X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    U mnie w laboratorium też mają w sumie dobry z palca wyszło 79A z krwi 81 więc mała różnica.
    Ale tp niekoniecznie zależy od glukometru. Stres i aktywność fizyczna, zimno, itd mogą spowodować ze w palcu będzie inne stężenie cukru niż w żyle.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Niecierpię tego, że za mocno wsłuchuję się teraz w mój organizm. Mam wpisane, że w przypadku bólu, regularnych skurczy, plamienia, krwawienia, odpływania płynu lub słabszego odczuwania ruchów mam się natychmiast zgłosić na położniczą IP.
    A człowiek durny, nie za bardzo ma się czym zająć na leżąco to słucha siebie xD

Mama Zuzia ja to akurat za słodyczami nie jestem. Czasem coś dziabnę, ale generalnie wysiadam np po połowie porcji ciasta czy 1/2 jednego twixa :D
    Ale apetyt mam wilczy, ciągle jestem głodna, więc pewnie za chwilę pójdę coś zjeść, bo od rana tylko śniadanko było.

Mi niestety wyczulenie na wszystko nie przeszło i raczej nie przejdzie.
    Od wczoraj wieczora miałam schizę, że nie czuję chłopaków. Dzisiaj już ok. Uff.
    A w sumie nic dziwnego, że ich nie czułam, bo najadlam się jak świnka, myślę, że zapachane jelita nie pozwoliły mi czuć dzieci. Masakra.

Wczoraj dotarła do mnie paczka z Lidla z koszulką ciążową i sukienką.
    Koszulka bardzo spoko, sukienka taka raczej przydomowa. Ale materiał przyjemny.
    Zaraz startuje do CH po odbiór paczki, to może wstąpię do hm po jakąś kieckę.

Miłego dnia dziewczyny!

VianEthel2 lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark wiesz, że zawsze możesz jechać na IP jakby coś budziło zbyt duży niepokój. Bo po co masz się tyle czasu stresować. Jak ostatnio miałam wrażenie, że mi się wody Sącza to też bym jechała gdyby nie to, że następnego dnia rano miałam wizytę, a wyszło, że wszystko dobrze jest.
    Lepiej dmuchać na zimne :)

Co do migreny to ja wczoraj miałam najgorsza, w ciągu tych dni, tyle tylko, że bez wymiotow. Zauważyłam że w ciąży im gorszy bol w trakcie napadu tym bliżej jego końca. Normalnie biorę leki to max trwa dzień, a w ciąży ponad 60 h każdorazowo :/

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian z tą waga to na prawdę różnie bywa, moja miała 249 w 18+5, a 3 dni później 296g.. więc bardzo dużo zależy od sprzętu lekarza, dokładności pomiaru itp. Ciekawe ile jutro będzie miała, ale też obstawiam już 0,5kg jak nic :)
    Dziewczynki a lekarze podają wam wymiary dzieciątka W cm? Mi ostatnio nie podał, a ciekawa jestem właśnie jaka długa już jest, jutro zapytam..

I dokładnie, Vian, Kark - jeśli coś jest nie tak zawsze lepiej jechać na IP. Lepiej jechać o 10 razy za dużo niż o jeden za mało ;)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Vian z tą waga to na prawdę różnie bywa, moja miała 249 w 18+5, a 3 dni później 296g.. więc bardzo dużo zależy od sprzętu lekarza, dokładności pomiaru itp. Ciekawe ile jutro będzie miała, ale też obstawiam już 0,5kg jak nic :)
    Dziewczynki a lekarze podają wam wymiary dzieciątka W cm? Mi ostatnio nie podał, a ciekawa jestem właśnie jaka długa już jest, jutro zapytam..

I dokładnie, Vian, Kark - jeśli coś jest nie tak zawsze lepiej jechać na IP. Lepiej jechać o 10 razy za dużo niż o jeden za mało ;)

Na Tym etapie chyba już nie podają w cm. Teraz już tylko waga:) plus wymiary brzuszka główki itd..

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już po wizycie, wszystko w porządku, mała pozostaje dziewczynka nawet pokazał mi bule hihi, parametry ok znów dostałam foty 3d :) mała waży 771g :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d601cd356028.jpg

Lubieswieczki, alex0806, Kaska, Mama_Zuzia, kark zakamuflowany na maksa, k878, Arashe, Ula_Lbn, monkle, pola0909, stayaway, Cyntia, Pom-pon, Ann.., magda.g85, Laurka, manda21, cytrynówka, Karmazynova, miczitanka lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Hej już po wizycie, wszystko w porządku, mała pozostaje dziewczynka nawet pokazał mi bule hihi, parametry ok znów dostałam foty 3d :) mała waży 771g :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d601cd356028.jpg
    Jaka śliczna dziewczynka!

