Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAha, my testowaliśmy już Rossmanowe Bambusowe. Odparzyły niestety jak większość.
Mamy jak u monkle - tylko pampers premium care chyba to się nazywa. Inne to raz za czas 1 paczka, ale i tak odparza i musimy wracać do tamtych pampersów 😒monkle lubi tę wiadomość
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:U nas Dady odparzają Basię 😞 Poprzednia dwójka w porządku, a Basia po jednym dniu sikula czerwona, po kilku dniach schodzi jej skóra i ma rany do krwi 👿
Laurka, nie pamietam czy wybraliście imię, ale właśnie jesteśmy u znajomych, którzy mają córkę Maję i pomyślałam, że do Luny i Gaii też by pasowała Maya 😉 I na 4 litery jest 😜
Karku kochany nie wybralismy jeszcze. Maya mi sie podoba. Pasowaloby, choc ciut glupio, bo rymuje sie z Gaja i chyba zbyt popularne jak na nasze upodobania. Ja mam typ przy ktorym bede sie juz upierac do konca w polaczeniu z imieniem, ktore maz wymyslil (doslownie wymyslil, bo takiego imienia ogolnie rzecz ujmujac nie ma, ale w Ameryce wszystko wolno!) jako drugim. No ale maz do tej pory nie powiedzial zdecydowanego tak lub nie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A w kwestii staników do karmienia - warto zainwestować w coś porządnego, zwłaszcza jak się planuje karmić dłużej np. rok albo i więcej. Ja miałam z fiszbinami, takie bez to tylko na noc, żeby wkładki trzymały, ale ja niecierpię chodzić w miękkich stanikach i bez ciąży (kompleks niedużego biustu). Nie zauważyłam, żeby to miało wpływ na na zatory u mnie, aczkolwiek na pewno jest w tym sens.
Koszul do karmienia też nie znosiłam, wolałam piżamę w górę i tak karmić. A już zwłaszcza te z odpinanymi bokami, zanim się odpięło i zapięło jedną trzęsącą się ręką (bo dziecko przecież płacze przy piersi na amciu) to mijały wieki. No ale do szpitala tak jest wygodniej, zwłaszcza wietrzenie czy przy obchodach jak sprawdzali gojenie się nacięcia czy wydzieliny połogowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:05
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
lgia1 wrote:Monkle, dziękuję za odpowiedź i chciałam Ci napisać, że my również dzisiaj z mężem mamy 4 rocznicę ślubu
) Także wszystkiego najlepszego dla Was!
Wszystkiego najlepszego dla WasTomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
klopsik wrote:Mi się za to udało dzisiaj spakować wszystkie za ciasne rzeczy, spodnie, sukienki, staniki.. dalej zostało mi tyle rzeczy oversize, że całe lato na lansie:D spodni ciążowych nienawidzę, ten pas mnie grzeje i drapie, więc swoje stare albo obniżam albo zaciągam i jest jeszcze ok. Polecam trik z gumką do włosów na guziku, to daje nam dodatkowe centymetry.
Dziewczyny poczytajcie o pampersach i innych pieluchach, jakiej chemii używają, żeby miały np. śnieznobialy kolor. Od chloru po kwasy, stąd jest większość wysypek i zaczerwienien. Rossmann wprowadził pieluchy bambusowowe, niebarwione, biodegradowalne. Ciekawy temat. Co do chustek nawilżanych jest taki model water wipes, gdzie 1% to olej z winogron reszta to woda. Może też dobra alternatywa zamiast chemii?? Tak tylko mówięMój M mnie przekonuje do pieluch wielorazowych
Klopsik ja glownie takie wlasnie wybieram. Pamietam horror mojego meza jak przy pierwszej corce wstal kiedys zeby ja rano przewinac po calej nocy, a pieluszka (chyba Huggies) eksplodowala! Doslownie wszystko ze srodka, caly ten wklad i te wszystkie chlonace dodatki. Obrzydliwe to bylo i wlasnie mozna bylo sie przekonac o tej chemicznosci zawartej w srodku.klopsik lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
monkle wrote:A w kwestii staników do karmienia - warto zainwestować w coś porządnego, zwłaszcza jak się planuje karmić dłużej np. rok albo i więcej. Ja miałam z fiszbinami, takie bez to tylko na noc, żeby wkładki trzymały, ale ja niecierpię chodzić w miękkich stanikach i bez ciąży (kompleks niedużego biustu). Nie zauważyłam, żeby to miało wpływ na na zatory u mnie, aczkolwiek na pewno jest w tym sens.
Koszul do karmienia też nie znosiłam, wolałam piżamę w górę i tak karmić. A już zwłaszcza te z odpinanymi bokami, zanim się odpięło i zapięło jedną trzęsącą się ręką (bo dziecko przecież płacze przy piersi na amciu) to mijały wieki. No ale do szpitala tak jest wygodniej, zwłaszcza wietrzenie czy przy obchodach jak sprawdzali gojenie się nacięcia czy wydzieliny połogowe.
Monkle przybij piatke! Witaj w klubie. Piersi praktycznie nie mam LOL W miekkim staniku zle sie czuje, wrecz jak fleja jakas. Wszystko mam z fiszbinami. Zatoru nigdy nie mialam.
I wszystkiego naj z okazji rocznicy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:25
monkle lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My zamowilismy fotelik avionaut pixel właśnie że względu na wagę
mieszkam na 3'cim piętrze więc było to meega ważne
w późniejszym czasie codziennie będę zawiozic i odbierać starszego synka z przedszkola więc się nadźwigam
A jeszcze gdyby się urodziło takie jak pierwsze czyli ponad 4kg to już na starcie prawie 7 do noszenia haha
lgia1 lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Dziewczyny, a jakich kosmetyków potrzebuje taki noworodek? Pytam serio, bo ja sama używam tylko mydła, szamponu i odżywki jeśli chodzi o "czystość". A dziecko tego nie potrzebuje. Więc?
