X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie witam się :)
    gniliśmy z psem prawie do 11 w łóżku. Masakra, chyba wraca mi senność z pierwszego trymestru.

Teraz jeszcze polegujemy po śniadaniu, a później mam w planach skoczyć do biblioteki.

Co do szyjek to jeszcze wtrącę, że problemy mają swoje podłoże np we wcześniejszym zabiegu łyżeczkowania (ja miałam), a że teraz tyle się o tym słyszy wynika z powszechnej dostępności USG. Bez aparatury żaden lekarz by u mnie przy badaniu ręcznym nie stwierdził zmiany o 3 mm.

Czy rozpoczęty 23 tc to już 6 miesiąc czy za tydzień dopiero? :)
    Miłego dnia!

Mama_Zuzia, Mańka lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- to dzisiaj! Gratulacje dla Ciebie i chłopców :* 6 miesiąc rozpoczęty!

Pom-pon lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axie92 ja takie cos mialam w ciazy z synem w 20tc. Tel do gina obstawiona od razu luteina do 34 czy 35tc nie pamietam juz dokladnie. Takze ja bym nie odstawiala. Dobrze, ze byla przy mnie mama polozna. Wzielam paracetamol i kazala mi sie polozyc i zasnac jak dam rade. W szpitalu na taki bol dostaje sie dozylnie paracetamol i no spe. Jakby nie przechodzilo lub sie nasilalo to koniecznie szpital.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zobaczylam na skierowaniu ze mi nie napisala morfologii :/ ciekawe czy bez skierowania sama moge sobie zrobic bo ciekawa jestem jak moja hemoglobina.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Aż mnie ciary przechodzą jak czytam o tych szyjkach... u mnie na połówkowych lekarka stwierdziła, ze jest piekna, długa i zamknięta i kamień z serca, ale przecież co tydzien jej nie badam...mam wizyty jak większość z Was co 4 tyg. wiec to też długi okres czasu, ale obserwuję siebie, choć wiem, ze może nie być zadnych objawów.
    Ale póki co, mam inne zmartwienie na głowie wiec szyjką sie nie nakręcam - od kilku tygodni biodra na przemian mnie bolą, do tego stopnia, że wczoraj ryczałam jak bóbr, bo nie mogłam już iść, ledwo sie położyłam, nie mówiąc już o przekręcaniu się na bok, poleżałam i myślałam, ze jest lepiej...niestety myliłam się, od rana to samo;/
    Mam wizytę 11 czerwca u ortopedy, ciekawa jestem co powie.

Vian, dobrze, że już jesteś w domu, zawsze to co innego niż szpital...Oszczędzaj sie!
    A propos ruchów, mój bedzie chyba niezłym wiercipiętą, bo czuje go od 17 tyg. każdego dnia o kazdej porze, zwłaszcza w nocy i wczesnym rankiem i to zazwyczaj pod moją reką, tatuś przykłada rękę i cisza na pokładzie! ;D

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Igia- ja mam sprawdzana szyjkę co 4tyg na fotelu bardzo dokładnie+ usg.
    Do tej pory była zawsze po 4,5cm długa i zamknięta

Kaska- o masakra, a to sami Ci powiedzieli na tej infolinii? Jaki miałaś adres na zwolnieniu?

Dzwoniłam tam w innej sprawie. Chciałam zapytać, czy doszły dokumenty że zwolnienia od mojej księgowej, a babka na to, że list do mnie wysłali i czekają na wyjaśnienie, że mam się zjawić na kontroli. Mówię jej, że mam zwolnienie leżące i nie mogę chodzić. Kontrolę miałam w poprzednim mieszkaniu, które sprzedaliśmy. Obecnie mieszkam u teściów. Do pracodawcy zgłaszałam to 24.04, czyli miesiąc temu :/

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A ja wlasnie zobaczylam na skierowaniu ze mi nie napisala morfologii :/ ciekawe czy bez skierowania sama moge sobie zrobic bo ciekawa jestem jak moja hemoglobina.
    Możesz, tylko będzie to badanie płatne :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .sylwus++. wrote:
    Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam,bo u mnie nie jest lekko, ale skoro zaczął się temat szyjki to też Wam powiem, że mam ten sam problem i w poniedziałek założono mi szew. Niby szyjka była jeszcze 3 cm, ale tak jak u niektorych z Was miekka i rozwarcie jak to okreslili "na opuszek". Wcześniej bardzo dlugi czas lezalam przez krwiaka, a potem zaczęły sie skurcze i twardnienia brzucha.
    Ciesz się kobietko, że podjęli takie decyzje. Ze szwem szyjka wytrzyma i dolezysz do tego 37 :) a teraz już nie ma skurczy?

Karmazynova lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- masz jakieś potwierdzenie ze zglaszalas to pracodawcy, np e-mail?
    I jaki miałaś adres wypisany na zwolnieniu od lekarza?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • .sylwus++. Znajoma

Wysłany: 22 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz i ordynator razem podjęli taka decyzje, że trzeba ta szyjke zabezpieczyć. W dniu zabiegu i wczoraj brzuch twardniał. Dziś narazie nie i jeśli będzie ok to jutro wyjdę do domu. Sama nie wiem czy można było jeszcze z tym szwem poczekać, ale sytuacja mogła się pogorszyć.

