Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka24 wrote:cześć dziewczyny widzę ze duzo z Nas ma jakieś problemy w ciąży
byłam w zeszłym tygodniu (21+3) u gina i stwierdził ze mała jest mniejsza o tydzień ważyła 378 gram do tej pory rosła prawidłowo, nie wiem dlaczego tak zwolniła, niby lekarz mówił zeby sie nie martwic ale wiecie jak to jest. czy któraś miała podobną wagę w tym tygodniu i co Wam lekarz powiedział? Mańka moze Ty się wypowiesz widziałam że Twoje maleństwo wazyło 330gram co lekarz na to? i oczywiście trzymam kciuki za każdą z Was i za Wasze maleństwa żeby wszystko było w porządku :-*
Kropeczka wszyscy Ci tu napisza, ze dzieci rosna skokowo. Ja mialam polowkowe w 20+2 i moja malutka miala ok. 340 g. Wiec nie widze dlaczego prawie 380 g tydzien pozniej mialoby byc za malo?? Naprawde nie przejmuj sie czyms takim. A juz zwlaszcza jesli sama nie jestes wielkoludemKazdy maluch jest inny - jak to ludzie!
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
monkle wrote:A właśnie - dziewczyny! Może trochę zboczę z wątku, ale jak wygląda u Was obiad dla maluchów? Dalej to codziennie zupa i drugie danie? Czy raz jedno, raz drugie, raz oba zależy jak wyjdzie?
Bo ja osobiście jem jedno danie na obiad, a synowi tłukę ciągle dwa (1,5 roku ma) i zastanawiam się czy powoli nie darować sobie gotowania tylko dla niego (najczęściej zup), bo od września łatwiej nie będzie :p
Matko monkle podziwiam! Z moimi dwiema dziewczynami, ktore maja rozne fazy jedzeniowe i tym bardziej porcjowe (bo jedna 4 lata, druga prawie 2), to ja bym sie zaorala na smierc jak bym miala robic dwa dania. Roznych rzeczy przez ostatnie lata probowalam, ale osiagnelam punkt, w ktorym odpuscilam jazde figurowa w kulinariach. Wazne, zeby zjadly. Starsza ciagle by tylko makarony jadla a mlodsza same warzywa i owoce. Proby bilansowania jednej i drugiej sa trudne. Zazwyczaj mnostwo negocjacji przy tym jestmonkle lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja od początku robię tylko jedno danie, albo zupa albo drugie. Zupę jej podawałam na początku gęste w misce, rzadkie w kubku. A teraz wachluje ładnie, czasami do prania wszystko ale nie zawsze wiec stwierdziłam, niech ćwiczy.
Laurka, monkle lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kurcze dziewczyny ledwie mogłam nadążyć dziś za Wami
super że gromadzimy tyle ciekawych informacji
Trzymam kciuki za wszystkie nasze szyjki
Dzisiaj miałam zaległe polowkowe, 13 maja mała ważyła 365g dzisiaj już 495g także rośniemy już na całego. Lekarz na szczęście nie wykrył żadnych nieprawidłowości także jestem spokokniejsza.
Co do badania szyjki ja mam na każdej wizycie badana ręcznie na fotelu. Dzisiaj z opisu usg wynika że szyjka w części pochwowej ma 35mm więc chyba ok?
Gratuluję również udanych wizytmonkle, miczitanka, Karmazynova, kark zakamuflowany na maksa, Mańka lubią tę wiadomość
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
k878 wrote:Ja od początku robię tylko jedno danie, albo zupa albo drugie. Zupę jej podawałam na początku gęste w misce, rzadkie w kubku. A teraz wachluje ładnie, czasami do prania wszystko ale nie zawsze wiec stwierdziłam, niech ćwiczy.
Fartuszek z dlugimi rekawami sie na tym etapie przydaje (w miejsce tradycyjnego sliniaka)08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Fartuszek z dlugimi rekawami sie na tym etapie przydaje (w miejsce tradycyjnego sliniaka)
Cieszę się ze farbę mamy szorowalną i krzesła z obiciem ze sztucznej skory a nie materiału.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Czyli trochę tego swojego bachorka rozpieściłam i jak jedno danie będę odpuszczać powoli to krzywdy mu nie zrobię
.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
monkle wrote:Czyli trochę tego swojego bachorka rozpieściłam i jak jedno danie będę odpuszczać powoli to krzywdy mu nie zrobię
.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
Pytanie tylko, ile on potrafi zjesc??08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczynki ja po wizycie, wszystko super, młody ma już 700 g. Jedno co mnie trochę martwi to ciśnienie na wizycie, mam graniczne, mam pomierzyć w domu i jak nadal będzie podwyższone to czeka mnie szpital 😞. Dziwne to bo w domu zawsze ciśnienie jak u truposza,chyba ze mój ciśnieniomierz zle mierzy? Sprawdził mi tez szyjkę i tu jest wszystko dobrze, cieszę się bo po waszych historiach tez zaczynałam trochę schizowac.
Mama_Zuzia, VianEthel2, lgia1, elvira, miczitanka, Ann.., Karmazynova, monkle, magda.g85, cytrynówka, AnnaB., kark zakamuflowany na maksa, AmyLee44, Mańka lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
agjot1979 wrote:Dziewczynki ja po wizycie, wszystko super, młody ma już 700 g. Jedno co mnie trochę martwi to ciśnienie na wizycie, mam graniczne, mam pomierzyć w domu i jak nadal będzie podwyższone to czeka mnie szpital 😞. Dziwne to bo w domu zawsze ciśnienie jak u truposza,chyba ze mój ciśnieniomierz zle mierzy? Sprawdził mi tez szyjkę i tu jest wszystko dobrze, cieszę się bo po waszych historiach tez zaczynałam trochę schizowac.
A jaki dokladnie byl pomiar na wizycie?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witajcie dziewczyny
czy któraś z was może orientuje się czy szczepionka, immunoglobulina na NFZ jest refundowana?
Zastanawiam się czy dostanę taką receptę, ogólnie chodzę do ginekologa prywatnie, ostatni raz u ginekologa na NFZ byłam w 12 tygodniu ciąży. Czy w ogóle jest sens się umawiać do ginekologa na NFZ?
Czy trzeba regularnie chodzić aby otrzymać receptę i mieć refundację? -
agjot1979 wrote:Dziewczynki ja po wizycie, wszystko super, młody ma już 700 g. Jedno co mnie trochę martwi to ciśnienie na wizycie, mam graniczne, mam pomierzyć w domu i jak nadal będzie podwyższone to czeka mnie szpital 😞. Dziwne to bo w domu zawsze ciśnienie jak u truposza,chyba ze mój ciśnieniomierz zle mierzy? Sprawdził mi tez szyjkę i tu jest wszystko dobrze, cieszę się bo po waszych historiach tez zaczynałam trochę schizowac.
Wspaniale ze z maluchem wszystko w porządku! A denerwujesz się bardzo wizytami ze to ciśnienie tak Ci skacze w gabinecie?agjot1979 lubi tę wiadomość
-
agjot1979 wrote:Mama Zuzia No właśnie nie, dziś mi dwa razy zmierzył, przed usg i po i w zasadzie było podobne. Niewiem może mój ciśnieniomierz jest zepsuty? Bo w domu to mam 100/60
Elektroniczny? Moze najpierw zmien baterie i zmierz jeszcze raz? Nie wiem czy to cos zmieni, ale mozna sprobowac.
Skoro masz szanse zmierzyc na roznych aparatach, to zmierz u tesciow a potem w domu i bedziesz miec jakies porownanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 18:50
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya