Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex cudo. Ja zaluje ze nie jestem z tych manualnie uzdolnionych.
Vian jq tez dzisiaj mialam schize. Od rana nic nie czulam, ale stwierdzilam "nie panikuj, maluch spi. Ty masz kiepski humor dzisiaj yo i maluszek" zdrzemnelam sie chwilke. Wstalam i maly daje znac o sobie
Ja chyba odpuszcze to zamartwianie sie jak on sie urodzi...
Kurcze duzo mamy tych kontroli. Ciekawe jak inne miesiace... -
Dziewczyny a co ja mam powiedziec jak u mnie sie szyjki nie bada? Nie ma badan na fotelu a USG jest jedno na trymestr generalnie. Ale zawsze bylo dobrze. Mimo ze sie przeciez nie oszczedzam w zaden sposob. Takze Wasze historie wywoluja u mnie ciarki, ale jednoczesnie nie moge sie nakrecac, bo to nic dobrego nie przyniesie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jejciu dziewczyny jak wchodzę na forum i czytam o tych szyjkach to wszytsko zaczyna mnie boleć i zaczynam panikowac... wizyta dopiero za 2 tygodnie ale coraz częściej zastanawiam się czy nie iść wcześniej dla własnego spokoju.. co prawda mam Luteine 3x1 i duphaston 3x1 i magnez 3x1 dużo odpoczywam ale jednak stres jest...
-
Na NFZ jeszcze minie nie badał na fotelu. Dopiero tydzień temu jak byłam na prywatnej wizycie lekarz mnie zbadał i powiedział że jest bardzo wosoko i nie mam się czym martwić. Czułam mega dyskomfort jak mnie badał i faktycznie musiał głęboko "wsadzić" palce żeby ją dosięgnąć
VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda dokładnie taką samą informację znalazła moja mama. I tak się zastanawiam czy, gdzie i jak da się to zbadać.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
No więc melduje się że szpitala. Tam gdzie miałam skierowanie (3stopien referencyjnosci) nie mieli miejsc i zaliczyłam przejażdżkę karetka przez cały Krakow na leżąco.
Właśnie czekam na oddziale na pobranie posiewów i potem decyzja co do szwu.
Z tego co zrozumiałam to łożysko "wlewa się" do szyjki i ją skraca.
Co do tego czy coś czułam, to hmm czułam młoda bardzo nisko czasem, dosłownie jakby jej nóżka miała wyjść przez pochwę.
Nie wiem czy to ma jakiś związek.
Na kwietniowej wizycie mam zanotowane "szyjka prawidłowa" a marcowej,że miała 36mm, więc jeśli teraz miałabym coś powiedzieć, to warto przypomnieć lekarzowi o mierzeniu przez USG długości szyjki, a nie tylko tak jak ja miałam "ręcznie".
Cdn..
-
Aster4n wrote:No więc melduje się że szpitala. Tam gdzie miałam skierowanie (3stopien referencyjnosci) nie mieli miejsc i zaliczyłam przejażdżkę karetka przez cały Krakow na leżąco.
Właśnie czekam na oddziale na pobranie posiewów i potem decyzja co do szwu.
Z tego co zrozumiałam to łożysko "wlewa się" do szyjki i ją skraca.
Co do tego czy coś czułam, to hmm czułam młoda bardzo nisko czasem, dosłownie jakby jej nóżka miała wyjść przez pochwę.
Nie wiem czy to ma jakiś związek.
Na kwietniowej wizycie mam zanotowane "szyjka prawidłowa" a marcowej,że miała 36mm, więc jeśli teraz miałabym coś powiedzieć, to warto przypomnieć lekarzowi o mierzeniu przez USG długości szyjki, a nie tylko tak jak ja miałam "ręcznie".
Cdn..
Aster jesteś w Ujastku bo na Kopernika nie mieli miejsc czy na odwrót? Kciuki niezmiennie!
