Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oby w końcu przestało padać. Moja Martynka ma w niedzielę Komunię Świętą i długość sukni na styk. Jak będzie mokro to suknia będzie czarna 😁
Laurka to okropne jak podchodzą do tematu nadciśnienia u Ciebie. Rzucawka jest bezpośrednim zagrożeniem życia i matki i dziecka. Już nie wspominając o pracy z takim ciśnieniem. Ja miałam takie obrzęki, że nogi mogłam tylko wysunąć w klapki o 2 numery za duże. Jak znajomi przychodzili w odwiedziny do szpitala to wchodzili do mojej sali, rozglądali się i wychodzili. Miałam takie obrzęki na twarzy, że trudno mnie było poznać 😁
Kaśka - należy ograniczyć spożycie soli albo najlepiej wykluczyć sól z diety. Uzupełniać białko w diecie jeśli dużo ucieka. Predyspozycje do zatrucia mają pierworódki, kobiety po 35 roku życia, kobiety w ciąży mnogiej. Zwiększa się ryzyko w przypadku nadciśnienia przed ciążą, cukrzycy ciążowej, chorób nerek itp. No i u mnie ze względu na brak jednej nerki
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 08:48
-
Cześć dziewczyny:)
Nie pociesze was bo podobno taka pogoda ma być do 15 czerwca. Mam nadzieję że nie bo sama gorzej się czuje.
Trzymam kciuki za wizyty! I również proszę o kciuki, wizytuje dzisiaj o 19:40. Ciekawe co powie na to wpisane malowodzieno i ma potwierdzić plec dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 08:48
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualnyMama Zuzia, ale wczoraj znowu jechaliśmy i wszędzie wokół Krk deszcz i burze, a w Krakowie ładnie ☺ Chociaż my do 13 byliśmy.
Ja z wagą miałam:
+15kg
+12kg
+9kg (cukrzyca od 21tc)
Teraz za niedługo 25tc i mam niecałe kilo na plusie, ale cukrzyca od początku.
Ech, ja muszę się udać do diabo, bo ginka kazała zrobić krzywą (bez sensu, bo i tak jestem na diecie i się kłuję, krzywa nic w tym temacie nie zmieni), a jak jej powiedziałam, że nie zrobię, bo to za duże obciążenie dla mnie i dziecka to mi kazała właśnie iść do diabo po zaświadczenie, że nie muszę.
Wizyta za 2 tygodnie, z moim leniem w ciągu ostatnich dni nie ma szans, żebym na nfz zdążyła 😌 -
nick nieaktualnyDziewczyny, a jak macie z ciuchami ciepłymi ciążowymi? Chodzi mi o ilość?
Bo ja się nastawiałam na ciążę jak z synem i mam sukienki, 2 krótkie spodenki, legginsy 3/4, czyli tak naprawdę wszystko na ciepłe dni.
Z ciuchów na niepogodę mam tylko 1 jeansy i 1 legginsy całe.
Zastanawiam się czy jeszcze jednych legginsów nie dokupić, bo jak taka lub podobna pogoda do września będzie to może być kłopot. -
Ula- to pogoda „idealna” do komunii, oby się wypogodzilo u Was!
Elvira- mocne kciuki również za Twoja wizytę i płeć :*
Kark- a w której części Krakowa tak było? Bo u mnie ciagle lało 😭
Jeśli chodzi o ciuchy to ja w dalszym ciągu w większości nosze swoje sprzed ciąży plus jeansy z niskim stanem, spodnie takie bardziej dresowe ktore są na gumce, mam tez legginsy ciążowe wiec póki co wystarcza mi -
Ja na razie mam 2 pary jeansów ciążowych, bo w trzecie już nie wchodzę (dostałam od przyjaciółki, ale ciasne w biodrach). Do tego 3 pary legginsów. Chciałam sobie jeszcze te z lidla większe dokupić, może jutro mi się uda, bo te szare są spoko ale mniejsze niż granatowe. I pewnie do końca ciąży w S-kach nie pochodzę
Do tego 1 krótkie spodnie ciążowe i 3 pary takich sprzed ciąży, ale szerokich na gumce to też pochodzę. Plus spódnica z biedry i jedna szeroka sprzed ciąży w którą się zmieszczę. I 3 sukienki. Chcę sobie jakieś letnie kiecki kupić jeszcze, takie bardziej zwiewne bo mam bawełniane.