• Kaska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kaska- masz jakieś potwierdzenie ze zglaszalas to pracodawcy, np e-mail?
    I jaki miałaś adres wypisany na zwolnieniu od lekarza?
    No niestety nie mam :/ i do tego lekarz też wpisał stary. Dzwoniłam do księgowej i ma niby to wyjaśniać i w razie czego pisać wyjaśnienie, że nowy adres zamieszkania maial być od kwietnia. Napisałam wyjaśnienie, że mieszkanie jest sprzedane i że jestem pod takim i takim adresem i że pracodawca miał zgłosić... Mam nadzieję, że będzie ok i że nie zabiorą mi wypłaty... Nawet tego listu nie dostałam bo po prostu już dawno tam nie mieszkam :/

Przynajmniej czymś się zajęłam, bo do 17 to ja zglupieje przed tą wizytą :/

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .sylwus++. wrote:
    Mój lekarz i ordynator razem podjęli taka decyzje, że trzeba ta szyjke zabezpieczyć. W dniu zabiegu i wczoraj brzuch twardniał. Dziś narazie nie i jeśli będzie ok to jutro wyjdę do domu. Sama nie wiem czy można było jeszcze z tym szwem poczekać, ale sytuacja mogła się pogorszyć.
    Nie można było, bo szew zakłada się do któregoś tygodnia. Lekarz wiedział co robi, będzie dobrze!:)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus- na pewno lekarze podjęli dobra decyzje w odpowiednim czasie, teraz wypoczywaj i będzie już tylko dobrze :*

Kaska- kurcze, szkoda.. oby szybko się wyjaśniło, a następnym razem pilnuj lekarza (niech da Ci potwierdzenie zwolnienia na którym wszystko masz co wypisał), bo ZUS lubi się do takich spraw przyczepić :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian mnie mój przez 5 dni z rzędu kopał od 23 wieczorem przez całą noc i nagle przestał. upodobał sobie teraz godziny poranne :D na dodatek tak w dole kopie, że mam wrażenie, że zaraz wyjdzie. poobserwuj. ja wczoraj na wizycie pytałam się lekarza czy w dalszym ciągu ruchy mogą być nieregularne przez najbliższe tygodnie-odpowiedział z pełną stanowczością, że tak

zem3i09k945lhtw9.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lgia1 wrote:
    Dziewczyny a czy Wy na każdej wizycie teraz macie badaną szyjkę? Ja w ciąży po 12 tygodniu miałam właściwie tylko raz badanie na IP i od tej pory badanie tylko przez powłoki brzuszne. Generalnie chodzę do b. dobrego specjalisty i mam do niego pełne zaufanie, na wizycie mówi mi, że macica jest wysoko, dokładnie bada dziecko, ale po informacjach ile z nas ma problem z szyjką zaczynam się martwić.

W przyszły wtorek mam wizytę i na pewno się o to dopytam, ale jestem ciekawa czy przez usg brzuszne lekarz też może wyłapać jakieś nieprawidłowości.
    Igia ja mam badaną na każdej wizycie - usg dopochwowo i dodatkowo badanie na fotelu. tylko, że u mnie brzuch mi twardniał od 12tc i bardzo wyraźnie to zasygnalizowałam lekarzowi. chyba zobaczył, że się wystraszyłam

zem3i09k945lhtw9.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny bardzo współczuję z powodu szyjek i wszelakich bólów. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Pom-pon- to dzisiaj! Gratulacje dla Ciebie i chłopców :* 6 miesiąc rozpoczęty!

dziękuję :)
    Mama- Zuzia (to Twoje imię?) jestes zawsze bardzo miła, z Twoich postów wynika, że w realu na pewno bym Cię polubiła ;)

Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że wspomnę, ale miałam kiedyś psa Zuzię i była kochana, zawsze z łezką w oku ją wspominam :)

Sylwus, bardzo dobrze, że Cię zabezpieczyli, zawsze to jakaś pomoc dla Twojego organizmu.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    dziękuję :)
    Mama- Zuzia (to Twoje imię?) jestes zawsze bardzo miła, z Twoich postów wynika, że w realu na pewno bym Cię polubiła ;)

Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że wspomnę, ale miałam kiedyś psa Zuzię i była kochana, zawsze z łezką w oku ją wspominam :)

Sylwus, bardzo dobrze, że Cię zabezpieczyli, zawsze to jakaś pomoc dla Twojego organizmu.

Haha tak to moje imię :) dziękuje kochana, potrafię być tez niemiła ale nie widzę tutaj póki co powodów do tego bo mamy fajne towarzystwo na forum :D

Mańka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam badanie na fotelu i wtedy sprawdza stan szyjki. Mówiła że dopochwowo się sprawdza tylko jak w badaniu na fotelu budzi coś wątpliwości.

201512131765.png

201909081765.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka dzisiaj rozciąga myśli od oczekiwania na wizytę i wzięła się znowu za szycie ;) drugi rożek zrobiony, na trochę cieplejsze dni bo z miękkim velvetem ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85555c00d141.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 12:45

Ula_Lbn, Mama_Zuzia, Pom-pon, kark zakamuflowany na maksa, Laurka, pola0909, Jusi 28, Lubieswieczki, Ann.., lgia1 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