WIem, ze krem/ maść do pupy. Co jeszcze? Jakaś zasypka? Tego się używa przy kazdym przewijaniu czy w miarę potrzeby?
Chyba rzeczywiście potrzebuję szkoły rodzenia, nic nie wiem!
Niewiele. Mozna jakis delikatny plyn do kapieli, ale mozna kapac w samej wodzie. My np. mamy bardzo twarda wode, wiec ja smaruje dzieci kremem po kapieli.
Przy pierwszej corce uzywalismy zasypki do pupy czasami w postaci maczki ziemniaczanej - naturalny sposob zamiast jakichs pudrow/talkow dla dzieci. Z mlodsza juz tego nie robilismy. Generalnie poza odparzajacymi kupami w trakcie intensywnego zabkowania ma ladna pupe. A na powazne odparzenia warto cos miec, ale tego sie uzywa w razie potrzeby. Mi nie odpowiadaly zadne amerykanskie produkty do konca i zaczelam sprowadzac Sudocrem z Polski.Pom-pon lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witajcie kochane Ja też po wizycie synek waży już 914 g. Wszystkie przepływy w porządku. A jeżeli chodzi o wyniki badań byłoby ok gdyby nie te dość liczne bakterie, mam zrobić posiew.
Zapytałam lekarza czy to, że nie czuję ruchów a jak czuje to B. rzadko oznacza jakiś problem, on twierdzi że nie ponieważ nawet podczas badania, synek bardzo się wiercił a ja kompletnie tego nie czułam... i to z pewnością wina tego łożyska na przedniej ścianie, także już nie będę schizować.
Buziaki kochane♥️😘monkle, Aster4n, Mama_Zuzia, kark zakamuflowany na maksa, Lubieswieczki, Agusia_pia, elvira, k878, Karmazynova, miczitanka, Mańka, cytrynówka, AnnaB., stayaway, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Cyntia zdecydowanie wina lozyska na przedniej scianie, skoro synek wazy juz ponad 900 g i byl aktywny w czasie badania! Super rosnie. Nie wspominajac nawet, ze to prawie dwa razy tyle, co mowi Twoj suwaczek...
U nas deszcz lal bite dwa miechy. Dzisiaj 4 dzien slonca z rzedu! Od razu czuje, ze zyje! W przerwie na lunch przeszlam sie na krotki spacerek po mrozona kawe (normalnie nie lubie mrozonej, ale tak mnie naszlo akurat) i mmm jak mi dobrze od tego sloneczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 18:01
Mama_Zuzia, Cyntia lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mama_Zuzia i Cyntia super dzieciacxki, gratulacje. Niedługo pykną nam już tu kilogramy.
Laurka ja też normalnie zero biustu tylko pushupy. Teraz jak urosły w ciąży to wydają mi się takie wielkie. Najgorsze jest to że teraz wszystkie stanik mi przeszkadzają, uciskają czuje się jak w zbroi. Mimo że są luźne pod biustem to mi się wydaje że nie. Chyba się odzwyczaiłam.
U mnie dziś znów gorzej psychicznie. Bardzo szarpią mnie nerwy. Chyba nerwica mi się nawraca. Chyba za dużo czasu siedzę sama. Wiem że muszę się ogarnąć bo to niedobre dla dziecka ale to niełatwe. A chyba za bardzo nic na uspokojenie brać nie mogę. Na dodatek brzuch mi się napina też dziś bardzo i pobolewa. Może też nerwy.Cyntia lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Kumen jak wygląda sytuacja, jesteś już w szpitalu?
Vian tak dobrze to czytac, że u Cb w porządku! Powiedz mi czy wychodzisz w ogóle z domu? Czy tylko do toalety?
Zaczeli mi podawać zastrzyki przeciwzakrzepowe no i czekam na wyniki posiewu.
Jutro ma cesarke dziewczyna z pokoju, 37tc jak ja bym już chciała być w tym tygodniu ciąży!
-
Astern do toalety, do kuchni a z domu to na krzesełko postawione na ganku jakieś 2-3 kroki od drzwi. Podziwiam zarosnięty ogrodek 😉
Masz tylko te zastrzyki? Nospa, magnez, luteina, cokolwiek?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
Ja mam zamiar na początku myć tylko woda i waciki dzidzie ale zamówiłam też chusteczki nasączone woda. 10zł jedna paczka no ale zobaczymy co to, raczej na wyjścia gdzieś chciałam mieć. Wirm że maluch podrosnie to już będę używała normalnych wilgotnych chusteczek
Ja też bym chciała być już pod koniec ciąży... Marzy mi się już malucha przytulić
Kumen ale coś jesCze powiedział? Jest jakiś powód do niepokoju że Cię zostawili skoro wszystko ładnie wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 19:41
-
35mm dluga, twarda i zamknieta, czego chciec wiecej? Pytanie co sie tamtemu nie podobalo.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyBiala Podlaska.
Polozna mnie zmierzyla dzisiaj dziwnymi mwtalowymi szczypcami, sprawdzala czy dzidziz w przyszlosci da rade przecisnac sie przez kanal rodny.
Ten szpital to jest masakra, trupiarnia itd. Poczytajcie sobie w necie opinie o ordynatorze:)
Ale tyle bylo przypadkow ktore zle sie skonczyly ze teraz to pilnuja wszystkiego. Ale podobno moja szyjka to jest dobra, i byla dobra rano. To lekarz w poradni ktory mnie macal zle wymacal:)