Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, ja już że szwem,czuję się dobrze,teraz jeszcze 2dni na obserwacji i zobaczymy co dalej, jestem dobrej myśli 😊
aannkka, VianEthel2, manda21, Ula_Lbn, kark zakamuflowany na maksa, Karmazynova, elvira, lgia1, Pom-pon, monkle, AnnaB., pola0909, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajnie ze opisalyscie jak prac, w czym i czy prasowac. Dzieki temu wiem ze obowiazuje pelna dowolnosc a nie ogolnie narzucony przez polskie towarzystwo matek wymog:) kamien z serca:)
Kolejne pytanie z serii: ile potrzebuje pieluch wielorazowych? Zapisalam 20 szt tetry i 10 flaneli. To za duzo? Za malo?
Muslinowych czy bawelnianych nie biore pod uwage bo sa strasznie drogie. -
Aster4n wrote:hej, ja już że szwem,czuję się dobrze,teraz jeszcze 2dni na obserwacji i zobaczymy co dalej, jestem dobrej myśli 😊
odpoczywaj
Kumen ja myślę, że ci wystarczy. Mi osobiście ta flanela nie bardzo się podoba. Mam może ze 2 pieluszki takie, reszta to sama tetra. W sumie przydatna na ulewanie, karmienie gdzieś poza domem.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Agucha90s wrote:Ja już mam wyniki glukozy i nie wiem jakie są prawidłowe wartości...
Ma któraś z Was wiedze w tym temacie?
Glukoza na czczo 73.49 gdzie norma jest od 74 do 106
Po 1 godzinie 142.40
Po 2 godzinach 111.95
Jest w porządku -
Animka- to jest jeszcze dobra hemoglobina, ona skaczą, spokojnie może będzie lepsza następnym razem, ja tez miałam teraz dosyć duży skok w dół.
Agucha- dobre masz wyniki, cukrzycy nie ma. Normy są po 1h do 180, a po 2h do 140. -
Hej dziewczyny!
Nie odniosę się do wszystkich postów, bo niestety pamięć mi na to nie pozwala! Musiałabym spisać wszystko na kartce najpierw.
Ale z tego co zapamiętałam: trzymam kciuki, za te które szczególnie muszą uważać na szyjki, gratuluję ostatnich wizyt i pierwszych kilogramowych dzieciaczków i jeszcze jedno: uwielbiam czytać wpisy Laurki o amerykańskiej rzeczywistości, o tych róznicach, które widać na każdym kroku, zawsze wnosisz inne spojrzenie w naszą polską codzienność!
Co do wyprawki, to u mnie już też trochę ruszyły przygotowania, ale tak na spokojnie. Zrobiłam małe zamówienie w aptece Gemini (dzięki za powiadomienie o darmowej dostawie!), kupiłam parę ciuszków na 5.10.15 jak była ta noc wyprzedaży. Zamówiłam też jedną koszulę do karmienia, 3 pieluchy tetrowe bardzo grube, później dokupię jeszcze kilka takich i może 2 flanelowe. Dzisiaj dostałam od szwagierki parę ciuszków a w lipcu dostanę od koleżanki dużą pakę
A prać będę chyba na poczatku sierpnia, bo termin mam na 22.09.
Z większych rzeczy mamy już wózek, teraz rozglądam sie za łóżeczkiem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d90ff29035d5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/798a0b263d7a.jpgLubieswieczki, AnnaB., aannkka, pola0909, Laurka, Ula_Lbn, RudaAnna, Jusi 28 lubią tę wiadomość
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Aaaa, jeszcze mam pytanie do tych z Was, które ratują się babką płesznika przy zaparciach (kojarzę, że chyba Mama_Zuzia o niej kiedyś pisała).
Jak długo czeka się na efekt? I jak najlpiej ją przygotować i ile dziennie jej pić?
Bo ja mam na opakowaniu napisane, zeby stosować 2-3 łyżeczki, zalać wodą i po 10 minutach wypić i tak do 3 porcji dziennie.
Póki co, efekt marny... Czytałam w necie, ze należy trzymać ten roztwór około godziny i wtedy wypić (robi się taka galaretka) i najlepiej wypić po tym jeszcze 2 szklanki wody.Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
nick nieaktualnyJa jak Manda - w domu tetra, na wyjście flanela
Mam tak podobnie - 10 tetry, 3 flanele
Agucha piękne wynikiNa czczo też, nie stresuj się
Animka, a ja się cieszę, że mi właśnie hemo na 11.6 wskoczyła, 2 tyg temu przed żelazem miałam 10.6, mam nadzieję, że teraz nie będę musiała tyle łykaćAgucha90s lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
W temacie pieluch tetrowych to nawet ja mam już 15, wczoraj doszła paczkamamy też już dopasowany fotelik do naszego nietypowego samochodu więc po urlopie kupujemy.
A dzisiaj byłam na wizycie, z szyjka wszystko ok tj. bez zmian. Mam kontynuować tryb życia i nie dźwigać. Bąble mają już 595 i 650 g, więc niezle kluskido całego zestawu leków doszła niestety no spa max 2 razy dziennie, bo dr mówiła że brzuch dość napięty.
Kolejna wizyta 17 czerwcaa teraz świętujemy dobre nowiny truskawkami i kawką.
kark zakamuflowany na maksa, AnnaB., aannkka, lgia1, miczitanka, Ula_Lbn, pola0909, monkle, k878, Karmazynova lubią tę wiadomość