X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i jeśli chodzi o ubrania ciążowe to ja mam dwie pary leginsow. I w sumie tyle, mam dużo bluz dresowych więc śmigam w nich bo pogoda średnia. Kiecki będę kupować jak już będzie na prawdę ciepło i nie będę miała wyboru. Narazie ciężko jeat mi się na coś zdecydować :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 - czy spodnie z Lidla mają długie nogawki? Bo ja mam jedne z allegro za krótkie (w ogóle mi zjeżdzają i krok wisi cały czas kilka cm niżej niż powinien, co mnie strasznie wkurza) i z H&M też za krótkie. Mam ogólnie problem ze spodniami. Te z H&M mają dla mnie poza tym bardzo mały ten pas dla mnie za mały, brzuch mi uciskają za mocno. Jedynie szory jeansowe są ok, bo te które ja mam mają krótki ten pas nie na cały brzuch.

Lubieswieczki - skąd koszule? Ja patrzyłam i ceny są naprawdę kosmiczne, zwłaszcza jak mam płacić tyle za koszule do szpitala. Podobnie staniki do karmienia. Ceny kosmos.
    Co do nadwrażlowości dziąseł faktycznie Lacalut najlepsza, zwłaszcza Activ. A na nadwrażliwe zęby Sensodyne, ale tylko ta Ultra Szybka Ulga. Na mnie inne nie działają.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z ubrań ciążowych mam dwie pary legginsów, jedne dresy ale one są takie pół ciążowe, jedne krótkie spodenki, i 4 bluzki typowo ciążowe, (dwie nowe, i dwie po poprzedniej ciąży) a no i jedne jeansy, a tak to chodzę w swoich jeszcze w niektóre się mieszczę. ja się cieszę że jest chłodno bo ja zaczną być upały to ja nie wiem jak będę funkcjonować.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka miałam 2 ręczniki kąpielowe.

To ja zapraszam na Warmię na drugi koniec Polski. Tu jakoś jeszcze nie pada :) no i mamy chłodek od jezior. Jak Wam będzie ciepło to można siedzieć cały dzień w takim jeziorku :D Wy tam na południu macie zawsze ciepłej.

Ja ubrań mam chyba najmniej z Was wszystkich :D nie kupuję bo ciągle leżę... Bez sensu wydawać pieniądze. Bluzkę zamówiłam z h&m ale normalną nie ciążową tylko długą. Mieszczę się jeszcze w stare ciuchy. Z typowo ciążowych to mam 2 pary jeansów, kupionych jeszcze jak mogłam łazić, getry 3/4 z h&m ( nie polecam, sztywne są) i te z biedronki. No i chodzę w takich nieciazowych ;) a no i krótkie spodenki.

Ja też zamówiłam jedną koszulę w razie gdyby chciał mnie położyć do szpitala za 35 zł z allegro i jest super jakościowo. Jak będę bliżej terminu to domówię jeszcze jedną. No i szukam piżamy ciążowej na krótki rękaw i jakoś nie mogę znaleźć w necie. W Biedronce nie dostałam :(

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a16f6402bc07.jpg

O i mój synek z wczoraj ;) Akurat podczas USG ćwiczył odruch ssania :D

kark zakamuflowany na maksa, cytrynówka, Ann.., Pom-pon, Mańka, Ula_Lbn, elvira, aannkka, alex0806, Mila, monkle, pola0909, Komunikacja24, miczitanka lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja się witam po krzywej cukrzycowej - uff nie było tak źle. Sam roztwór całkiem znośny, pierwsza godzinka też, po drugiej za to niezły zjazd miałam, myślałam, że zasnę jak siedzę. Teraz czekanie na wyniki, oby wszystko było ok :)

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja też jestem ciepłolubna, dla mnie cały czas może być 30 stopni, taka pogoda jak teraz też mnie dobija.
    Co do ciuchów ciążowych, to przyjaciółka na samym początku pożyczyła mi 4 pary jeansów plus jedną dokupiłam z Lidla (którą miałam raz), do tego tylko dokupiłam leginsy, a sukienek mam dużo luźniejszych z przed ciąży więc nie powinno być problemu ze zmieszczeniem brzuszka. U mnie na plusie 5,5 kg.

Lubieswieczki - też mam problem z dziąsłami, byłam w poniedziałek u dentysty to mówiła, że stany zapalne dziąseł to bardzo częsta dolegliwość w ciąży, z którą ciężko zawalczyć. Mówiła, żeby nie stosować past typu sensitive i mi poleciła koncentrat/pastę Ajona (do kupienia w aptekach). Myje od poniedziałku i może jest ciut lepiej, ale chyba na efekt trzeba poczekać.

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka, a co to są okrycia kąpielowe?

Ach, chodzi o ręczniki? Ja mam 3 po starszaku, ale 2 spokojnie powinny wystarczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, i z moja szyjka jest cos nie halo. Mam skierowanie do szpitala. Jedyne co czuje to dol brzucha taki jakby mocno napiety...a pojechalam dzis w szpitalu badania porobic i przy okazji zapytalam polozna na oddziale czy to normalne ze ten brzuch tak mi twardnieje a ona mnie pilnie wyslala do poradni gin, lekarz zbadal bez kolejki i mowi ze szyjka mu sie nie podoba i dal skierowanie. Teraz jade do domu sie spakowac i spowrotem do szpitala.
    Nie wiem dokladnie co ijak. Pozniej napisze jak sie czegos dowiem. Ale dzidzie slabo dzis czuje.

