Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczka24 wrote:cześć dziewczyny widzę ze duzo z Nas ma jakieś problemy w ciąży
byłam w zeszłym tygodniu (21+3) u gina i stwierdził ze mała jest mniejsza o tydzień ważyła 378 gram do tej pory rosła prawidłowo, nie wiem dlaczego tak zwolniła, niby lekarz mówił zeby sie nie martwic ale wiecie jak to jest. czy któraś miała podobną wagę w tym tygodniu i co Wam lekarz powiedział? Mańka moze Ty się wypowiesz widziałam że Twoje maleństwo wazyło 330gram co lekarz na to? i oczywiście trzymam kciuki za każdą z Was i za Wasze maleństwa żeby wszystko było w porządku :-*
Laurka lubi tę wiadomość
-
agjot1979 wrote:Mama Zuzia No właśnie nie, dziś mi dwa razy zmierzył, przed usg i po i w zasadzie było podobne. Niewiem może mój ciśnieniomierz jest zepsuty? Bo w domu to mam 100/60
Agjot A ciśnieniomierz masz nadgarstkowy czy naramienny? Bo nadgarstkowy często zaniża. A może to stresowe. Ja tak mam. Jak ide do lekarza zawsze mam wysokie. W domu ok. Jak byłam w szpitalu to na przyjęcie i pierwszy dzień wysokie a potem już ok.agjot1979 lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Vian dzięki za odpowiedź, wiem co czujesz, bo mam to samo. Psychcznie gorzej się czuje niż fizycznie.
A tak w ogóle jeszcze się nie chwaliłam, u mnie bedzie chłopiecLaurka, Ann.., monkle, magda.g85, cytrynówka, Ula_Lbn, kark zakamuflowany na maksa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już po wizycie. Szyjka się nie pogorszyła więc troszkę odetchnęłam. Mam pozwolenie chodzenia po domu i krótki spacer przed blok na ławkę.
Cyntia, Mama_Zuzia, monkle, cytrynówka, Ula_Lbn, Agusia_pia, kark zakamuflowany na maksa, k878, Karmazynova lubią tę wiadomość
-
Lenka82 wrote:Agjot A ciśnieniomierz masz nadgarstkowy czy naramienny? Bo nadgarstkowy często zaniża. A może to stresowe. Ja tak mam. Jak ide do lekarza zawsze mam wysokie. W domu ok. Jak byłam w szpitalu to na przyjęcie i pierwszy dzień wysokie a potem już ok.
Po angielsku jest nawet na to termin: white coat syndrome albo white coat hypertension. Na sam widok bialego kitla skacze nam cisnienie, ktore w innej sytuacji byloby w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:30
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Omg ale się rozpisalyscie. Dziewczyny, spuchlo mi trochę dziaslo nad zebem i czuje je cały czas. Ogólnie wszystkie żeby wylaczylam przed ciążą ale z dziaslami zawsze problem bo krew leci czy przed ciążą vzy w trakcie. Mam już specjalna pastę szczoteczkę i nić. I używałam zawsze od czasu od czasu eludril na takie problemy. A teraz w ciąży nie wirm czy sobie go po prostu kupić i może przejdzie czy od razu do dentysty. Któraś z Was ma podobnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:30
-
Jeśli chodzi o wagę to nie ma się co przejmować. Dzieci rosną bardzo skokowo. A tydzień różnicy to nie jest dużo! Może była późniejsza owulacja a dzidzia wcześniej nadgonila a teraz zwolniła a może zaraz będzie skok wagi i na następnej wizycie będzie wszystko ok. Moim zdaniem ta waga jest ok
Jeśli chodzi o Gruszke to ja nawet nie kupuje. Biorę od razu katarek do odkurzaczaSupee sprawa.
-
Mam pytanie do dziewczyn co będą miały różnicę między dziećmi około 2 lata.
Jestem przerażona, wiem że nie poradzę sobie sama po porodzie tzn nie wyjdę z synem i Mała z domu. Syn jest tak niegrzeczny że nie potrafię nad nim zapanować, w tym momencie nie jestem w stanie iść sama z nim np do sklepu. Muszę go trzymać na rękach i to na siłę bo inaczej nie będzie a wazy 17kgplanujecie kupić wózek rok po roku? Jak to u was wygląda?
Lubieswieczki mam ten sam problem z dziaslem i nie wiem co można z tym zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 19:46
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Już jestem. Sprawdzał szyjkę, nie powiedział ile ma ake stwierdził, że jest super.
Z synkiem wszystko pięknie, dzisiaj od rana jest wyjątkowo aktywny.
Badania krwi są ciut kiepskie, hemoglobina 10 więc słabo, dostałam jakieś tabletki z żelazem.
Co do gruszki to j a używałam fridę, a teraz kupiłam ten do odkurzacza bo starszy ma 4 lata a wciąż nie umie wydmuchiwac nis więc nam się bardzo przydaje.
Obcinaczki są za trudne u tak malutkiego dziecka dla mnie, wolałam nożyczki.