Ta pogoda jest strasznie niepewna. Ale myślę, że teraz narzekamy na deszcz, a zaraz nam się dupki pogotują w upale...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kark, ja mam 1 pare jeansów i 1 pare legginsów. Nie kupuje więcej, bo ja nie lubię chodzić w spodniach w ogóle. Mam tez rajstopy ciążowe, wiec jak się ruszam dalej niż do sklepu to ubieram spódnice czy sukienkę, bo jednak chce jakoś lepiej się poczuć.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
cytrynówka - póki co od początku byłam nastawiona na cc, ale do końca decyzja jeszcze nie zapadła. Mam dużo obaw co do cc ale też sporo problemów zdrowotnych za nim przemawiających. No i póki co jeśli mała będzie rosła w takim tempie to wygląda na to, że będzie duża.
alex0806 - Co do opóźnień u lekarza. U mnie 1,5h to standardowo, chociaż chodzę prywatnie. Co do zwolenienia w systemie może pojawić się po kilku dniach, jednak powinien mieć wiadomość na swoim profilu odnośnie wystawienia takowego zwolnienia. Co do krzywej, fajnie że możesz wziąć cytrynową, u mnie tolerowali tylko zwykłą, ale i tak nie było najgorzej. Dasz radę kochana. 3mam kciuki.
Mama_Zuzia - masz rację nie ma co się stresować wagą, ale to czasem trudne. Chociaż najważniejsze, aby np. nadmierny przyrost nie był spowodowany jakimiś problemami zdrowotnymi np. cukrzyca itp. Jeśli wyniki są ok to faktycznie chyba trzeba wyluzować.
Karmazynova - ja mam hemoroidy już chyba z 3 miesiąc. Mi nie pomaga nic. Próbowałam maść Posterisan i Procto-Glivenol. Efekt bardzo marny cały czas są. Lekarka radziła jeszcze czopli Posterisan, ale też wątpię, że pomogą. Niestety u mnie hemoroidy są duże i stan bardzo zaawansowany.
animka899 - chętnie też bym wyłączyła opcję deszczu, i w ogóle tej super pogody. Może mi aż tak sam deszcz nie przeszkadza, jak to, że cały czas jest ciemno, pochmurno, duszno i ciśnienie skacze co rusz. Bo z drugiej strony tak sobie myślę, że upały będą jeszcze gorsze, a u mnie dodatkowo alergia nabierze na sile.
Ula_Lbn - z tego co słyszałam to od piątku ma się pogoda poprawić, w niedzielę ma być już całkiem nieźle, tylko nie jakoś bardzo gorąco. Oj oby nie padało i komunia się udała. Przecież wszystcy tyle wyczekują na ten dzień, a dla małej pamiątka na całe życie.
kark - ja też sie zastanawiam co do cieplejszych ciuchów. Póki co wyszłam z założenia, że nastawiam się na letnie typu sukienka, któtsze legginsy czy spodenki, ale teraz mam spore wątpliwości. Od dziś promka ciuszków ciążowych w Lidlu i sama nie wiem.Karmazynova lubi tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
U mnie też ma być cieplej od jutra właśnie. Oby, bo chcemy z mężem się gdzieś ruszyć z domu w ten weekend
Lenka tu chodziło o L4 z kwietnia. Było w systemie to z marca i dopiero wczorajsze wskoczyło, z dziurą pomiędzy. Ale to chyba jakiś błąd systemu, bo dzwoniłam dzisiaj do kadr i wszystko graA co do wizyty, pierwszy raz miałam takie mega opóźnienie. Chodze na medicover. Może przez wzgląd na późną godzinę. Plus 2 babki zapomniały potwierdzić w rejestracji że są, a lekarz je wziął normalnie w terminie. Pewnie myślał, że ma więcej czasu, skoro one w systemie mu nie wskoczyły, że czekają.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja z ciążowych rzeczy mam jedne spodenki j leginsy z Lidla oraz trzy koszulki. Póki co nie potrzebuje więcej, bo używam ubrań sprzed ciąży. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych typowych ubrań ciążowych i też dało radę. Takze, póki nie muszę to nic nie kupuje, nie lubię gromadzić rzeczy na chwile.
Dziewczyny, nie narZekajcie tak na ta pogodę, bo jak prze 2miesiace później przygrzeje po 30+ to szybko wam się znudzi 😉 tak miałam w pierwszej ciąży, dramat dla samopoczucia, wychidzilam na spacer po 20godzinie - wcześniej się nie dało -
Mama Staszka- ja narzekam, bo nie chodzi o to żeby było +30, niech i będzie +10, ale ciągły deszcz meczy i jest uciążliwy. Jest ciemno, ponuro, a miesięcy słonecznych jest na tyle mało w Polsce, ze każdy kolejny miesiąc na minusie to szkoda.
