Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalex0806 wrote:Ja prałam w 40
Jakby je wyprać w 60 czy więcej to by się pewnie pokurczyły
i dlatego wole Was zapytac:)
-
Co do prania to ja planuje w lipcu z racji ciąży zagrożonej wolę być przygotowna szybciej
Co do temperatury to białe zawsze w 60 stopniach, reszta 40chyba, że chodzi o ubranka które przyniosę ze szpitala to 90 stopni żeby wygotować bakterie więc wezmę same białe
-
Prawda jest taka że dobre jakościowo rzeczy się nie skurcza. Ja uważam że 40 to za mało zdecydowanie. Dlatego ubranka wszystkie puszczalam na 60 i nic mi się nie stało ale tez to były rzeczy dobrych firm bo to podostawalam.
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanimka899 wrote:Pralam w loveli ciuszki w 60 a pieluchy 90.
Też uważam, że 40 to za mało dla noworodka. Jak bobasy będą starsze to pewnie, ale narazie 60 - jakby się coś zeszmaciło czy skurczyło to jakoś przeżyję, bobo jest ważniejsze
Jusi 28 lubi tę wiadomość
-
Ja pod koniec lipca się przeprowadzam i bez sensu jeat mi prac ubranka a później pakować w karton i przewozić więc nawet nie mam możliwości szybciej niż sierpień
Obym się wyrobila
Ja kupiłam płyny jelp i w nich będę pralaAle nad temperatura to nie wiem
W 90 chyba bym się bała więc myślę że 40 czy 60 pójdzie
-
Ja zawsze pralam i piore w 40 st. Rzadko w 60. Malego ciuchy juz piore w swoim plynie do prania i nic sie nie dzieje. Maluszka bede prala oddzielnie wiadomo.
Co do wyprawki ja wszystko zrobie w lipcu. Najpierw malowanie pokoju zakup komody i bede sciagac pudla ze strychu z ubrankami po synku i prac powoli. Wozek i kolyske w sierpniu sie zdejmie. A torbe spakuje na poczatku sierpnia. -
U mnie jest program na ubranka dzieciecie i jest ustawiony od nowości na 60 stopni.
pola0909 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
40 stopni wystarczy jeśli potem to wyprasujesz. Jeśli nie to zaleca się 60. Niektóre ciuszki z lidla można spokojnie prac w 60. Tetra - 95. Ja tez raczej na lipiec się nastawiam z ciuszkami, potem na świeżo przeprasuje jeszcze raz.
U nas jelp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 20:52
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
kupię do prania żel/proszek JELP, jakoś bardziej mi odpowiada zapach niż Loveli.
Wypiorę w 60stopniach, potem wyprasuję, pewnie pierwszy i ostatni raz
a te poszpitalne to wypiorę w 90 razem z pieluchami tetrowymi, więc kupię jakieś jednokolorowe, chyba właśnie białe ( chociaż jak walnie smółkę w te śnieżnobiałe bodziaki to się popłaczę)
-
nick nieaktualnyJa zawsze dzieci tak w wieku 6 miesięcy zaczynam przestawiać na normalne pranie. Z każdym praniem mieszam dziecięcy płyn i dorosły, dając coraz więcej z proporcji i sprawdzając czy czasem skóra jakoś źle nie reaguje
Dziewczyny, mam pytanie - biorę żelazo na noc. Jakbym chciała zbadać jego poziom na czczo jutro z samego rana to mam dzisiaj na wieczór nie brać, czy przerwa ok 10-11h wystarczy, żeby był wiarygodny wynik? -
nick nieaktualnykark zakamuflowany na maksa wrote:Ja zawsze dzieci tak w wieku 6 miesięcy zaczynam przestawiać na normalne pranie. Z każdym praniem mieszam dziecięcy płyn i dorosły, dając coraz więcej z proporcji i sprawdzając czy czasem skóra jakoś źle nie reaguje
Dziewczyny, mam pytanie - biorę żelazo na noc. Jakbym chciała zbadać jego poziom na czczo jutro z samego rana to mam dzisiaj na wieczór nie brać, czy przerwa ok 10-11h wystarczy, żeby był wiarygodny wynik?
