drogą nie wiem czy w takim przypadku jak mój w szpitalu przywiązywali większą uwagę do wagi dziecka).
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Mama Zuzia na połówkowych w 20t3d ważyła 311g, a dziesięć dni później już koło 500g. Wydaje mi się, ze to spory przyrost na tak krótki czas, ale ani na jednym ani na drugim badaniu nic nie mówili na temat tego czy waga dobra. (Swoją drogą nie wiem czy w takim przypadku jak mój w szpitalu przywiązywali większą uwagę do wagi dziecka).
Moja młoda w 20t+3 ważyła 394g, a dwa tygodnie później 580g. Dobrze rośnie Ci córka, nie martw się czymś czym nie musisz bo przyrosty są dobre, dzieci rosną skokowozreszta jak patrzę na siatki centylowe to wazy tyle ile powinna
-
Hehe, posłużyła jej szpitalna głodówka
ale mnie niekoniecznie bo zleciałam 2kg.
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Hehe, posłużyła jej szpitalna głodówka
No to teraz nadrabiajmożesz bezkarnie się trochę popychać słodyczami haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 10:34
-
nick nieaktualnyMama_Zuzia tylko właśnie u mnie to nie jest tylko twardnienie, ale ból. Taki jakby ktoś mnie uderzył mocno, takie szarpnięcie, tylko czasami trzyma i kilka minut 😞
Przez tego pieprzonego krwiaka teraz mam schizy, że może się kolejny pod lozyskiem robić i je odkleja 😒😞
Boże, dopiero co wizyta była, a ja będę kolejne 2.5 tygodnia zeschizowana chodzić 😌 -
nick nieaktualnyVianEthel2 wrote:Hehe, posłużyła jej szpitalna głodówka
-
Kark ja mam takie dziwne uczucie na brzuchu, jak normalnie wszystkie ciężarne macaja się po brzuszku to fakt ja przyłoże ręce ale nie macam się po nim bo tak dziwnie czuję, ciężko opisać ale jakbym miała piasek pod skórą. Mega dziwne uczucie..
Mam tak w sumie od początku.
-
Niecierpię tego, że za mocno wsłuchuję się teraz w mój organizm. Mam wpisane, że w przypadku bólu, regularnych skurczy, plamienia, krwawienia, odpływania płynu lub słabszego odczuwania ruchów mam się natychmiast zgłosić na położniczą IP.
A człowiek durny, nie za bardzo ma się czym zająć na leżąco to słucha siebie xD
Mama Zuzia ja to akurat za słodyczami nie jestem. Czasem coś dziabnę, ale generalnie wysiadam np po połowie porcji ciasta czy 1/2 jednego twixa
Ale apetyt mam wilczy, ciągle jestem głodna, więc pewnie za chwilę pójdę coś zjeść, bo od rana tylko śniadanko było.
Okolice Warszawy