Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa no i jeśli chodzi o ubrania ciążowe to ja mam dwie pary leginsow. I w sumie tyle, mam dużo bluz dresowych więc śmigam w nich bo pogoda średnia. Kiecki będę kupować jak już będzie na prawdę ciepło i nie będę miała wyboru. Narazie ciężko jeat mi się na coś zdecydować
-
AmyLee44 - czy spodnie z Lidla mają długie nogawki? Bo ja mam jedne z allegro za krótkie (w ogóle mi zjeżdzają i krok wisi cały czas kilka cm niżej niż powinien, co mnie strasznie wkurza) i z H&M też za krótkie. Mam ogólnie problem ze spodniami. Te z H&M mają dla mnie poza tym bardzo mały ten pas dla mnie za mały, brzuch mi uciskają za mocno. Jedynie szory jeansowe są ok, bo te które ja mam mają krótki ten pas nie na cały brzuch.
Lubieswieczki - skąd koszule? Ja patrzyłam i ceny są naprawdę kosmiczne, zwłaszcza jak mam płacić tyle za koszule do szpitala. Podobnie staniki do karmienia. Ceny kosmos.
Co do nadwrażlowości dziąseł faktycznie Lacalut najlepsza, zwłaszcza Activ. A na nadwrażliwe zęby Sensodyne, ale tylko ta Ultra Szybka Ulga. Na mnie inne nie działają.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
ja z ubrań ciążowych mam dwie pary legginsów, jedne dresy ale one są takie pół ciążowe, jedne krótkie spodenki, i 4 bluzki typowo ciążowe, (dwie nowe, i dwie po poprzedniej ciąży) a no i jedne jeansy, a tak to chodzę w swoich jeszcze w niektóre się mieszczę. ja się cieszę że jest chłodno bo ja zaczną być upały to ja nie wiem jak będę funkcjonować.
-
Gomerka miałam 2 ręczniki kąpielowe.
To ja zapraszam na Warmię na drugi koniec Polski. Tu jakoś jeszcze nie padano i mamy chłodek od jezior. Jak Wam będzie ciepło to można siedzieć cały dzień w takim jeziorku
Wy tam na południu macie zawsze ciepłej.
Ja ubrań mam chyba najmniej z Was wszystkichnie kupuję bo ciągle leżę... Bez sensu wydawać pieniądze. Bluzkę zamówiłam z h&m ale normalną nie ciążową tylko długą. Mieszczę się jeszcze w stare ciuchy. Z typowo ciążowych to mam 2 pary jeansów, kupionych jeszcze jak mogłam łazić, getry 3/4 z h&m ( nie polecam, sztywne są) i te z biedronki. No i chodzę w takich nieciazowych
a no i krótkie spodenki.
Ja też zamówiłam jedną koszulę w razie gdyby chciał mnie położyć do szpitala za 35 zł z allegro i jest super jakościowo. Jak będę bliżej terminu to domówię jeszcze jedną. No i szukam piżamy ciążowej na krótki rękaw i jakoś nie mogę znaleźć w necie. W Biedronce nie dostałam -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a16f6402bc07.jpg
O i mój synek z wczorajAkurat podczas USG ćwiczył odruch ssania
kark zakamuflowany na maksa, cytrynówka, Ann.., Pom-pon, Mańka, Ula_Lbn, elvira, aannkka, alex0806, Mila, monkle, pola0909, Komunikacja24, miczitanka lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja się witam po krzywej cukrzycowej - uff nie było tak źle. Sam roztwór całkiem znośny, pierwsza godzinka też, po drugiej za to niezły zjazd miałam, myślałam, że zasnę jak siedzę. Teraz czekanie na wyniki, oby wszystko było ok
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja też jestem ciepłolubna, dla mnie cały czas może być 30 stopni, taka pogoda jak teraz też mnie dobija.
Co do ciuchów ciążowych, to przyjaciółka na samym początku pożyczyła mi 4 pary jeansów plus jedną dokupiłam z Lidla (którą miałam raz), do tego tylko dokupiłam leginsy, a sukienek mam dużo luźniejszych z przed ciąży więc nie powinno być problemu ze zmieszczeniem brzuszka. U mnie na plusie 5,5 kg.
Lubieswieczki - też mam problem z dziąsłami, byłam w poniedziałek u dentysty to mówiła, że stany zapalne dziąseł to bardzo częsta dolegliwość w ciąży, z którą ciężko zawalczyć. Mówiła, żeby nie stosować past typu sensitive i mi poleciła koncentrat/pastę Ajona (do kupienia w aptekach). Myje od poniedziałku i może jest ciut lepiej, ale chyba na efekt trzeba poczekać.Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
nick nieaktualnyLaski, i z moja szyjka jest cos nie halo. Mam skierowanie do szpitala. Jedyne co czuje to dol brzucha taki jakby mocno napiety...a pojechalam dzis w szpitalu badania porobic i przy okazji zapytalam polozna na oddziale czy to normalne ze ten brzuch tak mi twardnieje a ona mnie pilnie wyslala do poradni gin, lekarz zbadal bez kolejki i mowi ze szyjka mu sie nie podoba i dal skierowanie. Teraz jade do domu sie spakowac i spowrotem do szpitala.
