X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z krzywej :o Z pierwszym synem weszło lekko, ale teraz masakra... No nic zostało teraz czekanie :o pierwszy pomiar z palca sprawdzajacy to 85 więc super :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • k878 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    K878, no właśnie o jakich zarazach mowa? 😅 Bo ja nie dopisałam wcześniej właśnie tego, że rozumiem, że ktoś chce żeby było ładne i bez zagnieceń /choć moje pranie jakieś pogięte nie jest/, ale wybijanie zarazek?

Kupowe i ulewaniowe bakterie :) i to cosprzqtnie przy okazji wizyty pod łóżkiem albo w przychodni :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na normalny żel do prania będę przechodzić chyba szybciej niż po 6mcu, żeby nie zeszło się to z rozszerzaniem diety i potem ewentualna wysypka czy podrażnienie skóry to nie wiadomo od czego będzie.
    Trzymajcie się dzielnie na krzywych cukrowych :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 09:48

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • monkle Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja do szpitala wszystko wyprałam i wysuszylam i wyprasowałam. Do 6 miesiąca chyba dalej tak robiłam - prałam w 60 stopniach, suszyłam w suszarce i prasowałam. Potem przeszłam na nasz proszek i nasze pranie więc zeszłam do 40 stopni i nic się nie dzieje.
    A co do prasowania, to prasuję do tej pory :D bardziej, że chcę żeby miał mięciutko niż na zarazki, ale nie robię tego jakoś mega dokładnie, bardziej tak przelecę te ubrania.
    Mówiłam już że rozpieściłam tego swojego małego bachorka :D? Tak to chyba jest jak się jest po przejściach, chucha się i dmucha jak nienormalny :p

Witam się w kolejnym, 25. tygodniu :) i życzę miłego dnia - w końcu pogoda zapowiada się piękna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 09:53

kark zakamuflowany na maksa lubi tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • k878 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A mnie od kilku dni swedzi blizna po cc a wczoraj zauwazylam ze jest lekko sina a byla czerwona. Musze ginki zapytac o to na wizycie za tydzien mam :) oj za 6 dni!

Ja raz miałam zapalenie skory na bliźnie, poszło od zapalenia mieszka włosowego. Antybiotyk na tydzień i przeszło

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w nowym, 24 tygodniu. Jak ten czas leci 🙈

Co do moich perypetii z ZUS, to już mnie lubią. Wysyłają mi teras tygodniowki po ileśset złotych. Czuję się, jakbym dostawała kieszonkowe.

Poza tym, w Krakowie wreszcie ładna pogoda ❤️

manda21 lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana i po śniadanku :) ja Was podziwiam o której wstajecie bo ja bez budzika o 10 codzień w życiu bym nie wstała haha:) ja prasuje teraz każde pranie wiec myśle ze dzidzusia to dopiero będę tym bardziej ze u mnie wyczekane dwie kreski to myśle ze tez będę chuchać i dmuchać ale nie chciałabym zwariować przy okazji ;) ale dzisiaj duzo z Was robi krzywa ,trzymamy za Was wraz z Wojtusiem kciuki !! :) miłego dnia ;)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Ja również witam się w nowym, 24 tygodniu. Jak ten czas leci 🙈

Co do moich perypetii z ZUS, to już mnie lubią. Wysyłają mi teras tygodniowki po ileśset złotych. Czuję się, jakbym dostawała kieszonkowe.

Poza tym, w Krakowie wreszcie ładna pogoda ❤️

Hmm czemu tygodniówki? Tak masz pisane zwolnienia??

U mnie też chyba pozytywnie rozpatrzyli to usprawiedliwienie nieobecności, bo na epuapie widzę już termin wypłaty. Ciekawe kiedy teraz przyjdą. Czekam :)

Ja ciuszki z poprzednim dzieckiem prałam w lovely, ale faktycznie pamiętam, że dość specyficzny zapach. Teraz to mam dla synka 2 pary body i taki komplet z hm. No i resztę się boję kupować. Ale oglądam, dodaje do listy co bym chciała.
    A no i prałam w 40 i później prasowalam.

Od 15 mają być już letnie wyprzedaże. Zobaczę co wtedy będzie

A teraz w hm macie -15%na ubranka dziecięce

3mam kciuki za krzywe. Widzę, że ich sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 11:16

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U mnie chyba jakiś syndrom wicia gniazda się załączył, bo już gromadzę na całego rzeczy dla młodej- dzisiaj odkupilam od jednej Pani przewijak drewniany duży za 90zl (standardowa cena to około 230 wiec zrobiłam deal ) a w super stanie i odmalowane dopiero co.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e74223d52383.jpg

Ja będę prac w 60 stopniach i płynie dla dzieci, prasować będę póki mi się nie znudzi haha :)

pola0909, miczitanka, AnnaB. lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Mama Zuzia widzę że kupiłaś przewijak drewniany. Ja cały czas się zastanawiam czy go kupić.. Chciałam taki na łóżeczko ale nie będę gdzie miała stawiać tych wszystkich pierdół... Z drugiej strony ten przewijak trochę miejsca zajmuje... Sama nie wiem :/