Wysłany: 23 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    AmyLee44 - czy spodnie z Lidla mają długie nogawki? Bo ja mam jedne z allegro za krótkie (w ogóle mi zjeżdzają i krok wisi cały czas kilka cm niżej niż powinien, co mnie strasznie wkurza) i z H&M też za krótkie. Mam ogólnie problem ze spodniami. Te z H&M mają dla mnie poza tym bardzo mały ten pas dla mnie za mały, brzuch mi uciskają za mocno. Jedynie szory jeansowe są ok, bo te które ja mam mają krótki ten pas nie na cały brzuch.

Lubieswieczki - skąd koszule? Ja patrzyłam i ceny są naprawdę kosmiczne, zwłaszcza jak mam płacić tyle za koszule do szpitala. Podobnie staniki do karmienia. Ceny kosmos.
    Co do nadwrażlowości dziąseł faktycznie Lacalut najlepsza, zwłaszcza Activ. A na nadwrażliwe zęby Sensodyne, ale tylko ta Ultra Szybka Ulga. Na mnie inne nie działają.

Ja zamówiłam tutaj:
    https://allegro.pl/oferta/zestaw-dwie-koszule-do-porodu-karmienia-gran-m-38-7937916212?fromVariant=7939207390

Są całkiem ok mysle że jak na szpital wystarcza :) Ja wzięłam M i są dość spore, ale nie było dużej różnicy a nie wiadomo jaki brzuch będzie :)

Lenka82 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen - Z dzidzią na pewno wszystko ok nie denerwuj się. Niedomogi szyjki nie wpływają na stan dzidziusia. Mnie też notorycznie brzuch twardnieje, biorę luteinę, dużo magnezu i doraźnie nospę. I też mam obawy, do wizyty jeszcze ponad tydzień.
    Powinni ci zmierzyć długość szyjki no i sprawdzić czy jest twarda czy miękka i czy się nie rozwiera. To podstawa w diagnostyce. Daj znać co dalej i co powiedzieli.

I 3 maj się kochana dzielnie. Będzie dobrze.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są te z guzikami po bokach? Osobiście ich nie lubiłam, bo później co chwilę się odpinaly same. Teraz chyba zainwestuje w te odkrywane, ewentualnie z guzikami po środku

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki dzięki za namiar. Za dwie koszule to naprawdę dobra cena. I z tego co widzę są całkiem fajne, no i dobry materiał 95% bawełna 5% elastan.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

Wysłany: 23 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen dawaj znać co Ci powiedzą. Na pewno wszystko będzie dobrze. Zależy co to też oznacza że mu się nie podoba. Może nic złego się tam nie dzieje a jedynie zbadaja profilaktycznie. Trzymaj się i nie stresuj:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amorek ja tez czuje sie zle od wczoraj. Tzn jakies takie dziwne klocia i bol brzucha, ale nie caly czas. Staram sie duzo lezec i nie wkrecac glupot.
    Maly tez ospaly bo mniej go czuje wiec moze sie przekrecil i laduje w plecy i dol brzucha. Wizyte mam za tydzien, ale nie spodziewam sie po niej duzo bo to nfz.

Co wy macie w tych koszykach ? :) Ja nie mam jeszcze nic. Tyle co probki dostalam i dwie buteleczki z niebieskiego pudelka.

Wysłany: 23 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak one mają guziki po bokach ;) Ale myślę że na kilka dni do szpitala wystarcza :)
    Mają całkiem fajny skład no ale na pewno nie umywaja się do tych za 80zł sztuka. Takie jakby kupione na ryneczku, nawet po zapachu czuć. Ale mi wystarcza :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-napy-6768201262?fromVariant=6768201262 ja zamówiłam coś takiego na szybko. Mapy dobrze trzymają

Kumen trzymam kciuki!

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:

te co kupiłam w lutym maja 76cm od kroku w dół dzisiaj te co kupiłam 78 cm, hm ma najdłuższe i najwygodniejsze są

3i49tv734kk70k5a.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen dobrze będzie. Jedź niech sprawdza i w razie potrzeby dzialają! Trzymam kciuki. Daj znac!

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy

Wysłany: 23 maja 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Amorek ja tez czuje sie zle od wczoraj. Tzn jakies takie dziwne klocia i bol brzucha, ale nie caly czas. Staram sie duzo lezec i nie wkrecac glupot.
    Maly tez ospaly bo mniej go czuje wiec moze sie przekrecil i laduje w plecy i dol brzucha. Wizyte mam za tydzien, ale nie spodziewam sie po niej duzo bo to nfz.

Co wy macie w tych koszykach ? :) Ja nie mam jeszcze nic. Tyle co probki dostalam i dwie buteleczki z niebieskiego pudelka.

U mnie młody też dzisiaj jakiś ospaly. Zobaczymy jak pozniej będzie.

No ja mam już kosmetyki dla młodego, do kapania czy pp kąpieli, jakieś kremy, gaziki, waciki, patyczki, Aspirator, podkłady...itd. Wszystkie kosmetyczne sprawy. Dla siebie też jakieś płyny do kapania, wkłady, gacie, no takie raczej pierdoly. Maści na sutki, wkładki laktacyjne, nakładki na piersi... Itd. No wiele rzeczy można tam od razu kupić. Ja tak tylko jak mi się przypomni to dokładam, żeby później zamówić na raz :)
    Najlepiej zrobić sobie listę i jechać po kolei :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ta pogoda też działa na dzidziorki. U mnie wczoraj dopiero w nocy trochę się powiercila

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