X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Mam pytanie,chyba bardziej do już obecnych mamusiek:) Jestem w połowie 27 tygodnia i od dwóch dni wieczorem przez parę sekund odczuwam takie dziwne ruchy dziecka.....mogłabym to porównać do trzepotania, szamotania, takie nagłe, szybkie ruchy i potem już normalne kopniaczki. Co to może być? Czkawka? To normalne? Trochę się zaiepokoiłam,że to jakieś drgawki?? Jak myślicie? Miałyście/ macie coś takiego??

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda, ja myślę, że spokojnie jakbyś była przyjęta na porodowke to możesz poprosic o badania potrzebne do zzo. A jak będą wyniki i zapytają czy chcesz to sama możesz zobaczyć jak Ci idzie i czy jest Ci potrzebne 😊

manda21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol tak miał bardzo często mój synek i kilka razy w ciągu ciąży młodasza córka.
    Ja to odczuwałam wlasnie jako takie jakby drgawki w środku.
    Ginka mówiła, że to normlane, na belly zawsze jakaś dziewczyna się znalazła, której dziecko to samo w brzuchu robiło, więc nie panikowałam. Maluchy są zdrowe ☺

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Dargol tak miał bardzo często mój synek i kilka razy w ciągu ciąży młodasza córka.
    Ja to odczuwałam wlasnie jako takie jakby drgawki w środku.
    Ginka mówiła, że to normlane, na belly zawsze jakaś dziewczyna się znalazła, której dziecko to samo w brzuchu robiło, więc nie panikowałam. Maluchy są zdrowe ☺

Dziękuję za odpowiedź! Uffff... zapytam lekarza przy najbliższej wizycie. Jakoś mnie to zaniepokoiło. Odchył od normy...:)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się czasem tak trzepocze :) jak ryba bez wody ;) pewnie zależy jak się ułoży. Może uderza np. Plecami w nasz brzuch, a nogami kopie do wnętrzności i tak to odczuwamy ;)
    Ja dzisiaj tyle kilometrów pieszo na spacerze, cały dzień na nogach że już nie wstanę z łóżka dzisiaj. Aż mnie skóra na brzuchu boli. Dzień dziecka aktywny i udany ;) rodzice wymęczeni A dzidzia w brzuchu korzystała z grila i lodów;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się troszkę wybiję z tematu.
    Czy ktoraś jest mi w stanie powiedzieć czy przy luteinie taki mleczno-żółtawy rzadki śluz może być? Na początku stosowania była wręcz pustynia, od kilku dni jest ten śluz i jest go całkiem sporo (ale to nawet nie jest 1/3 tego co było przy zakazeniu grzybkami). Niby lekarka u której byłam mówiła, że wydzieliny może być więcej, ale nie wiem czy ona ma być taka czy się szykować na kolejne leki, na infekcję tym razem.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z kolei zawsze największa fazę na kopanie ma wieczorami, daje takie pokazy, że głowa mała. Od wlasnie takiego trzepotania po kopniaki z kazdej strony. Najwiekszym zaskoczeniem bylo jak ostatnio zauważyłam jak już jest wysoko nad pepkiem 🙈 i generalnie jak uwielbiam kopniaki, to te w okolicy pępka właśnie mnie drażnią, wręcz bolą. Też tak macie?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway, ja też miewam już od jakiegoś czasu nieprzyjemne kopniaki, głównie właśnie na środku brzucha, w okolicach pępka.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Stayaway, ja też miewam już od jakiegoś czasu nieprzyjemne kopniaki, głównie właśnie na środku brzucha, w okolicach pępka.
    To dobrze, już myślałam, że jestem po prostu wyrodna matka :P albo że to taki mój schiz, bo np nienawidzę kiedy M wkladal mi palec do pępka, a robił tak często przed ciąża jak chciał mnie wkurzyc.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    To ja się troszkę wybiję z tematu.
    Czy ktoraś jest mi w stanie powiedzieć czy przy luteinie taki mleczno-żółtawy rzadki śluz może być? Na początku stosowania była wręcz pustynia, od kilku dni jest ten śluz i jest go całkiem sporo (ale to nawet nie jest 1/3 tego co było przy zakazeniu grzybkami). Niby lekarka u której byłam mówiła, że wydzieliny może być więcej, ale nie wiem czy ona ma być taka czy się szykować na kolejne leki, na infekcję tym razem.
    Ja taka miałam przy luteine :)

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niekiedy czuje jak mała kopie mnie w okolice kości ogonewej

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Wam troche zazdroszcze tych mocnych kopniakow. Mnie zadno dziecko nigdy nie boksowalo od srodka.