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie jestem senna po tej glukozie... ale boje się iść spać, po jakim czasie to przejdzie?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki- no jest on spory, ale z drugiej strony ma tez miejsce na różne rzeczy które można tam przechowywać plus jest z jednej strony na kółkach wiec mogę go przewozić między pokojami. U nas w pierwszych miesiącach tak jak pisałam nie będzie łóżeczka tylko kosz Mojżesza na stelażu także takiego zwykłego przewijaka nie dam na łóżeczko. Ja jestem bardzo zadowolona z zakupu zwłaszcza w takiej cenie i stanie bdb :) jest bardzo stabilny i nie będę musiała się nachylac do niego nie wiadomo jak przez wysokość

gomerka- po paru godzinach już powinno być lepiej, ale cały dzień możesz się czuć taka bardziej senna niż zwykle.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Kurcze, a ja schudłam przez te biegunki i rozwolnienia w tym godniu 😒
    W pon miałam +1.2kg, a dzisiaj +0.6kg 👿

Agusia, a miałaś już w tej ciąży jakieś usg blizny? Ja żadnego, niby blizna sprzed prawie 5 lat i Juz po ciąży i sn, ale mimo wszystko to kolejna ciąża i wolałabym, żeby mi spojrzała chociaż raz.
    Nie mialam. Ginka jak robila usg to niby patrzyla jak to wyglada i ze jest Ok ale nie swedziala wtedy.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja też witam się w nowym 27 tygodniu!

Gomerka miałam to samo po glukozie. Jak nigdy nie śpię w dzień tak musiałam mieć aż dwie drzemki tego dnia. Pij dużo wody dzisiaj, żeby jak najszybciej ją wypłukać z organizmu.

Mama Zuzia super przewijak i jaka cena! U nas niestety taki odpada ze względu na brak miejsca :(

pola0909 lubi tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dawno mnie nie było, a to dla tego że ostatnio nie funkcjonuje w ogóle. Dopadła mnie taka alergia że ledwo żyje i szczerze mam już dość. Cały czas kicham, leje mi się z nosa nie mogę oddychać. Masakra.

Byłam na wizycie. Z mała ok. Waży już prawie kilogram i teraz wychodzi na usg już ponad tydzień starsza. Nie wiem jak to się ma do terminu porodu.

Co do leków też dostałam żelazo co mnie przeraża bo już mam ogromny problem z zaparciami i hemoroidami. Dodatkowo znów zlecenie badań krwi bo moja wątroba chyba nie daje rady. Kiepskie wyniki i nie wiem dlaczego. Masakra

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh faktycznie, na kosz Mojżesza nie postawisz przewijaka :) Ja coraz bardziej przekonuje się właśnie do takiego stojącego. Bo nie będzie miejsca żeby przy łóżeczku w sypialni stawiać dodatkowa komode. A takie poleczki też średnio mi się podobają i też zajmą miejsce. A taki przewijak fajna sprawa. Ehh no musze pomyśleć :D Super cena Ci się trafiła. U mnie teściowa stawia więc coś tam wybiorę pewnie w Ikei :D

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już wypisana do domu, jak gin stwierdził "szyja krótka ale trzyma " ;) także przymusowe zwolnienie lekarskie, luteina i czekanie na koleją wizytę. Najważniejsze , że już w domku :) Mama Zuzia świetny ten przewija ! Dziewczyny gratuluję kolejnych rozpoczętych tc :)

lgia1, VianEthel2, Karmazynova, aannkka, manda21, k878, monkle, cytrynówka lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkle, Manka, Igia gratulacje nowych tygodni.

Tez nie jestem pewna czego sie boicie z tymi ubrankami. Gdyby one byly ze smietnika wyciagniete, to pewnie tez bym prala po 5 razy i prasowala, ale tak? A jesli cos nie jest eko to czy zelazko to zmieni? Ja uzywam plynu zmiekczajacego do prania oraz takich chusteczek specjalnych ktore sie wrzuca z praniem do suszarki. Ubrania nigdy nie sa sztywne.

Ja glukozy nie bede miala robionej jeszcze dobre poltora miesiaca. Zastanawiam sie co oni Wam daja, ze to takie straszne jest
    Nigdy nie mialam problemu z wypiciem tego napoju. Smakuje jak rozgazowana mirinda a ilosc jest mala, wiec duszkiem to zawsze pilam i po klopocie 😉

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni :)

Kciuki za dobre wyniki krzywych :)
    Ja w poprzedniej ciazy też glukoze duszkiem wypiłam i później czytałam na spokojnie na korytarzu książkę. Ja jeszcze nie miałam skierowania na krzywa.

Pola super wiadomości. Odpoczywaj na spokojnie w domu. :)

My dzis kupiliśmy gondole do valco baby snap 4 i mamy do odbioru w sierpniu 😁 łóżeczko mam mieć od kumpeli, więc z większych zakupow zostaje nam tylko fotelik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 13:17

pola0909, cytrynówka lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka ja byłam po glukozie w piątek senna cały dzień. Ale w końcu przeszło :)

Witam się i ja :) Zamówiłam dzisiaj wózek, odbiór w połowie sierpnia. Upatrzyliśmy z mężem już dawno to pojechałam wpłacić zaliczkę, pooglądałam raz jeszcze wszystko i zamówione :)

Dziewczyny powiedzcie mi, jaki magnez bierzecie w ciąży? Dla mnie aspargin jest za słaby. Szukam dobrego cytrynianu magnezu, ale na nim jest napisane, żeby nie brać w ciąży. I normalnie zgłupiałam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