W Polsce nie ma temperatur które sa fajne i przyjemne- albo jest +40, albo zimno jak cholera albo pada. Chodzi jedynie o jakaś równowagę w tym wszystkimtez przeżyłam ciąże w ogromnych upałach, wiec ze skrajności w skrajność
-
nick nieaktualny
-
Kark- no to kompletnie nie moje regiony, stad zapewne różnica
Mama Staszka- bo możemy, mnie męczy taka pogoda jak padają strugi deszczu wiec narzekam 😂 ja wole +30 niż to do mam aktualnie na zewnątrz i nawet z dzieckiem nie mogę z domu wyjść -
hej hej kurde obudzilam sie o polnocy zjadlam slodkie i popilam pepsi, jakie mialam sny zrabane ze nawiedzony dom jakies diably masakra, u mnie tez pogoda dupna ale niby w radio mowili ze koniec z deszczem juz, ale jednak ja wole taka niz upaly... bylam w lidlu kupilam spodneki krotkie ciazowe bardzo fajne sa i dokupilam sobie dlugie spodnie szare jeansowe , sa dluzsze niz byly ostatnio w ofercie a mam jeszcze z hm wiec moze jest jakaś chętna duszyczka na spodnie jeansowe co nie ma takich dlugich nog?
r.34
??? kciuki za dzisiejsze wizyty
dzis przyszly do mnie smoczki z lovi są obłędne
a dziś chyba jeszcze zamowie już gemini w sumie dużo tego nie wyszlo jedne podklady, dwa opakowania majtek i lanolina
-
Ja zamówiłam w Lidlu online tshirty i sukienkę ale jeszcze nie przyszły. Czekam juz ok. tygodnia na przesyłkę.
Mam kilka tshirtów, jeansy i 3 sukienki z H&M. A na chłodne dni kupiłam sobie bluzę ciążową na Olx i z niej jestem najbardziej zadowolona 😁
Mama_Zuzia ja doskonale Cię rozumiem. Mieszkałam kiedyś przez pół roku w Anglii i mimo że nie lubię upałów i myślałam, że klimat będzie mi sprzyjał to miałam wrażenie, że wpadam w depresję przez pogodę. Cały czas wiało albo padało. Jak było ładnie to jeszcze się nie zdążyło ruszyć gdzieś i już padało. Pojechaliśmy w lipcu pod namiot to trzeba było na szybko kupować grzejnik do namiotu bo taki ziąb był w nocy 😁
Zawsze mnie zastanawia jak się żyje w Anglii tym wszystkim portugalczykom itp. co są przyzwyczajeni do zupełnie innego klimatu 😊
-
Ja przez ten deszcz to już mam listę, co w jakim sklepie muszę kupić, tak żeby nie płacić bez sensu za dostawę z różnych miejsc, tylko kupić w miarę możliwości w 2-3 sklepach. Koszyk w Gemini tez już mam, ale u mnie wyszedł spory, koło 350 zł.
Dziewczyny, a ile będę potrzebować okryć kąpielowych dla dziecka? To się pierze codziennie?Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Dzień dobry,
a ja Wam powiem, że ja się bardzo dobrze czuję z moimi 5 kg dodatkowymi
Lubię mój brzuch, bo wygląda jak ciążowy, a nie gruby, no i wreszcie mam jakieś piersizresztą bardziej niż przytycia obawiam się stanu skóry już po schudnięciu, bo jeszcze przed zajściem odpuściłam treningi i taka skinny fat się zrobilam.
Co do ubrań ciążowych - mam jeansy, legginsy z hm, spodenki krótkie z hm, 3 koszulki z lidla i sukienkę też domu mody LidlPoluję jeszcze na dwie kiecki z zalando i stroj kapielowy. Mega dużo.
Mój plan na dziś obejmuje wizytę w aptece i powstrzymanie się od kupna kilograma wafelków czekoladowych i wciągniecia ich wszystkich popijając zimną wodą... od dwóch dni się powstrzymuję.
Miłego dnia!
Ula_Lbn lubi tę wiadomość
-
Hejka
Ja koszyk w Gemini mam już spakowanytrzeba tylko zapłacić i zamówić ale to chyba zrobię w lipcu
Wróciłam właśnie z zakupów i oczywiście dopiero jak weszłam do domu to dostałam smsa że paczka jest już w paczkomacie. A dopiero co tam byłamzamówiłam 2 koszule ciążowe do szpitala i ciekawe co tam przyszło, bo z przesyłką wyszło 63 zł a nowlrmalnie w sklepach mega drogie są te koszule.
Mnie dziś dziasla dalej męczą. Kupiłam jednak chociaż lacalut do płukania i umówiłam się na przegląd ale dopiero 28.05 więc oby ten płyn coś złagodzil. Bo pasta normalnie sprawuje się super