Do mnie dzisiaj przyszly 2 male przesylki. Jedna z H&M zamowiona 8 dni temu, druga z Amazonu zamowiona wczoraj. Sorry H&M, ale nie dla mnie takie czekanie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa93a749e959.jpg

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol moje dziecię dokładnie tak samo potrafi się zachowywać. też się zastanawiałam, czy ok. w jednej chwili potrafi się tak szamotać i to jednocześnie w dwóch miejscach jakby drgawki własnie miał, a potem nagle normalnie kopie sobie. no ale po wizycie wszystko ok, więc chyba tak może być :)

Vian ja Ci powiem, że z tym śluzem to jakaś dziwna sprawa. co prawda nie borę luteiny, ale ja od samego początku ciąży jeśli mam jakikolwiek śluz to właśnie mleczno-żółtawy i nie mam żadnej infekcji. lekarz mówi, że taki kolor jak najbardziej może fizjologicznie wystąpić

VianEthel2 lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian a objawow innych ktore by wskazywaly na infekcje nie masz? Po samej luteinie sluzu na pewno jest wiecej.
    Laurka ja wlasnie teraz tak delikatnie czuje ruchy, ze az to dla mnie dziwne. Dziewczynki to porodzie tez byly spokojne czy to takie pozory? Syn mnie konkretnie kopal.
    Mi w piatek przyszla duza paczka z 51015, ale jestem bardzo zadowolona. Zamowilam spiworek do wozka, bo nie mam tego ochraniacza w gondoli i ubranka od rozmiaru 62 do 74 juz takie zeby mixowac z tym co mam po synie. Sliczne sa, bo to co jest w pepco czy txm kompletnie mi sie nie podobalo.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kopie mnie namiętnie /syn też kopał/, mimo łożyska na przedniej ścianie. Więc to też nie reguła. I rzeczywiście niekiedy jest to już coraz mniej przyjemne 😉

Ja luteiny nie stosuje, ale też mam taki czasem rzadszy mleczno żółty śluz. W sumie od początku ciąży, infekcji żadnej nie mam.

• Kaska Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od luteiny mam dużo śluzu (aż tak dużo, że mam wrażenie, że się posikalam) kolor żółto mleczny więc myślę że u Ciebie Vian wszystko ok :)

Laurka z ciekawości zapytam czy męża masz Polaka czy jest innej narodowości?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane😘
    Witam się w 28 tygodniu.

Tydzień temu nie wstawiłam zdjęcia, bo mieliśmy pilny wyjazd, ale już wracam🤗

Mam duuuzo do nadrobienia na forum. 😁

Ja już dziś na wadze 8 kg na plusie 😊

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/379c907efaea.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:20

Kaska, alex0806, pola0909, monkle, Ula_Lbn, Ann.., Agucha90s, Jusi 28, stayaway, manda21, Laurka, cytrynówka, Agusia_pia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z tymi wydzielinami, śluzami itd to pewnie zależy od kobiety. Ja od początku ciąży miałam dużo śluzu. Jak lekko zmienił konsystencję to od razu wiedziałam sama po sobie, że coś się zmieniło i pewnie infekcja. I rzeczywiście, w 1 trymestrze wyleczona. I za jakiś czas znowu to samo. I teraz znów leczyłam infekcję. Musimy same po sobie obserwować, czy coś się zmienia i lekarzowi komunikować :) Bo z tymi kolorami to różnie bywa. Ja miałam żółtawo biały i było ok, a jak do tego zrobił się gęściejszy to nagle infekcja.
    Cynthia śliczny brzusio :) Ja w zeszłym tygodniu też nie mam zdjęcia, w tym zrobię :) Ale brzuch mega wystrzelił do przodu, waga też znowu. W tydzień nagle +2 kg. Też zauważyłyście takie skokowe, nagłe przyrosty? Bo przez jakiś czas waga stała i nagle bum.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się również w 28tc czyli III trymestrze !!! Cyntia gratuluję, brzuszek cudny, połowa z mojego ;););) ja jak balonik ;) Coraz bliżej końca dziewczyny, teraz niech tylko dzidzie grzecznie siedzą w brzuszkach aż będą donoszone, jak czytałam teraz w III trym każdy dzień w brzuszku jest dla maluchów zbawienny ! Więc powodzenia dla nas i niech się fasolki nie śpieszą na świat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 08:39

Cyntia, Ann.., VianEthel2, Jusi 28, magda.g85, Laurka, cytrynówka lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Luteine od 7 tc i też dużo sluzu o dlatego też noszę wkładki. Na każdej wizycie pytam lekarza czy ok i mówi że nic się nie dzieje.

8599skjo9dvue7er.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