Komunikacja/ kciuki za malucha, dawaj znać co słychać u Twojego chłopca!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 14:23
-
Kurcze dziewczyny, lezcie plackiem i odpoczywajcie. Już duo czasu nam nie zostało
A ZUS to widzę szaleje. Ja w pracy nie mam zmienionego adresu ale na zwolnieniu zawsze proszę aby wypisali adres z karty. Nir zmieniałam bo za miesiąc się przeprowadzam i znów trzeba by zmieniaćMam nadzieję że nie szukali mnie pod innym adresem. Z drugiej strony powinni iść tam gdzie jest wl4 wypisane jrst.
Ja dziś pochodziłam po galerii ale w sumie nic nie kupilam bo czułam się we wszystkim jak słoń. Także kupiłam tylko jakieś kosmetyczne pierdoly. No i zamówiłam koszule do szpitala. Zobaczymy co to przyjdzie -
Astern podejrzewam, że bez szwu się nie obejdzie. U mnie do szyjki wpuklał się pęcherz płodowy, nie wiem jak to wygląda z łożyskiem.
Nie wiem co zadecydują lekarze u Ciebie, ale u mnie nie robili nic dopóki nie było wyników z posiewu (tylko leki, czyli magnez, nospa i luteina).
Mnie w posiewie wyszedł dodatki GBS, więc ładowali antybiotyk. Koleżanka z sali w 27tc miała jakiegoś grzybka to dostała globulki i pessar założyli, bo tam nie ma takiej interwencji jak przy szwie.
Astern śmiało pisz, gdybyś miała jakieś pytania. Ja byłam w szpitalu 10 dni, wróciłam do domu w piątek, to myślę, że jestem w miarę na bieżąco
Tulę mocno, bo wiem jak to stres. Walcz dzielnie o Was oboje!Aster4n lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Vian, a mi w posiewie też wyszedl GBS, jednak u mnie stwierdzili ze to nie przeszkadza w szwie. Nie wiem czy antybiotyk jest w stanie to wytępić czy tylko zagłuszy na jakiś czas? A globulki dostałam tak czy siak żeby nic sie nie rozwinęło i teraz po zabiegu też jeszcze mi dają. Mi na przykład nie chcieli założyć pessaru, bo powiedzieli że po tym są częste infekcje...
-
U mnie też pierwsza wersja była, że nie przeszkadza, ale był spory wzrost to zdecydowali, że najpierw kilka dni antybiotyk.
Okolice Warszawy -
Fizycznie bardzo dobrze, nic mnie nie boli, nie ciągnie. Czasem tylko lekki dyskomfort jakby coś przeszkadzało, ale jutro idę na wizytę kontrolną to zapytam.
Brzuch czasem mi się spina, to idzie tak od dołu i po kilku-kilkunastu sekundach puszcza i nie jest bolesne. Czasem mam wrażenie, że to mała się tak wypina bo nie cały brzuch jest jednakowo twardy.
Gorzej znoszę to psychicznie, jestem przewrażliwiona (tak, przyznaję!) i codziennie się martwię ile damy radę. I boję się jutrzejszej wizyty bo nie wiem jak dam sobie radę jeśli okaże się coś z tym szwem nie tak i znów trafię do szpitala.
Staram się trzymać dla malutkiej, ale i tak służę wsparciem gdyby któraś potrzebowała.
Okolice Warszawy -
Dziewczyny, ja trochę wybiegnę z tematu. Robię małe zakupy internetowe, głównie pieluchy, jakieś gażdzety i tu mam do Was pytanie: czy taka tradycyjna gruszka do noska jest przydatna? Używałyscie? Czy od razu zaopatrzyć sie w ten aspirator?
I co lepiej zakupić: zestaw do paznokci (nożyczki, cążki, pilniczek) czy same nożyczki lub cążki? Co u was się bardziej sprawdziło? Bo ja kompletnie zielona jestem.Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)