AmyLee44 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee- slodzizna mała, super ze same dobre wieści!!:)

Stayaway- ja już od 15tyg nie mam podawanych centymetrów bo dziecko jest już za duże żeby to określić :)

W Krakowie wczoraj przyszły na świat szescioraczki w 29tc. Maja się dobrze, mama również aczkolwiek czekali na 5ke dzieciaków a tu niespodziewanie jeszcze szóste się zadziało :) w domu już maja jedna pociechę. Ale będą mieć roboty, oby tylko zdrowe były :)

AmyLee44, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieświeczki dziękuję nawet ginekolog powiedział że urodziwa 🤣 a i jeszcze macie mój piękny goły brzuch https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8616a1cd7338.jpg

alex0806, kark zakamuflowany na maksa, Mama_Zuzia, Lubieswieczki, Kaska, Agusia_pia, pola0909, stayaway, Pom-pon, Ann.., magda.g85, cytrynówka, Karmazynova, miczitanka lubią tę wiadomość

3i49tv734kk70k5a.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Cudowna <3 I spora :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway ja i tak mam niby kartę usg i tam mam wszystko wpisywane, więc zawsze znam wymiary wszystkie dokładne, tętno, łożysko i wagę 😉

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam komentarze ludzi do urodzonych szesioraczkow to nóż w kieszeni się otwiera. A bo dostaną 3000 zł miesięcznie. Serio głupota ludzka nie zna granic. Ja tam bym nie chciała tych pieniędzy, tyle wysiłku trzeba żeby wszystko ogarnąć. Nie wiem czy dałabym radę :o. Nie pozostaje nic tylko życzyć zdrowia i powodzenia :)

Karmazynova lubi tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to będę mieć z jednym jazdę jak będzie takie bajlando odatawiac jak jeszcze w brzuchu jest. Wieczorem harce dziś to mnie rano obudziła o 6 bo tak się wiercila hahaha

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie. Mały waży 950g. Szyjka na szczęście bez zmian twarda i 39mm

Mama_Zuzia, k878, kark zakamuflowany na maksa, Ula_Lbn, AmyLee44, Agusia_pia, pola0909, VianEthel2, monkle, elvira, cytrynówka, Karmazynova lubią tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    My też po wizycie. Mały waży 950g. Szyjka na szczęście bez zmian twarda i 39mm

Aaaa! Cudownie, mamy już prawie pierwszego kilogramowego dzidziusia 😍😍😍

magda.g85, AnnaB. lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle podchodowalaś :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym nie chciala tych 3 tys bo taka gromadka to praca na caly etat dla dwoch osob i to pewnie malo rak do oracy. A po za tym nie zapominajmy ze dzieci urodzily sie w 29 tc nie maja rozwinietych wszystkich narzadow plucek itp tak jak dzieciaki rodzace soe w terminie wiec czeka je pewnie duzo wizyt u specjalistow i jakiegos wspomagania rechabilitacja. Wiec zdrowka dla nich i sil dla rodzicow i dziadkow.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, mam bardzo podobnie. W pierwszej chwili myślałam, że może to od spodni, bo to taki ból, jakbym się uderzyła, może zakwasy miała. Dzisiaj lekarce to zgłosiłam i kazała się obserwować oraz na wszelki wypadek brać magnez. Zbadała też (wreszcie) szyjkę i jest długa na 3,3cm, więc uff.

Poza tym odebrałam wyniki cytologii (grupa 0), wyniki morfologii (wszystko cacy) i moczu (także wzorowo). Lekarka śmiała się, że mam tak piękne wyniki, że nic tylko oprawić i powiesić na wzór innym. To spora ulga.

Martwiłam się też nieco o swoją wagę, bo na początku schudłam 6kg i od tamtej pory przytyłam ledwo 1,5kg. Ale skoro Malutka zdrowo rośnie, ja też mam dobre wyniki, to nie ma się co tym przejmować. Podobno jakaś pacjentka ważyła 114kg przed porodem, w ciąży zeszła poniżej 100 i w dniu porodu było jej sporo mniej a dzieciątko urodziło się zdrowe z wagą 3100. Także mi daleeeeeko do 100kg, ale jakoś mnie to pociesza.

Poza tym, uwaga- dzisiaj minęłam się z Zusem u lekarza... Przyjechali po ksero mojej kartoteki 🤦‍♀️

kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Kark, mam bardzo podobnie. W pierwszej chwili myślałam, że może to od spodni, bo to taki ból, jakbym się uderzyła, może zakwasy miała. Dzisiaj lekarce to zgłosiłam i kazała się obserwować oraz na wszelki wypadek brać magnez. Zbadała też (wreszcie) szyjkę i jest długa na 3,3cm, więc uff.

Poza tym odebrałam wyniki cytologii (grupa 0), wyniki morfologii (wszystko cacy) i moczu (także wzorowo). Lekarka śmiała się, że mam tak piękne wyniki, że nic tylko oprawić i powiesić na wzór innym. To spora ulga.

Martwiłam się też nieco o swoją wagę, bo na początku schudłam 6kg i od tamtej pory przytyłam ledwo 1,5kg. Ale skoro Malutka zdrowo rośnie, ja też mam dobre wyniki, to nie ma się co tym przejmować. Podobno jakaś pacjentka ważyła 114kg przed porodem, w ciąży zeszła poniżej 100 i w dniu porodu było jej sporo mniej a dzieciątko urodziło się zdrowe z wagą 3100. Także mi daleeeeeko do 100kg, ale jakoś mnie to pociesza.

Poza tym, uwaga- dzisiaj minęłam się z Zusem u lekarza... Przyjechali po ksero mojej kartoteki 🤦‍♀️

Serio? ZUS ma prawo do kopi twojej kartoteki? :o

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Śliczna istotka ❤️❤️❤️

f2w3rjjgu2mom4gu.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