Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wiem to Axie ma dzisiaj wizytę u swojej lekarki
My też ją wysyłamy, ale że w szpitalu olali sprawę to jest dodatkowo trudna sytuacja. Ja pewnie bym nie wyszła ze szpitala, gdyby mnie tak potraktowali. Siedziałabym tam. Ale mam ten komfort że mój gin pracuje w szpitalu więc zwyczajnie czekałabym na niego albo bym do niego dzwoniła.
Axie, pamiętaj dzisiaj żeby sobie wziąć numer od swojej lekarki. Trzymamy mocno kciuki!
Ja dzisiaj dopiero o 17 wizytuję. Biorę ze sobą męża w końcu. Ostatnio widział tylko dupkę małej w 15 tc jakoś, to się dzisiaj zdziwiŻe toto takie już duże. Chociaż ostatnio już nieźle czuje kopniaki. Mała lubi jego głos i automatycznie jak wraca z pracy i do niej mówi, rozpoczyna się armagedon
Też się obawiam o tę szyjkę. Chociaż miała 52 mm jak mi mój mierzył ostatnio. U drugiego lekarza na prenatalnych tylko usłyszałam, że ładna, długa i zamknięta. Ale czytając historie na forum to jest moja obawa na tym etapie: skracająca się szyjka. A później pewnie przedwczesny poród.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Axie- masz dzisiaj wizytę ? Z takim bólem bym i tak pilnie dzwoniła do swojego lekarza i udała się na izbę, to nie jest normalne!
Alex- kciuki za wizytę! Na pewno wszystko jest w porządku🥰 ja wizytuje jutro i tez już się nie mogę doczekacalex0806 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mała coś nie kopie. Czułam ją lekko rano koło 5 i od tamtej pory nic.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Dziewczyny mała coś nie kopie. Czułam ją lekko rano koło 5 i od tamtej pory nic.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Vian- może po prostu odwróciła się w stronę brzucha i tam się delikatnie rusza. Wypij coś zimnego, połóż się na lewym boku, możesz zjesc tez czekoladkę albo kawę wypić. Na pewno się uaktywni wtedy do godziny
-
Zawsze kopała po śniadaniu a dziś nic. Idę po coś słodkiego, może to ją obudzi, bo moje pukanie nie pomaga.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny a czy Wy na każdej wizycie teraz macie badaną szyjkę? Ja w ciąży po 12 tygodniu miałam właściwie tylko raz badanie na IP i od tej pory badanie tylko przez powłoki brzuszne. Generalnie chodzę do b. dobrego specjalisty i mam do niego pełne zaufanie, na wizycie mówi mi, że macica jest wysoko, dokładnie bada dziecko, ale po informacjach ile z nas ma problem z szyjką zaczynam się martwić.
W przyszły wtorek mam wizytę i na pewno się o to dopytam, ale jestem ciekawa czy przez usg brzuszne lekarz też może wyłapać jakieś nieprawidłowości.Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Niestwty nie mam numeru do swojej lekarki, a dzisiaj jednak nie przyjmuje
.. Chwilowo jesy lepiej z bólem, ale jak tylko wróci, pojadę albo na sor (całe szczęście w Łodzi jwst kilka szpitali), albo do innej lekarki, do której chodziłam na usg wcześniej. Ale do szpitala Matki Polki nigdy więcej...
-
lgia1 wrote:Dziewczyny a czy Wy na każdej wizycie teraz macie badaną szyjkę? Ja w ciąży po 12 tygodniu miałam właściwie tylko raz badanie na IP i od tej pory badanie tylko przez powłoki brzuszne. Generalnie chodzę do b. dobrego specjalisty i mam do niego pełne zaufanie, na wizycie mówi mi, że macica jest wysoko, dokładnie bada dziecko, ale po informacjach ile z nas ma problem z szyjką zaczynam się martwić.
W przyszły wtorek mam wizytę i na pewno się o to dopytam, ale jestem ciekawa czy przez usg brzuszne lekarz też może wyłapać jakieś nieprawidłowości.
Mój sprawdza na fotelu przy każdej wizycie - co 4tygodnie. Do tej pory zawsze była długa twarda zamknięta i nigdy nie mierzył jej w inny sposób -
Iguana co każdą wizytę.
Dziewczyny miałam kontrolę z ZUS o której dowiedziałam się przypadkowo dzwoniąc dzisiaj na ich infolinię. Kontrola 10 maja w poprzednim miejscu zamieszkania. Jestem zła na swoją księgową o niedopilnowanie tej zmiany i do lekarza. Muszę pisać wyjaśnienie. -
Igia- ja mam sprawdzana szyjkę co 4tyg na fotelu bardzo dokładnie+ usg.
Do tej pory była zawsze po 4,5cm długa i zamknięta
Kaska- o masakra, a to sami Ci powiedzieli na tej infolinii? Jaki miałaś adres na zwolnieniu? -
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam,bo u mnie nie jest lekko, ale skoro zaczął się temat szyjki to też Wam powiem, że mam ten sam problem i w poniedziałek założono mi szew. Niby szyjka była jeszcze 3 cm, ale tak jak u niektorych z Was miekka i rozwarcie jak to okreslili "na opuszek". Wcześniej bardzo dlugi czas lezalam przez krwiaka, a potem zaczęły sie skurcze i twardnienia brzucha.
-
Dziękuje Wam, będę męczyć o to lekarza we wtorek.
Ja też od wczoraj słabiej czuję dzidziusia chociaż wcześniej bardzo szalał, na szczęście dzisiaj mam ćwiczenia w szkole rodzenia, gdzie po każdej wizycie położna mierzy tętno dzidziusia, więc mam nadzieję usłyszeć pięknie bijące serduszko.Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
VianEthel2 wrote:Zawsze kopała po śniadaniu a dziś nic. Idę po coś słodkiego, może to ją obudzi, bo moje pukanie nie pomaga.
Na moich działa duża ilość wody wypitej duszkiem. Taki mały prysznic