Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki na jakiej firmy kosmetyki się zdecydowałaś?
Nie chcę emolientow i dobre opinie słyszałam o HiPP. Ma ktoś o nich jakieś zdanie?
Ktoś ostatnio wstawiał listę od położnej bi tak mi się przypomniało że był tam biustonosz koniecznie bez fiszbinów. A czemu bez? U mnie się właśnie sprawdził taki z. -
Lubieswieczki wrote:Tak one mają guziki po bokach
Ale myślę że na kilka dni do szpitala wystarcza
Mają całkiem fajny skład no ale na pewno nie umywaja się do tych za 80zł sztuka. Takie jakby kupione na ryneczku, nawet po zapachu czuć. Ale mi wystarcza
Ja miałam takie dwie i zuzywalam je do końca kp (przez 10miesiecy). I też dały radę, ale zaczęły po jakimś czasie irytować 😉 -
A ja uwielbiam deszcz, jestem fanką brzydkiej pogody ❤️ Aczkolwiek, jeszcze chwila i moje osiedle zacznie dryfować, bo kilka bloków dalej są już podtopienia wózkowni a wyjazd na główną przypomina bardziej spływ... Co za dużo, to niezdrowo 😉
Kumen, mam nadzieję, że strach ma tylko wielkie oczy i lada chwila okaże się, że sytuacja opanowana. -
Ja zdecydowałam się na emolium. Ale zamawiam na początek małe opakowania po 200ml żeby zobaczyć jak będą się sprawować. Później może się na coś przerzuce:)
Te hipp czytałam opinie że właśnie są średnie, bo też o nich myślałam.
Ja aktualnie noszę staniki z hm do karmienia takie miękkie. Po porodzie chce kupić takie normalne żeby dobrze podtrzymywaly też. Z esotiq planuje zakupić. Ale najpierw zobaczę jakich rozmiarów będzie mój biust bo teraz bez sensu kupować
Ps. Też z babydream też będę chciała ale chyba później. Na początek wezmę te emoliumWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 12:59
-
Jeżeli chodzi o kosmetyki dla dzidzi to ja wybralam derme na początek, ale jeżeli chodzi o inne to hipp oraz babydream ma B.dobre składy
ja zawsze wchodzę na bloga srokao i czytam analizy
-
aannkka wrote:Jeżeli chodzi o kosmetyki dla dzidzi to ja wybralam derme na początek, ale jeżeli chodzi o inne to hipp oraz babydream ma B.dobre składy
ja zawsze wchodzę na bloga srokao i czytam analizy
Do emoliun nie chcę przyzwyczajać skóry dopóki nie będzie potrzeby -
Lubieswieczki - to tak jak ja, również nienawidzę spać w koszulach. Co do Emolium, nie mam doświadczenia jak spisują się u niemowląt, ale ja osobiście bardzo lubię tą firmę. Produkty te poratowały mnie w sytuacjach kryzysowych. Szczególnie lubię emulsję do kąpieli no i mój HIT Krem Specjalny. Niezastąpiony.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Hipp- jak dla mnie badziewia. Miała mała uczulenie po ich produktach. Super się sprawdziły z rossmana babydream. Nie przywyczajajcie skóry dzidzi do emolientow! Bo potem będzie jakiś problem skórny i nie będzie co użyć. Na prawdę.
Mama_Staszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jakich kosmetyków potrzebuje taki noworodek? Pytam serio, bo ja sama używam tylko mydła, szamponu i odżywki jeśli chodzi o "czystość". A dziecko tego nie potrzebuje. Więc?
WIem, ze krem/ maść do pupy. Co jeszcze? Jakaś zasypka? Tego się używa przy kazdym przewijaniu czy w miarę potrzeby?
Chyba rzeczywiście potrzebuję szkoły rodzenia, nic nie wiem! -
nick nieaktualnyZ kosmetyków mieliśmy i oilatum i emolium i hippa i babydream 😅
Na początek polecam jednak emolienty - wlewasz do wody, nie musisz myć, mydlić, uważać na pianę itd., tylko delikatnie polewam, przecierasz, a po kąpieli dziecko od razu nawilżone 😊
Później jak dziecko siedzi to babydream/hipp jak najbardziej. W sumie bardziej mi babydream pasował i nadal używam dla dzieciakow albo babydream albo ziajkę 😊 -
Ja planuje kupić derme- emolientow nie będę wdrażać od początku bo gdyby się okazało ze maluch ma coś nie tak ze skóra to potem już niespecjalnie jest czym walczyć, poza tym one automatycznie wydelikacaja skore i znacznie szybciej można się nabawić „przyjemności”. Ja niestety się borykam z AZS i to mocnym wiec będę od początku obserwować skore malucha ale po rozmowie z dermatologiem jestem właśnie nastawiona bardziej na obserwacje niż od razu wytoczenie ciężkich dział
Jestem po wizycie, mała jak ostatnio była idealnie z wymiarami teraz miała skok i jesteśmy tydzień do przodu ❤️ 900g zdrowej dziewczynki, przepływy w tętnicach wszystkie ok, leży główka do góry i kopie mame po pęcherzu. Wyniki bardzo ładne, szyjka długa jak u żyrafy jak to doktor nazwał i zamknięta, z mojej wagi Lekarz zadowolony, widzimy się już w 3im trymestrze.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a23444eff1fb.jpgelvira, lgia1, Kaska, Pom-pon, Lubieswieczki, Aster4n, monkle, AnnaB., .sylwus++., pola0909, Laurka, agjot1979, VianEthel2, Ula_Lbn, Ann.., miczitanka, stayaway, Mańka, cytrynówka lubią tę wiadomość
-
My do teraz tylko emolium, córka ma AZS. Do pupy linomag, w zasadzie teraz czasem rez dajemy. Zależy od pieluch. U nas pampersy odparzały, jesteśmy na bambiboo, kosztują fortunę ale naprawdę są fajne. Pampersy podobno maja balsam i nie trzeba smarować.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Kark ja też właśnie tak myślałam że na początek emolium a później właśnie babydream te pierwsze kąpiele myślę że będzie ok. A później będzie można kombinować
Do tylka myślałam tylko o jakiejś maści ochronnej. Nic więcej żadnych zasypek czy kremów nie kupuje. Pampersy też chcę kupić po małej paczce z różnych firm. Żeby sprawdzić które będą pasowały. Bo jak i pampersy i z babydream czy dada będą tak samo ok to nie będę przepłacać i po prostu wybiorę te tańsze.
Także trzeba wyczuć
Mama Zuzia gratulacje. Jaka już duża dziewczynkaRośnie jak na drożdzach
A propo drożdży to właśnie czekam aż mi ciasto wyrośnie i mam zamiar robić babeczki z marmoladaJak mama i babcia kiedyś
Także tyle w kwestii kilogramów do przodu
U mnie +7 -
Położna mi też Hipp polecała i te rossmanowskie
Ja wrzucałam listę. Staniki bez fiszbinów żeby nie przytykały kanalików po bokach
Ja dzisiaj zgaga na maksa. Zaraz chyba sobie jakieś kakao zrobię albo coś, bo samo mleko już mi zbrzydło. Ciekawe jak to jutro po glukozie będzie, pewnie do końca dnia nic nie zjem. A muszę jeszcze podskoczyć do biura, bo mam odebrać sobie umowę do dnia porodu
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