Nie wiem dokladnie co ijak. Pozniej napisze jak sie czegos dowiem. Ale dzidzie slabo dzis czuje. -
Lenka82 wrote:AmyLee44 - czy spodnie z Lidla mają długie nogawki? Bo ja mam jedne z allegro za krótkie (w ogóle mi zjeżdzają i krok wisi cały czas kilka cm niżej niż powinien, co mnie strasznie wkurza) i z H&M też za krótkie. Mam ogólnie problem ze spodniami. Te z H&M mają dla mnie poza tym bardzo mały ten pas dla mnie za mały, brzuch mi uciskają za mocno. Jedynie szory jeansowe są ok, bo te które ja mam mają krótki ten pas nie na cały brzuch.
Lubieswieczki - skąd koszule? Ja patrzyłam i ceny są naprawdę kosmiczne, zwłaszcza jak mam płacić tyle za koszule do szpitala. Podobnie staniki do karmienia. Ceny kosmos.
Co do nadwrażlowości dziąseł faktycznie Lacalut najlepsza, zwłaszcza Activ. A na nadwrażliwe zęby Sensodyne, ale tylko ta Ultra Szybka Ulga. Na mnie inne nie działają.
Ja zamówiłam tutaj:
https://allegro.pl/oferta/zestaw-dwie-koszule-do-porodu-karmienia-gran-m-38-7937916212?fromVariant=7939207390
Są całkiem ok mysle że jak na szpital wystarczaJa wzięłam M i są dość spore, ale nie było dużej różnicy a nie wiadomo jaki brzuch będzie
Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Kumen - Z dzidzią na pewno wszystko ok nie denerwuj się. Niedomogi szyjki nie wpływają na stan dzidziusia. Mnie też notorycznie brzuch twardnieje, biorę luteinę, dużo magnezu i doraźnie nospę. I też mam obawy, do wizyty jeszcze ponad tydzień.
Powinni ci zmierzyć długość szyjki no i sprawdzić czy jest twarda czy miękka i czy się nie rozwiera. To podstawa w diagnostyce. Daj znać co dalej i co powiedzieli.
I 3 maj się kochana dzielnie. Będzie dobrze.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Amorek ja tez czuje sie zle od wczoraj. Tzn jakies takie dziwne klocia i bol brzucha, ale nie caly czas. Staram sie duzo lezec i nie wkrecac glupot.
Maly tez ospaly bo mniej go czuje wiec moze sie przekrecil i laduje w plecy i dol brzucha. Wizyte mam za tydzien, ale nie spodziewam sie po niej duzo bo to nfz.
Co wy macie w tych koszykach ?Ja nie mam jeszcze nic. Tyle co probki dostalam i dwie buteleczki z niebieskiego pudelka.
-
Lenka82 wrote:AmyLee44 - czy spodnie z Lidla mają długie nogawki? Bo ja mam jedne z allegro za krótkie (w ogóle mi zjeżdzają i krok wisi cały czas kilka cm niżej niż powinien, co mnie strasznie wkurza) i z H&M też za krótkie. Mam ogólnie problem ze spodniami. Te z H&M mają dla mnie poza tym bardzo mały ten pas dla mnie za mały, brzuch mi uciskają za mocno. Jedynie szory jeansowe są ok, bo te które ja mam mają krótki ten pas nie na cały brzuch.
-
Kumen dobrze będzie. Jedź niech sprawdza i w razie potrzeby dzialają! Trzymam kciuki. Daj znac!
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
marchev wrote:Amorek ja tez czuje sie zle od wczoraj. Tzn jakies takie dziwne klocia i bol brzucha, ale nie caly czas. Staram sie duzo lezec i nie wkrecac glupot.
Maly tez ospaly bo mniej go czuje wiec moze sie przekrecil i laduje w plecy i dol brzucha. Wizyte mam za tydzien, ale nie spodziewam sie po niej duzo bo to nfz.
Co wy macie w tych koszykach ?Ja nie mam jeszcze nic. Tyle co probki dostalam i dwie buteleczki z niebieskiego pudelka.
U mnie młody też dzisiaj jakiś ospaly. Zobaczymy jak pozniej będzie.
No ja mam już kosmetyki dla młodego, do kapania czy pp kąpieli, jakieś kremy, gaziki, waciki, patyczki, Aspirator, podkłady...itd. Wszystkie kosmetyczne sprawy. Dla siebie też jakieś płyny do kapania, wkłady, gacie, no takie raczej pierdoly. Maści na sutki, wkładki laktacyjne, nakładki na piersi... Itd. No wiele rzeczy można tam od razu kupić. Ja tak tylko jak mi się przypomni to dokładam, żeby później zamówić na raz
Najlepiej zrobić sobie listę i jechać po kolei