Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Witam sie w ten pochmurny dzien
ehh jade dzis na badania i robie test obciazenia glukoza. Pyklam sobie rano cukier z palca i 92... Az boje sie tych wynikow. Fakt ze w labo bede za ponad godzine. Oby wyszlo ok.
Synek dzis wstal z goraczka. Oby to tylko od zebow. -
My już z córką też na nogach i po śniadaniu;) dalej taka parszywa pogoda u nas. Mam nadzieję ze od jutra będzie lepiej bo na 3 dni jedziemy w góry.
Dzidzia w brzuszku też już rozrabia. Przed chwilą mnie strasznie nisko kopnela aż się wystraszyłam. Muszę jakoś dotrwać do wizyty....AnnaB. lubi tę wiadomość
-
Mi trochę niedobrze i lekkie zawroty głowy ale znośnie. Za 15 minut kolejne pobranie. Zapytałam zapytać ile z palca było, zaraz się dowiem.
Dziwne że nie można smakowych. U mnie nic nie mówili, nawet lekarz kazał kupić smakową. Ale wzięłam tą do rozpuszczania bo w tej gotowej to pewnie cała tablica mendelejewaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny kciuki za glukozy. Ja nigdy nie miałam więc nie wiem co mnie czeka, ale pójdę tak za dwa tygodnie
pytałam w labie u mnie i oni mają glukoze mogę tylko przynieść sobie wycisniety sok z cytryny. Także wezmę i zobaczymy:) Najbardziej boję się że bez jedzenia nie wytrzymam tyle czasu... U nas wczoraj było zimno dość a dziś znów ładna pogoda się zapowiada
Także tyle dobrego
-
Czesc dziewczynki.
Wlasnie czytam, ze te kontrole z ZuS to jakas grubsza sprawa. Juz pojawila sie nawet oficjalna skarga do rzecznika praw obywatelskich. Nie chodzi o same kontrole, ale o sposob traktowania kobiet. Na razie z tego co widze za punkt honoru obraly sobie mamy z DG.
Jak chcecie wkleje Wam caly watek z fb. -
Dzień dobry
Kciuki za wszystkie badania- ja znowu ledwo przytomna wstałam, muszę młodego zawieźć do przedszkola a tatę na lotnisko i czeka mnie robienie projektów na studia- został mi tydzień a nauki strasznie dużo
Marchev- pewnie, wklejaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 08:11
-
witajcie
Lubieswieczki ja też myślałam, że nie wytrzymam bez śniadania, bo ja mam tak, że jak nie zjem to zaraz mi słabo i głowa mi pęka. jednak chyba mózg dostał taką dawkę glukozy, że do godziny 11 nie miałam ochoty na jakiekolwiek jedzenie
bardzo się obawiałam tej glukozy z obciążeniem. jednak wypicie jej przynajmniej dla mnie w ogóle nie było straszne. trochę bardziej słodki napój. wypiłam w ciągu 30 sekund i totalnie nic mi nie było. akurat mieli w laboratorium glukozę o smaku cytrynowym. -
Ja mialam bezsmakowa glukoze. Jakos poszlo wypilam. Za 10 min mam kolejne pobranie i o 10 ostatnie. A juz myslalam ze mi nie zrobi bo nie mogla sie wkuc w zyle i juz miala odpuscic ale mowie ze mam dzis opieke nad dzieckiem i jakos poszlo.
Z palca mialam 85. A w domu 92 na swoim glukomentrze. Ehh te sprzetyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 08:53
-
Drogie Panie - pojawiały się tutaj na grupie posty odnośnie kontroli prowadzonych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych. Jestem jedną z setek a może i już nawet tysięcy kobiet, które w ostatnim czasie przeszły przez koszmar tzw. "postępowań wyjasniajacych".
Coraz częstsze, dyskryminujące działania ZUS – staraniem przedsiębiorczych kobiet znalazły swoje odzwierciedlenie w zawiazaniu Ruchu Społecznego Kobiet na Działalności, z pomocą księgowych i prawników powstała skarga, która ma na celu nagłośnienie ostatnich działań ZUSu wobec kobiet prowadzących działalność gospodarczą. Wiemy, że tych "etatowych", też sprawdzają, ale póki co zaczynamy od siebie, jesteśmy lekarkami, psycholożkami, fryzjerkami, kosmetyczkami, prowadzimy biura turystyczne, agencje doradcze, sklepy, usługi transportowe, jesteśmy grafikami, analitykami etc. ale przede wszystkim jesteśmy MAMAMI.
Nie mamy nic przeciw kontrolom, popieramy uczciwość, ale chcemy aby kontrole odbywały się w poszanowaniu naszych praw i godności, nie wzywano nas kilka dni po porodzie w połogu z noworodkiem na ręku, nie chcemy odpowiadać na pytania typu :dlaczego zachodzila Pani w drugą ciążę czy też dlaczego dziadkowie nie pomagają opiekować się wnukami - mamy dowody na każdą taka sytuacje! Karygodne że ZUS zatrzymuje zasiłki po kilka miesięcy nie informując o przyczynie postępowania.
W dobie "Państwa Prorodzinnego" stanowczo się nie zgadzamy.Uczciwie pracujemy i nie chcemy by z naszych "minusów" Państwo finansowało wszelkie "plusy" i ordynarnie prowadziło dalej politykę rozdawnictwa naszym kosztemm
Poniżej link do skargi oraz formularza na którym możecie wyrazić swoje poparcie – im Nas więcej, tym większe szanse mamy na to, żeby coś zmienić! Skarga idzie do Rzecznika Praw Obywatelskich, Rzecznika Praw Dziecka oraz Rzecznika Małych Średnich Przedsiębiorców.
1. Proszę przeczytajcie skargę zamieszczoną w poniższym linku
https://link.do/hmQ8f
2. Podpiszcie formularz
https://link.do/1HstJ
Skan z podpisem formularza należy wysłać na:
📩[email protected]
Oryginał wysyłacie pocztą na adres:
📬 Ruch Społeczny Kobiety na Działalności,
pl. Niepodległości 3/6
58-500 Jelenia Góra
https://link.do/hmQ8f
https://link.do/1HstJAnnaB. lubi tę wiadomość