I co najważniejsze to od początku ciąży przytyłam uwaga-800 gram! Aż byłam zaskoczona. Na początku ciąży ważyłam w 67,1 a dzisiaj było 67,9.Mama_Zuzia, elvira, VianEthel2, monkle, Ula_Lbn, Agusia_pia, kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, k878 lubią tę wiadomość
-
Kaska- super ze jest pozwolenie na mała aktywność ! Oby teraz pogoda się polepszyła i możesz się wygrzewać na ławeczce
Komunikacja- super, ze szyjka i mały w porządkumoja dzisiaj tez daje czadu! Ale niewiele przytyłaś, mój diabetolog byłby wniebowzięty haha
Ja dzisiaj wybrałam położna środowiskowa i super, bo jest ona rozrywana a udało mi się do niej zapisać. Wole żeby ktoś polecany przyjeżdżał do mnie po porodzie niż cholera wie kto :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:02
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
pola0909 wrote:Mój gin też nie podaje długości szyjki bada tylko "recznie" aż sama zaczęłam się teraz denerwować bo wizyty są co 4 tyg a tu tak w niespodziewanie krótkim czasie może skrócić się szyjka. Więc czekam teraz z niecierpliwością na moja wtorkową wizytę. Milego dnia i duzo dużo sił i spokoju dla was !
Dziewczyny a wy nie macie w karcie ciąży takiej rybryki jak 'szyjka macicy"? moja tez mi na wizycie nie mówi ile milimetrów ma, ale tam zawsze wpisuje i widzę, 40mm, 45mm, etc
-
cytrynówka wrote:Dziewczyny a wy nie macie w karcie ciąży takiej rybryki jak 'szyjka macicy"? moja tez mi na wizycie nie mówi ile milimetrów ma, ale tam zawsze wpisuje i widzę, 40mm, 45mm, etc
Ja mam rubrykę ale mi nie wpisuje ani jedna lekarka ani drugi lekarz info tam o tym, ale mam na wydrukach od nich bepsrednio:) -
Laurka wrote:Pytanie tylko, ile on potrafi zjesc??
Dużo jak ma dobry dzień, czyli zazwyczaj
Najwyżej będzie jadł większe porcje jednego dania, trudnoTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Komunikacja24 wrote:Już jestem. Sprawdzał szyjkę, nie powiedział ile ma ake stwierdził, że jest super.
Z synkiem wszystko pięknie, dzisiaj od rana jest wyjątkowo aktywny.
Badania krwi są ciut kiepskie, hemoglobina 10 więc słabo, dostałam jakieś tabletki z żelazem.
Co do gruszki to j a używałam fridę, a teraz kupiłam ten do odkurzacza bo starszy ma 4 lata a wciąż nie umie wydmuchiwac nis więc nam się bardzo przydaje.
Obcinaczki są za trudne u tak malutkiego dziecka dla mnie, wolałam nożyczki.
I co najważniejsze to od początku ciąży przytyłam uwaga-800 gram! Aż byłam zaskoczona. Na początku ciąży ważyłam w 67,1 a dzisiaj było 67,9.
wow, jaka waga
U mnie dziś wybiło +5kg.
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
elvira wrote:Mam pytanie do dziewczyn co będą miały różnicę między dziećmi około 2 lata.
Jestem przerażona, wiem że nie poradzę sobie sama po porodzie tzn nie wyjdę z synem i Mała z domu. Syn jest tak niegrzeczny że nie potrafię nad nim zapanować, w tym momencie nie jestem w stanie iść sama z nim np do sklepu. Muszę go trzymać na rękach i to na siłę bo inaczej nie będzie a wazy 17kgplanujecie kupić wózek rok po roku? Jak to u was wygląda?
Lubieswieczki mam ten sam problem z dziaslem i nie wiem co można z tym zrobić
Ja kupuję wózek podwójny. Przestałam się łudzić, że da radę iść grzecznie koło wózka. Jest energicznym dzieckiem i biegnie wszędzie gdzie ma ochotę. Ale w wózku jak jest tylko ze mną też jedzie ładnie. A że ja robię zakupy na co dzień, chodzę na spacery i plac zabaw sama, bo mąż późno wraca z pracy, to nie ma innej opcji.
U nas będzie rok i 9 miesięcy różnicy.
17kg?? Wow, niezłego byka wyhodowałaśTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
cytrynówka wrote:Dziewczyny a wy nie macie w karcie ciąży takiej rybryki jak 'szyjka macicy"? moja tez mi na wizycie nie mówi ile milimetrów ma, ale tam zawsze wpisuje i widzę, 40mm, 45mm, etc
Zawsze dobrze słyszeć miłe wiadomości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2019, 20:23
-
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny
czy któraś z was może orientuje się czy szczepionka, immunoglobulina na NFZ jest refundowana?
Zastanawiam się czy dostanę taką receptę, ogólnie chodzę do ginekologa prywatnie, ostatni raz u ginekologa na NFZ byłam w 12 tygodniu ciąży. Czy w ogóle jest sens się umawiać do ginekologa na NFZ?
Czy trzeba regularnie chodzić aby otrzymać receptę i mieć refundację?
Cyntia my też mamy konflikt i też chodzę prywatnie do lekarza i mnie doradzono żeby udać się do poradni przyszpitalnej na jedną lub dwie wizyty u tam podadzą szczepionkę refundowana. Pierwsza wizytę w takiej poradni mam 30 maja właśnie więc może będę wiedzieć więcej po niejCyntia lubi tę wiadomość
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)