Jeslu chodzi o zelazo to wedlug mnie zalezy od tego jakie bierzesz. Jesli tardyferon, to sa to tabletki o przedluzonym uwalnianiu wiec prosze nie brac na noc. Bylam w takiej samej sytuacji jak Ty, tez chcialam zbadac na czczo, W sprawie innych rodzajow to nie wiem i sie nie wypowiem.kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość
-
Czytając chciałam odpowiedzieć każdej z was. Doszłam do końca i nie pamiętam nickow 🙈
Co do lini to nie miałam w pierwszej ciąży teraz też nie ma .
A co do wyprawek to w tej ciąży mnie nie ciągnie. Jakaś taka nie ogarnięta jestem. Nawet nie wiem co mam kupić a tu do września szybko przeleci .
Vian mam ten sam problem. Czasami mam wrażenie że się udusze. Wydaje mi się że macica w najwyższym punkcie jest w 8 miesiącu, jeżeli źle mówię to poprawcie.
My na szczęście już zdrowi. Pogoda ma się poprawić od jutra podobno to taki +Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 21:22
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualnyKumen dokładnie te biorę 😂 Plus Duphavit, także 110mg żelaza co wieczór 😦
Już mam takie jazdy w ubikacji, że chcę sprawdzić jutro co i jak. Powinnam przy 200mg progesteronu z lutki mieć zatwardzenie na maksa, a tu z rannego rozwolnienia zrobily się ranne biegunki, a od 3 dni z rannych biegunek całodniowe 😞 -
nick nieaktualnykark zakamuflowany na maksa wrote:Kumen dokładnie te biorę 😂 Plus Duphavit, także 110mg żelaza co wieczór 😦
Już mam takie jazdy w ubikacji, że chcę sprawdzić jutro co i jak. Powinnam przy 200mg progesteronu z lutki mieć zatwardzenie na maksa, a tu z rannego rozwolnienia zrobily się ranne biegunki, a od 3 dni z rannych biegunek całodniowe 😞 -
nick nieaktualnySorki niechcaca kliknelam wyslij choc bylam w trakcie pisania:)
No to po kolejnym porannym zatwardzeniu wyrzucilam to cholerstwo w kąt szafki. Biore moze raz w tyg o ile pamietam, i morfologia wychodzi spoko, oczywiscie mowie o parametrach czerwonych krwinek, bo reszta to albo za duzo albo za malo:)
Podziwiam, ze bierzesz zelazo przez caly czas, bo ja to do tej pory bym sie chyba hemoroidow nabawila od tej proby uwolnienia z siebie tego zalegajacego demona:)Mila lubi tę wiadomość
-
RudaAnna- zgadzam się w 200%, ja też zielona, a dzięki Twojemu pytaniu już mam podrobione notatki co i jak
ja mam termin na koniec września, więc też się nie biorę wcześniej za pranie niż sierpień. Co nie zmienia faktu, że dziś przyszła do mnie kolejna paczka z ciuszkami
-
Mama_Zuzia-położna na pewno w szpitalu, ale jakby była możliwość (bo w sumie nie wiem), to chciałabym, żeby później też nas odwiedziła już w domu.
Oh a my nie mamy jeszcze tak wielu ubranek, żeby myśleć o praniu 🙈 Poza tym podobnie, jak Stayway mam termin na koniec września. Mam nadzieję, że nie zrobi się tego październik, bo sama urodziny mam w pierwszej dekadzie października. Całe życie ubolewalam, że mam imię, jak moja mama a tu córka równie dobrego zonka by mi zgotowała 😂
Ehh zwariować idzie z tym moim spaniem... Wstałam dzisiaj przed 8 a i tak teraz nie mogę zasnąć.